Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם

צ'מע, זה כל כך אינדיווידואלי. 

יש כאלו שיעדיפו ארגז קשיח קטן בדיוק לדברים האלו, יש כאלו שיעדיפו TOOL TOTE, יש כאלו שיחשבו על תיק כמוך.

כיוון אמיתי, קשה לי לתת בגלל שזה כל כך אינדיווידואלי. 

בגדול, כמה שהפירמה יותר מוכרת, כך תהיה יותר על הצד הבטוח והמוצר יהיה יותר עמיד. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ירחמיאל, התמונה שנתת מעניינת ודי (רק "די") מדוייקת למיטב זכרוני. 

יש עוד חברות בשוק, שהן אינן תחת שליטה של תאגיד אם. שזה לדעתי האישית מצויין, כי זה אומר שהן יותר מחוייבות למוצר וללקוחות שלהם, מאשר לרווחים לתאגיד. 

פסטול למיטב ידיעתי לא חלק מתאגיד. גם לא שטלווילה. וגם לא עוד כמה.

קוריוז מקומי. שימו לב שאין פה סיגנט. כי סיגנט זה מותג מדבקה... מטאיוואן אם אני זוכר נכון. 

אחרי שזה נאמר, עוד בנוגע לתמונה- 

זה שמשהו שייך למותג מסויים, לא אומר שהוא איכותי או איכותי כמו שהיה פעם. 

הערתי לגבי הסטנלי מקודם. הם עברו לייצר בסין לפני כמה שנים. האיכות ירדה בהתאם. 

יש עוד חברות שהאיכות שלהן התדרדרה, לפעמים קשות, במהלך העשור פלוס האחרון. 

יש לי אישית מקצוע של אירווין, יצרני כלים לנגרות, שהאיכות שלו היא מחפירה ביותר. אני שמח שהוא התגלגל לידיים שלי בחינם, כי אם הייתי משלם עליו הייתי חוטף ג'ננה מטורפת. השקעתי בו כבר לא יודע כמה שעות (רבות), והצלחתי להביא אותו למצב של "רק בערך מסוגל לעבוד קצת". זה אחרי טיפולים הזויים שעשיתי לחלקים שלו שלא הייתי אמור להתקרב אליהם בכלל. אני לא אומר שכל התוצרת שלהם ככה, אני יכול להעיד רק על מה שעבר לי בידיים, ויש להם מוצרים שהייתי שמח לרכוש- אבל זה קצת מפחיד אותי כרגע אחרי המקצוע הזה. מצד שני לכל חברה יש מוצרים שהם יותר חזקים בהם מאשר אחרים. 

אני יודע להעיד גם על חברה אמריקאית מעניינת, שנקראת ארמסטרונג. הכלים שלה מצאו מאד חן בעיני, היה להם ציפוי מעניין מאד והניראות שלהם הייתה שונה בנוף המקומי (והעולמי). 

עד שאפקס רכשו אותם (לא מופיע בתמונה של ירחמיאל).

הכלים התחילו להשתנות, צצו בעיות אספקה רציניות בדרך (כמו עם עוד הרבה מהמוצרים של אפקס ובניו באופן כללי) ועוד כל מיני עיזים. ארמסטרונג הפכו להיות די "צל" של עצמם מאז. ה"אישיות" של הכלים שלהם נעלמה כלא הייתה. 

פורסם

לא ראיתי גם את המותג kasco שמקודם לא מעט בארץ. האם גם זה בדומה לסיגנט מוצר ״ישראלי״ מיוצר בסין?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מצטער, אני בכנות לא יודע. 

אני יודע מי היבואן שלהם בארץ וכמה שהם משקיעים בקידום המותג, אבל אין לי תשובה עבורך. 

אם הייתי צריך לנחש, הייתי עונה שכפי הנראה, זה המצב. לאו דווקא סין, בהחלט יכול להיות טאיוואן גם כן. 

אם רכשת מהם משהו, תראה מה כתוב על האריזה- אם כתוב... איפה מיוצר. 

לא יצא לי לראות בידיים כל כך את הכלים שלהם, מהבודדים שכן עברו דרכי- ניחשתי את המוצא. 

משהו בהדפסות הלוגו על גבי המוצרים באזור המזרח, שונה מאשר באזורים אחרים בעולם. עוזר לאתר זיופים גם בתחומים אחרים (ככה זיהיתי חשדות שהפכו להוכחות לגבי סכינים מזויפות, כך גם זיהיתי נכונה ארץ מקור של משהו אחר שעבר דרכי וקולגה שאל "מעניין איפה זה מיוצר" אז ניתחתי וצדקתי...).

