Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לא חלף יותר מידי זמן שתבדוק שוב. אם היא ניצלה פחות מ-35% מימי המחלה מגיעים לה 8 ימים לכל שנת עבודה, על 30 שנה זה 240 ימי עבודה - סכום 6 ספרתי, ובהתנהלות נכונה פטור ממס. לא חראם על מאות אלפי ש"ח?

שתתחיל מפניה לארגון המורים בו היא חברה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כמה שאני יודע זה לא מדוייק. כלומר - 8 ימי המחלה האלו נספרים מהיום הראשון.

כלומר יש לך סה"כ 30 ימי מחלה בשנה. השתמשת ב8 באותה שנה - לא תוכל לפדות בכלל. השתמשת ב4 - יחושב על פי ה4 הנותרים.

ואם אני לא טועה מדובר בכלל על 7 בשנה.

פורסם

פדיון ימי מחלה קיים במערכות של כוחות הבטחון.

הנוסחה היא :

1. נוצלו פחות מ 35% מסך ימי מחלה - XXX/30*8 , כפול שכר יומי. 

2. נוצלו מעל 35% - XXX/30*6, כפול שכר יומי.

הסכום הסופי הוא ברוטו, כמובן,  ומתווסף למענק פרישה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שנינו לא דייקנו.

זה 8 ימים מכל 30 שהצטברו. 

עובד ״דור א״ זכאי ל-30 ימי מחלה בשנה (אני מניח שאם היא פרשה לאחרונה היא ״דור א״). אז אחרי 30 שנות עבודה עמדו לזכותה 900 ימי מחלה. נניח שניצלה כל שנה 6 ימי מחלה, סה״כ 180 יום נותרו 720 יום. 8/30 מתוך 720 יום מותירים לה 192 יום. תכפיל את זה בערך יום עבודה, נניח 500 ש״ח (וכנראה שהוא יותר מזה) - תגיע ל-96,000 ש״ח. ממש לא כסף קטן, במיוחד אם אפשר לקבל עליו פטור ממיסים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

במיוחד אם אפשר לקבל עליו פטור ממיסים.

אז זהו, שהרבה פעמים, ביחד עם מענק פרישה, פדיון ימי מחלה גולש מעבר לסכום הפטור ממיסים , לפחות בחלקו .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 2 דקות, vladclar כתב:

אז זהו, שהרבה פעמים, ביחד עם מענק פרישה, פדיון ימי מחלה גולש מעבר לסכום הפטור ממיסים , לפחות בחלקו .

הסכום לקיבוע זכויות עמד ב-2024 על כ-880,00ֶ ש״ח ואמור לגדול השנה למעל מיליון (אם כי יתכן שיוקפא בגלל המלחמה). אני בספק האם רבים עוברים סכום זה.

לפני 3 דקות, taranta כתב:

מורה שמרוויחה 15K? אין הרבה כאלו.. בטח ובטח לא בדור א. אולי באופק חדש.

גם אנשי דור א׳ עברו לאופק חדש.

תיקון: התכוונתי ל״עוז לצמורה״ בתיכונים. לא מכיר את ״אופק חדש״ אם כי נדמה לי שהתהליך דומה.

פורסם
לפני 15 דקות, taranta כתב:

כמעט כל מורה ותיק שטרחצלצבור גמולים עובר את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז זהו שלא. אמא שלי עבדה שנים במערכת החינוך, הגיעה לדרגה המקסימלית בתור סגנית מנהלת בית ספר ולא הגיעה לסכום כזה.

פורסם

אני לא יודע מה קורה ביסודיים.

בתיכון יש תגמול משמעותי על השכלה. זה כולל תארים אקדמיים השתלמויות ונדמה לי גם תעודות מקצועיות אחרות. היום תואר שני הוא תנאי לקבלה להוראה בתיכון, כך שתיאורטית* כל מורה נהנה מהתגמול הזה, כשמעליו אפשר לצבור עשרות אחוזים בגמולי השתלמות (יש מפתח מורכב לחישוב הגמולים, ויש גם גג).

*למה תיאורטית? כי בגלל מחסור בכוח אדם מקבלים לעבודה גם אנשים שאינם עומדים בתנאי הזה.

@taranta לגבי אימך - השאלה היא באיזה מערכת/בעלות היא עבדה, מה היו ההשכלה, הגמולים, היקף המשרה ובמיוחד באיזה שנים מדובר.

פורסם
לפני 39 דקות, taranta כתב:

אכן למשרה אחת לא מגיעים בלי הרפורמה לסכום כזה.

אבל מעבר ל100% משרה אפשר.

יש לי קולגה שעובדת 200% משרה (יחד עם שעות גיל ושעות הכנה לבגרות זה אפשרי) ומרוויחה 22+

.

פורסם

בעולם ישן (לא ברפורמת עוז/אופק) אין מגבלה. יותר נכון יש מגבלה של כ140% ובפועל אפשר לקבל אישור חריג לכמעט בלתי מוגבל.

בעוז/אופק יש מגבלה.  של 100%

ואפשר לקבל אישור חריגה של סביב 117%/125

תלוי איזה רפורמה. בדרך כלל קל לקבל את האישור הזה.

ואפשר לקבל אישור חריג מהפיקוח המחוזי עד  סביב 140%

כל המדובר כאן בשעות תקן.

שעות שמקבלים ממשרד החינוך או מעמותה/עירייה/רשת חינוך שמשמשות צינור להעברת הכספים ממשרד החינוך.

יש גם שעות שנקראות אפקטיביות. שאלו שעות פרטיות בלי הסכם שכר. ואז זה שוק חופשי כמה שאתה רוצה וכמה שמוכנים לשלם לך. פחות נפוץ אצל מורים. יותר קיין במכללות וכו'

.

• תוכן חדש...