Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהגתי בערך שנתיים עם רפידות מסלול של project mu על BRZ , ועם רפידות אחרות בערך באותה רמה על המיאטה עוד 3 שנים.  כל עוד אתה מוכן לקצת יותר רעש + אבק בלמים - לא נורא. (כמובן שצריך להקפיד על זה שאלו רפידות שמתחילות לעבוד בטמפ׳ סבירה. אז לא הכי הארדקור שיש)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבק בלמים דיי קבוע על הגאנטים 

אם אתה שוטף את הרכב קבוע - וזוכר לנקות גם את הגרנטים כל פעם (או שלא אכפת לך מהציפוי של הגאנטים לאורך זמן) הכל בסדר.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, ch28566 כתב:

בתכלס, פשוט צריך להחזיק שני סטים, אחד טוב ליום יום ואחד למסלול, לא חושב שהייתי מוכן לנהוג עם רפידת מסלול ביום יום.

נשמע לי כמו טירחה מיותרת, להתחיל להחליף רפידות כל יום מסלול.

מעבר לזה, רפידות כמו טארוקס קורסה ו DS2500 בולמות מאוד דומה לסטוק כשהן קרות.

בונוס נוסף - אורך החיים שלהן גדול יותר לעומת רפידות "רגילות". אז מבחינת מחיר לק"מ, הן לא באמת יקרות פי 2 או פי 3.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 18 דקות, nadavd4 כתב:

בונוס נוסף - אורך החיים שלהן גדול יותר לעומת רפידות "רגילות". אז מבחינת מחיר לק"מ, הן לא באמת יקרות פי 2 או פי 3.

בנהיגה רגילה על הכביש :)

(that said - הצלחות בהחלט יתבלו יותר מהר , ובנהיגה אגרסיבית באמת על מסלול בסגנון של מה שציינתי את הDS2500 בהחלט אפשר לגמור במספר חד ספרתי של ימים)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Liviur כתב:

בנהיגה רגילה על הכביש :)

(that said - הצלחות בהחלט יתבלו יותר מהר , ובנהיגה אגרסיבית באמת על מסלול בסגנון של מה שציינתי את הDS2500 בהחלט אפשר לגמור במספר חד ספרתי של ימים)

אם תשווה לרפידות רגילות, הספורטיביות יחזיקו יותר גם עבור מי שנוהג חזק.

רפידות סטוק החזיקו לי שני ימי מסלול בקושי + 15K ק"מ, הטארוקס עברו כבר כמה ימי מסלול וטיולים + כ25 אלף ק"מ והן רק באמצע החיים שלהן.

ראיתי לא מעט דיווחים דומים ממי שהתקין רפידות דומות.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 58 דקות, nadavd4 כתב:

אם תשווה לרפידות רגילות, הספורטיביות יחזיקו יותר גם עבור מי שנוהג חזק.

לרגע לא אמרתי אחרת. רפידות סטוק אפשר לגמור ביום מסלול אחד.

ציינתי אבל שרפידות middle of the road כמו הDS2500 אפשר לגמור בכמה ימי מסלול (כשמגיעים לGassing) דיי בקלות. אלו רפידות שעובדות ב0-500 מעלות - עם mu ממוצע של 0.41. אלו פשוט לא נתונים מרשימים ליום מסלול ארוך וכבד אלא יותר לרפידות ספורטיביות בצד הגבוהה.

לשם השוואה הproject mu שדיברתי עליהן -> 0-800 מעלות עם מקדם mu שמתחיל ב0.43 ונגמר ב0.58 כשהן בטמפ׳ אידאלית. זה הבדל מאוד משמעותי (וגם הן לא נחשבות להארדקור מסלול)

הטארוקס שיש לך אגב לא רעות בכלל (טיפ׳ של עד 650 מעלות + מקדם mu בין 0.47 ל0.49 - הן מאוד לינאריות וצפויות בנשיכה שלהן. - אחרי שהן מתחממות - שלמזלינו זה בערך 2-3 בלימות חזקות) - אז אני לגמרי לא מתפלא שאתה נהנה מהן והן מחזיקות. לגמרי הייתי מסתכל עליהן על פני הDS2500 בלי למצמץ גם ליום יום.

וציינתי עוד בהודעה הראשונה שיש מסלולים ויש מסלולים - וגם אורך הזמן במהלך היום על המסלול משנה.

כמעט בכל המסלולים שיצא לי לנהוג פה אני בישורת צפונה ל160 קמ״ש ולפעמים יותר וחותך לחצי מזה עם בלימה אגרסיבית בסופה (טוב נו , חוץ מפוקונו בתצורת north - שם אפשר לקחת את הפניה הראשונה flat out אם יש לך מספיק מהלך מתלה + אתה נמנע מהbump - חפש סרטונים) + 3 שעות מסלול בסה״כ במהלך היום באקשן גבוהה.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

@Liviur

אתה מדבר על מסלולים שאנחנו יכולים רק לחלום עליהם פה... 

