Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, שוב אני :)

אמ;לק, השלט של הרכב עבד, כיביתי את הרכב, ואז כבר לא עבד יותר משום מה. המנורה בו נדלקת 5 פעמים וזהו.

תקציר:

לא יודע אם חשוב - אבל כדאי לציין.

הרכב לא זז הרבה זמן אז המצבר נגמר כמעט לחלוטין שאפילו הדלתות לא נפתחו.

חיברתי בוסטר, ואז שמעתי צליל אזעקה חד וארוך - לא כזה שעולה ויורד. אז ניתקתי תבוסטר, זה נמשך כ30 שניות והפסיק ואז חיברתי שוב את הבוסטר. אם להיות כנה, לא זוכר אם לאחר מכן התנעתי את הרכב או לא. אני חושב שכן, אבל כבר לא בטוח (קרה שלשום). 

בכל אופן, לאחר כמה דקות מנסה להפעיל את הרכב מהשלט, והוא לא מתקשר איתו יותר.

לוחץ לחיצה בלחצן האמצעי (S), המנורה בשלט מהבהבת 5 פעמים, ונכבית. לחיצה על שאר הכפתורים לא משפיעה (המנורות עובדות אבל אין סנכרון יותר).

הקודן שברכב כן עובד, ואפשר להתניע את הרכב דרכו.

ניסיתי לקבוע את הקוד מחדש לפי המדריך שבהוראות ההפעלה - כאר את הקוד הראשוני אני מפעיל דרך הקודן, אבל זה לא עבד.

(אלה ההוראות שפעלתי לפיהן:

א. לחצתי בקודן שברכב את הקוד ופתחתי את המערכת.

ב. העברתי סוויץ' לON.

ג. לחצתי בשלט התקין על הסיפרה אחת. הלד בפנל של הרכב היה אמור להידלק. בשלב זה המערכת במצב תכנות. הערה - אצלי זה לא הצליח להדליק את הלד שבקודן אז לא הצלחתי להגיע למצב תכנות.

@CarKey4U ראית שהגבת בפוסט ישן כלשהו שאתה מבין בזה ויודע לזהות לפי מס' ההבהובים בשלט, אז אשמח אם אוכל להעזר בך. מתנצל על התיוג מראש ומקווה שזה בסדר :)

נ.ב

בשיחה עם קוברה, נאמר לי שהקוד PIN הוא הקוד של הרכב.

יש לי את תעודת האחריות אבל הם משום מה לא כתבו שם את הPIN.

* בתכלס הרכב נתרם עקב המצב וכרגע לא יכול להשקיע בו אז משתמש בו רק לדברים מהותיים שאי אפשר בתחב"צ, אז גם לא אוכל ללכת למוסך כרגע לצערי (מה גם שכנראה צריך גם מצבר חדש אז בכלל יש הוצאות) אז מנסה למצוא פתרון שאוכל לבצע לבדי (דיי טכני כשמסבירים לי מה לעשות. לאחרונה פתרתי בעיית חלונות לבד ואף החלפתי את מערכת הכפתורים בחלון הנהג).

זה השלט:

download.jpg.3ca2650952b41e71a3e982ed3b837068.jpg

20240919_121822.jpg

17267377474036226056184909482745.jpg

20240919_122336.jpg

עריכה אחרונה על ידי קלולס אבל עם פוטנציאל
תוספת נ.ב ותמונות
פורסם

לא הבנתי מהתיאור שלך אם אתה מנסה להחליף את הקוד בקודנית ברכב או בשלט.

לדעתי התיכנות שלהם נפרד ולא קשור אחד לשני.

אם מדובר אגב בשלט של מערכת אזעקה (ולא רק נעילה מרכזית), אז ממילא אתה צריך לנתק את הצופר של האזעקה (חוקי רעש). ובכלל, גם קודן ברכב וגם בשלט?! כל כך מיותר.

אם אתה מתעקש לטפל בשלט, שווה לנסות להחליף גם לו סוללה. אולי רק מקריות בשילוב עם מצבר הרכב, שלגביו בדוק אם אכן דורש החלפה או שטעינה טובה שלו מחייה אותו מחדש. כך או כך, הקפד לסוע עם הרכב מדי פעם כדי להטעין את המצבר, אחרת גם כזה חדש ימות.

אם אתה יכול להתניע את הרכב בלי בעיות, פשוט תשכח מהשלט והאזעקה (במידה ומנותקת) ותפתח את הרכב עם המפתח פיזית. לא כזה סיפור, בעיקר אם לא משתמש ברכב הרבה. ובהזדמנות תראה מה מהמערכות הדי מיותרות האלו אפשר לנתק בצורה מסודרת.

אגב, המשתמש CarKey4u לא פעיל בפורום מאז 2016. אבל האתר שלו פעיל, אז אתה יכול לפנות אליו כבעל מקצוע ונותן שירות.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Tom_22 כתב:

לא הבנתי מהתיאור שלך אם אתה מנסה להחליף את הקוד בקודנית ברכב או בשלט.

לדעתי התיכנות שלהם נפרד ולא קשור אחד לשני.

אם מדובר אגב בשלט של מערכת אזעקה (ולא רק נעילה מרכזית), אז ממילא אתה צריך לנתק את הצופר של האזעקה (חוקי רעש). ובכלל, גם קודן ברכב וגם בשלט?! כל כך מיותר.

