Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

100 ש"ח לשטיפה ידנית - זה המחירים היום?

GTאי

פוסטים מומלצים

השנקל שלי:

מבחינתי, הבעיה היא פחות ה-100 ש"ח לשטיפה - אלא מה אתה מקבל עבורה, וזו הסיבה שעברתי לשטוף לבד (לא שאני שוטף יותר מדי...).

אם אני משלם 100 ש"ח לשטיפה שבה אני עובר במכונה, ואז מחכה חצי שעה בתור לניקוי הידני - מה שאומר שכל הלכלוך שהמכונה לא הורידה לגמרי אבל ריככה מתייבש חזרה ולא יורד בניגוב הידני ואז הבחור המנקה לא מנקה את כל הרכב כמו שצריך עם השואב, מעביר מטלית מלוכלכת על החלונות כך שהם לא שקופים כמו שצריך, ועושה הכל רק כדי לסיים מהר (לא שאני מאשים אותו).

הבעיה שלי היא לא במחיר - אלא בתמורה למחיר. בעד 50 ש"ח (לא כל כך מזמן) - הסכמתי לזה, בעד 100 כבר פחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

בתאריך 15.9.2024 בשעה 13:42, mottis כתב:

עד כמה שזכור לי שטיפה במכונה פימית וחיצונית עולה 50 שח - די הגיוני ששטיפה ידנית תעלה כפול.

למה לא לשטוף את הרכב במכונה?

לא זכור לך נכון. חיצונית במכונה ופנימית עולה יותר כמו 80-90 ולא 50.

בתאריך 15.9.2024 בשעה 15:40, Fraysa כתב:

האם זה שווה 120/130 ש״ח שאני משלם? כנראה שלא. אבל מכיוון שאין לי כבר זמן לשטוף כל שבוע, הלכלוך מצטבר והוא מגיע לרמה שחייב גרניק כדי להסיר אותו. אם הייתי צעיר ורענן כמו פעם, הייתי שוטף ידנית כל שבוע ואז לא היה הרבה לכלוך ושטיפה ללא מקור מים הייתה עובדת.

כתבת "כנראה שלא" לשאלה שלך עצמך. אבל זו טעות. התשובה היא "כנראה שכן".

הרי אתה משלם את זה.... זו ההוכחה שזה שווה את זה עבורך. 

לפני 14 שעות, Nakamichi כתב:

שאני נכנס למנהרה לשטוף. זה בדכ על הדרך.

אם יש הרבה תור אני לא מחכה.

כל העסק 15 דק שבזמן הזה אני יושב במזגן ומשחק בטלפון.

לרדת לשטוף -

תקנה חומרים.

תדאג שכל החומרים יהיו זמינים.

תמלא מים.

תטען את המכשיר.

תרד עם הכל.

בדיוק נגמר המים תעלה תמלא שוב.

תשטוף. 

תנגב.

קח את את כל המטליות ותעלה אותן הביתה   ותכבס או תנקה או תייבש או לא יודע מה לעשות איתן.

תנקה את הדלי.

תקפל את המכשיר

תטעין אותו לפני שאתה מאחסן

נגמר הסבון צריך לזכור לקנןת חדש

עזוב. למי יש כוח 

בשביל סווירלים?

אתה כל כך צודק.

אני תמיד תוהה איך כל הפדנטים הקפדנים הללו שנמנעים מכל סווירל מתנהלים בשאר החיים שלהם...

איך הם קונים תפוח אצל הירקן? איך הם בוחרים רופא שיניים לילדים? איזה מחקר הם עושים כשצריך לשים להם או לילדם גבס? מה הם עושים בתחום תיקוני האינסטלציה? איך הם מנקים את האסלות בבית? את החלונות בבית? את הכיורים? איך נראית הספרייה שלהם בבית? התיקיות במחשב? ציוד גלישה? איך הם מכבסים את נעלי הריצה שלהם? את השרוכים של נעלי הריצה שלהם? איך הם מנקים פילטר למזגן? איך הם בוחרים בשר אצל הקצב? איך הם בוחרים קצב? איך הם מאכסנים את הנתח שקנו מהקצב במקרר? איך מנקים את המקרר חיצונית? איך מנקים אותו פנימית? איך בכלל קנו את המקרר? איך הובילו אותו?

ועוד ועוד ועוד.

