Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יריעת בידוד למכסה מנוע

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היה צריך לחפש בתת פורום הנכון 😉 

אגב, גם בקיה סיד (ED) בגימור הנמוך אין בידוד מקורי למכסה מנוע. אבל בגימור הגבוה או בדיזל יש ובזמנו נדמה לי שגם חיפשתי לגבי מקורי והיה קושי למצוא או יקר מאוד מחו"ל. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.3.2025 בשעה 00:41, tza כתב:

מעדכן שקניתי את יריעת הבידוד הזו מאלי אקספרס גודל 2000x500x10mm-L שהספיק לי יפה ב-₪25 שלמים! והאמת הופתעתי לטובה מהמוצר, נראה טוב עד כמה שאני (לא) מבין בזה, והשיפור מורגש.

אז רכשת "מזרנים לרכב מונעי רעש חום ובידוד רעש מזרנים לסגירת הקפוטה של הרכב"? מת על התרגומים העקומים של עליאקספרס :-) 

• מצחיק 7
פורסם
בתאריך 12.2.2025 בשעה 21:47, tza כתב:

אם כבר כתבת..

לא קשה להבין שזה הרכב לפי היסטוריית ההודעות שלי בפורום, אפשר לומר שאני מרגיש בפורום אווירת חוסר לגיטימיות להחזיק כזה רכב. למרות שאני מתחזק אותו ברמה גבוהה. אפשר לומר שלא פירטתי מחשש לביקורת על עצם החזקתו.

אבל אולי הכל בראש שלי..

אתה לא לבד... דמיין כמה אימוגי של גועל תקבל אם תחזיק ASX. 🤮

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

היה צריך לחפש בתת פורום הנכון 😉 

אגב, גם בקיה סיד (ED) בגימור הנמוך אין בידוד מקורי למכסה מנוע. אבל בגימור הגבוה או בדיזל יש ובזמנו נדמה לי שגם חיפשתי לגבי מקורי והיה קושי למצוא או יקר מאוד מחו"ל. 

מכיר את הנושא מתחום האודיו אבל רציתי פתרון שיתן שיפור כלשהו בכלום כסף, ממש לא השקעה בבוטיל וכו'

באודיו היו צוחקים עלי ובצדק.

תכלס כבר כעת השיפור יותר משמעותי ממה שציפיתי ועוד לא סיימתי ליישם עד הסוף כמו שרציתי.

ותודה על הקישור! החכמתי ואני ידייק יותר את היישום.

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

כנראה שאתה צודק, אבל לא חיפשתי "לא יקר מאוד" אלא "זול מאוד" כמו שקניתי. וגם כאן לא ממש הבינו את זה בהתחלה..

תכלס כרגע יש לי שאלה ואני באמת מקווה שהמומחים של אודיו יראו את זה:

כדי למקסם את בידוד הרעש מהיריעה אני רוצה לשים שכבה מודבקת על השטחים הדקים "החלונות" במסגרת. ומעל יריעה אחת גדולה מקבילה למבודד המקורי של הרכב שחסר אצלי מחוברת במהדקי ניילון. השאלה אם להשאיר את שכבת האלומיניום ביניהם או שעדיף להסיר אותה במידה והיא קלה להסרה?

מתייג את @lanosforce  ככותב הפוסט שקישרת אליו.

בתאריך 4.3.2025 בשעה 05:02, tan tan כתב:

יש לך מושג אם זה דליק?

ניסיתי להדליק חתיכה כמה פעמים, כלום. טיפה עשן וזהו.

• אהבתי 1
פורסם

אם קיים במכסה המנוע שלך יריעת בידוד מקורית מהיצרן - והיא במצב טוב ולא מתפוררת. 

תשמר אותה ותיקח את הגישה של להוסיף מתחתיה חומרי בידוד רק בשטחים הדקים - החלונות כפי שאתה קורא להם. 

אם היריעה איננה קיימת או במצב לא ראוי - השיטה השניה של כיסוי מלא. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היריעה חסרה. השאלה אם יש עניין להוריד מהשכבה שצמודה למשטחים הדקים את כיסוי האלומיניום שחוצץ בינה לבין היריעה הגדולה לכיסוי מלא?

לגבי השיטה לכיסוי מלא אני לא רואה בפוסט שלך פירוט מה היא כוללת מעבר לכותרת של עבודה ללא שימור המקור.

תודה!

פורסם
לפני כשעה, tza כתב:

יש עניין להוריד מהשכבה שצמודה למשטחים הדקים את כיסוי האלומיניום שחוצץ בינה לבין היריעה הגדולה לכיסוי מלא?

מאיזו סיבה?

פורסם
לפני כשעה, tza כתב:

היריעה חסרה. השאלה אם יש עניין להוריד מהשכבה שצמודה למשטחים הדקים את כיסוי האלומיניום שחוצץ בינה לבין היריעה הגדולה לכיסוי מלא?

לגבי השיטה לכיסוי מלא אני לא רואה בפוסט שלך פירוט מה היא כוללת מעבר לכותרת של עבודה ללא שימור המקור.

תודה!

חס וחלילה! מסגרת החיזוק שאתה מדבר עליה מרותכת לפח של מכסה תא המטען והתפקיד שלה הוא להקנות לו חוזק ומשקל למקרה של תאונה וגם למנוע ממנו להתעוות מהקלות של עצמו. 

המסגרת הזו חזקה, עבה וממש לא מייצרת שום וויברציות ולכן גם אין באמת צורך לשים עליה חומרי בידוד מסוג בוטיל - כי המסגרת הזו לא מייצרת וויברציות. 

אבל - בגלל שחומרי בידוד שאינם בוטיל - נצמדים הכי טוב ליריעות אלומיניום של חומרי בידוד אחרים - במידה והיריעה המקורית חסרה - תבודד את כלל משטח מכסה תא המנוע גם בבוטיל וגם ביריעת בידוד ייעודית למכסה מנוע. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

חס וחלילה! מסגרת החיזוק שאתה מדבר עליה מרותכת לפח של מכסה תא המטען והתפקיד שלה הוא להקנות לו חוזק ומשקל למקרה של תאונה וגם למנוע ממנו להתעוות מהקלות של עצמו. 

מה נבהלת? אני מדבר על הסרת שכבת האלומיניום של יריעת הבידוד, לא על המסגרת.

תכלס נתת לי תשובה, תודה רבה! 

פורסם

גם - ממש לא - יריעת האלומיניום של בידוד הבוטיל זה החלק שממש משכח את הוויברציות של המתכת ולא הבוטיל. 

הבוטיל זה רק הדבק ותוספת מסה - האלומיניום המטופל של היריעות האלה הוא זה שבולם, את כל הרעידות שעוברות דרך הבוטיל והסוד לבלימה מוצלחה של הרעידות האלו (שזה בעצם הרזוננס) הוא שמשטח האלומיניום יהיה כמה שיותר גדול ורציף ושלם. 

לפני 12 שעות, tza כתב:

מה נבהלת?

מה לעשות נולדתי לפלף 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...