Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר 3 שנים עם חשמליות, אין סיכוי שאני יחזור לבנזין, גם אישתי עם חשמלית וגם לא מוכנה לחשוב שוב על רכב בנזין, ברגע שיש לך עמדת טעינה בבית אז אין סיכוי שנחזור לבנזין.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.7.2024 בשעה 14:49, chezik כתב:

אחת מעמדות התדלוק אויישה ע"י צעיר עם מבט מיואש, לטענתו אין לו לשלם את הדלק וחסר לו עוד כמה ליטרים בשביל להגיע הביתה ולהשבית שם את האוטו מחוסר אמצעים לתדלוק

מריח כמו תרמית ידועה

מתחרטים והיו חוזרים לרכב בנזין או דיזל

והשאלה הנישאלת. מי מפריע להם בדיוק לחזור לדלק?

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

פספסת את הדיל ברייקרים הכי גדולים,שהם בגדר נעלמים, למי שמחזיק את הרכב לטווח ארוך: 

1. תחזוקת רכב( בלי קשר לסוללה) ,ביחוד סיני, לאחר שהאחריות הכללית נגמרת. 

2. ירידת ערך- בהמשך לסעיף 1, ההתנהלות היצרנים והשוק, תקבע מה יהיה הערך של הרכבים הללו, 

שוק דנדש , כל מה שכתבת הוא נגזרת של לא מספיק ידע וסטטיסטיקה.
לגבי סיניות , הם לצערי שותפים חזקים של אויבים שלנו אבל יודעים לעשות עבודה טובה כשהם רוצים ברבע מחיר ,מה לעשות אלה העובדות , אם אתה חושב שהרכבים של לאומים אחרים שסינים ושאר הדומים להם מייצרים הם במצב טוב יותר ובלי מחלות , כנס לקבוצות שלהם ותראה.
כולל יונדאי חשמליות ב60 אלף יותר מBYD אטו 3.

רק תחשוב על  הכסף שאחד כמוני חוסך בחודש אחד (נוסע שנתי כ44000 ק"מ) לעומת בנזין , ותבין שההימור כאן קטן מאד.
הסיכון הגדול הוא החזירות של הגורמים הישראלים בשרשרת התחום הזה יותר מאשר האמינות של הסינים.

אבל האמת היא שהנקודה הזו רלוונטית לכל תחום בישראל.

פורסם (נערך)

רכבי מימן נראים לי יותר הגיונים מאשר להוסיף לרכב עם כמה מאות קילוגרמים אם לא טון של סוללה.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • מצחיק 1
פורסם

לא אמרתי שאין כאלו. ואולי העתיד יוכיח שזו טכנולוגיה עדיפה. אבל כעת אין הרבה.

לפני 57 דקות, Lior_Django כתב:

רכבי מימן נראים לי יותר הגיונים מאשר להוסיף לרכב עם כמה מאות קילוגרמים אם לא טון של סוללה.

פשוט ציינתי שעם כל הכבוד להיגיון שלך נכון להיום זו טכנולוגיה שכמעט ולא מיושמת.

אולי תיסע ליצרני הרכבים ותסביר להם את ההיגיון שלך. אולי תשנה את דעתם

פורסם
לפני כשעה, shlomiyan4 כתב:

אבל יודעים לעשות עבודה טובה כשהם רוצים ברבע מחיר ,מה לעשות אלה העובדות

אטו 3 עולה 170, וקיה נירו חשמלית עולה 200. שזה 15 אחוז פחות. איפה רבע מחיר? 

לפני שעה, shlomiyan4 כתב:

רק תחשוב על  הכסף שאחד כמוני חוסך בחודש אחד (נוסע שנתי כ44000 ק"מ) לעומת בנזין , ותבין שההימור כאן קטן מאד.

במקרה שלך זה יותר הגיוני. אבל יש המון שקונים חשמלי ונוסעים איתו שליש מהקילומטראז שלך. 

לפני שעה, shlomiyan4 כתב:

אם אתה חושב שהרכבים של לאומים אחרים שסינים ושאר הדומים להם מייצרים הם במצב טוב יותר ובלי מחלות , כנס לקבוצות שלהם ותראה.

יש חבר פורום שהעבודה שלו היא לייעץ למוסכים בתקלות שהם לא יכולים לפתור. ולפי מה שהוא אומר שכרגע המצב של הסינים(כולל BYD) הוא בכי רע מבחינת תמיכה. שהיא פשוט לא קיימת. זה בניגוד ליצרנים אחרים. האם זה ישתנה במהלך השנים הקרובות ? אולי. אבל כרגע זה לא מבשר טובות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, davemustaine87 כתב:

במקרה שלך זה יותר הגיוני. אבל יש המון שקונים חשמלי ונוסעים איתו שליש מהקילומטראז שלך. 

הקילומטראז לא מעניין, אלא פרופיל הנסיעות.
אם אתה עושה 200 קמ ביום (1000 בשבוע, 4000 בחודש, 48000 בשנה) אתה חוסך חבל-על-הזמן. רכב חשמלי מתאים לך בהחלט.

