Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 נפח 2000, בעיות התנעה

Alosha

פוסטים מומלצים

היי חברים,

אני שם לב שלפעמים לוקח זמן לאוטו להניע מבחינת זמן בבוקר (הנעה קרה) וגם לפעמים שאני עושה נסיעה עם האוטו ואחרי 10דק מניע את האוטו ושומע שהוא מניע אבל חלש / קשה לו, האוטו עבר טיפול לפני שבועיים והמצבר תקין, מה יכולה להיות הבעיה ואיך לפתור אותה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, yairw כתב:

עד כמה אתה בטוח שהמצבר תקין? בן כמה הוא?

ייתכן והאלטרנטור הזדקן? לא ציינת שנת ייצור של הרכב

המצבר מ9/23 הרכב 2017 114אלף ק״מ

יש דרך לבדוק האם מדובר במצבר ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באופן כללי אם לא מותקן ברכב שום דבר כמו קודן או עלוקה, אתה אמור ללחוץ על הברקס ואז אמור להופיע לך צבע ירוק בכפתור לפני התנעה וכפתור ירוק על לוח השעונים. ולאחר התנעה זה נכבה. אבל אם מותקנות מערכות נגד גניבה זה עלול לשבש את התהליך הרשמי שפועל ברכב ולא תמיד יופיע אור ירוק. 

טויוטה קורולה  2022

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.12.2024 בשעה 18:04, timur2008 כתב:

באופן כללי אם לא מותקן ברכב שום דבר כמו קודן או עלוקה, אתה אמור ללחוץ על הברקס ואז אמור להופיע לך צבע ירוק בכפתור לפני התנעה וכפתור ירוק על לוח השעונים. ולאחר התנעה זה נכבה. אבל אם מותקנות מערכות נגד גניבה זה עלול לשבש את התהליך הרשמי שפועל ברכב ולא תמיד יופיע אור ירוק. 

הבאתי את הרכב לפני כחודש, ויש על החלונות מדבקה של קוברה אז אני מניח שכן מותקן משהו נגד גניבה,

עכשיו שאני לוחץ על הברקס הכפתור התנעה מהבהב בצבע צהוב ולא מופיע שום דבר על לוח השעונים.

עכשיו הבנתי שאני צריך להתקין  מערכת "חצי פעילה או כספת" יש המלצות על משהו מסויים ? והאם זאת הבעיה שההנעה ברכב היא כזאת (הנעה קרה עובדת טוב) והנעה אחרי כמה דק נסיעה ואפילו יותר הנעה מורגשת מקוטעת כזה.

• לא הבנתי... 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש דרך לבדוק מה מותקן על הרכב?

אני יודע שיש קודן לרכב, ולא מופיע לי בלוח שעונים מפתח באיזה שהוא צבע בכלל,

ולפני הנעה מתי שהרגל על הברקס הכפתור בצבע כתום, החלפתי סוללה לשלט אבל עדיין אותו הסיפור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע למה אתה מסתבך עם זה, אבל כל עוד לא יהיה לאוטו תהליך התנעה כמו שהוא יצא מהמפעל לא יהיה לך כפתור ירוק ומפתח ירוק בתצוגה כי בעצם התהליך הוא שונה מאיך שהיצרן קבע אותו. אם זה מאוד מאוד מטריד אותך תלך ותבטל את כל הקודנים והלוקות שיש לך ברכב ותראה שיהיה לך מפתח ירוק וסימן ירוק על הכפתור ברגע ברגע שתיכנס לאוטו ותלחץ על ברקס

טויוטה קורולה  2022

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 17.12.2024 בשעה 15:23, timur2008 כתב:

אני לא יודע למה אתה מסתבך עם זה, אבל כל עוד לא יהיה לאוטו תהליך התנעה כמו שהוא יצא מהמפעל לא יהיה לך כפתור ירוק ומפתח ירוק בתצוגה כי בעצם התהליך הוא שונה מאיך שהיצרן קבע אותו. אם זה מאוד מאוד מטריד אותך תלך ותבטל את כל הקודנים והלוקות שיש לך ברכב ותראה שיהיה לך מפתח ירוק וסימן ירוק על הכפתור ברגע ברגע שתיכנס לאוטו ותלחץ על ברקס

לפי מה שאני יודע קודן אכן יש לי ברכב, לגבי הלוקה אני לא מכיר.

יש דרך לבדוק או יש משהו מומלץ מאזור פתח תקווה ?

(עדכון, התקשרתי לקוברה ואמרו שמותקן אצלי קוברה 15 שזה קודן הלוקה וכספת אלומיניום.)