הייתכן שהם מקפידים על הכל כמו על ניקיון הרכב? 

אני מאמין שלא.... ואם כן אז מדובר באנשים חרוצים מאוד.

תופעה מוזרה מאוד מידת ההקפדה על תחזוקה אסטטית של רכבים אצל חלק מהאנשים.

אני יכול לכבד שלכל אחד יש משהו שהוא מקפיד עליו בטירוף. לגיטימי. וזה בסדר גם אם הם מתמקדים רק ברכב. עולם חופשי.

אם זה מה שחשוב להם אז בכיף. אני מפרגן

אבל משעשעת אותי הגישה של חלקם (הלא קטן) לפיה ביחס לרכב הם ההגיוניים ואילו מי שמנקה במכונה הוא משובש שצריך אישפוז.

ההנאה שלי בתחום היא העובדה שמישהו אחר מנקה לי את הרכב. כמו שסבתי אמרה פעם כששאלו אותה מה המדד לאושר:

"רק שני מדדים יש בעולם למידת האושר: 1. הבריאות שלך ושל כל משפחתך 2. כמות נותני השירות שאתה מעסיק"

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון גרוע 3
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, razi_pazi כתב:

התכוונתי שבאופן כללי, זה כנראה לא שווה. עבורי, אישית, זה הפתרון הכי טוב שמצאתי, אז התשובה האישית שלי היא אכן כנראה שכן.

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ממליץ בשום מצב לשטוף במכונות שטיפה, וגם לא אצל כל השטיפות הידניות, אלא אם כן לא כזה אכפת לכם מסווירלים ושריטות וכו. ובלאו הכי במחירים כאלו, אם לא אכפת לכם מהרכב אז שישאר מלוכלך.. או תתעלו על עצמכם ושטפו אותו לבד פעם בחודשיים.

אני נוהג לשטוף את הרכב פעם בשבועיים-שלושה, תלוי ברמת הלכלוך\אבק.

בתאריך 15.9.2024 בשעה 20:53, Tapian כתב:

שיאומי.webp

רכשתי את השיומי הזה לפני כמה חודשים. אין לי חניה מקורה, אבל יש לי חניה חיצונית בטאבו כך שאני יכול תמיד לשטוף את הרכב באותו המקום וכך לדעת מראש מתי ואיפה תהיה השמש (שוטף בדרך כלל או בשעות הבוקר המוקדמות - 7:30 או אחרי הצהריים ברגע שהשמש נעלמת מהחניה).

משתמש בסבון מקציף של Turtle wax לאחר מחקר של VFM. בדילול נכון המקציף של השיומי מספיק כדי לקבל תוצאה ממש טובה.

לאחר מכן עובר על כל הרכב עם כפפת מיקרו בעדינות ולא בתנועות סיבוביות, ושוטף.

לחץ מים ל Prewash סביר לחלוטין ולאחר הסיבון הוא מספיק חזק כדי לשטוף את הרכב לגמרי, כולל ג'אנטים.

לשטיפת רכב שלם אני מסיים בערך 20 ליטר, אותם אני סוחב בדלי\פח אשפה של איקאה שמספיק בדיוק.

הצינור שלו מספיק ארוך להגיע מקדמת הרכב עד לחלק האחורי לכן בקושי נדרשת הזזה של הדלי עצמו.

לשטיפה הבאה רכשתי את זה

Meguiar's Hybrid Ceramic Wax – Easy to Use Ceramic Wax Protection - G190526, 26 oz

אמור לעשות עבודה מופלאה לפי כל חוות הדעת (במיוחד שלראשונה בחיי, יש לי רכב שחור..)

לפני 5 שעות, razi_pazi כתב:

אתה כל כך צודק.

אני תמיד תוהה איך כל הפדנטים הקפדנים הללו שנמנעים מכל סווירל מתנהלים בשאר החיים שלהם...

איך הם קונים תפוח אצל הירקן? איך הם בוחרים רופא שיניים לילדים? איזה מחקר הם עושים כשצריך לשים להם או לילדם גבס? מה הם עושים בתחום תיקוני האינסטלציה? איך הם מנקים את האסלות בבית? את החלונות בבית? את הכיורים? איך נראית הספרייה שלהם בבית? התיקיות במחשב? ציוד גלישה? איך הם מכבסים את נעלי הריצה שלהם? את השרוכים של נעלי הריצה שלהם? איך הם מנקים פילטר למזגן? איך הם בוחרים בשר אצל הקצב? איך הם בוחרים קצב? איך הם מאכסנים את הנתח שקנו מהקצב במקרר? איך מנקים את המקרר חיצונית? איך מנקים אותו פנימית? איך בכלל קנו את המקרר? איך הובילו אותו?

