Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דיהטסו סיריון שנת 2011, 150 אלף ק"מ.

לפני חודש הרכב התחיל לרעוד בנסיעה. הוחלפו סליל הצתה ופלאג אחד (מצת).

אתמול בנסיעה לירושלים הרכב חזר לרעוד ושוב נדלקה נורת המנוע. מוסך המקומי גילה שהלכו 3 פלאגים (כולל זה שהוחלף) וטוען שכנראה המנוע תקול וצריך להחליף אותו.

אני מתלבט בין:

1. לגרור אותו למוסך אמין וקרוב לבית ברמת גן (או תל אביב) ולקבל חוו"ד שניה בתקווה שאפשר להציל את האוטו בלי להחליף מנוע.

2. מכיוון שיש סיכוי שזו בעיית מנוע והאוטו לא שווה המון, אז לא להסתבך ולמשל למכור אותו לפירוק.

הרכב כרגע בירושלים, לא נייד.

מה הייתם עושים במצב כזה?

לגבי אופציה (2), יש לכם המלצה על שירות\מישהו שמוכן לקנות את הרכב?

פורסם

אני הייתי מתחיל מחוו"ד שניה.

האם הסליל שהוחלף היה תחליפי זול או מקורי/תחליפי איכותי?

לא מן הנמנע שברגע שאחד הולך גם השאר יתחילו ללכת (כי זמנם הגיע גם). מדוע גם זה שכבר הוחלף הלך שוב, ראה לעיל סיבה אפשרית.

האם המוסך הנוכחי הסביר בצורה קצת יותר מוצלחת מה תקול במנוע ומה בעקבות זה גרם לכשל סלילים/פלאגים?

האם יש בידך תמונות של הפלאגים?

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

אני הייתי מתחיל מחוו"ד שניה.

האם הסליל שהוחלף היה תחליפי זול או מקורי/תחליפי איכותי?

לא מן הנמנע שברגע שאחד הולך גם השאר יתחילו ללכת (כי זמנם הגיע גם). מדוע גם זה שכבר הוחלף הלך שוב, ראה לעיל סיבה אפשרית.

האם המוסך הנוכחי הסביר בצורה קצת יותר מוצלחת מה תקול במנוע ומה בעקבות זה גרם לכשל סלילים/פלאגים?

האם יש בידך תמונות של הפלאגים?

הסליל והפלאג כנראה לא היו מקוריים כי היה מאוד קשה לפתוח את הפלאג. הבנתי שבאופן כללי קשה למצוא חלפים לסיריון. אם מישהו מכיר מוסך שיודע להתמודד עם זה אשמח לשמוע.

המוסך הנוכחי אמר שאם הפלאגים נשרפו בוז זה כנראה מעיד על בעיית מנוע. אין לי תמונות לצערי. 

לפני כשעה, Camaro 92 כתב:

שלב ראשון תחליף פלאגים ואת כל סלילי ההצתה ורצוי למקוריים ותראה אם חל שינוי בפעולת המנוע ומשם תתקדם ותחליט מה לעשות ,בהצלחה

אני מתקשה למצוא מוסך טוב שמספק חלפים מקוריים לסיריון במרכז. אשמח להמלצות 

פורסם

לא חייב מקורי. יש יצרנים מוכרים וטובים בתחום כמו NGK, Bosch, Denso ועוד שניתן להשיג גם פלאגים וגם סלילי הצתה בחנויות חלפים למיניהן.

אבל, צריך להיזהר גם מזיופים.

באוטוסטור למשל, מצתים מתאימים לכאורה (אם בחרתי נכונה בקטלוג של NGK) עולים 27 ש"ח לאחד. אצל אבי חלפים, סט עולה 110.

אפשר לברר מול שניהם או מקומות אחרים גם לגבי סלילי הצתה (לא ראיתי אצל מי מהם באתרים שלהם. ואם להמשיך את הקו של NGK, אז יתכן ומדובר במק"ט U5077 שלהם). עלות כנראה כ-200-300 ש"ח לאחד.

אבחון הבעיה, ככל שקיימת כזו אחרת לענין המצתים והסלילים ישירות תעלה כמובן עוד וכן התקנה של הנ"ל.

לגבי מוסך, אולי @רפי לין ידע להמליץ על כמה?

אבל אין לך מוסך שאתה מטפל בו בדר"כ וסומך עליו?

פורסם
לפני 3 שעות, shmoss כתב:

הסליל והפלאג כנראה לא היו מקוריים כי היה מאוד קשה לפתוח את הפלאג. הבנתי שבאופן כללי קשה למצוא חלפים לסיריון. אם מישהו מכיר מוסך שיודע להתמודד עם זה אשמח לשמוע.

המוסך הנוכחי אמר שאם הפלאגים נשרפו בוז זה כנראה מעיד על בעיית מנוע. אין לי תמונות לצערי. 

אני מתקשה למצוא מוסך טוב שמספק חלפים מקוריים לסיריון במרכז. אשמח להמלצות 

אני לא הייתי מסתמך על דיאגנוסטיקה של מוסך כזה כל כך מהר..
לא מחליפים מנוע ככה סתם בלי להבין מה מקור הבעיה קודם כל, 

ראשית תמצא מישהו מקצועי שיאבחן את הרכב לפני שאתה צולל להרפתקאות או שוקל להפטר ממנו על סמך אבחנה שלא ברור על מה היא מבוססת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • פיתרון
פורסם

המלצה שלי - תתקשר מחר בבוקר למוסך "שאפט" ת"א, תספר את הסיפור ותשאל האם הם מוכנים לקבל את הרכב על גרר ולתקן אותו. בוודאות הם מכירים כל בורג בסיריון. 

כל מוסך יכול להזמין חלפים מתאימים לרכב שלך, בטח פלגים וסלילים לרכב תואם טויוטה יאריס.

• רעיון טוב! 4

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש המשך לסיפור?

סימנת שנמצא הפיתרון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...