אני לא חושב שפות"ש הולך לשים משהו קיצוני כמו שהצעת, אבל אולי אני טועה.

לגבי הטארוקס, לדעתי עם כל דבר יותר אגרסיבי מזה חייבים צמיגים שיעמדו בעומס בהתאם, אחרת יש לך כוח בלימה אדיר אבל להקפה אחת...

פורסם
לפני 3 שעות, nadavd4 כתב:

רפידות סטוק החזיקו לי שני ימי מסלול בקושי + 15K ק"מ, הטארוקס עברו כבר כמה ימי מסלול וטיולים + כ25 אלף ק"מ והן רק באמצע החיים שלהן.

ראיתי לא מעט דיווחים דומים ממי שהתקין רפידות דומות.

מחזק מנסיוני בברז:

הרפידות המקוריות החזיקו 3 ימי מסלול ו 10000 ק"מ.

הטארוקס קורסה לאחר אותם 3 ימי מסלול ו 10000 ק"מ עם 50% יתרה מקדימה ו 80% מאחורה.

הרחבתי על נושא הבלמים בשרשור שלי.

פורסם (נערך)

הצלחות מקדימה הן טארוקס F2000 שהתקנתי ביחד עם הרפידות. הן נבדקו לאחרונה על ידי המתקין (שהוא גם היבואן) והוגדרו במצב טוב. הצלחות מאחורה מקוריות מהמפעל עם 29000 ק"מ והוערכו על ידו כבעלות יתרת שימוש של כ 60%. כמו שאפשר להתרשם מהשחיקה, הצלחות האחוריות בברז הרבה פחות משמעותיות לבלימה. אני בכל מקרה רוצה החליף אותן ומחכה למלאי של צלחות טארוקס אחוריות לטובת מראה קרבי וסימטרי ובונוס של מעט יותר פיזור חום ואורך חיים.

הסיבה שמלכתחילה חזרתי למתקין לבדיקת מצב הבלמים היא הופעת רעידות קלות עד בינוניות בדוושת הבלימה, כתלות במהירות ובעוצמה. לאחר שהוא ווידא את תקינות הצלחות והרפידות הוא החליף בין הרפידות הפנימיות לחיצוניות וזה הפחית משמעותית את התופעה. לדבריו, מדובר בהתנהגות נורמלית של צלחות מחורצות כאשר עובי הרפידות יורד. הרכב בולם כרגיל ואין תופעות לוואי אחרות.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 25 דקות, itaimoto כתב:

הוא החליף בין הרפידות הפנימיות לחיצוניות וזה הפחית משמעותית את התופעה.

למדתי משהו חדש!!!  

פורסם
לפני 6 שעות, nadavd4 כתב:

לגבי הטארוקס, לדעתי עם כל דבר יותר אגרסיבי מזה חייבים צמיגים שיעמדו בעומס בהתאם, אחרת יש לך כוח בלימה אדיר אבל להקפה אחת...

תשים לב לסעיף 0 ששמתי בפוסט המקורי שמתחיל מלהחליף צמיגים :)

לפני שעה, itaimoto כתב:

בונוס של מעט יותר פיזור חום ואורך חיים.

hot take - הבונוס בפיזור חום על גבול הלא קיים. באורך חיים אם כבר אתה מקצר.

אין שום הבדל משמעותי (חוץ ממראה) שבשבילו שווה לשדרג מצלחות מיצרן סביר כלשהו. (בניגוד לרפידות)

לפני שעה, itaimoto כתב:

החליף בין הרפידות הפנימיות לחיצוניות וזה הפחית משמעותית את התופעה. לדבריו, מדובר בהתנהגות נורמלית של צלחות מחורצות כאשר עובי הרפידות יורד.

נתקלת עכשיו באחד מהחסרונות לעומת זאת של צלחות מחוררות / מחורצות וזו אכילה לא סימטרית של הרפידות. זה יותר נפוץ בצלחות מחוררות / מחורצות בצד הזול יותר של הסקאלה האמת. קצת מפתיע.

החסרון השני אגב זה בחום ועומס גבוהה -> אתה תקבל סדקים (או מיקרו סדקים) הרבה יותר מהר.

הסיבה השניה אגב שדבר כזה קורה זה גם הקליפסים שמחזיקים את הרפידה עפים. אבל זה הרבה יותר נדיר (בהתקנה נכונה)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, Liviur כתב:

הסיבה השניה אגב שדבר כזה קורה זה גם הקליפסים שמחזיקים את הרפידה עפים. אבל זה הרבה יותר נדיר (בהתקנה נכונה)

אתה מדבר על הקפיץ שמרכיבים על הרפידה החיצונית או על הפחיות בין הקליפר לרפידה?

פורסם
לפני 9 שעות, Liviur כתב:

באורך חיים אם כבר אתה מקצר.

מניסיון, זה לא המצב. הצלחות הקדמיות המקוריות דרשו החלפה אחרי 3 ימי מסלול עקב חריצים עמוקים והטארוקס עדיין במצב טוב אחרי שימוש דומה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...