Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי , רכב שלי התחמם ולאחר עצירה בצד הבחנתי במים הנוזלים מכיוון הרדיאטור , נגעתי והרחתי כדי לוודא שזה לא שמן ואכן היה מים שמילאתי לפני דקות ספורות קדם המקרה. 
הגעתי למוסך שכבר כמה פעמיים אני מרגיש שהוא ״מנפח״ מחירים ומרגיש לי שזה לא עובד , אך כמו לקוח שבוי אני חוזר שוב. חשוב לציין שכבר קרתה תקלה כזו בעבר, בערך לפני שנה וקצת שהרכב התחמם. עכשיו אשמח לדעת אם הכניסו לי פה עבודות סתם או שמה הכל תקין , וגם המחירים אשמח שתתיחסו 

עבודות:

• החלפת פקקים: כ-194.50 ₪
  • החלפת מכסה שסתומים: כ-622.40 ₪
  • החלפת צינור אוויר לטורבו: כ-233.40 ₪
  • החלפת תרמוסטט: כ-1,556.00 ₪
  • קריאת תקלות ממוחשבות (KTM): כ-389.00 ₪

חלקים:

• פקק סעפת סיטרואן C4: כ-97.62 ₪
  • חומר ניקוי ומיגונים: כ-84.00 ₪
  • חומר אטימה: כ-38.00 ₪
  • מכסה שסתומים: כ-2,442.67 ₪
  • צינור טורבו פיג'ו 508 1.6 2015: כ-1,285.93 ₪
  • בית תרמוסטט: כ-1,164.57 ₪
  • צמת חוטים: כ-572.31 ₪
  • נוזל קירור 5 ליטר: כ-184.77 ₪

סה"כ לפני מע"מ: כ-7,801.69 ₪ מע"מ (18%): כ-1,404.30 ₪ סה"כ לתשלום: כ-9,206.00 ₪

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מכסה שסתומים, צינור טורבו, בית טרמוסטט, צמת חוטים, פקק סעפת.  תשמע,  יש לך מזל שנגמר לו הדיו במדפסת.

הוא בכלל הסביר לך מה היתה התקלה ולמה צריך להחליף אוסף מקרי כזה של חלקים?

• מצחיק 2
פורסם (נערך)

מכל אלו, רק התרמוסטט קשור להתחממות.

הצמת חוטים אני מניח ששם כי משדרגים לתרמוסטט בעל מקט שונה

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מאוד מאוד יקר

בבקשה תחליף מוסך.

נראה שהחליף המון דברים, מה בעצם התקלה שהוא עלה עליה?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

ממוסך כזה שרושם אפילו מחיר לסריקת תקלות ולא מכניס את זה למחיר הכללי, אני מצפה להיות מוסך יבואן ולובי קבלה ושימוש בחלקים מקוריים בלבד, אם זה המקרה נשאר רק לחקות לתשובה של פותח התרד'. אם זה מוסך כללי שווה לבדוק מוסך יותר מתאים למחיר הרכב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני חושב שהמחירים מנופחים.

יש מקומות שלקריאת תקלות לא לוקחים כלום - הסיבה היא שהרבה פעמים קריאת תקלות לא מספרת את כל הסיפור(תגובות נגד ב3,2,1 ... 😁).

לא ברורה הסיבה להחלפת מכסה שסתומים, הרכב עבר תאונה או שהמכסה התעקם?

במצב כזה, הייתי מתחיל מלנסות למצוא סימנים של נוזל קירור (ואני מקווה שב"מים" התכוונת לנוזל קירור) - מאיפה נזל? אם הוא ממש "השפריץ" על חלקים מסויימים תסתכל על הכיוון הנגדי,האם יש צינורות ? האם יש סדק בצינורות? האם יש סדק בצלעות הרדיאטור?

עם ציוד בדיקה/במוסך. אולי נכון יותר להתחיל מבדיקה אם בורח לחץ - גם על הרדיאטור בנפרד.