ועוד ועוד ועוד.

אני יכול לכבד שלכל אחד יש משהו שהוא מקפיד עליו בטירוף. לגיטימי. וזה בסדר גם אם הם מתמקדים רק ברכב. עולם חופשי.

אבל משעשעת אותי הגישה של חלקם (הלא קטן) לפיה ביחס לרכב הם ההגיוניים ואילו מי שמנקה במכונה הוא משובש שצריך אישפוז.

ההנאה שלי בתחום היא העובדה שמישהו אחר מנקה לי את הרכב. כמו שסבתי אמרה פעם כששאלו אותה מה המדד לאושר:

"רק שני מדדים יש בעולם למידת האושר: 1. הבריאות שלך ושל כל משפחתך 2. כמות נותני השירות שאתה מעסיק"

א. אתה בפורום רכב, תבחר את הקהל שלך. אם היית כותב את התגובה הזו בקבוצת פייסבוק של "אנשים ששונאים רכבים" היית כמובן מקבל המון תשואות.

ב. רכב הוא (לרוב) אחד הדברים היקרים ביותר שאדם רוכש, ועל כן היחס בין ההוצאה הגדולה לרצון לשמור עליה די הגיוני.

ג. אישית, אני פדנט בנוגע לכל אספקט בחיי, אולי אפילו מידי.. והרכב נופל באותה הקופסא, אבל מותר לאנשים להיות פדנטים יותר או פחות ועדיין להנות מרכב נקי ומבריק.

ד. כמובן שבריאות המשפחה יותר חשובה מניקיון רכב.. פה אתה סתם דמגוג. אני מניח שגם לך בריאות המשפחה חשובה יותר מלאכול מנה פלאפל אבל אתה עושה את זה מידי פעם.

עריכה אחרונה על ידי omricn
  • אהבתי 7
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שמותר להיות פדנט. לא כתבתי אחרת.

פשוט כתבתי שאני מוצא את זה מוזר ומפתיע. ושיתפתי בתחושתי

וכמו שכתבתי שכל אחד יעשה מה שנראה לו. לי אין ביקורת על הקפדנים. אני לא מטיח בהם שהם לא בסדר.

מה שמוזר הוא שהם מבקרים אחרים על חוסר הקפדתם. בדיוק כפי שעשית והוכחת את טענתי.

מ.ש.ל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"או תתעלו על עצמכם ושטפו אותו לבד פעם בחודשיים." (כלומר הינכם נחותים עצלנים.... ואתם צריכים להתעלות על עצמכם)

"אתה בפורום רכב, תבחר את הקהל שלך" (החלטת שהפורום לא בשבילי.... החלטת שאני לא אוהב רכב. כנראה כי אתה מאמין שמי שאוהב רכב צריך לטפל בו כמוך)

"פה אתה סתם דמגוג" (זה לא הרגיש כמו מחמאה)

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז אוסיף לציטוטים הללו מה שאני אומר לבן שלי - "לא מעליבים אותך, אתה בוחר להיעלב". 

איפה בדיוק מצאת בציטוטים הללו ביקורת על חוסר הקפדה על ניקיון רכב.. 2 משפטים נכונים, פשוטים וללא הטיה לכאן או לכאן..

עריכה אחרונה על ידי omricn
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 15.9.2024 בשעה 15:40, Fraysa כתב:

האם זה שווה 120/130 ש״ח שאני משלם? כנראה שלא. אבל מכיוון שאין לי כבר זמן לשטוף כל שבוע, הלכלוך מצטבר והוא מגיע לרמה שחייב גרניק כדי להסיר אותו. אם הייתי צעיר ורענן כמו פעם, הייתי שוטף ידנית כל שבוע ואז לא היה הרבה לכלוך ושטיפה ללא מקור מים הייתה עובדת.

