Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכוניותֶ מימן ראיתי במוזיאון BMW לפני 15 שנה, אפילו לפני בטר פלייס. בינתיים הרכב החשמלי פרץ, המימן נותר בהדגמות. וזה מסיבה טובה - כשבוחנים אתֶשרשרת הייצור הוא הרבה פחות יעיל מרכב ICE.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וניקולה טסלה המציא אב טיפוס למכונית חשמלית לפני 140 שנה. כל טכנולוגיה יכולה להבשיל יום אחד.

זה לא שאני טוען בזכות המימן דווקא, פשוט אומר שיש עוד אופציה.

אג - חלק ממה שמטריד אותי בהטפה לרכב החשמלי, בעיקר מצד ה"ירוקים" הוא שרכב מונע על גז מזהם הרבה פחות, די קל לייצור אם ירצו ועדיין די "נקבר" בשוק.

• אהבתי 1
פורסם

כנראה תלוי שוק.

כשביקרתי  בטורקיה לפני למעלה מ-20. שנה גז לרכב נמכר בכל תחנת תדלוק. אצלנו צריך לחפש אותו.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כי רכב לא מונע בגז טבעי אלא בגז שמגיע מבתי הזיקוק. זה חומר שונה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

כי רכב לא מונע בגז טבעי אלא בגז שמגיע מבתי הזיקוק. זה חומר שונה.

זה לאו דווקא נכון, מכוניות יכולות לעבוד על גז טבעי מונזל ולהגיע ככה מהיצרן. זה פחות מזהם כי תהליך ה"זיקוק" הוא רק הנזלה של הגז שזה פחות נורא מייצור של גפ"מ דיזל או בנזין והפליטות גם הן הרבה יותר נמוכות (רק co2 בערך)

סתם דוגמה

https://www.autoevolution.com/news/examining-the-cng-powered-engine-of-the-2021-vw-golf-tgi-151831.html

בקיצור, אם למדינת ישראל היתה ראייה ארוכת טווח וחשיבה אסטרטגית, היו כאן תחנות תדלוק בגז, גנרטורים לשעת חירום וביזור ייצור החשמל בפאתי הערים, חימום בגז טבעי, מפעלי ייצור וייצוא שמתבססים על הגז כחומ"ג וכו'.

אבל אצלנו מעדיפים לתת לתשובה למכור הכל לחו"ל בשביל פינאטס כמו שהמצרים עשו ברוב טימטומם, העיקר שנקבל כמה תמלוגים שמשרד האוצר יוכל לבזוז.

פורסם

דגמים מונעי גז טבעי מנוזל או דחוס נדירים מאוד, והתשתית יקרה בכלל צורך בקירור עמוק ואחסנה בלחץ גבוה מאוד. 

הגז הטבעי הוא מתאן, ואילו גז הבישול (המשמש להנעת רכב) הוא פרופאן או בוטאן (או תערובת שלהם). גזים עם תכונותֶפיזיקליותֶשונותֶלחלוטין.

פורסם
לפני 57 דקות, sperial כתב:

דגמים מונעי גז טבעי מנוזל או דחוס נדירים מאוד, והתשתית יקרה בכלל צורך בקירור עמוק ואחסנה בלחץ גבוה מאוד. 

הגז הטבעי הוא מתאן, ואילו גז הבישול (המשמש להנעת רכב) הוא פרופאן או בוטאן (או תערובת שלהם). גזים עם תכונותֶפיזיקליותֶשונותֶלחלוטין.

מה אתה מנסה להגיד?

אני יודע את כל זה, צירפתי קישור לרכב מונע גז טבעי,  לא גפ"מ. נכנסת אליו?

"the Golf TGI, which is powered by compressed natural gas"

באירופה התשתית היא לגז טבעי שמגיע לחימום הבתים ובגלל זה הם היו בהיסטריה מפוטין.

ישראל אי אנרגטי, כל המרחקים פה קצרים, ועדיין להביא גז טבעי לאיזורי תעשייה פה לא הצליחו בזמן סביר. להביא מכוניות שמתאימות לגז טבעי (בנוסף לבנזין, כן?) היה אמור להיות תהליך פשוט.