האם בגלל זה ההנעה לפעמים מוזרה ?

עריכה אחרונה על ידי Alosha
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הי, כתבתי בשרשור דומה של מזדה 3, שהייתה לי תקלה זהה ב CX5, ונגמר בניתוק של העלוקה בקוברה ב 150 ש"ח (יש שם ממסר שלעיתים לא פועל ומשבית כפתור ההתנעה). כמובן שאם מתברר שזו התקלה, אז לטובת דרישת המיגון של הביטוח, צריך להחליף עלוקה לחדשה. הבנאדם הוציא המון כסף (כגון 5000 של מחשב סוויצ' כלשהו) על בדיקות והחלפות וככל הנראה נשאר עם הבעיה. עלוקה (של קוברה). שונא עלוקות יחיה.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 שעות, BassDriver כתב:

הי, כתבתי בשרשור דומה של מזדה 3, שהייתה לי תקלה זהה ב CX5, ונגמר בניתוק של העלוקה בקוברה ב 150 ש"ח (יש שם ממסר שלעיתים לא פועל ומשבית כפתור ההתנעה). כמובן שאם מתברר שזו התקלה, אז לטובת דרישת המיגון של הביטוח, צריך להחליף עלוקה לחדשה. הבנאדם הוציא המון כסף (כגון 5000 של מחשב סוויצ' כלשהו) על בדיקות והחלפות וככל הנראה נשאר עם הבעיה. עלוקה (של קוברה). שונא עלוקות יחיה.

תראה אתה תקוע כמו עלוקה על העלוקה של קוברה. 

אני הוצאתי 5000 כי הגעתי למוסך של היבואן ולאחר שחפרו בכל האוטו לא הגיעו לתקלה, ונאמר לי שהדבר היחידי שנשאר זה האימובילייזר עצמו המחשב שקורא מפתחות ופותח את הסויטש. בגלל שלא רציתי ולא יכולתי להשאיר את הרכב במוסך לשבוע שבועיים של ניסיונות כי התקלה אצלי הייתה צצה רק פעם ב שבוע אולי, הסכמתי. לרוע מזלי התקלה אכן חזרה אבל לאחרונה פתרתי את זה ככל הנראה באיפוס מערכת ומפתח, זה נמצא בבדיקה בימים אלו. הקוברה והקודן מנותק לחלוטין!!!!!!!! 

אבל זה שאתה תקוע כל עלוקה של קוברה למרות שהסברתי לך כמה וכמה פעמים שאצלי הקודן לא קשור למעגל הסויטש בכלל אלא לסטרטר בלבד ושאני ניתקתי קודן לחלוטין אתה ממשיך כמו עלוקה עם העלוקה. 

אצלך הייתה עלוקה, בסדר יופי. זה לא אומר שהתקלה היחידה שיש באוטו הזה זה  עלוקה, תרפה מזה כבר. 

עריכה אחרונה על ידי timur2008

טויוטה קורולה  2022

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער אם נפגעת. לא זו הייתה הכוונה.
כתבתי בשרשור של מישהו אחר, שיכול להיות שיש לו את התקלה שלי, או שלך או משהו אחר לגמרי. ומה שיעזור לו מבורך.
וכל עוד לא ישתיקו אותי, אני אכתוב את דעתי. לוקח בחשבון שלא כולם יסכימו לה, אבל זה מה שיפה כאן בפורום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, BassDriver כתב:

מצטער אם נפגעת. לא זו הייתה הכוונה.
כתבתי בשרשור של מישהו אחר, שיכול להיות שיש לו את התקלה שלי, או שלך או משהו אחר לגמרי. ומה שיעזור לו מבורך.
וכל עוד לא ישתיקו אותי, אני אכתוב את דעתי. לוקח בחשבון שלא כולם יסכימו לה, אבל זה מה שיפה כאן בפורום.

אני ממש לא נפעתי אבל אתה רושם דברים עליי לא נכונים בעליל ששילמתי 5000 שח ונשארתי עם בעיה בעלוקה. מאיפה הבאת את זה אם לא ראית את האוטו, לא מכיר את הבעיה, לא מכיר אותי, לא יודע כיצד נפתרה הבעיה אצלי. 

תאמין לי שאני לא הוצאתי סתם 5000 שח. הרכב עבר 3 חשמלאים מביני עניין ומוסך מורשה מזדה. ללא שום תקלה, נבדק העניין של קוברה וגם עלוקות והכל. פשוט רשמת דברים לא נכונים ונתת לדוגמה את הסיפור שלי, ללא שום קשר למציאות. 

עריכה אחרונה על ידי timur2008

טויוטה קורולה  2022

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...