Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

100 ש"ח לשטיפה ידנית - זה המחירים היום?

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי זה קצת לא קשור, אני אשמח לדעת על איזה סעיף?

לפני 6 שעות, Ron Poh כתב:

אסור לשטוף עם צינור, אם יראה אותך פקח, אתה עלול לקבל דו"ח. בבניין גם תקבל צעקות מהשכנים.

אני אשמח לדעת מה החוק אומר. תודה

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

התחיל בגלל משבר המיים. הסיבות אולי לא כל כך רלוונטיות בגלל כושר התפלה טוב שיש במדינה.

אבל, בכל זאת צריך לזכור שאנחנו חיים במדינה מדברית וראוי לשים לב לשימוש במים ולאי בזבוז,

למיטב ידיעתי ישראל מוכרת מים לירדן. 

אז עולה השאלה, למי ניתנת עדיפות במכירה, לאזרח שבמידה ואינו משלם ניתן לכפות נגדו הליכים, או מדינה ידידותית באזור עויין ? 

• מעניין 2
  • אחראי פורום
פורסם
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

אני חושב שאם נעשה סקר אז נראה שלשטוף את הרכב לבד זה מגניב ונחמד בטווח גילאים מסויים (בד"כ בקצה הצעיר של הסקאלה) וכאשר כמות הזמן הפנויה שלך סבירה פלוס

אני לא כזה פנוי ולא כזה צעיר.

מעבר לבחילה שמנהרות שטיפה עושות לי, אני פשוט נהנה מזה.

זאת סה״כ עוד אחת מהפעולות שאני עושה אקסטרה עבור הרכבים שלי ובאופן ישיר גם עבורי.

זה גם לא לוקח יותר מחצי שעה.

אז יש לי מקום, סבבה. גם כשלא היה הייתי מנקה בעצמי.

סדרי עדיפויות, זה הכל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

אסור לשטוף בצינור.

אבל מי ששוטף בצינור הכיבוי אש של הבניין הציבורי, ולא משתמש במתז כלשהו,

אלא ככה עם האצבע על קצה הצינור, בשביל שיהיה קצת שפיץ הוא באמת בן ז..

ההבדל (בליטרים לדקה) בין צינור עם קצה פתוח, לעומת צינור עם מתז איכותי, הם לפחות פי 10 להערכתי.

והתוצאה על הפח של הרכב (מבחינת קלות השטיפה ואיכות השטיפה) בוודאי שמצדיקה השקעה של  50ש"ח במתז.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

עניין של כמות. שטיפת רכב עם 2 דליים זה סיפור של 25 ליטר. בצינור הרבה יותר. תחשוב כמה זמן לוקח לך למלא דלי וכמה זמן לשטוף את הרכב עם אותו צינור. שטיפת הרכב הרבה יותר ממושכת, וכיוון שמדובר באותו צינור יחס הכמויות כיחס הזמנים.

עניין של כמות. שטיפת רכב עם 2 דליים זה סיפור של 25 ליטר. בצינור הרבה יותר. תחשוב כמה זמן לוקח לך למלא דלי וכמה זמן לשטוף את הרכב עם אותו צינור. שטיפת הרכב הרבה יותר ממושכת, וכיוון שמדובר באותו צינור יחס הכמויות כיחס הזמנים.

ננסה לשאול את המומחה @Night Driver

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 18.9.2024 בשעה 17:25, dorsht כתב:

100₪ זה מחיר שדי מאפיין את איזור המרכז. שילמתי סכומים כאלו כשגרתי במרכז.

בבאר שבע זה בדרך כלל בין 50₪ ל-70₪, תלוי איפה. המקומות המוצלחים יותר לדעתי לוקחים 70₪.

גם לי אין ממש זמן (וכוח) לשטוף את הרכב בעצמי, אבל כן אכפת לי מהרכב, אז דאגתי ליישום של ציפוי נאנו ואני מבקש בשטיפה לשטוף רק עם הציוד שלי (כפפה ומגבות), בגדול הרכב מתנקה די בקלות בזכות הציפוי. ככה אני גם נמנע מהמגבות המטונפות שישאירו סווירלים וסימני מריחה ומהשיטה ההזויה הזו של שטיפת מגבות על הרצפה (אף פעם לא הבנתי את זה, אני מודה).

איך לשטוף ולהשאיר סווירלים על הרכב:

בגדול צריך להתחיל מהגלגלים דווקא, כי כל הלכלוך מהגלגלים קופץ חזרה לצבע. מן הסתם לא עם אותה כפפה ולא עם אותן מגבות.

ואם לא תוריד את הלכלוך והאבק מהחלונות, אז תגרום לסווירלים.

