Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

מחיר ממוצע לרכב חדש - 204493 ש"ח (.949...אבל מי סופר)

לי יש נתונים אחרים מאוד. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, discoTD5 כתב:

לי יש נתונים אחרים מאוד. 

סלח לי אבל בלי שתשתף במספרים/כוונה התגובה הזו חסרת ערך. 

קצת כמו הגנרלים בפוליטי "אני לא יכול לפרט אבל איקס, סמכו עליי". 

סבבה לבריאות על הקשרים, אבל כטיעון, "תסמכו עליי אני עיתונאי רכב" או "מקושר ליבואנים" או "יש לי מידע מסווג" או לא משנה מה - טיעון רחוק מלהיות משכנע. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 52 דקות, zaf כתב:

צבי נטע הוא איש עסקים חכם

צבי נטע הוא אולי היבואן הכי בומר שקיים במדינת ישראל.

כל התוספות 'עלי אקספרס' שיש על רכבי סוזוקי הם ביוזמתו, כמות המדבקות שיש על דגם הS-CROOS\SX4\CROSSOVER או איך שלא קוראים לשיט הזה כבר, היא ביוזמתו. השם 'סופר' בלנו במקום בלנו, ה+ לסלריו, הניקלים בפנסים, מגני הרוח, משענת היד עם התא שמחוברת עם ברגים קודחים לקונסולה המרכזית, ועוד מלא רעות חולות שבעיניי מציירות את סוזוקי באור לא טוב בארץ, הן ביוזמתו.

לפני 44 דקות, discoTD5 כתב:

לי יש נתונים אחרים מאוד. 

מאוד מעריך אותך ולכן גם אומר שאשמח שתציג אותם, ואת המקור לנתונים האלו, כפי שאני הצגתי.. אחרת לאמירה הזו אין כל כך משמעות

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

סתם מתוך עניין, אפשרי לעשות את אותה התפלגות רק ברכבים שנרשמים בתור פרטיים ולא רכבי חברה? 

רק לצורך סיפוק הסקרנות, כי גם אני אדם כזה - הממוצע הוא הדבר היחיד שהשתנה, ל216 אלף

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, RK כתב:

וה חתיכת הבדל מ-200K.

ממש לא חתיכת הבדל ביחס לתובנה אותה רוצים להציג.

גם רכב ב 170k ממחיש את יוקר המחייה והעיוות של שוק הרכב הישראלי.

לפני 55 דקות, discoTD5 כתב:

לי יש נתונים אחרים מאוד. 

נשמח שתחלוק איתנו, שנוכל להבין ולהחכים.

במיוחד שקודם טענת נגד רולניק שהוא עושה עבודה לא מקצועית.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם (נערך)

אני לא חושב שהיבואנים הם הבעיה, הם עושים הכל חוקי ...

הבעיה היא המיסוי, למי יש אינטרס שהמחיר יירד ?....

השוק סגור ולא נגיש, בגלל מדינתו הטובה.

אני מעלה מחשבה לאוויר העולם...

נגיד שהמדינה הייתה מוותרת על כל המיסוי של הרכב, פלוס מינוס נעגל ל 100 מיסוי בשביל הדוגמא.

אותה קורולה במקום 160,000₪ הייתה עולה 80,000₪ ( היבואן קונה אותה בפחות מין הסתם ומרוויח ) 

כמה מ 0 המיסוי היבואן היה מגלגל לקונה וכמה משאיר בכיס ?

היה מוכר את אותה טיוטה ב 80 ? 90 ? 140 ?

אני לתחושתי / דעתי , היבואן לא היה מגלגל את כל ההנחה במיסוי לצרכן , מקווה שאולי 50 אחוז... 

אומנם מדובר בדיון תיאורתי , אבל זכור לי בתחום אחר שהורידו מיסוי כבד וחסמים, היבואנים את כל " ההנחה " לקחו לכיסם. לצערי לא זוכר את הענף שזה היה.

גם בתחום הנדל"ן כידוע חצי מעלות דירה חדשה מקבלן , הולכת למיסוי למדינה...

אותה שאלה, הקבלנים יבלעו את ההנחה במיסוי או יגלגלו ?

אותה ריקי כהן מחדרה שרכשה 4 חדרים ב 2,000,000 ₪

תסכים שהדירה תהייה שווה ריאלית 1,000,000 ? 1,200,000₪ ?

לא נראה לי...

ראו מה קורה בעולם וגם בארץ שטסלה מורידה מחירים ומי שקנה מפסיד כמה עשרות אלפים...

השוק נעול וסגור לדעתי רק בגלל המדינה...

לא בטוח שגם אם המדינה תפתח את השוק, הציבור יהיה בשל לראות את שווי " נכסיו " מתרסקים במחיר....

+++ ובטח הבנקים לא יכולים לספוג ירידה ריאלית במחיר המכוניות ונדל"ן, הם השותפים הכי גדולים בחגיגה ונפילה ב 50 אחוז בשווי הנכסים, תביא להתרסקות המשק...

בקיצור כולם יבכו וימשיכו לקנות, אין אינטרס לאף אחד שהמחיר יירד.