פורסם

סה״כ רשימת הדגמים שהופיעו בגרסת LNG בויקיפדיה קצרה מאוד, וכוללת לא מעט דגמים היסטוריים. כנראה שבהיקפי השוק הישראלי עלויות הקמת התשתית לא מוצדקות.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

רכבי מימן זה בלוף. ייצור המימן בזבזני ביותר מבחינה אנרגטית והאחסנה והשינוע שלו מסורבלים ויקרים

(וגם מורכים הרבה אנרגיה להנזלה ושמירת הטמפרטורה הנמוכה). טכנולוגיה ללא עתיד, חוץ מאשר, אולי, איזה נישות.

זה נראה סטארטאפ מבטיח:
https://www.calcalist.co.il/calcalistech/article/r1epfrny2

פורסם

נו…

קודם כל, צריך להמתין ולראות שהפיילוט פועל, ואחר כך שהגדלת הייצור להיקפים תעשייתיים מצליחה.

שנית - יחי ההבדל הקטן בין ייצור מימן וצריכתו באתר אחד לבין חלוקתו לתחנות דלק ומכירתו לצרכנים זעירים, כאשר תהליך זה מורכב ויקר וכרוך בבעיות בטיחות לא פשוטות.

פורסם
בתאריך 4.7.2024 בשעה 23:04, איציק נ. כתב:

אני מאמין שדיבורים לחוד ומעשים לחוד - כי זו המציאות, לא חלילה ספציפית אתה. עדיין קיים החשש שתגיע ותיתקל בתור או עמדה לא תקינה.

זה עדיין לא מתאים לכל אחד.

בכנות חושב שמה שאתה מביע יותר פסיכולוגי מאשר מהותי.
אנשים שעשו את המעבר לרכב חשמלי לדעתי באופן די גורף עושים מזה פחות ענין , רק דעתי.
כמובן תלוי בתכיפות , אדם שאין לו עמדת טעינה יהיה מותש מהעצירות כי יצטרך כל יום להתעסק בזה רחוק מהבית, אבל אדם כזה לדעתי מלכתחילה אין הצדקה בשבילו לרכוש רכב חשמלי, לפחות לא ממניעים שאינם כספיים טהורים

בתאריך 5.7.2024 בשעה 11:11, taranta כתב:

זה מה שמשגע אותי כאן בארץ. אנחנו מעצמת גז ולא דוחפים את השוק לעבור לגז ולהשתחרר מהתלות בנפט.

אנחנו מעצמת גז זמנית מאד.
בייחוד בהתנהלות הנוכחית של מדינת ישראל מבחינת חוסר איכפתיות מוחלט בהתייחסות למאגרים כעתודות אסטרטגיות כפי שהיו צריכים להיות לפני כל שיקול אחר

פורסם

מה שנכון לנהג בגרמניה לא בהכרח נכון לנהג בישראל.

רכבים חשמליים באירופה יקרים (יחסית לחלופה) משמעותית מאשר בישראל.

אם ישראלי מתלבט בין שני רכבים שעולים לו 180,000 ש"ח (אחד חשמלי ואחד לא) אז אותם שני רכבים בגרמניה לא יעלו מחיר דומה אלא החשמלי יעלה 20-50 אחוז יותר. כי שם אין מיסים מומטים לטובת רכבים חשמליים.

בנוסף בישראל החשמל זול והדלק לא. ובישראל יש לחשמליים הטבה באגרה השנתית.

ואולי החשוב ביותר הוא שעבור 95 אחוז מהישראלים להכנס לרכב לנסיעה אחת של 500 ק"מ ומעלה זה עניין תיאורטי בלבד עבור אירופים רבים זה עניין שנעשה מספר פעמים בשנה.

אני לא יודע מה יהיה בעתיד עם החשמליים כי חלק ממה שציינתי זה תלוי מיסים ורגולציה אבל צריך להזהר ממסקנות ממדינות אחרות. והראיה הכי טוב לכך היא שהתהליך הזה בגרמניה של נסיגה מרכבים חשמליים לא קורה בישראל.

בנוסף שמעתי בפודקאסט (שאני כעת לא מוצא אותו) שבניגוד לאינטואיציה שלי מתכונת החניה בישראל טובה מאוד לרכבים חשמליים.  האינטואציה שלי היתה שבית פרטי עם חניה פרטית זה האופטימלי (מצב לא נפוץ בישראל ומאוד נפוץ באירופה/ארהב). אבל מסתבר שדוקא בתים משותפים עם חניה כפי המקובל בישראל זה עדיף. כי אם יש עשרות מכוניות יש אפשרות למערכות הטענה ואגירת חשמל חכמות שלא כלכליות בחניה פרטית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...