Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Gorpi הצדק עם @tan tan. הכביש אמור לעמוד בעומסים הנקבעים על ידי העומס על כל סרן. מעבר לתקנות המגדירות משקל מותר היה בעבר תמרור שהיה יכול לקבוע משקל מרבי לסרן בקטע כביש, התמרור ״נעלם״ בלוח הנוכחי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

@Gorpi הצדק עם @tan tan. הכביש אמור לעמוד בעומסים הנקבעים על ידי העומס על כל סרן. מעבר לתקנות המגדירות משקל מותר היה בעבר תמרור שהיה יכול לקבוע משקל מרבי לסרן בקטע כביש, התמרור ״נעלם״ בלוח הנוכחי.

כלומר אין לנוהג במשאית דרך לדעת בכמה משקל על כל סרן הכביש שאותו הוא יכול להרוס תומך.

פורסם

התקנות מגדירות משקל כולל מותר לפי מספר הסרנים ובמקרים מסויימים מרחקם זה מזה. אז למעשה המשקל הכולל על סרן מוגדר ברישיון הרכב. עכשיו בא בעל הבית ומעמיס 25% יותר והורס את הכביש. ואכיפה אין.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 20.2.2025 בשעה 11:19, bigmik כתב:

חוזר מסרילנקה , לכאורה מדינת עולם שלישי שאופניים וטוק טוק הם כלי הרכב היותר נפוצים אצלם.

כבר הרבה שנים שאני טס לגלוש באי הקטן במקצת ממדינת ישראל, נדמה לי 400 ומשהו ק"מ.

אבל רוצה לציין עובדה קטנה.

הכבישים שם פלס לא מוסבר, אין טלאים שמרגישים, אין בורות ואין גבשושיות וקפיצות מיותרות בנסיעה.

פלס, הרכב לא קופץ בנהיגה ב100 קמ"ש וגם בפחות, ממש לא קופצנית הנסיעה והנהיגה. שמישהו יסביר לי

בבקשה, אך אצלנו יש קפיצות, גלים, בורות, טלאים.... אך במדינת עולם שלישית אפשר לייצר יותר טוב לאין שיעור

כבישים יותר טובים פי 8 לפחות מאצלנו ... אך הם למדו ואצלנו לא עושים ולא איכפת להם לעשות טוב יותר.... שלא לדבר על

בטיחות, פשוט הם קוסמים. לא מסוגל להבין בכלל את העניין ההזוי הזה אצלנו בארץ.

גם בנהיגה בכבישים ששני רכבים לא יכולים לעבור מבלי שאחד או שניהם יורד בגלל חוסר מקום, כביש צר לרכב וחצי ועדיין

הכביש הצדדי הקטן פלס, אין קפיצות אין מהמורות אן בורות מיותרים ואין טלאים על טלאים כמו בארץ.

שם לב למה מאסק עושה עכשיו בארהב? הניקוי אורוות מכל הריקבון(לפחות נסיון לעשות את זה)

תהיה בטוח שלכל הפחות המצב בארץ לא יותר טוב

תנקה את הריקבון בארץ לא יהיה כזה בעיה להוריד מחירים ב40-50% ועדין כולם יוכלו להרוויח יפה, ושלא לדבר על תשתיות שאפשר יהיה לעשות אשכרה באיכות דרושה בלי שחצי מחומרי הגלם נגנבים או נעלמים בדרך

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מה שמאסק עושה זה ממש לא ניקוי אורוות.

מעבר לכך שבשיטה האמריקאית השחיתות מובנה. בעלי האינטרסים הם המממנים את הפוליטיקאים.

פורסם
בתאריך 21.2.2025 בשעה 15:36, tan tan כתב:

שברים בכביש נגרמים הרבה בגלל משאיות שמעמיסות הרבה יותר ממה שמותר להם

יש משוואה כמה משקל יהיה על כל גלגל כדי שהוא לא יהרוס את הכביש

ברגע שחורגים מהמותר הגלגל שובר את הכביש

המשוואה אמורה לכלול מקדם בטיחות 

פורסם (נערך)

אני לא יודע למה, האם זה כבישים בנויים באיכות ירודה, האם משאיות עוברות על המשקל החוקי או פשוט הריבוי שלהן, אבל אכן בכבישים עם ריבוי משאיות הכבישים נהרסים בקצב מטורף עם תיקונים ומקטעים חדשים באופן שוטף.

לפני שעתיים, ik3 כתב:

שם לב למה מאסק עושה עכשיו בארהב? הניקוי אורוות מכל הריקבון(לפחות נסיון לעשות את זה)

תהיה בטוח שלכל הפחות המצב בארץ לא יותר טוב

תנקה את הריקבון בארץ לא יהיה כזה בעיה להוריד מחירים ב40-50% ועדין כולם יוכלו להרוויח יפה, ושלא לדבר על תשתיות שאפשר יהיה לעשות אשכרה באיכות דרושה בלי שחצי מחומרי הגלם נגנבים או נעלמים בדרך

ישראלים הם עם של פראיירים, אוהבים את השופוני יא נאס וחושבים שרק יקר זה איכותי, גם אם ירד סופרמן מהשמיים וישליט בכוח הברזל שלטון חוק ישר יעיל וראוי ללא שחיתות אנשים פה יבכו שיקר לחיות כאן.. אבל אני סוטה מהנושא.....

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם
בתאריך 20.2.2025 בשעה 18:21, עצלן כתב:

בישראל הכבישים מפוצצים עם תחב"צ עלובה ולא יפתיע אותי אם בישראל יש הרבה יותר רכבים על הכביש עבור בן אדם מאשר בסרי לנקה למרות הפער הגדול באוכלוסיה (כפול).

