Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוזר מסרילנקה , לכאורה מדינת עולם שלישי שאופניים וטוק טוק הם כלי הרכב היותר נפוצים אצלם.

כבר הרבה שנים שאני טס לגלוש באי הקטן במקצת ממדינת ישראל, נדמה לי 400 ומשהו ק"מ.

אבל רוצה לציין עובדה קטנה.

הכבישים שם פלס לא מוסבר, אין טלאים שמרגישים, אין בורות ואין גבשושיות וקפיצות מיותרות בנסיעה.

פלס, הרכב לא קופץ בנהיגה ב100 קמ"ש וגם בפחות, ממש לא קופצנית הנסיעה והנהיגה. שמישהו יסביר לי

בבקשה, אך אצלנו יש קפיצות, גלים, בורות, טלאים.... אך במדינת עולם שלישית אפשר לייצר יותר טוב לאין שיעור

כבישים יותר טובים פי 8 לפחות מאצלנו ... אך הם למדו ואצלנו לא עושים ולא איכפת להם לעשות טוב יותר.... שלא לדבר על

בטיחות, פשוט הם קוסמים. לא מסוגל להבין בכלל את העניין ההזוי הזה אצלנו בארץ.

גם בנהיגה בכבישים ששני רכבים לא יכולים לעבור מבלי שאחד או שניהם יורד בגלל חוסר מקום, כביש צר לרכב וחצי ועדיין

הכביש הצדדי הקטן פלס, אין קפיצות אין מהמורות אן בורות מיותרים ואין טלאים על טלאים כמו בארץ.

• מעניין 3
פורסם

הקמצנות ברשויות שלנו, ואני חושש שגם שיתופי פעולה דל האחראים צטעם המדינה על המבצעים (ו....לא. אין לי הוכחות, אלא רק חשדות).

תכנון הכבישים בישראל מצויין. הביצוע פחות

הריבוד קטסטרופה. כנראה שהכסף מדבר, לא התמורה.

היה לי חבר ילדות שלמד הנדסת דרכים. עבד כמה שנים במע"צ ואז עבר לשוק הפרטי. הסביר לי שבמע"צ היה מפקח על הקבלנים, בדוק הפרטי עזר לקבלנים לתחמן את מע"צ.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סרי לנקה בפשיטת רגל.  אולי בגלל פוליטיקאים מושחתים שגזרו עמלה על כל תיקון (יש תמריץ לסלול מחדש כביש שלם גם אם הוא ניזוק רק בקטע קצר)?

הכל מתחבר 😉

• מעניין 2
פורסם

יש פה שרשור מעניין בנושא:

שמאד תומך בדעה שמעליי.

רק צריך לזכור שעדיין מדובר במדינה עם אחוז תאונות קטלניות גדול מאוד, וכל שנה נהרגים שם כ-3000 איש בתאונות דרכים (על אוכלוסיה של 22 מיליון).

• מעניין 2
פורסם

עדיין הכבישים שם בנויים כמו שצריך למרות הרבה עובדות כאלו ואחרות... אז למה בעצם לא אצלנו כשכל כביש נסלל פעמיים בשנה

ולא לדבר על הקושי והפקקים... עובדה שהכבישים שם יותר טובים, לא מעניין אותי המצב הפוליטי כזה או אחר.

אולי לשלוח מכאן כמה מהנדסים ואנשי מקצוע שילמדו את העניין פעם אחת ולתמיד, או שיודעים לעשות את זה טוב ולא רוצים בגלל כסף?

גם זה סוג של שחיתות מקומית, שיודעים ולא עושים.

פורסם

לא הבנתי. איזה כביש בישראל נסלל פעמיים בשנה? הכבישים בישוב שלי לא נסללו כבר 30 שנה.

בסרי לנקה, עפ"י השרשור הנ"ל - מגיעים הסינים עם השקעות כספים לתשתיות (תמורת שעבוד המדינה כולה) - והפוליטיקאים המקומיים מקדמים סלילת כבישים כמה פעמים בשנה - כי כל פעם הם מקבלים על זה עמלת שוחד. דבר נוסף שעולה מהשרשור שהרבה כבישים שהם לא ראשיים בהכרח, לא ממש סלולים טוב ומלאי בורות.

• מעניין 1
פורסם
לפני 36 דקות, גור אדם כתב:

בסרי לנקה, עפ"י השרשור הנ"ל - מגיעים הסינים עם השקעות כספים לתשתיות (תמורת שעבוד המדינה כולה) - והפוליטיקאים המקומיים מקדמים סלילת כבישים כמה פעמים בשנה - כי כל פעם הם מקבלים על זה עמלת שוחד.

מעניין שזה עוד לא אצלנו...