אם אתה פעם\פעמיים בשבוע עושה ת"א-אילת-ת"א באותו היום, זה לא בשבילך. בדיזל אתה נוסע וחוזר על אותו המיכל  (אולי גם ישאר לך סולר לעוד כמה ימים של נסיעות קצרות יותר). עם החשמלי אתה בוודאות עוצר לפחות פעם אחת (אם אתה נהג עדין) או פעמיים אם אתה קצת לוחץ, שלא לדבר על כך שבקיץ הטמפ' הגבוהה לא עושה טוב לנצילות.

בקיצור, לא לכולם זה מתאים.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

אטו 3 עולה 170, וקיה נירו חשמלית עולה 200. שזה 15 אחוז פחות. איפה רבע מחיר? 

כשאני רכשתי , אטו עלתה 160 והקיה יונדאי לא זוכר כרגע את הדגם ולכן שם את שתיהן - 220 , עמך הסליחה, מחר יהיה מבצע אחר שלך תדע מה יהיה , העקרון מובן.

לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

יש חבר פורום שהעבודה שלו היא לייעץ למוסכים בתקלות שהם לא יכולים לפתור. ולפי מה שהוא אומר שכרגע המצב של הסינים(כולל BYD) הוא בכי רע מבחינת תמיכה. שהיא פשוט לא קיימת. זה בניגוד ליצרנים אחרים. האם זה ישתנה במהלך השנים הקרובות ? אולי. אבל כרגע זה לא מבשר טובות. 

השאלה אם זה בגלל היבואן או בגלל BYD? בואנגיד שכשאני רואה את ההתנהלות של מוסכי היבואן ואת התירוצים ואת היחס ואת סטנדרט עלות הטיפולים המדהימה , 650 שקל לטיפול של החלפת חצי בקבוק שמן. 
אני באמת לא יודע איפה הבעיה , מה שבטוח שהיבואן שיודע לתת הצגה כשאתה לא בידיים שלו , קצת שוכח אותה כשאתה כן.

לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

הקילומטראז לא מעניין, אלא פרופיל הנסיעות.
אם אתה עושה 200 קמ ביום (1000 בשבוע, 4000 בחודש, 48000 בשנה) אתה חוסך חבל-על-הזמן. רכב חשמלי מתאים לך בהחלט.

אם אתה פעם\פעמיים בשבוע עושה ת"א-אילת-ת"א באותו היום, זה לא בשבילך. בדיזל אתה נוסע וחוזר על אותו המיכל  (אולי גם ישאר לך סולר לעוד כמה ימים של נסיעות קצרות יותר). עם החשמלי אתה בוודאות עוצר לפחות פעם אחת (אם אתה נהג עדין) או פעמיים אם אתה קצת לוחץ, שלא לדבר על כך שבקיץ הטמפ' הגבוהה לא עושה טוב לנצילות.

בקיצור, לא לכולם זה מתאים.

איציק

מבין אותך , אבל כשאני חושב על זה , לא היה מפריע לי לעצור במרכז ביג גם פעם ביומיים ל20 דקות מילוי מצברים , אולי ככה אני בנוי , אבל לא בגלל זה הייתי מונע מעצמי את החסכון.
אבל בשביל זה באמת צריך לנסוע רחוק.
אחד שנוסע רחוק באופן קבוע זה אחד שיודע לעצור להתרעננות מדי פעם , לפחות לדעתי.
תסכים איתי שאלה דקויות זוטרות מדי ביחס לשאלה המהותית כאן.

פורסם
לפני 3 דקות, shlomiyan4 כתב:

מבין אותך , אבל כשאני חושב על זה , לא היה מפריע לי לעצור במרכז ביג גם פעם ביומיים ל20 דקות מילוי מצברים , אולי ככה אני בנוי , אבל לא בגלל זה הייתי מונע מעצמי את החסכון.
אבל בשביל זה באמת צריך לנסוע רחוק.
אחד שנוסע רחוק באופן קבוע זה אחד שיודע לעצור להתרעננות מדי פעם , לפחות לדעתי.
תסכים איתי שאלה דקויות זוטרות מדי ביחס לשאלה המהותית כאן.

אני מאמין שדיבורים לחוד ומעשים לחוד - כי זו המציאות, לא חלילה ספציפית אתה. עדיין קיים החשש שתגיע ותיתקל בתור או עמדה לא תקינה.

זה עדיין לא מתאים לכל אחד.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 שעות, Lior_Django כתב:

למה לא קורה ?

נראה שזה הקלף של טויוטה

ספוילר

מול יונדאי?

אני לא חי יותר אני חי מהר

פורסם (נערך)

בכלל. הם היצרן היחיד שמתנסה בסוגי הנעה שונים 

וזה קורה, אני חושב שמחכים למצוא דרך ירוקה להפקת מימן ושימצאו זה הולך להיות הדבר הבא.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Lior_Django כתב:

רכבי מימן זה בלוף. ייצור המימן בזבזני ביותר מבחינה אנרגטית והאחסנה והשינוע שלו מסורבלים ויקרים

(וגם מורכים הרבה אנרגיה להנזלה ושמירת הטמפרטורה הנמוכה). טכנולוגיה ללא עתיד, חוץ מאשר, אולי, איזה נישות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה בערך מה שאמרו על החשמלי לפי 10-15 שנים. נראה לאן זה יתקדם, במיוחד אם טכנולוגיית הסוללות לא תעשה את הקפיצה המקווה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...