חוץ ממי שקונה רכב + דירה לראשונה בחייו....

עריכה אחרונה על ידי ortes
  • אהבתי 1
פורסם

עירבוביה נאה. אתה כורך יחד את מדיניות המיסוי של הממשלה, אין סיכוי שזו תשתנה אגב, עם העובדה שלמדינה יש עוד כובע, לא רק הכובע של גובה המס, היא גם הרגולטור שמאפשר שוק סגור, על סף הקרטל שבו מחירי כלי הרכב מדלגים להם מקבוצת מחיר אחת לשניה לפי סיווגם בלי תחרות אמיתית שהיתה יכולה להביא להוזלה משמעותית. מחיר הרכב אינו מורכב רק ממיסוי, הוא גם תוצאה של מחיר העלות וגם שולי הרווח של היבואן, לזה האחרון אין שום תמריץ להוריד מחיר, פשוט כי הרגולציה לא מעודדת תחרות. נורא קל ונורא פשוט. נגד זה יוצא רולניק ובעד זה יוצאים חלק מהחברים היותר מכובדים כאן, בין בגלל שזו פרנסתם, בין בגלל שמעצבנת אותם " שינאת עשירים ", בין מסיבה אחרת, אבל כל זה פחות חשוב, העיקר שהממוצע יהיה מדויק.  

• אהבתי 1
פורסם

אני רק חושב איפה הכסף הגדול ב 15 אחוז " המסכנים " שהיבואנים מרווחים או במיסוי 100 אחוז שהמדינה מרוויחה ?

אני חושב שגם במסעדה שלוקחים 15 ₪ על שתייה קלה, זה לא פחות גזל מהיבואנים...

אבל בגלל שבעלי המסעדות " מסכנים " ולא מילארדרים, עליהם סביר להניח שמר רולניק לא יעביר ביקורת.

בסופו של דבר, כולם רוצים להרוויח מהעסק שלהם כמה יותר, בעל המסעדה, בעל חנות הבגדים, הספר וגם היבואן...

פורסם (נערך)

למדינה כוח לקבוע מהו אותו חלק מהרווח שהוא תוצאת תהליכים כלכליים המתנהלים תחת ריבונותה שיעבור אליה, כך זה עובד, בכל מקום ובכל משטר. קצת מגוחך להתייחס למדינה ולגופים פרטיים כאילו מדובר בשחקנים שווים במגרש הכלכלי ולקטר על "הרווח המופרז" של המדינה. מדינה אינה "מרוויחה", מדינה לוקחת כסף מאזרחיה ונתיניה בכדי לממן שירותים וצרכים חברתיים וביטחוניים. כשהיא עושה זאת באופן נכון, הוגן ובמיוחד שווה היא מנהלת מדיניות נכונה, כשהיא מעניקה יתרון לגוף או סקטור מסוים, באופן שיאפשר לו לקבוע שרירותית כמה ירוויח, במיוחד כשמדובר בגוף הפועל במסגרת ריכוזית ותוך תיאום מפורש או משתמע של מחירים בין כמה שחקנים גדולים כך שתמנע תחרות, המדיניות אינה נכונה, ודאי אינה שיוויונית והוגנת.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

סלח לי אבל בלי שתשתף במספרים/כוונה התגובה הזו חסרת ערך. 

קצת כמו הגנרלים בפוליטי "אני לא יכול לפרט אבל איקס, סמכו עליי". 

סבבה לבריאות על הקשרים, אבל כטיעון, "תסמכו עליי אני עיתונאי רכב" או "מקושר ליבואנים" או "יש לי מידע מסווג" או לא משנה מה - טיעון רחוק מלהיות משכנע. 

אפרסם את הנתונים בצורה מסודרת, במקום ובזמן המתאים.

עובדים על זה. 

• רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, ortes כתב:

אני לא חושב שהיבואנים הם הבעיה, הם עושים הכל חוקי ...

הבעיה היא המיסוי, למי יש אינטרס שהמחיר יירד ?....

השוק סגור ולא נגיש, בגלל מדינתו הטובה.

אני מעלה מחשבה לאוויר העולם...

נגיד שהמדינה הייתה מוותרת על כל המיסוי של הרכב, פלוס מינוס נעגל ל 100 מיסוי בשביל הדוגמא.

אותה קורולה במקום 160,000₪ הייתה עולה 80,000₪ ( היבואן קונה אותה בפחות מין הסתם ומרוויח ) 

כמה מ 0 המיסוי היבואן היה מגלגל לקונה וכמה משאיר בכיס ?

היה מוכר את אותה טיוטה ב 80 ? 90 ? 140 ?

אני לתחושתי / דעתי , היבואן לא היה מגלגל את כל ההנחה במיסוי לצרכן , מקווה שאולי 50 אחוז... 

אומנם מדובר בדיון תיאורתי , אבל זכור לי בתחום אחר שהורידו מיסוי כבד וחסמים, היבואנים את כל " ההנחה " לקחו לכיסם. לצערי לא זוכר את הענף שזה היה.

גם בתחום הנדל"ן כידוע חצי מעלות דירה חדשה מקבלן , הולכת למיסוי למדינה...