LOL, ל איודע למה לחצתי על קישור לכבל מאריך גלגלת של קסקו ב-KSP

עכשיו, 

"תגיד לי שאין לך מה להגיד על המוצר- בלי להגיד לי שאין לך באמת מה להגיד על המוצר!"

ובכן: 

image.thumb.png.57739cb82068682823de31f004ab3e78.png

• מצחיק 1

פורסם
לפני 18 דקות, zaf כתב:

לא ראיתי גם את המותג kasco שמקודם לא מעט בארץ. האם גם זה בדומה לסיגנט מוצר ״ישראלי״ מיוצר בסין?

בגוגל אין להם רמז באתרים לא ישראליים. אז רני מניח שאתה צודק.

אגב, הייתי בטוחנשיINGCO זה איזה מותג של הום סנטר, אבל חיפוש במרשתת מעלה שמדובר במותג סיני מוכר בהרבה מדינות, נזכר אפילו באמזון ארה״ב.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

אגב, הייתי בטוחנשיINGCO זה איזה מותג של הום סנטר, אבל חיפוש במרשתת מעלה שמדובר במותג סיני מוכר בהרבה מדינות, נזכר אפילו באמזון ארה״ב.

יש לי כמה שטויות שלהם, מחזזיק יפה מאוד יחסית למחיר ( משתלם רק כשיש מבצעים). 

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לי כמה מברגים שלהם. ל-2 ברגים פעם בחודש הם מספקים. כלים חשמליים יש לי רק ממותגים נחשבים, בדרגה הרבה מעבר לנדרש לי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי רק אקדח חום של אינגקו. נרכש כשהייתי צריך לעשות משהו, יחיד, פעם אחת, והמחיר היה סביר לחלוטין (לא נרכש מהום סנטר אלא ממקום אחר). מחזיק עד היום. לא שהוא עובד קשה, כן, אבל מחזיק יפה. 

לגבי שאר הכלים שלהם, נראים בעיקר כמו צעצועים. מברג עוד נסבל למי שלא צריך להשתמש יותר מפעמיים בשנה, אבל למישהו שצריך ממש לעבוד עם הכלים, עדיף שיחפש משהו אחר לדעתי.  

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז בהמשך למסע ההצטיידות שלי בכלים שאני צריך באופן ספורדי למדי (לא ממש, כי יש לא מעט פרוייקטים סביב הבית והרכב 😉) החלטתי לרכוש מפתח רטיטה ״1/2 בעדיפות למותג מוכר.

את הסט של bosch 12v השלמתי עם גופים שכולם נרכשו באמזון והגיעו כמובן באריזות מקוריות, genuine מהחנות הרשמית באתר. 

החלטתי שעבור משימת הגלגלים צריך כח 18 או 20 וולט, ולכן חיפשתי deWalt מכיוון שמפתח טוב היה יקר באמזון (לא נשלח ארצה לפחות בזמן שבדקתי) החלטתי  לבדוק באליאקספרס מכשיר שמוכרז בתור certified original וממוכר שמכר הרבה  ( 700+) , כי לא מצאתי באליאקספרס חנות רשמית של dewalt , בחרתי דגם DCF900 . המחיר כמובן זול בהשוואה למחירים בארץ ובאמזון רק 200 שקל גוף בלבד (בהשוואה ל 1300 ! הכי זול כרגע) 

אז ככה...

המכשיר הגיע היום, באריזת OEM(קרטון לא ממותג) שעל פי כל הבדיקות שעשיתי ככה מסופק מכשיר שנקנה לא כחלק מסט אל משווק ב bulk למוכרים שונים או מוצר שהוא refurbished אבל אמיתי ולכן נמכר באריזה גנרית. הספק רשום בצרפת בתור משווק ידוע של מוצרים מסין המיועדים לשוק האירופי. אז איפה ה catch? 

הכלי נראה אמיתי לגמרי למעט שני דברים - אין עליו בשום מקום ובשום צורה מספר סידורי !  ואין ניירת user manual או כל דבר דומה. 

חיפוש בעזרת ג׳מיני מאשר כי הספק אמיתי וקיים, האריזה תואמת משלוחי bulk oem שאינם נמכרים בחנויות retail שם ישתמשו באריזה ממותגת ומאוירת. וגם מדריך אותי היכן לחפש את המספר הסידורי. אלא שאין כזה לא ב qr ולא במדבקה בתחתית או בצד המכשיר. 

