Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד קל להגיד שהיבואנים הם העושקים. אבל הם לא ארגון פילנטרופי, וכל עוד הם לא עוברים על החוק, זכותם לדרוש איזה מחיר שירצו. אם כן עוברים על החוק, אז יש לטפל בזה בחומרה, אבל רמת הטיעונים הנדרשת צריכה להיות קצת מעל ״השוונו רווחיות של ענף יבוא רכב עם רווחיות של ענף יבוא מזון״. בחייאת, אז אולי כדאי לשוות גם עם הרווחיות של spotify? מה כבר יכול להישתבש?
באיזשהו שלב נאמר בתוכנית שאומדן הרווח העודף נע בין 0.8 ל-1.6 מיליארד שנתי. נשמע מפחיד. אבל אם מחלקים ב-350000 מכוניות חדשות, אז מקסימום שניתן להוריד הוא כ-5 אלף בממוצע לרכב? 5 מ-200 אלף, כן? בהשוואה למיסוי של המדינה זה ממש פירורים.

ועכשיו לפיל שבחדר - המדינה. שכל התפקיד שלה הוא לייצר סביבה עסקית הוגנת(to level the playground). אבל מה, חוץ מפופוליזם הזול והמזיק היא לא באמת עושה דברים כדי לשפר את המצב. אז למי צריך לבוא בטענות?

• אהבתי 3
  • תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנחנו האזרחים הכי פראיירים בעולם. אם רק הרכבים בארץ היו יקרים - -ניחא אבל הריכוזיות בארץ נמצאת בכל תחום ויוקר המחיה הופך להיות בלתי נסבל.

לא רק המצב הביטחוני נפיץ אלא גם המצב הכלכלי וברגע שלאנשים כבר לא יהיה מה להפסיד הפשע יעלה באופן ניכר.

עם כל האהבה שלי למדינה הזאת, אני לא אופטימי לגבי עתיד שלה.

פורסם
לפני 8 דקות, Michael01 כתב:

האחראים למחיר המופקע הם קודם כל הצרכנים.

אין שום הכרח לרכוש רכב חדש, בטח במחירים של היום.

בזה אתה צודק לגמרי אבל מה אתה מציע לצרכנים לעשות עם מדיניות של דיכוי הצרכנים כאשר לכל יבואן יש מינימום 3 מותגים והיבואנים משתמשים באמצעי הפחדה של ״תקנו ב- 2023, תקבלו ב- 2024 עם מחיר של 2023״? או ״תקנו לפני שהמס יעלה״? 

שוב, אני ממש לא בא בטענות רק ליבואנים כי ברור לגמרי שמרכיב המס הוא מפלצתי אבל אם היו פותחים את השוק לעוד יבואניםזה אם היו יוצאים מהמדיניות של ״8 מותגים ליבואן״ אולי המחירים לא היו פה כל כך דומים אחד לשני. שים לב איך ב- 3-4 שנים האחרונות המחירים קפצו, לא רק בגלל הצרכנים ולא רק בגלל המס אלא גם היעדר תחרות!

שלומי.

פורסם
לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

מה זה אירופה? כל אירופה? OECD? כולל מרכז אירופה? כולל מזרח אירופה? כולל איטליה וספרד?

למה אתה לא מכליל את ספרד ואיטליה בתוך החישוב של אירופה? כי הן יצרניות רכב גדולות?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

במשך שנים היתה ריבית אפס כמעט, אז כל אחד שהיה צריך להחליף 4 צמיגים ומצבר הגיע להחלטה ש"האוטו מתחיל לעשות בעיות והגיע הזמן לקנות חדש".

יש כאן בעיית צרכנות והיבואנים סה"כ קפצו על המציאה.

• אהבתי 5

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 28 דקות, unreliablebazooka כתב:

תמיד קל להגיד שהיבואנים הם העושקים. אבל הם לא ארגון פילנטרופי, וכל עוד הם לא עוברים על החוק, זכותם לדרוש איזה מחיר שירצו. אם כן עוברים על החוק, אז יש לטפל בזה בחומרה, אבל רמת הטיעונים הנדרשת צריכה להיות קצת מעל ״השוונו רווחיות של ענף יבוא רכב עם רווחיות של ענף יבוא מזון״. בחייאת, אז אולי כדאי לשוות גם עם הרווחיות של spotify? מה כבר יכול להישתבש?
באיזשהו שלב נאמר בתוכנית שאומדן הרווח העודף נע בין 0.8 ל-1.6 מיליארד שנתי. נשמע מפחיד. אבל אם מחלקים ב-350000 מכוניות חדשות, אז מקסימום שניתן להוריד הוא כ-5 אלף בממוצע לרכב? 5 מ-200 אלף, כן? בהשוואה למיסוי של המדינה זה ממש פירורים.