המטרה בשטיפה הראשונית היא הסרה טובה (ככל הניתן) של האבק מהרכב כדי שבשלב הניקיון עם מגע (כפפה) אתה תיצור כמה שפחות חיכוך וכמה שפחות סווירלים ושריטות.

לכלוך קופץ מהגלגלים אל הצבע? מזה כינים? נו ברצינות. 

בשטיפה נכונה למדתי שכלל ראשון זה הפח ברזל (גג מכסה מנוע בג'אז ואז את הצדדים) אחר כך שמשות ואז גלגלים, למה? כי הדלי שלך צובר לכלוך אז למי אכפת מהחלונות גם ככה הם לא נשרטות עם כפפה, אז ג'אנטים?..

אין שום סווירלים אצלי.

בתאריך 18.9.2024 בשעה 09:32, razi_pazi כתב:

אתה כל כך צודק.

אני תמיד תוהה איך כל הפדנטים הקפדנים הללו שנמנעים מכל סווירל מתנהלים בשאר החיים שלהם...

איך הם קונים תפוח אצל הירקן? איך הם בוחרים רופא שיניים לילדים? איזה מחקר הם עושים כשצריך לשים להם או לילדם גבס? מה הם עושים בתחום תיקוני האינסטלציה? איך הם מנקים את האסלות בבית? את החלונות בבית? את הכיורים? איך נראית הספרייה שלהם בבית? התיקיות במחשב? ציוד גלישה? איך הם מכבסים את נעלי הריצה שלהם? את השרוכים של נעלי הריצה שלהם? איך הם מנקים פילטר למזגן? איך הם בוחרים בשר אצל הקצב? איך הם בוחרים קצב? איך הם מאכסנים את הנתח שקנו מהקצב במקרר? איך מנקים את המקרר חיצונית? איך מנקים אותו פנימית? איך בכלל קנו את המקרר? איך הובילו אותו?

ועוד ועוד ועוד.

הייתכן שהם מקפידים על הכל כמו על ניקיון הרכב? 

אני מאמין שלא.... ואם כן אז מדובר באנשים חרוצים מאוד.

תופעה מוזרה מאוד מידת ההקפדה על תחזוקה אסטטית של רכבים אצל חלק מהאנשים.

אני יכול לכבד שלכל אחד יש משהו שהוא מקפיד עליו בטירוף. לגיטימי. וזה בסדר גם אם הם מתמקדים רק ברכב. עולם חופשי.

אם זה מה שחשוב להם אז בכיף. אני מפרגן

אבל משעשעת אותי הגישה של חלקם (הלא קטן) לפיה ביחס לרכב הם ההגיוניים ואילו מי שמנקה במכונה הוא משובש שצריך אישפוז.

ההנאה שלי בתחום היא העובדה שמישהו אחר מנקה לי את הרכב. כמו שסבתי אמרה פעם כששאלו אותה מה המדד לאושר:

"רק שני מדדים יש בעולם למידת האושר: 1. הבריאות שלך ושל כל משפחתך 2. כמות נותני השירות שאתה מעסיק"

בטח האוטו שלך לא משהו

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669
  • מצחיק 1

פורסם

תסתכל בסרטונים של דיטיילרים ובהסברים שיש באינטרנט. כמעט כולם מתחילים דווקא מהגלגלים.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לא קראתי את כל השרשור, ככל הנראה סיפור השטיפה משתנה מאדם לאדם ואיזור בארץ. רמת נקיון וכוח וזמן שיש לבן אדם. 

לדעתי האישית לשלם 100 שח על שטיפה רכב זה הרבה. אבל כל עוד יהיה תור זה יהיה המחיר ויותר. 

שנים סבלתי מעניין ההתעסקות עם שטיפה. לא אוהב את החבריה בשטיפות למניהם שמעסיקים לרוב אנשים שאני לא ממש סומך עליהם במקום פרטי כמו רכב. 

שנית כל ההמתנה גוזלת המון זמן מתסכל. 

גר בעפולה. 

המון זמן שטפתי באחת השטיפות ששוטפת ידני ב 15-20 שח חיצוני בלבד. 

כל מי שגר בעפולה מכיר אותם. העלות זניחה השטיפה סבירה. והייתי מנקה עם שואב חיצוני או יותר עם דייסון מהבית. 

לאחורונה נפתחה שטיפה עצמית פתוחה 24 שעות ביממה. מכונה 20 שח 

או גרניק  לפי זמן. יש עמדות שואב אבק וכם לחץ אוויר כ 12 שח ל6 דקות נכון ל 09/24. 

ברגע שהם פתחו לא זוכר איפה נמצאות השטיפות האחרות.

למה? 

כי איו כמעט תור אף פעם, אתה יכול לשתוף 24 שעות ביממה כולל שבת, שישי אם בא לך. 

בערב בבוקר, אחרי עבודה לפני. 