ורק אז לשקול להחליף חלקים - אלו שחשודים לנזילה.

זה מתסכל להיתקע עם אוטו מתחמם, אל תוסיף נוזל קירור לאוטו חם בשום מצב, עדיף לקרוא לגרר.

שיהיה בהצלחה ומקווה שהתקלה תסתדר.

פורסם (נערך)

מה הקשר בין צינור אוויר לטורבו לתקלה של התחממות כתוצאה מדליפה של נוזל קירור?      למוסכים מורשי יבואן יש נטיה להחליף על סמך תחושת בטן לא תמיד נכונה .. 
ברנו טווינגו היו לי רעשים  בזמן נסיעה מעל 50 קמ״ש   -במוסך היבואן  אחרי שבוע  שהרכב מאושפז   אבחנו שמדובר ב... צירייה .. - אחרי החלפת הצירייה (1500 ש״ח  כולל עבודה , לשואלים ) ,  הם החליטו שעדיין זאת לא הבעיה  וכנראה בעיה בגיר ,ביקשתי לעשות שוב סיבוב על הרכב, אמנם במהירויות של פקקים , הכל היה תקין , אבל אחכ׳ שוב חזרו הרעשים , ובסוף הבת השלי איבחנה כי בכלל הרעש לא מגיע מאחור אלא ממרכז הרכב בתחתית ,  - מגן הגחון הפלסטיקי השבור והסדוק  והרופף  - נקש על פלסטיק אחר והביא לרעש ... חיזוק שלהם ואין רעש. . 
במוסך לא רצו לזכות אותי על החלפת הצייריה המיותרת  והיו מוכנים להשבע  כי היה חופש  בציירייה התקולה   -  בקיצור לך תוכיח שיש לך אחות , וכבר הם לא  מוצאים את החלק התקול שהוחלף. 

לא הייתה הכוונה לתפוס כאן את השרשור  - אבל  לפי החלקים נראה כי המוסך מנסה לירות לכל הכיוונים כדי לפתור עבורך את בעיה . . - החלפה של חלפים תקינים .. - אם זה לא מועיל .. זה בטח לא מזיק  חוץ מלחשבון הבנק. 

עריכה אחרונה על ידי ofer_1973
הגהה

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
בתאריך 9.1.2025 בשעה 15:37, ניר ממן כתב:

היי , רכב שלי התחמם ולאחר עצירה בצד הבחנתי במים הנוזלים מכיוון הרדיאטור , נגעתי והרחתי כדי לוודא שזה לא שמן ואכן היה מים שמילאתי לפני דקות ספורות קדם המקרה. 
הגעתי למוסך שכבר כמה פעמיים אני מרגיש שהוא ״מנפח״ מחירים ומרגיש לי שזה לא עובד , אך כמו לקוח שבוי אני חוזר שוב. חשוב לציין שכבר קרתה תקלה כזו בעבר, בערך לפני שנה וקצת שהרכב התחמם. עכשיו אשמח לדעת אם הכניסו לי פה עבודות סתם או שמה הכל תקין , וגם המחירים אשמח שתתיחסו 

כנראה שהרכב סוחב איתו אוסף של תקלות, אבל אם מעניין אותך רק נושא ההתחממות תתמקד בהחלפת הבית טרמוסטט, מילוי נוזל קירור ואיפוס תקלות.

נסה לקבל הצעת מחיר ממוסך אחר על החלפת הבית טרמוסטט לרכב (מהתיאור של החלקים נראה שמדובר בפיקאסו 1.6T בנזין).

בכל מקרה אל תבוא בתלונות אחכ אם יש בעיות סחיבה וכו' וכו', כי יש גם תקלה בצינור טורבו ומכסה שסתומים.

כל אלו תקלות שכיחות בדגם הזה ותצטרך לתקן אותן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...