Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיעונים חוזרים לשרשור המקביל. גם התשובות זהות.

בכל מקום בעולם מוצרים דומים עולים דומה. בכל מקום בעולם עשירים מרוויחים יותר מעניים. ופה ממש מסבירים לך כמה מתוך עלות הרכב הוא מרכיב המס, ואתם עדיין צורחים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

מהעוולה האמיתית (נטל המס) ליבואנים,

לפני 7 דקות, רועי5 כתב:

מדובר בהחלט בשאלה נכונה על כשלי שוק שמקורם ברגולציה דפוקה.

טענה ודוגמה לטענה. 

אתם לא רחוקים כמו שאתה חושב רועי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אנחנו מאד רחוקים. הטענות הן לרגולציה בהיבטים שונים. אני מלין על נטל המס, הוא על היעדר תחרות, כאילו שפתיחת תיק לעשרות יבואנים קטנים ונטולי כח מיקוח, שכל אחד מהם יצטרך לפתח מאפס מערך שיווק ושירות, תתבטא בירידת מחירים משום מה. זאת דרך מחשבה מאד נאיבית.

לפני שעה, RK כתב:

הכתבה הזאת, כמו כל כתבה "כלכלית" אחרת, היא עוד ניסיון להסיט את האש מהעוולה האמיתית (נטל המס) ליבואנים, שהם גוף עשיר שקל להסיט אליו ועליו את השנאה של כלל הציבור שאליו התכוונת.

ראיתי את הכתבה. וואלה, שתי הדקות הראשונות היו אינדיקציה מדויקת למדי. אבל יפה שהצגת דעות כאקסיומות ו"הםם... מעניין למה. אין לי הוכחות, או ראיות, או בכלל אם קרה הדבר, אבל מעניין למה..." עובדות על אנשים. נפלאות הפופוליזם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

^

זה העולם שלנו היום. בדיוק אותו צד מטבע של "יאיר לפיד מסר שדה גז לחיזבאללה" (לא היה ולא נברא, מים כלכליים וזה). או "בנט גנב את הבחירות" (כנ"ל - קיבל אמון מהכנסת על אף ששת המנדטים שלו).

וסליחה על דוגמאות פוליטיות, אבל זה הכי בולט כרגע.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 28 דקות, רועי5 כתב:

יכולת לקבוע איזה מחיר שבא ליבואן שחולש על פלח שוק ללא תחרות אמיתית ומתחלק בחגיגה עם חבריו לאותו פלח ע"י מחירים שמשום מה מתקרבים מאוד האחד לשני, כך שמרכיב המחיר בתחרות מנוטרל למעשה, היא לא רק לגיטימית, היא גם הכרחית לקיום חברה בריאה.

זה ה א.ב. של כל מי שחי ממסחר. בסופו של דבר יש מה שקרוי ״כסף על השולחן״ . הצרכן (הצרחן) מוכן לשלם סכום מסויים ואם יש לי מוצר דומה , למה שאמכור אותו ב 20-30% פחות?  אני לא לא יכול להיות בטוח שהצרכנים יעברו כולם אלי, ותמיד אפשר להגרר למלחמת מחירים, אבל בסופה ישאר רק מי שכיסיו עמוקים יותר ולכן זה חסר הגיון כלכלי.

כשאתה יבואן קטן, היצרן לא יתלהב ממך ולא יתן לך בקלות את הזיכיון, לא כשיש לו אלטרנטיבה טובה ממך. לבכות על קושי ביבוא 50 יחידות מול משווק שמוכר באלפים, זה לא אמין. המיכשול בדמות המשלח זה כבר נושא נפרד שאני לא כל כך בטוח שיבואן שמוכר עשרות אלפי מכוניות מתרגש מאבדן מכירה של 50 יחידות. 

הפיל שבחדר זו מדיניות המיסוי וניגוד העניינים בין רשות התחרות (מניעת התחרות) לרשות המיסים וזו האחרונה תמיד תנצח.

טוב היה עושה רולניק אם היה פורט את הנושא לחלקים.