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

בישראל יש הרבה תחבורה על פני שטח קטן ולכן הבלאי יותר גבוה, לעומת סרי לנקה שדווקא בגלל שאין הרבה תחבורה אז הכביש נשבר פחות

ובבקשה לא לחרטט שזה קשור לפוליטיקה, כי מאז ומעולם הכבישים בישראל נראים כמו עוגת בראוניז'

ייתכן שזה קשור למשקיעים כמו שכתבו מעלי, או שאם לישראל לא יהיה צורך בתקציב ביטחון כ"כ ענק (ובצדק!) אולי היו מפנים כסף לתחומים אחרים

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, blackpolo כתב:

נתת רעיון,שמירי רגב שרת התחבורה תסע להשתלמויות בתחום גם בסרי לנקה ולא רק במרוקו...

הצחקת אותה... היא כבר ביקרה שם בפברואר, יחד עם הבת שלה...

• מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כתבתי חפירה ומחקתי על ההבדל בפיתוח, פיזור הכסף במדינות מערביות מול עולם שלישי, חוזק מטבע וכו אבל מלהסתכל על קצת סטטיסטיקה זה פשוט נשמע בעיקר ההבדל הוא בצפיפות.

בישראל הכבישים מפוצצים עם תחב"צ עלובה ולא יפתיע אותי אם בישראל יש הרבה יותר רכבים על הכביש עבור בן אדם מאשר בסרי לנקה למרות הפער הגדול באוכלוסיה (כפול).

כמו כן סוג הרכבים משפיע וטיב התחבורה הציבורית.

קצת סטטיסטיקה:

בסרי לנקה ב2022 היו 8,352,213 רכבים רשומים, מתוכם 901,869 כלי רכב פרטיים, 1,184,356 תלת אופן ממונעים ו4,836,779 אופנועים, כמו כן 113,833 אוטובוסים.

לעומת זאת בישראל ב2022 היו 3,973,311 רכבים רשומים, מתוכם 3,433,026 כלי רכב פרטיים, 163,680 אופנועים, ו23,999 אוטובוסים.

כלומר בישראל פי 4 כלי רכב פרטיים מסרי לנקה אך 1/36 מהאופנועים, ו1/5 מהכמות של האוטובוסים.

אפשר להסתכל על זה גם ככה (עבור 1000 אנשים) - בסרי לנקה יש 41 כלי רכב לעומת 361 בישראל, אופנועים - 274 לעומת 30 בישראל, ואוטובוסים - 5 לעומת 2 בישראל.

בסטטיסטיקה של סרי לנקה מחשיבים גם אמבולנסים, רכבי הובלת מתים, טרקטורים ואופנועים עם 4 גלגלים, רכבי חקלאות, וכלי בניה/הובלה מיוחדת שמצטברים ביחד לכמעט חצי מיליון, לא ברור אם בישראל הם נכנסים לסטטיסטיקה.

בקיצור, שחיתות מוסדית, בזבוז כספי ציבור בישראל פלוס כמות רכבים פרטיים עצומה וצפיפות גדולה מאוד מהווים את ההבדל על פניו.

אגב אתה בטוח שהאי קטן במקצת מישראל? לפי בדיקה באינטרנט השטח של סרי לנקה גדול מישראל פי 3..

• אהבתי 1
פורסם

מהסתכלות קצרה בסריט וויו, לדעתי בגלל שהכבישים שם פחות עמוסים ונוסעים עליהם(ואם כן נוסעים אז כלי רכב קלים יותר), פחות משאיות כבדות(ראיתי שם משאיות קטנות ובינוניות בעיקר, לא את משאיות של מעל 15 טונות)

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, FoxLight כתב:

מהסתכלות קצרה בסריט וויו, לדעתי בגלל שהכבישים שם פחות עמוסים ונוסעים עליהם(ואם כן נוסעים אז כלי רכב קלים יותר), פחות משאיות כבדות(ראיתי שם משאיות קטנות ובינוניות בעיקר, לא את משאיות של מעל 15 טונות)

אז משאיות אשמות בכל הבעיות בכבישים בארץ?

הכביש לא אמור "לתמוך" בנשיאה של משאית גדולה עם משקל?

לדעתי קבלן העבודות החאפר בונה כביש חלש מאוד אצלינו שאחרי חצי שנה משאיות הורסות אותו (כי הוא לא מתאים לנסיעה שלהם).

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

שברים בכביש נגרמים הרבה בגלל משאיות שמעמיסות הרבה יותר ממה שמותר להם

יש משוואה כמה משקל יהיה על כל גלגל כדי שהוא לא יהרוס את הכביש

ברגע שחורגים מהמותר הגלגל שובר את הכביש

• מעניין 2
פורסם

ואחרי שעברנו את כל השחיתויות, הקונספירציות והאינטרסים הזרים, סרי לנקה היא מדינה טרופית בלי עונות, עם טמפרטורה קבועה כל השנה. היא גם לא יושבת על קו שבר גיאולוגי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...