Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם/ן יקרים:

הוצעה לי עבודה (נוספת) בשעות אחה''צ - ערב שעתיים ביום 3 פעמים בשבוע עם שכר שעה של 48 שח לשעה,

צריך להגיע לישוב מסויים שהוא דיי נידח.

המעסיק משלם לי חופשי חודשי על סך של 104 שח לחודש.

עד פה הכל מתאים ונייס.

הבעיה היא שאין אוטובוסים שמגיעים לישוב הזה, יותר נכון יש בודדים שמגיעים אבל ממש לא בשעות שמתאימות לי. מה שכן יש

זה אוטובוס כל 30 דק' שמגיע עד הצומת משם צריך להמשיך עוד כמה ק''מ של עליה קשה (ז''א נדרשת עוד הסעה משם.)

שוחחתי עם המעסיק וביקשתי להגיע עם הרכב שלי, ושישולם לי דלק לפי ק''מ מביתי והמעסיק אינו מסכים.

אם אני מגיע עם הרכב ללא השתתפות דלק של המעסיק, יוצא לי ממש לא משתלם ואפילו יוצא שכרי בהפסדי, לפיכך סרבתי להצעה.

שתי שאלות מסקרנות מתבקשות:

האם פעלתי נכון?

האם מעסיק יכול לשלם על אוטובוס כאשר אין אוטובוס לשם והוא לא מציע לי פתרון חלופי?

שוב, השאלות הן רק לצורך סקרנות..

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי yossy
טעות כתיב

פורסם

לא הגיוני הסכום התחלתי של 104 שקל, הרי אני די בטוח שאתה גר רחוק. הסכום שאתה צריך לקבל לפי דעתי צריך להיות חופשי חודשי של 250 שקל. אבל כל כך משנים את החישובים כל הזמן אז יכול להיות שזה מה שאתה צריך לקבל. צריך לנבור בסכומים וחישובים.

לפני 11 דקות, yossy כתב:

האם פעלתי נכון?

לפי דעתי פעלת נכון. גם אל תשכח שאתה צריך להוסיף לחישוב עצמו (לא שתקבל על כך כסף) את זמן הנסיעה עצמה הרי אנחנו חיים במדינה ברוכה באוטובוסים, ואתה יכול להגיע במהירות מדלת לדלת..

ככה שאם מה שכתבת נכון. אני לא מאמין שהיה בכלל משתלם להגיע לעבודה הזו בתחב"צ מבלי לאבד הרבה שעות נסיעה.

סתם שאלה שמעניינת אותי, האם תוואי הנסיעה מתאים לאופניים חשמליות? אחרת אולי זה היה משתלם.

עוד הצעה, אם המעסיק הזה חוזר אלייך. לבקש שיחשב שעות נסיעה כשעות עבודה. זה יכול לכסות את הנסיעה ברכב פרטי.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעה, DareDevil כתב:

סתם שאלה שמעניינת אותי, האם תוואי הנסיעה מתאים לאופניים חשמליות? אחרת אולי זה היה משתלם.

עוד הצעה, אם המעסיק הזה חוזר אלייך. לבקש שיחשב שעות נסיעה כשעות עבודה. זה יכול לכסות את הנסיעה ברכב פרטי.

תודה לך.

אופניים חשמליים לא על הפרק. אין לי עיניין להיכנס לזה וגם רחוק מדי.

לגבי שורה ב' אני יכול לבקש מהמעסיק וגם ביקשתי ממנו והוא כמובן לא הסכים.

האם ישנו איזה חוק שמחייב מעסיק במקרה כזה?

פורסם

חפש ב״כל זכות״. בקצרה - מגיע לך עד 22.60 ש״ח ביום ועד חופשי חודשי (בתוספת 22.60 ש״ח ליום בו אין תחב״צ).

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, yossy כתב:

וגם רחוק מדי

אני יודע שאם מדובר על נסיעה של יותר משני תחנות אז צריך לקבל תשלום מלא של חופשי חודשי

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא מדוייק. אם תשלום יומי הוא פחות מחופשי חודשי החובה היא לשלם לפי הנמוך מביניהם

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה שמעסיק ישלם x ש"ח נסיעות או x כפול 2 נסיעות חופשי חודשי זה ממש לא הבעיה. 

הנקודה המסקרנת אותי היא במיקרה שאין תחבורה ציבורית עד היעד. מה בדיוק יעזור לי אם ישלם המעסיק עוד

100 ש"ח איך בדיוק אגיע ליעד. לכן המעסיק בונה על כך שאגיע ברכב שלי ואז זה ממש יוצא לא ריווחי.

