Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין על בתים משותפים יפה בתיאוריה, במציאות כנראה פחות.

יכול להעיד שאצלנו בבניין לא רצו להיכנס לנושא של תשתית משותפת, יש כרגע 3 מכוניות חשמליות בחניה ושתי עמדות טעינה (שלי ושל אחד השכנים) ולא ברור לי איפה השכן השלישי (שבכלל גר בבניין השני שחולק איתנו חניה) מטעין.

כשהייתה ישיבת דיירים הצעתי להתחבר לחברה עם עמדות מנוהלות או לפחות להכין תשתית מסודרת שיהיה לכולם נוח להעביר בבוא היום את הכבלים בבניין ונתקלתי בסירוב, אז לא בטוח שבניין משותף זה בהכרח טוב יותר, זה טוב רק אם יש כמות גדולה של דיירים שמעוניינים להתקין עמדות טעינה.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ברור שמה שהתייחסתי אליו הוא לא ישים כעת.

מה שניסית לקדם זה עניין אחר.

הרעיון ששמעתי עליו מורכב בהרבה מהכנת תשתית למספר רכבים. זה גם עניין שלא ניתן היום לביצוע בהיעדר תקנים והסדרים חוקיים בעניין. זה משהו שבחברת חשמל שוקדים עליו לעתיד.

אני חושב שיש בניין אחד בו זה מותקן במסגרת ניסוי של חברת חשמל

כתבתי על זה כאן לא כפתרון לכאן ועכשיו אלא באופן כללי ביחס לטיעון לפיו ישראל מתאימה לרכבים חשמליים יותר ממדינות אחרות.

מעבר לענייני מחיר, רגולציה ומיסוי שהם דינמיים בישראל יש יתרון מובנה לחשמל במרחקים הקצרים.

עניין הבתי המשותפים, מסתבר, הוא יתרון נוסף. בעוד שאינטואיטיבית נראה כי מדובר בחסרון (בהשוואה לבית פרטיים) מסתבר שבפועל, לפחות לפי מומחים בתחום, דוקא מדובר ביתרון.

פורסם

אני גם חושב שלרוב השימושים כאן בארץ זה מתאים.

רכב שהטווח האמיתי שלו באיזור 350-400 ק"מ אמור להתאים לרוב המשתמשים ולרוב השימושים הסטנדרטיים.

דרך אגב, באופן מפתיע דווקא ברומניה ראיתי לא מעט חשמליות, די הרבה טסלות, אבל גם די הרבה פולקסווגן ID למיניהן, יונדאי חשמליות (איוניק 5 ו-6 וקצת קונה EV מהדור הקודם).

גם שם מרחקי הנסיעה לא גדולים, כנראה שגם להם זה מתאים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...