כמו כן סוג הרכבים משפיע וטיב התחבורה הציבורית.

קצת סטטיסטיקה:

כלומר בישראל פי 4 כלי רכב פרטיים מסרי לנקה אך 1/36 מהאופנועים, ו1/5 מהכמות של האוטובוסים.

לא הבנתי למה בהתחלה התייחסת לישראל כמפוצצת תחב"צ ובהמשך ציינת שיש בה חמישית ממספר האוטובוסים....

כבר הרבה שנים שאני טס לגלוש באי הקטן במקצת ממדינת ישראל, נדמה לי 400 ומשהו ק"מ.

סרי לנקה גדולה מישראל בלמעלה מפי 3

בטיחות, פשוט הם קוסמים. לא מסוגל להבין בכלל את העניין ההזוי הזה אצלנו בארץ.

בסרי לנקה 19.7 הרוגים בשנה בכביש ל 100,000. לעומת זאת בישראל 3.9

זה מזכיר לי שלפני המון שנים הייתי בהודו. כמובן שהכבישים והתנועה היו מזעזעים. פה ושם תיירים טענו שעל אף הקטסטרופה הנגלית לעין הכבישים די בטוחים. ולא שומעים על הרוגים. לא בדקתי שם מספרים אבל פעם אחת דפדפתי בעיתון מקומי (1999 עדיין היו כאלו באנגלית) וראיתי בעמוד פנימי כתבה קטנטנה. נכתב שם על שני אוטובוסים שנפלו לתהום בצפון הודו. 180 הרוגים ועוד עשרות פצועים. הבנתי שכשזו כתבה קטנטנה באמצע העיתון המצב כנראה לא מזהיר.

פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

לא הבנתי למה בהתחלה התייחסת לישראל כמפוצצת תחב"צ ובהמשך ציינת שיש בה חמישית ממספר האוטובוסים....

סרי לנקה גדולה מישראל בלמעלה מפי 3

בסרי לנקה 19.7 הרוגים בשנה בכביש ל 100,000. לעומת זאת בישראל 3.9

זה מזכיר לי שלפני המון שנים הייתי בהודו. כמובן שהכבישים והתנועה היו מזעזעים. פה ושם תיירים טענו שעל אף הקטסטרופה הנגלית לעין הכבישים די בטוחים. ולא שומעים על הרוגים. לא בדקתי שם מספרים אבל פעם אחת דפדפתי בעיתון מקומי (1999 עדיין היו כאלו באנגלית) וראיתי בעמוד פנימי כתבה קטנטנה. נכתב שם על שני אוטובוסים שנפלו לתהום בצפון הודו. 180 הרוגים ועוד עשרות פצועים. הבנתי שכשזו כתבה קטנטנה באמצע העיתון המצב כנראה לא מזהיר.

שכחתי פסיק, הכוונה כבישים מפוצצים, עם תחב"צ עלובה (כלומר שלא תורמת לירידה בגודש).

אגב לא יפתיע אותי שההרוגים בכבישים נובעים מכך שהכלי רכב העיקרי הוא אופנועים מכל הסוגים, צריך לראות את הסטטיסטיקה של כלי הרכב של ההרוגים וסוג התאונה.

פורסם

לא הייתי בסרי לנקה. כן הייתי במדינות עולם שלישי.

אני מבין שהיא לא לגמרי מייצגת לאור מה שנאמר כאן על האספלט. אבל אם מעבר לכך מדובר במדינת עולם שלישי בשאר ההיבטים של התחבורה אז הסיבות לריבוי הנפגעים הן מרובות מאוד מאוד. גם ריבוי האופנועים שציינת ועוד שפע של סיבות אחרות.

אם סתם לזרוק דוגמאות:

קסדות וחגורות בטיחות בשימוש מועט

רכבים שבורים ולא מתוחזקים

סימוני כבישים ותמרורים מזעזעים

מיעוט רמזורים ומחלפים

הפקרות מבחינת חוקי התנועה

ועוד ועוד ועוד

פורסם

לפני שמדברים על עולם שלישי נדבר על עולם ראשון.

נסעתי כבר בכבישים במערב אירופה ובארה״ב שהיו במצב הרבה יותר גרוע מדרכי כפר בארץ.

ככה שזה לא חד-משמעי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

סתם בגלל שאני חנון אוהב טריוויה.

המושג "מדינת עולם ראשון, שני, שלישי..." במקור לא מתאר את מה שאנחנו חושבים.

במסגרת המלחמה הקרה, ארה"ב נגד ברה"מ, מדינות אשר תמכו בארה"ב, קרי הגוש המערבי, היו "מדינות עולם ראשון".

מדינות אשר תמכו בברה"מ, קרי הגוש המזרחי, היו "מדינות עולם שני".

מדינות אשר בחרו להיות נטרליות, היו "מדינות עולם שלישי".

לרוב מדינות עולם שלישי, שבחרו להיות ניטרליות, היו מדינות עם כלכלה חלשה ולא מפותחות, למשל ניגריה, קניה, ברזיל והודו ולכן "מדינת עולם שלישי" מתאר מדינה נכשלת.

מצד שני, גם שוויץ, היתה ניטרלית והיתה חלק ממדינות העולם שלישי.

• מעניין 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם

ממש לא קופצנית הנסיעה והנהיגה. שמישהו יסביר לי בבקשה, 

איך אצלנו יש קפיצות, גלים, בורות, טלאים....

מאז שעברתי לסובארו הכבישים נהיו חלקים יותר, הבאמפרים נמוכים יותר, והבורות שטוחים יותר...

יכול להיות שאני חי בסרי-לנקה בכלל?!

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...