אם אתה מתעקש לטפל בשלט, שווה לנסות להחליף גם לו סוללה. אולי רק מקריות בשילוב עם מצבר הרכב, שלגביו בדוק אם אכן דורש החלפה או שטעינה טובה שלו מחייה אותו מחדש. כך או כך, הקפד לסוע עם הרכב מדי פעם כדי להטעין את המצבר, אחרת גם כזה חדש ימות.

אם אתה יכול להתניע את הרכב בלי בעיות, פשוט תשכח מהשלט והאזעקה (במידה ומנותקת) ותפתח את הרכב עם המפתח פיזית. לא כזה סיפור, בעיקר אם לא משתמש ברכב הרבה. ובהזדמנות תראה מה מהמערכות הדי מיותרות האלו אפשר לנתק בצורה מסודרת.

אגב, המשתמש CarKey4u לא פעיל בפורום מאז 2016. אבל האתר שלו פעיל, אז אתה יכול לפנות אליו כבעל מקצוע ונותן שירות.

היי, תודה על התשובה.

1. מנסה לקודד את השלט עצמו מחדש.

2. אין קודן ממשי ברכב, אלא החיישן עם כפתור חירום (איפה שמופיע הלד האדום שמהבהב). כלומר, הקודן הראשי הוא רק בשלט.

3. כן, התכנון יהיה לנתק את האזעקה בהמשך (היה אמור להיות השלב הזה, אבל ייצטרך להידחות מעט).

4. ניסיתי להחליף סוללה, לא עזר.

5. ההתנעה לא הכי נוחה, לוקחת קצת זמן של הקשת הקוד. בכל מקרה ארצה לטפל בשלט כי הוא גם שולט על סגירת החלונות אוטומטית והדלתות וכו'...

בלי קשר, מאוד מסוקרן מעניין ההבהובים שבשלט. דיי בטוח שזה מעיד על משהו ומאוד מסוקרן לדעת מה.

אתה חושב שזה יהיה בסדר אם אשאל אותו כחבר פורום לשעבר? לא בטוח שאוכל להשתמש בו כנותן שירות לצערי...

ואם יש לך את האתר שלו, אשמח לקישור. - עריכה: מצאי קישור לאתר שלו. תודה :)

ושוב, המון תודה על התגובה. מאוד מעריך.

עריכה אחרונה על ידי קלולס אבל עם פוטנציאל
פורסם
לפני 17 דקות, קלולס אבל עם פוטנציאל כתב:

ההתנעה לא הכי נוחה, לוקחת קצת זמן של הקשת הקוד.

כלומר השלט כן עובד רק שהכפתורים בו לא נלחצים כראוי ולכן אתה מנסה להחליף את הקוד שלו? אם כן, ניסת לנקות את המגעים שלהם?

אני מניח שפעלת במדויק לפי המתואר בשרשור הזה?

יש לך שלט נוסף אולי? בעמוד השני בשרשור לעיל יש גם תיאור איך לראות את ה-PIN ולקודד שלט חדש.

לפני 29 דקות, קלולס אבל עם פוטנציאל כתב:

אתה חושב שזה יהיה בסדר אם אשאל אותו כחבר פורום לשעבר?

אני לא הוא😅 

אם לא תשאל, לא תדע ;) 

פורסם
לפני 2 דקות, Tom_22 כתב:

כלומר השלט כן עובד רק שהכפתורים בו לא נלחצים כראוי ולכן אתה מנסה להחליף את הקוד שלו? אם כן, ניסת לנקות את המגעים שלהם?

לא. השלט עובד. הלחצנים עובדים. הוא פשוט לא מקבל את ההוראה שאני מקליד. כלומר, כדיי להפעיל אותו צריך ללחוץ לחצן אמצעי, 4 ספרות, ואז שוב לחצן אמצעי. כשאני לוחץ לחצן אמצעי, המנורה מהבהבת 5 פעמים וזהו. ובגלל זה הוא לא מוכן לקבל את הקלדת הקוד כשאני לוחץ אותו (נראה שהוא נכנס למוד מסויים שאני לא  מבין מה הוא).

לפני 4 דקות, Tom_22 כתב:

אני מניח שפעלת במדויק לפי המתואר בשרשור הזה?

יש לך שלט נוסף אולי? בעמוד השני בשרשור לעיל יש גם תיאור איך לראות את ה-PIN ולקודד שלט חדש.

כן.
כרגע אין עוד שלט. ביקשתי ממי שתרמה את הרכב לבדוק. שוחחתי עם קוברה והם אמרו לי שהPIN הוא הקוד של השלט. 

ראיתי את התיאור, אבל בהמשך הוא אמר שזה לא קשור והקידוד הזה הוא רק לשלט חדש וזה לא חדש אז...

פורסם

אגב, ראיתי שגם @natco הגיב בפוסט הישן, אז אם אתה רואה את זהה ויכול לעזור בפענוח פירוש 5 ההבהובים בשלט אודה לך מאוד :)
* וסליחה על ההקפצה של הפוסט, לא הייתי בטוח איך לתייג אותך כי לא בטוח אם בעריכה מחדש זה יראה לך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...