במקרה כזה נדרשת חקיקה בדיני עבודה שעובד יגיע ברכבו וישולם לו לפי ק"מ. 

יתכן אפילו שיש, אינני יודע. יש לי ידידה שעובדת בהסתדרות ומומחית לחוקי עבודה אשאל אותה כאשר יזדמן לי להיות שם.

שאו ברכה.

פורסם
לפני 16 שעות, yossy כתב:

...

הבעיה היא שאין אוטובוסים שמגיעים לישוב הזה, יותר נכון יש בודדים שמגיעים אבל ממש לא בשעות שמתאימות לי.

...

האם מעסיק יכול לשלם על אוטובוס כאשר אין אוטובוס לשם והוא לא מציע לי פתרון חלופי?

...

יש אוטובוס, ולכן המעסיק משלם לפי אוטובוס.

זה שזה בשעות שלא מתאים לך זבש"ך, מצידו של המעסיק תגיע עם אוטובוס שעה קודם ותשב בפארק להנאתך. עכשיו אתה תעשה את השיקול שלך.
המעסיק לא חייב לתת לך פתרון חילופי, שהרי הוא לא אחראי על תדירות תחבורה ציבורית, אתה כעובד תעשה את החישוב שלך. אם היית עובד בעל כישורים נדירים אז כנראה המעסיק היה דואג להגיע הסדר איתך.

פורסם

לעניות דעתי פעלת כשורה.

אם המעסיק שלך לא מעוניין לסייע לך להגיע לעבודה שהוא שלח אותך אליה - עדיף לא לעבוד איתו. 

• רעיון טוב! 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

זה שזה בשעות שלא מתאים לך זבש"ך, מצידו של המעסיק תגיע עם אוטובוס שעה קודם ותשב בפארק להנאתך. עכשיו אתה תעשה את השיקול שלך.
המעסיק לא חייב לתת לך פתרון חילופי, שהרי הוא לא אחראי על תדירות תחבורה ציבורית, אתה כעובד תעשה את החישוב שלך. אם היית עובד בעל כישורים נדירים אז כנראה המעסיק היה דואג להגיע הסדר איתך.

לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

קח בחשבון שאני גם אמור לחזור משם, ושאלתי שאלת סקרנות בלבד, כאמור אני לא לקחתי את ההצעה.

ואם אנקוט עמדה, כן מעסיק בהחלט צריך לדאוג לעובד שלו להגעה למקום העבודה וגם לחזרה בת''צ הביתה, או

לשלם הוצאות רכב/דלק.

מעסיק במיקרה כנ''ל לא יכול לשלם פרוטות על חופשי חודשי כאשר זה ממש לא רלווטי /ריאלי.

כאשר תהיה לי תשובה מקצועית מה דיני העבודה אומרים אפרסם כאן.

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה מהמעסיק - לא טוב לך, אל תעבוד. הוא צריך לשלם נסיעות ועושה את זה.

אם היה מדובר בעבודה קיימת והרעת תנאים - זה עניין אחר. פה מדובר על עבודה נוספת. לא רוצה, לא צריך. זה הכל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

המעסיק פעל כחוק ואתה פעלת בשכל.

אתם לא שותפים וכל אחד ממכם צריך לעשות את החשבון שלו. הוא החליט ששווה לו לשלם x ואם ה x לא שווה לך אז מסרבים בנימוס. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, עדי-אל כתב:

אני לא מבין את השאלה שלך.

אתה לא שיקרת ולא גנבת. נתת לו הצעה והוא לא הסכים לה. מכאן הכדור בידיים שלך.

תקרא טוב שוב כי כתבתי ברור מאד.

אינני שואל לגבי ריווחתי כי לא קיבלתי את הצעת המעסיק.

שאלתי הפשוטה והסקרנית היא לגבי מעסיק שמשלם חופשי חדשי למקום שלא מגיעה לשם תח"צ ובונה על כך שתגיע ברכב הפרטי שלך (שלי)

אגב באחת התגובות הראשונות מישהו כתב שאם המעסיק יציע הצעה אחרת, אז נודע לי הבוקר שאין קופצים על המשרה הזו. וכנראה שהמעסיק יציע לי הצעה יותר משתלמת.

לי אישית ממש אין בעיה עם או בלי המשרה הזו.

פורסם

לפי ידיעתי אין התייחסות לכך בחקיקה. הדבר הכי קרוב למצבך זה התייחסות לתשלום למונית לצורך הגעה לעבודה בשבת/חג למי שאינו מקבל שירותי הסעות. גם במקרה הנל עדיין חייבים לשלם לך 22.6 שח ליום לכל היותר.קיימים חריגים כמו ענף האבטחה, השאלה אם זה רלוונטי במקרה הנל.

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...