יש הכל זמין, פשוט קל ונוח. 

אף אחד לא נוגע, נוסע ותעסק באוטו שלך, אני אישית לא אוהב. 

העלות שווה לכל נפש. 

שוטף, מנגב עושה שואב כמה דקות ונוסע. פשוט תענוג. ואני יודע שזה תופס בכל הארץ וגם בעולם. 

כמובן שאם היה לי בית קרקע ככל הנראה, לא בטוח הייתי שוטף לבד. 

IMG-20240422-WA0056.jpg

IMG-20240422-WA0055.jpg

עריכה אחרונה על ידי timur2008
  • אהבתי 1
  • מעניין 2

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם (נערך)
בתאריך 19.9.2024 בשעה 18:59, sperial כתב:

ננסה לשאול את המומחה @Night Driver

לא מתיימר להיות מומחה, אבל אחד היתרונות של גרניק, שהוא יחסית חסכוני במים. הגרניק משתמש בהרבה אוויר כדי לייצר רסיסי מים ולהתיזם במהירות גבוהה, ולא זרם רציף כמו צינור,  כך שהוא משתמש יחסית במעט מים (חצי או שליש מצינור). כשאני משווה כמה מים נקווים על הקרקע מהגרניק, לעומת שימוש ב-3 או אפילו 2 דליים של 20 ליטר כ"א לפני שהיה לי גרניק, הרושם שלי הוא שהגרניק חסכוני יותר. 

זו אגב כנראה עוד נקודה דווקא עבור מכונות מקצועיות שאני מניח שחסכוניות עוד יותר, לא לשם שמיים אלא מסיבות תמחור. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • מעניין 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

כעיקרון אני שוטף לבד עם גרניק. ומתחיל מהגלגלים.

אבל לפעמים אין לי כוח או זמן לרחוץ את 3 המכוניות שלי, אז הולך לשטיפה, משלם 60 ש"ח + 10 טיפ. אני אף פעם לא מרוצה מאיכות העבודה ושונא את ההמתנה. אבל זה ממש לא נראה לי הרבה כסף, גם אם היו משלמים לי 200 ש"ח לא הייתי עובד בזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 19.9.2024 בשעה 22:07, CRuzer669 כתב:

בטח האוטו שלך לא משהו

לא חושב שזה קשור. וגם לא חושב שזה נכון

בתאריך 19.9.2024 בשעה 15:46, ch28566 כתב:

אני חוראני :-) סדר וניקיון אלו דברים שעבורי הם בזבוז זמן נוראי אבל כאשר זה נוגע לרכבים שלי, אני אוהב לנהוג בהם ולמראה חלק בלתי נפרד מההנאה, רכבים ישנים שלי נראים כמו חדשים. לומר לך שזו לא מחלה שאני רואה סווירלים על רכבים של אחרים ומזדעזע? ברור שכן :-) אבל זו בסך הכל מחלה של שעתיים-שלוש כל שבועיים ופעם בשנה משהו קצת יותר משמעותי כך שאולי מדברים על זה המון כי זה הופך לסוג של תחביב אבל בתכלס ההשקעה היא זניחה ביחס לתמורה. 

סבבה לגמרי.

הבעיה שהעלתי אינה עצם העובדה שאנשים פועלים ככה. מה שמטריד אותי היא ההתייחסות של חלק מהקפדנים כאילו מי שמנקה במכונה הוא שצריך אישפוז. 

כלומר ביקורת על מי שהסווירלים לא מזעזעים אותו.

בתאריך 19.9.2024 בשעה 15:49, farkash7 כתב:

כששטפתי לבד זה לרוב היה ב22:00 בלילה אחרי שהילדים כבר ישנים.
הייתי מכניס את הרכב ליד הבית, מוציא את כל הציוד ושוטף.
האמת שאם הייתי צופה מהצד מודה שזה נראה קצת חולה.
אבל הייתי עושה את זה רק לBRZ, היא הייתה כמו הילדה שלי.

להתחיל לנקות אחרי ההשכבות זה מאתגר מאוד....

פורסם
לפני 9 שעות, amosbmw כתב:

אז הולך לשטיפה, משלם 60 ש"ח + 10 טיפ. אני אף פעם לא מרוצה מאיכות העבודה ושונא את ההמתנה.

עבורי זה היה העניין.

אני נכנס לשטיפת רכב, יוצא מעוצבן ולא מרוצה - כל עוד זה היה במחיר הגיוני (מבחינתי), הייתי סופג את זה. ברגע שמבחינתי גם המחיר הפך להיות לא סביר וגם השירות גרוע - אז אני מעדיף לבזבז את הזמן שלי ולפחות להיות רגוע ומרוצה מאיכות השטיפה (ואני לא בן אדם שאכפת לו סווירלים או דברים כאלו).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...