ועכשיו לפיל שבחדר - המדינה. שכל התפקיד שלה הוא לייצר סביבה עסקית הוגנת(to level the playground). אבל מה, חוץ מפופוליזם הזול והמזיק היא לא באמת עושה דברים כדי לשפר את המצב. אז למי צריך לבוא בטענות?

כבר הבנו שחלק מהנתונים לא נכונים אבל בשונה מפולס אתה יכול לבוא ולומר שמראש אין לתת לכמות יבואניות קטנה היותר את כל מותגי הרכב במדינה!

היבואנים לא פושעים מבחינתי. הם אולי עושים מעשה לא מוסרי אך לא לא חוקי ואת המפלצת הזאת צריך לעצור לפני שיהיה פה חמור יותר.

שלומי.

פורסם

אין באמת תוכן אמיתי מלבד הפחדה מגמתית והפיכת היבואנים לשנואים ורעים רשעים. כשהם לא הרע האמיתי בסיפור.

לי חרה כל מיני שטויות בסגנון "היה יבואן זעיר שתבע את היבואן הגדול, כמה ימים לאחר מכן נשרף לו העסק, תבינו לבד".  אני לא הבנתי לבד! יש לכם הוכחות מי עשה? אם לא, תשתוק ואל תייצר מגמתיות. 

במקרה אחר הוא אומר, שהייתה לו הזמנה של 50 קורולה, והמשלח לא רצה לשלוח, ו"תבינו לבד". שוב, לא הבנתי, במה אתה מאשים, ואת מי? ואיפה ההוכחות לטענה. 

בקיצור, להגיד שהיבואנים משחקים במשחק בצורה חוקית, גם אם היא ערמותית, אבל חוקית, זה דבר אחד. לרמוז שהם שורפים עסקים, ומאיימים על חייהם של משלחים איטלקיים... זה כבר קיצון אחר. 

וגולת הכותרת זה מה שצבי נטע אומר, שרכב של 226 אש"ח, 126 מתוכם הולך למדינה. אם לא הבנתם שזה הסיפור, ולא יבואנים ששורפים עסקים ומטילים אימה, אז אתם מפספסים את הפואנטה.

בקיצור, תשנאו את המשחק, לא את השחקן. 

פורסם
לפני 13 דקות, shlomi6280 כתב:

אבל מה אתה מציע לצרכנים לעשות עם מדיניות של דיכוי ה

לא להיות צרכנים, או לדחות או הצרכנות בעוד שנה שנתיים. זו הבעיה של הישראלי.

דודה של אשתי אמרה בארוחת שישי שהיא "שידרגה" את היאריס 15 שלה בi20 2021

שאלתי במה מתבטא השדרוג בעיניה, אמרה שיש לה וויז.

לפני 8 דקות, dj_dani כתב:

לי חרה כל מיני שטויות בסגנון "היה יבואן זעיר שתבע את היבואן הגדול, כמה ימים לאחר מכן נשרף לו העסק, תבינו לבד".  אני לא הבנתי לבד! יש לכם הוכחות מי עשה? אם לא, תשתוק ואל תייצר מגמתיות. 

תשמע, אם הייתי חי במדינה מתוקנת ושומרת חוק מקטן ועד גדול, הייתי בהחלט מטיל ספק במשפט הזה.

במציאות, אני חי במדינה בלי דין ובלי דיין, כך שהטלת הספק שלי, מוטלת בספק.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 22 דקות, EliC25 כתב:

תשמע, אם הייתי חי במדינה מתוקנת ושומרת חוק מקטן ועד גדול, הייתי בהחלט מטיל ספק במשפט הזה.

במציאות, אני חי במדינה בלי דין ובלי דיין, כך שהטלת הספק שלי, מוטלת בספק.

ועדיין, יש להגיד שהיבואנים מציבים יעדי מכירות של חלפים (חוקי ולגיטימי) ולהוכיח את זה בהקלטות. גם אם זה לדעת המוסך נעשה ב"שריריות" או "איום", אבל זה חוקי וזה הרגשה שלו אישית, הוא עצמו נהנה ומתפרנס מכך. 

ויש להגיד שיבואנים שורפים עסקים, בלי שמץ של הוכחה. 

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, discoTD5 כתב:

כלומר, אני זכאי להחזיק בדעה משלי רק אם היא מתאימה לאג'נדה כלשהי?

רציני זה מה שאתם מצפים ממני?

אני מחזיק בדעה משלי אחרי שגיבשתי אותה, בהתאם למקסימום המידע שיש ברשותי, והוא מאוד נרחב, ולצערי את מרביתו אני לא יכול לשתף. 