האמת שאם מדברים על לחסוך זמן, ברכבים הקודמים (פרטי וליסינג) עמדתי יותר זמן (תור+זמן ניקוי+נסיעה) במכון שטיפה מאשר הזמן שלוקח לי לשטוף.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, omricn כתב:

אז אוסיף לציטוטים הללו מה שאני אומר לבן שלי - "לא מעליבים אותך, אתה בוחר להיעלב". 

איפה בדיוק מצאת בציטוטים הללו ביקורת על חוסר הקפדה על ניקיון רכב.. 2 משפטים נכונים, פשוטים וללא הטיה לכאן או לכאן..

כלל לא נעלבתי. אני מסכים בהחלט עם העצה הזו שלך.

אני לא חושב שיש צורך ללבן את הויכוח.

לפני 7 דקות, nadavd4 כתב:

האמת שאם מדברים על לחסוך זמן, ברכבים הקודמים (פרטי וליסינג) עמדתי יותר זמן (תור+זמן ניקוי+נסיעה) במכון שטיפה מאשר הזמן שלוקח לי לשטוף.

בהחלט יש תורים ארוכים במקומות האלו. אני מצליח להמנע מזה ומגיע עם הרכב בשעות פחות עמוסות. או נוסע עם רכב מלוכלך 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, razi_pazi כתב:

"או תתעלו על עצמכם ושטפו אותו לבד פעם בחודשיים." (כלומר הינכם נחותים עצלנים.... ואתם צריכים להתעלות על עצמכם)

שוב, אקביל לחינוך הילד שלי - נראה שאתה בוחר להיעלב, "נחותים ועצלנים" היתה תוספת שלך.. כשמישהו מציין שאין לו כוח לעשות משהו, זה הגיוני שהוא צריך להתעלות על עצמו כדי לבצע אותו. אפילו אני צריך להתעלות על עצמי כדי לשטוף את הרכב..

"אתה בפורום רכב, תבחר את הקהל שלך" (החלטת שהפורום לא בשבילי.... החלטת שאני לא אוהב רכב. כנראה כי אתה מאמין שמי שאוהב רכב צריך לטפל בו כמוך)

יש איזושהי תבנית חוזרת אצלך, אתה קצת מכבס מילים. לא ציינתי שאתה לא אוהב רכבים ולא אמרתי שמי שאוהב רכב צריך לטפל בו כמוני. קרא שוב את ההודעה הקודמת שלך ותבין שוב, באופן הגיוני ורציונלי - אתה כרגע בפורום רכב, אתה צריך להבין שהקהל שקורא את ההודעות שלך פחות מתאים לתוכן ההודעה.

"פה אתה סתם דמגוג" (זה לא הרגיש כמו מחמאה)

זו לא מחמאה. זו עובדה בהנתן ההקבלה שלך לטיפוח רכב לעומת דאגה לבריאות המשפחה.

• רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שטיפת פנים אני מבין לא לעשות לבד הרבה עבודה 

אבל מי שיש לו גישה לצינור לדעתי שטיפת חוץ זה ביזבוז 

זמן {התור} וכסף, חבל והתמורה לא שווה הרבה {ממילא אחרי יום זה בדיוק כמו שאתה עושה לבד בלי להשקיע הרבה}

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, Nakamichi כתב:

שאני נכנס למנהרה לשטוף. זה בדכ על הדרך.

אם יש הרבה תור אני לא מחכה.

כל העסק 15 דק שבזמן הזה אני יושב במזגן ומשחק בטלפון.

לרדת לשטוף -

תקנה חומרים.

תדאג שכל החומרים יהיו זמינים.

תמלא מים.

תטען את המכשיר.

תרד עם הכל.

בדיוק נגמר המים תעלה תמלא שוב.

תשטוף. 

תנגב.

קח את את כל המטליות ותעלה אותן הביתה   ותכבס או תנקה או תייבש או לא יודע מה לעשות איתן.

תנקה את הדלי.

תקפל את המכשיר

תטעין אותו לפני שאתה מאחסן

נגמר הסבון צריך לזכור לקנןת חדש

עזוב. למי יש כוח 

בשביל סווירלים?

לפני 7 שעות, razi_pazi כתב:

אתה כל כך צודק.

ועוד ועוד ועוד.

האמת אלו 2 מההודעות שהכי נהניתי לקרוא בחודשים האחרונים.

זה ממש עלי.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...