קניתי מוצר מזויף? 🥹

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 15.7.2025 בשעה 10:40, ברווז כתב:

שימו לב שאין פה סיגנט. כי סיגנט זה מותג מדבקה

Signet ו- kasco הם בין מותג מדבקה לבין מותג של ממש. נכון, הם לא מייצרים בעצמם אלא דרך מפעלים בטיוואן אבל בסופו של דבר כמו בכל ייצור מסוג זה מה שקובע זה המפרט ובקרת האיכות ובתחום זה, שני המותגים האלו הם בהחלט מעל לממוצע חסר השם מסין (אני מדבר רק על כלי עבודה ידניים שאני מכיר). לטיפול ברכב לדוגמה? אין שום בעיה בכלים מהסוג של סיגנט וקוסקו והם בהחלט טובים מהממוצע שיש בעלי אקספרס וזו בעצם המטרה של הכלים האלו, להיות סוג של מוצר עלי אקספרס מבחינת המחיר (עזוב את המחירון ההזוי שיש להם באתר) אבל עם בית שמבטיח רמה מסוימת של איכות. לרכב לדוגמה? מספק בהחלט, להרכבת טילים ברפאל? כנראה שלא. בסופו של דבר יש שוק ענק שצריך לאזן בין עלות לתועלת, במיוחד שוק ה- DIY או עצמאיים קטנים. 

הייתי שמח אם כל הסטים הידניים שלי היו של Hazet או Facom, אבל רק חלק קטן מהם הוא כזה, בדברים שחשובים לי, אז ידיות מומנט או ראצ'טים יש לי מהחברות האלו אבל בוקסות? מסתפק בהחלט באלו של Proxxon, ביטים של מילווקי ויש לי אפילו סט בוקסוט אימפקט טייוואני של איזה מותג מדבקה שבתכלס עושים את העבודה ולא מתפרקים, עם חיסרון שהם מאוד מאוד עבים וכבדים לעומת בוקסות של מותג, אבל זה גם כך לברגים גדולים שלרוב אין בעיית גישה אליהם. 

לפני כשעה, zaf כתב:

בחרתי דגם DCF900

זה 100% מזויף, אין פה שאלה בכלל, אפילו לא נראה כמו דגם DCF900, הכיפה שמכסה את הפטיש שונה לגמרי, אף יצרן שמכבד את עצמו לא מחבר חלקים משמעותיים עם פיליפס (כמו בסיני)... מה כן אופטימי עבורך? המחיר כמובן והעבודה שבבסיס יש חיבור סוללה דומה למקורי כך שאולי (רק אולי) למכשיר יש גם תקשורת עם רכיבי הבטיחות בסוללה ולא רק On/Off כמו במוצרים רבים מסין שעושים, לדוגמה, שימוש בסוללות מקיטה. אם המכשיר ל- DIY ועושה את העבודה לשמו נרכש? בסך הכל אין על מה להתלונן שזה לא מקורי וסיכוי טוב שהוא בסך הכל יספק אותך למשך שנים. 

אני לרוב רוכש כלים מסוג זה באמזון, אבל צריך סבלנות למצוא את הרגע הנכון, בין אם ירידת מחיר או משלוח חינם וכו'. כאנשי DIY, השימוש שלנו בכלים האלו הוא לרוב אלפית ממה שהם עוברים אצל מישהו שזה כלי העבודה היום יומי שלו. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, madmaxx כתב:

Signet ו- kasco הם בין מותג מדבקה לבין מותג של ממש. נכון, הם לא מייצרים בעצמם אלא דרך מפעלים בטיוואן אבל בסופו של דבר כמו בכל ייצור מסוג זה מה שקובע זה המפרט ובקרת האיכות ובתחום זה

האם ניתן לאמר זאת גם על האנטר שמשווק בארץ? ברור שאיננו יצרן, אך הוא בחן כלים סיניים והחליט ללכת עם ליין מסוים (ספיציפית אני מתעניין בפטישון שלהם) ואפשר לסמוך על זה למשתמש הביתי שקודח פעם ב...? (בממ"ד למשל)

פורסם

מה לגבי ה- Ingco שמשווקים בהום-סנטר? בדקתי פעם במרשתת והמותג קיים בלא מעט מדינות, ואם חשבתי שהאתר מזוייף הרי שבביקור באלבניה ראיתי שלט גדול של המותג מעל איזו חנות.

כמובן שאני מדבר על כלים בסיסיים למי שמחזיק מברג פעם בחודש, לא על בעלי מקצוע, או, אפילו, חובבים כבדים כמו מי שמנהל את השירשור הזה.

• תוכן חדש...