אם רולניק רוצה את הקשב המקצועי שלי  - שיתחיל להיות מקצועי ולא פופוליסט.

שיתחיל להיות מקצועי וינתח דוחות של יבואן, רווחיות מענף מכירת רכב חדש, ולא יזרוק סיסמאות וימצא איזה בכיין מקצועי שהיה יכול לבד אן עם יח"צ להגיע לכל עיתונאי / בלוגר רכב בארץ בשיחת טלפון. אח"כ שינתח את הרווחיות מענף החלפים, או הטרייד או המימון או הליסינג.

אף אחד מעיתונאי הרכב או בלוגרי הרכב הוא לא קלארקסון ולא ביידן. לכולם סלולרי שניתן להגיע אליהם בחצי דקה. 

אני לא מפחד מאף יבואן רכב. אני מפחד לטעות. ולכן אני לומד כמה שיותר. ואז מגבש את הדעה האישית שלי, גם אם היא לא פופולרית. 

כשעיתונאי בכיר כמו רולניק מזייף נתונים - הוא או נוכל או חפיפניק או טיפש או שילוב. 

בשניה שהוא מעוות נתונים כדי שיתאימו לאג'נדה שלו הוא מבחינתי שווה ערך לאילנה דיין שבישלה קלטות של קצין צה"ל כדי שיתאים ל'תחקיר' שלה. מבחינתי היא מחוקה מאותו הרגע. לא טורח לראות אותה. אותו הדבר רולניק. 

מגיע לנו יותר. 

דוגמא מהימים האחרונים - נתוני מכירות רכב למחצית ראשונה של 2024.

אפשר לשבת עם אצבע בתחת ולהעתיק מספרים מהודעת היח"צ של איגוד יבואני הרכב, ואפשר יחד עם עם גורם מקצועי, שלא עושה שום קסם אלא מנתח את הנתונים של משרד הרישוי, ולקבל מסקנות שונות. ואז לפרסם נתונים יותר מדוייקים ויותר נכונים. 

לא, צר לי. רולניק פספס בגדול. 

כפי שרשמתי כבר, הוא הזכיר לי למה אני לא טורח לקרוא את הדה-מרקר. 

לגבי כפיר ובועז - שניהם קולגות, שניהם חברים. להציג אותם באור שהוא ניסה לצייר אותם - זה להיות בנזונה. הם עיתונאי רכב שעושים עבודה מעולה ומביאים לצופים שלהם חדשות רכב הכי עדכניות מכל העולם. כן, שולחים אותם לחו"ל בשביל זה. אפשר רק לקנא, אבל את התכנים שלהם, רק הם מביאים, והם גם מוערכים בחו"ל. 

אבל היי, אם נציג שיבואן מפסיד על רכב כזה או אחר, אבל מפצה את עצמו על דגם שונה - זה לא משרת את האג'נדה. 

כפי שרשמתי קודם - המטרה סומנה מראש. 

אחי, אתה חכם, אני מכיר אותך אישית אז אני יודע.

רק מזכיר: ממוצע הוא מספר המחושב מתוך אוסף מספרים ומתאר את הערך שמתקבל מסכום המספרים לחלק בכמות המספרים. 

אם ה'ממוצע' של רולניק הוא נניח 195.0 אש"ח והוא עיגל ל 200.0 - ניחא. 

אבל הממוצע הזה מכיל פיקנטו, ו i10, וויאריס ויאריס קרוס, ואוקטביות, וקורולות, ואלנטרות, וארונה, ו Atto3 ודולפין שאני מניח שמכרו אלפים מכל דגם - ואז מעל ה 200 יש חלק מהאאוטלנדרים, טסלה מודל 3 שמכרו מאות בודדות או אלפים במקרה של הטסלה.

אין אף 'להיט' מכירות מעל 200.0 אש"ח. יש הרבה להיטי מכירות הרבה מתחת ל 200.0 אש"ח. 

ולכן - הממוצע אינו 200.0 אש"ח, וגם לא קרוב לזה. 

מניח שהוא בסביבות 170.0 - 175.0 אבל אין לי מידע מבוסס על זה. סתם ניחוש. 

אז לא, כשעיתונאי בכיר משחק עם המספרים כדי שיתאימו לו לאג'נדה - הוא מחוק מבחינתי. 

אגב, גם החציון שהוא הרבה יותר מעניין מהממוצע, יהיה נמוך משמעותית מה 200.0 של רולניק. 

אם מישהו כאן רואה בכתבה הזו איזו 'אמת צרופה' - זה מבחירה. זכותכם.

אני חושב אחרת. 