מכירת רכב, נושא החלפים בנפרד.

אין כל קשר, מלבד פופוליזם לכלל היקף פעילותם של יבואנים, אם הם מוכרים רכב וגם משאיות ועוסקים בנדל״ן או שיש להם ערוצי הכנסה נוספים תחת אותה בעלות.

רולניק יודע להצביע על כשלים, אבל נופל בפרטים. גם בתכניות מגש הכסף הוא חשף את המבנה המפותל של שוק ההון המקומי שכולם קשורים בכולם, אבל לא עשה עם זה כלום ולא הצביע על דרך לפתרון מעשי. ואגב הנושא הזה הסתבך מעצמו, אבל זה שיך לאופטופיק בנפרד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

להצביע על כשלים כאלה כול אחד יכול.

אוטו יקר

דלק יקר

בית חולים מלא מעבר לקיבולת.

בית יקר.

השאלה היא תמיד מה הסיבה ומה הפתרון.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הסיבות ברורות למדי, מיסוי והעדר תקציבים (בתי חולים בתקצוב חסר) כמעט בכל נושא.

הפתרון, מעבר לפופוליזם, זה כבר דבר אחר. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, eyalkar כתב:

כוונתי היא שהוזכרו כתבים העוסקים בסקירת רכבים חדשים
אשר פעילותם תלויה מאוד ברצון יבואי הרכב לספק להם רכבים
לצורך סקירה ואו לשלוח אותם להצגות בכורה לרכבים בחו"ל.

זה הקטע שאיכזב אותי קצת.

בתור אחד שעוקב אחרי היוטיוב.. וקורא בפורומים, כתובית כמו ,"הכתב היה אורח מטעם חברת X" - יהיה לי יותר קל להתייחס לדברים כתוכן שיווקי - ולא הדעה האותנטית של הדובר/ת. הסימביוזה הזאת בין היבואנים לכתבים..צריכה להיות ברקע (על אף שתמיד מקפידים לומר "זאת דעתי, ולא שילמו לי וזו האמת... וכו'"). 

וכן, כששורת הרווח של היבואנים זה מה שחשוב - אז לא מייבאים יותר רכב עם גיר ידני (כי אפשר למכור רכב טוב עם גיר אוטומטי ביותר כסף..מאשר ידני).

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 17 שעות, tan tan כתב:

אחת הטענות שהוא מעלה שם זה לחץ של היבואנים על המוסכים בנושא החלפים

במידה וזה נכון זה לא הכי חוקי בעולם

בשנות ה 2000. שיבואן סוברו היה  לא זוכר תשם. משהו אם זאבי.

הוא הכריח לקנות ממנו חלקים. כולל נורות. דרגה זבל.

גם רדיאטור למנוע. חליפי היה חובה לקנות מהמחסן המרכזי. במקום מבשן.

מתי שהו עזבנו. והפסקנו להיות מורשה סוברו. החרי זה המוסך נסגר מסיבות אחרות.

היה גם חובה. להיות מחוברים לתוכנה של היבואן. ולשלם כל חודש דמי שימוש.

דרך אגב. קניתי חודש שעבר. מסנן אוויר למנוע. מקורי של סוזוקי אלטו. עלה 89 שקל לפני מע"ם

שאלתי תפקידה. מה קרה שככה עולה. אמרה שבחודשיים האחרונים הייתה עליה בחלפים.

בשנת 2013. אותו פילטר אוויר עלה. 30 שקלים לפני מע"ם

גם מסנן אויר למזגן. עלה לפני בערך שנתיים 100 שקל לפני מע"ם.

ככה שאני מאמין לחלק מהכתבה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

אוטו יקר

דלק יקר

בית יקר.

השאלה היא תמיד מה הסיבה ומה הפתרון.

הסיבה: מיסוי. המדינה צריכה הרבה כסף לממן כחצי ממשרדי הממשלה והשרים שלא עושים כלום, ועוד כסף לשפוך למקומות שהם לא לנושא הזה של הטופיק.

