Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כעיקרון לא אבל אם המעסיק ירצה הוא יכול לעזור לך לפדות את ימי החופשה (להוציא אותך לחופש, אתה תעבוד ותקבל תשלום כבונוס או כשעות נוספות).

ימי מחלה כעיקרון אתה לא זכאי לפדות אם לא היית חולה. אלה לא ימי חופש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא משהו שאני מכיר.

מדובר במעסיק פרטי? השירות הציבורי? דור א/דור ב?

יש פירוט מסודר באתר המומלץ תמיד ״כל זכות״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא לא אפשרי אלא לא חוקי. אסור לפדות ימי חופש בכסף כשאתה עובד. רק בסיום יחסי העבודה.

פורסם (נערך)

אם אתה "חולה" ולוקח ימי מחלה שים לב שאסור לצאת מהארץ, ואם אתה רוצה לחזור לעבוד אתה צריך לקבל אישור מהרופא משפחה על מנת לסיים את הימי מחלה לפני הזמן שהוא נתן לך.

בנוסף - לא לעבוד במהלך ימי מחלה בעבודות אחרות כי אז אין לך ביטוח לאומי עלייך כי אתה מחויב להיות בבית ולא לעבוד.

וכמובן יש את המדרג של ימי מחלה והאחוזים שמקבלים עליהם את השכר. תלוי חוזה או מה שיש בחוק..

אם אתה מתכוון לקחת ימי מחלה לאורך זמן, אני הייתי משאיר רק לסוף שאתה רואה שאתה לא הולך לעבוד יותר באותה עבודה, אחרת זה dick move.

לא לשכוח שזה מאוד תלוי באיזה תחום אתה נמצא ובאיזה תפקיד. אם התחום קטן לא הייתי שש לקחת ימי מחלה רבים אם אין באמת מחלה. 

נראה לי שזה תלוי תחום עיסוק וכמה זמן נותר לך באותו מקום עבודה. 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

רק מסייג - יש מספר מקומות (בעיקר במגזר הציבורי) שבם מקבלים החזר כלשהו על ימי מחלה לא מנוצלים כשיוצאים לפנסיה.

פורסם

זה לא "משהו". לפחות בדור שלי אלה סכומים נכבדם. התנאי הוא שלא ניצלת יותר מכשליש ימי מחלה. אחר כך יש עוד דרגה של מי שלא ניתר מעל כשני שליש.

האמת היא שזו דרך מצויינת לדרבן אנדים לא לשרוף את ימי המחלה שלא לצורך. הבעיה היא שאנשים לא מודעים להטבה הזו ולוקחים ימי מחלה אם צריך ואם לא.

אני לא יודע מה קורה אצל הצעירים מ"דור ב'".

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 41 דקות, taranta כתב:

רק מסייג - יש מספר מקומות (בעיקר במגזר הציבורי) שבם מקבלים החזר כלשהו על ימי מחלה לא מנוצלים כשיוצאים לפנסיה.

לאבא שלי היה את זה (מעסיק פרטי), זה היה פעם, סטייל פנסיה תקציבית

לצערי לא שמעתי על זה בשום מקום עבודה מודרני לדור הצעיר יותר, גם לא מאמין שזה קיים במגזר הציבורי עבור מי שלא בתנאים של פעם.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

זה לא "משהו". לפחות בדור שלי אלה סכומים נכבדם. התנאי הוא שלא ניצלת יותר מכשליש ימי מחלה. אחר כך יש עוד דרגה של מי שלא ניתר מעל כשני שליש.

האמת היא שזו דרך מצויינת לדרבן אנדים לא לשרוף את ימי המחלה שלא לצורך. הבעיה היא שאנשים לא מודעים להטבה הזו ולוקחים ימי מחלה אם צריך ואם לא.

אני לא יודע מה קורה אצל הצעירים מ"דור ב'".

אני במגזר הציבורי. 

ממש לא בפנסיה תקציבית כי אני צעיר 

ההטבה עדיין קיימת כיום.

אבל עד שאצא לפנסיה שזה עוד 30+ שנים. (בהנחה וגיל הפנסיה ישאר 67)

אני לא בטוח שזה יהיה קיים 

בכל מקרה. אני משתדל לא לקחת סתם ימי מחלה. גם אם לא הייתה קיימת ההטבה הזאת

.

פורסם (נערך)

הסיפור הוא כזה, הבחור ״מועסק״ במשרה חלקית ומצומצמת מאוד סה״כ יומיים בשבוע למשך 4 שעות בלבד ביום ע״י חברת סיעוד גדולה עם הרבה סניפים בפריסה ארצית רחבה, אממה, הוא ״עובד״ כמטפל סיעודי רק אצל אימו שזכאית לגמלת סיעוד מביטוח לאומי, העניין שהוא בכלל גר איתה ומטפל בה 24/7 בכל מקרה ככה שהוא לא באמת צריך לקחת ימיי חופשה או מחלה כמו עובד רגיל

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

ימי "מחלה" הוא יכול לקחת וההחלטה אם לקחת לאימו מחליף או לא לקחת לה מחליף היא שלו. כנ"ל לגבי חופש.

תפריד בין היותו עובד לבין היותו לקוח. כעובד הוא יכול לקחת חופש או מחלה וכלקוח הוא יכול להחליט שהוא לא רוצה ממלא מקום.

פורסם

כפי שהזכרתי לפני כמה ימים, קיים בהסכמי עבודה מסויימים ביציאה לגמלאות קיים פדיון ימי מחלה לפי מפתח שתלוי בכמה ימי מחלה נוצלו במהלך השנים. עובד שעבד הרבה שנים וניצל מעט ימי מחלה יקבל סכום נאה מאוד, ואאל״ט זה יכול להכנס למסגרת ״קיבוע זכויות״ כך שאפשר להנות המקלות במיסוי על הסכום הזה. אבל, כאמור, מדובר בהסכמי עבודה ולא בחוק, ולהבנתי מדובר בוותיקי השירות הציבורי.

פורסם
בתאריך 29.12.2024 בשעה 21:03, taranta כתב:

אמת, למשל משרד החינוך.  מכרה, יצאה לפנסיה והייתה אמורה לקבל פידיון של ימי המחלה שלא נוצלו. למרבה הצער, גם בחסות המדינה יש רמאויות. עורך דין אמר לה שהיא צודקת בהחלט והיא תזכה בוודאות במידה והיא רוצה לגשת למשפט. הבעיה היחידה הייתה שעלות הטיפול בתביעה הייתה זהה לעלות הכסף שהיו חייבים לה. ולכן בסופו של דבר היא לא עשתה עם זה כלום. 

• מבאס 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...