אותה שאלה, הקבלנים יבלעו את ההנחה במיסוי או יגלגלו ?

אותה ריקי כהן מחדרה שרכשה 4 חדרים ב 2,000,000 ₪

תסכים שהדירה תהייה שווה ריאלית 1,000,000 ? 1,200,000₪ ?

לא נראה לי...

ראו מה קורה בעולם וגם בארץ שטסלה מורידה מחירים ומי שקנה מפסיד כמה עשרות אלפים...

השוק נעול וסגור לדעתי רק בגלל המדינה...

לא בטוח שגם אם המדינה תפתח את השוק, הציבור יהיה בשל לראות את שווי " נכסיו " מתרסקים במחיר....

+++ ובטח הבנקים לא יכולים לספוג ירידה ריאלית במחיר המכוניות ונדל"ן, הם השותפים הכי גדולים בחגיגה ונפילה ב 50 אחוז בשווי הנכסים, תביא להתרסקות המשק...

בקיצור כולם יבכו וימשיכו לקנות, אין אינטרס לאף אחד שהמחיר יירד.

חוץ ממי שקונה רכב + דירה לראשונה בחייו....

כמה דברים,

1. כשטסלה מעלה/מורידה מחירים לא קורה כלום.

אנשים ממשיכים לרכוש.

2.אף אחד לא שואל את ריקי מחדרה אם היא מסכימה שהדירה שלה תהיה שווה חצי. 

3. מי שקונה רכב בהלוואה בריבית גבוהה, רכב שנמצא הרבה מעבר ליכולת הכלכלית שלו. בעיה שלו. אותו דבר לגבי דירה. 

בשניה שזה יקרה, כולנו נרוויח מכוניות בטוחות יותר, רווחה כלכלית גדולה יותר.

בסוף יש כאן אינפלציה. כדי להוריד אותה, אנשים צריכים להפסיק לקנות. אין שום פתרון אחר. 

4. אני מאד מסכים עם הקביעה שלמדינה אין שום אינטרס להוריד בהכנסות שלה. לראייה, הם מבינים שההכנסות מהמס על הדלק הולך לרדת וכבר בוחנים "מס נסועה". 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

המדינה לא תוותר על המס, אבל לפחות שתאכוף ותאפשר תחרות הוגנת כדי לרסן  את היבואנים.

למי שטוען שהיבואנים לא הבעיה, תסבירו למה לפי פרסומים, BYD עולה בסין ללקוח 20,000$, בתוספת עלות שילוח, מס קניה של 35% ועל זה מע"מ ולפי שע"ח של 3.75 מגיעים לעלות ללקוח הסופי של 130k₪.

האם הדילר בסין מתנדב ומוכר במחירי הפסד, או שליבואן הישראלי יש יותר הוצאות?

פורסם

ליבואן במדינה רחוקה עם לא מעט רגולציה יש יותר הוצאות מאשר ליצרן מקומי שמשווק במדינתו? מי היה מאמין?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

להוציא את סין מהמשוואה דחוף. 

הממשל הסיני עושה מה שבא לו כדי לקדם את מה שמעניין אותו.

אם הם היחליטו שהכי חשוב להם שכול אזרח סיני יוכל לקנות איזה איקס פאנג G18 פאוור ב 100 יואן, זה מה שיהיה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@דור-- האם מדובר באותו רכב? אותה מערכת הנעה, אותה סוללה, אותו אבזור וכו?

מה הדרישות הרגולטוריות מהמפיץ בסין?

מה התמיכה הממשלתית בסין (אם קיימת)?

תרגום ישיר של מחיר בסין לשקלים (בתוספת מיסוי) לא אומר דבר. המערכת הישראלית שונה, המיסוי שונה, הרגולתציה שונה, עלויות התפעולֶשל היבואן/מפיץ שונות. בקיצור, יפה לכתבה בעיתון, אבל שטחי מאוד.

אגב, העקבות ההודעה שלך הצצתי על מחירי ה-atto3. בישראל 164000 ש״ח. בגרמניה 38,000ֶ אירו שהם 152,000 ש״ח. בצרפת 46,0ֶ00 אירו שהם 184,000 ש״ח. גם באנגליה מחיר דומה. רוצה להמשיך?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, RK כתב:

ליבואן במדינה רחוקה עם לא מעט רגולציה יש יותר הוצאות מאשר ליצרן מקומי שמשווק במדינתו? מי היה מאמין?

רד רגע מעץ הציניות; חוץ מעלויות השילוח שנכללו בתחשיב, איזה עוד הוצאות תלויות במרחק?

(יש אחת, עלות המימון בזמן שהמשלוח מתארך. אבל צריך להבין קודם אם הם משלמים 100% FOB)

לפני 46 דקות, sperial כתב:

@דור--  בגרמניה 38,000ֶ אירו שהם 152,000 ש״ח.

שזה מעניין.

המיסוי בגרמניה על BYD דומה לארץ, מרחק השילוח ארוך יותר משמעותית, התקינה שם לא פחות מחמירה מהארץ, ועדיין המחיר זול יותר...

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...