לא ראיתי את המדובר, גם לא מכיר את החבר מצוטט כאן, אבל נדמה לי שמזהה אצלו ולא בפעם הראשונה סוג של אהדה לתפיסות הכלכליות נגדן יוצא רולניק, לא מהיום ודאי לא רק בתחום ייבוא הרכב. הכלכלה המקומית סובלת קשות מתופעת הריכוזיות, אחת הסיבות העיקריות ליוקר המחיה המטורף כאן, רולניק מנהל לטעמי מלחמת קודש בתופעה ועל כך מגיע לו שאפו. אולי הוא טועה בניתוח המספרים ובסטטיסטיקה הלא מדויקת, לא יודע, לא רואה בזה חשיבות יוצאת דופן. ההתייחסות הדקדקנית לחישוב ממוצע מחירי כלי הרכב הנמכרים כאן, היא על סף הגיחוך ובכל מקרה שולית לגמרי לתופעה הכלכלית חברתית המטרידה שהוא מציף.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 5
פורסם

שמעתי את הפרק איתו בפודקאסט גיקונומי.

אחרי שהוא פלט שטויות על טסלה (שאין לה יבואן)

הבנתי שהוא לא בדיוק שוחה בחומר.

הוא גם זרק מספרי דיבידנד מאוד גדולים אבל זה לא רק מעסקי ייבוא הרכב,מדובר בחברות גדולות עם לא מעט תחומים.

חבל,כי התחום באמת ראוי לתשומת לב.

פורסם
לפני 17 שעות, eyalkar כתב:

מאוכזב מהנכתב ע"י  disco TD5 מעלה,

לפני 15 שעות, shlomi6280 כתב:

אני חייב להודות אני מאוד מאוכזב מהתגובה שלך

למה? כי הוא לא משחק את המשחק הדי מטומטם של "בואו נרכב על השנאה למי שיש לו כסף על ידי מי שבגיל מבוגר עדיין שבוי ברעיונות קומוניסטיים ילדותיים ממרומי משכורת היי-טק"?

לפני 17 שעות, eyalkar כתב:

התכנית לא מיועד רק למביני עניין כמוך אלה לכלל הציבור.

הכתבה מעוותת נתונים וחוץ מעוד רעיונות בסגנון "kill the rich" אין בה כלום. אני החזקתי פחות, כי ברגע שכתב מביא (ואני אפילו לא נכנס לשאלה אם הנתון נכון או לא נכון) מחיר ממוצע של מכונית ומתחיל להראות אותו בפריזמה של שכר חציוני, זה כבר עיוות.

הכתבה הזאת, כמו כל כתבה "כלכלית" אחרת, היא עוד ניסיון להסיט את האש מהעוולה האמיתית (נטל המס) ליבואנים, שהם גוף עשיר שקל להסיט אליו ועליו את השנאה של כלל הציבור שאליו התכוונת.

אז לא, לא כל אחד חייב לשחק את המשחק.

עריכה, עכבר על הסליידר, סתם הליכה לשאלה רנדומלית. נראה לכם באמת שהשאלה (4:07 והלאה) היא לגיטימית:

"הם הרי, בסופו של יום, צבי, אני מאד מכבד את מה שעושים היבואנים ואתה מה שאתה עושה פה. לא פיתחת תרופה לסרטן וגם לא המצאת איזו תוכנה. אתה יבואן רכב.למה חרל"פ, חורש,  סוארי ושות'  הם מיליארדרים?"

רק על זה שהוא לא שבר לו את הפנים בנקודה הזאת מגיע לו פרס ישראל על איפוק. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מעניין, ודי מאפיין אגב, התוקפנות הזו שבאה בתגובה למי שטוען לקיומו של מעין קרטל אצל יבואנים גדולים, בין של משחות שיניים בין כלי רכב, המאפשר להם לקיים שולי רווח גבוהים, הגובלים בסוג של עושק. מיד מיתרגם לשונאי עשירים, צרי עין, קנאים שלא מצליחים לחיות בצל הצלחתו של האחר. לא מסוגלים לקבל את האפשרות ששאיפה לצדק חברתי, מלחמה ביוקר מחיה שהיא לא רק תוצר של מיסוי או הוצאות גבוהות, אלא של יכולת לקבוע איזה מחיר שבא ליבואן שחולש על פלח שוק ללא תחרות אמיתית ומתחלק בחגיגה עם חבריו לאותו פלח ע"י מחירים שמשום מה מתקרבים מאוד האחד לשני, כך שמרכיב המחיר בתחרות מנוטרל למעשה, היא לא רק לגיטימית, היא גם הכרחית לקיום חברה בריאה. ולא מדובר במי שמעז להחציף פנים כלפי יבואנים גדולים ומכובדים, מה שמזכה אותם לדעת קודמי באיזה אגרוף עסיסי, מדובר בהחלט בשאלה נכונה על כשלי שוק שמקורם ברגולציה דפוקה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...