Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חג שמח לכולם!

לאחר מספר שבועות בהם מופיעות ברכב התראות תקלות אקרעיות (פעם נורת מנוע, פעם נורת גיר, פעם התראה של תקלת חיישן FRONT ASSIST), הגיר התחיל לקפוץ בנסיעה (מ2 ישר ל4 או לא מעלה מ1). במוסך של סקודה אבחנו תקלה במוח הגיר, במילים שלהם "המוח הלך". עלות ההחלפה בחדש (זו המדיניות של המוסך) 13,000 ש"ח כולל החלק (לטענתם, העלות היא כ-10,000 ש"ח) והעבודה.

האוטו עם קילומטראז' נמוך (85,300 ק"מ), נהג יחיד, משתדלים לשמור ולטפל בזמן...

שאלות:

האם תקלה מהסוג הזה ידועה בגירים האלה? (הם מותקנים גם ברכבי פלקסווגן ואולי גם סיאט)

האם חייבים בהכרח להחליף בחדש או שיש אופציות אחרות?

האם יש מוסך אחר מומלץ באזור חיפה שמתמחה בתקלות גיר/רכבי הקונצרן שם אפשר יהיה לבצע את התיקון/החלפה במחיר נגיש יותר?

מה יכול לגרום לגיר "ללכת"? האם זה יכול לקרות ממכה מכנית? סגנון נהיגה? מאמץ של המערכת, נניח בעליות של חיפה?

כל מידע, הכוונה, עצות מניסיון ורעיונות יתקבלו בברכה גדולה!

יום שקט וטוב לכולם ותודה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי ליהי
פורסם

כן זאת המחלה של הגיר.

יש כאלה שעושים שיפוץ באזור ה 6 אלף בערך.

בעיה היא עקב תכנון כזה, זה קורה ברכבים גם בני 4.

• מבאס 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם הגיר מדלג לך על הילוך ראשון ושלישי (כל ההילוכים האי זוגיים) כנראה שהלך גם מצמד 

הייתי במוסך של צ'מפיון לפני חודשיים והחליפו למישהו (נראה לי זה היה אוקטביה) מוח גיר המכונה מכטרוניק ומצמד ולקחו לו 7,000

כנ"ל חבר עם טולדו החליף מצמד ומכטרוניק ב7,000 ככה שהמחיר נשמע לי גבוה מידי, אבל ייתכן שהם שיפצו ולא החליפו

אני לא יודע עד כמה יש עדיפות לחדש על פני משופץ במיוחד שהרכב עשה ק"מ כ"כ נמוך, מה גם שמחיר חדש הוא כמעט פי שניים המשופץ

יצא לי למסור לשיפוץ גיר כמה רכבים וב"ה לא שמעתי מאז על תקלות, מה שכן הם לא היו רכבים עם מצמדים כפולים מה ששלך כן  

פורסם

באיזור חיפה, יש המלצות על מוסך אנרג׳י. אישית, מכיר רק במרכז, אבל כל בעל VAG מטפל שם. מאמין ששם תצא עם נזק פחות נורא (להבנתי המחיר הרווח הוא 8,000₪ לחלק חדש כולל עבודה, אבל יכול להיות שאני לא מעודכן).

לגבי התנהגות נכונה - אין ממש. נראה שזה עניין של מזל. אני החזקתי שלושה רכבים כאלו, ורק באחד מהם נאלצתי להחליף מצמדים (שזה נופל תחת בלאי, לכאורה). אצל חבר אחר, עם רכב חדש יותר, זה קרה ביום בהיר - בדיוק כמוך. מנסיוני, כל הטיפים על ״נהיגה נכונה״ לא באמת עוזרים, ובסוף אתה זה ששולט ברכב והוא לא בך. 

הרכבים האלה של VAG נותנים תמורה מעולה למחיר, ולעניות דעתי משאירים אבק לכל המתחרים, אך זה סיכון שצריך לקחת בחשבון. 

2016 BMW M235i.

פורסם

אכן. כתבתי לכאורה כדי לרצות את שני הצדדים, משום שאני יודע שהדעת חלוקות בנושא, בייחוד בפורום הזה. 

מבחינתי זה חלק מתכלה לכל דבר (אגב, אצלי, הוא החזיק 7 שנים - שזה בהחלט מכובד). 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

אכן. כתבתי לכאורה כדי לרצות את שני הצדדים, משום שאני יודע שהדעת חלוקות בנושא, בייחוד בפורום הזה. 

מבחינתי זה חלק מתכלה לכל דבר (אגב, אצלי, הוא החזיק 7 שנים - שזה בהחלט מכובד). 

שמעתי את זה רק מאלו שלא הבינו מה זה מצמד ואיך בתיבה אוטומטית יש מצמד. שזה לא מגולשים קבועים בפורום

בכל מקרה, אצלי מצמדים מקוריים החזיקו 12 שנים (שנתיים לפני שקניתי ואז 10 אצלי). לא היו צריכים החלפה אגב, פשוט הרכב טוטאלוס

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם

פשוט הבלאי הזה יקר ויחודי לגיר הרובוטי, לכן מציינים אותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...