הפתרון: סגירה של חצי ממשרדי הממשלה והשרים שלא עושים כלום, חלוקה שווה בנטל המיסוי לכלל אזרחי המדינה - והורדת המיסוי לכל אדם באשר הוא כתוצאה מהמהלך הזה.

המיסוי שקיים כרגע הוא בגדר הלא הגיוני בעליל וזה רק הולך להיות יותר גרוע (הרי כולנו יודעים שלשלם 50% מס רק על הבנזין\סולר שכל אחד מאיתנו כמעט צורך - זה לא הגיוני), ואם תיכנסו לנבכי המיסוי וההוצאות שיש לעסק כמו יבואן (ולא רק יבואנים אלא כל עסק בישראל), אפילו עם המחירים ההזויים של היום, עוד תתפלאו שבכלל נשאר לו כסף.

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

@איציק נ.  מה גובה  המס על דלק באירופה המערבית?

איזה תחליף אתה מציע למיסים על הרכב, שמהווים נתח נכבד מתקציב המדינה?

יש הרבה בזבוזים בשירות הממשלתי. אלה שמנית דווקא קטנים (אבל זועקים). יש עוולות הרבה יותר גדולות. אבל אנו גולשים לתחום הפוליטי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

@איציק נ.  מה גובה  המס על דלק באירופה המערבית?

איזה תחליף אתה מציע למיסים על הרכב, שמהווים נתח נכבד מתקציב המדינה?

יש הרבה בזבוזים בשירות הממשלתי. אלה שמנית דווקא קטנים (אבל זועקים). אבל אנו גולשים לתחום הפוליטי.

עניתי ל @David32 על מה ששאל. 

לא מעניין אותי מה גובה המס על הדלק באירופה, באמת. מעניין אותי מה אני משלם פה.

שידפקו אותנו בדלק אבל שיתנו את הרכב במחיר הגיוני. חייב שיהיה איזה trade-off בכל הסיפור אבל אין ממש כזה. דופקים אותך במחיר הקרקעות, במיסוי על הרכב, במעמ, במס הכנסה ואיפה בעצם לא... (מס הכנסה מביא לקופת המדינה כל חודש [מעצמאים ושכירים] פי 10 יותר ממה שמביא ה"בלו" על הדלק).

PressReleases_files_press_08042024-file2.pdf

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 42 דקות, איציק נ. כתב:

שידפקו אותנו בדלק אבל שיתנו את הרכב במחיר הגיוני. חייב שיהיה איזה trade-off בכל הסיפור אבל אין ממש כזה. דופקים אותך במחיר הקרקעות, במיסוי על הרכב, במעמ, במס הכנסה ואיפה בעצם לא... (מס הכנסה מביא לקופת המדינה כל חודש [מעצמאים ושכירים] פי 10 יותר ממה שמביא ה"בלו" על הדלק).

ואל תשכח שיש שחיקה בערך הכסף.. 

דבר שמוסיף לעליית המחיר.

(או שאפשר להניח שיש כסף לאנשים... כי הם קונים וקונים בלי סוף...).

הנה פודקאסט שמדבר על העלאות מיסים.. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

@איציק נ. לא מדוייק*. הבלו על הדלק מהווה 5% מהכנסות המדינה ממיסים. מס הקניה 6% (אין פירוט לפי ענפים) מס הכנסה 20%.  בוא נניח שסך המיסוי על רכב הוא 8% מהכנסות המדינה ממיסים.  מה התחליף שאתה מציע?

*דיאגרמה בעמ׳ 7 בקישור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא ממש שאלתי אלא יותר דיברתי בכלליות על עיניין ה "להצביע על כשלים".

ובכלל לא הבנתי למה אנחנו זורמים על הדחיפה של אדון ספריאל להתחיל לשפשף פה על אחוז פה אחוז שם. 

הדיון הוא על ריכוזיות והכתבה של רולניק. המסקנה ברור כמו גם בדיון המקביל "מה שכול הישראלים יודעים". 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...