Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, אני מעוניין להחליף שמן גיר בסוזוקי סוויפט שלי וזאת פעם ראשונה שלי עובד מתחת לרכב, קניתי ג'ק ובוקים וגם 2 ידיות מומנט, העניין הוא שאני לא מצליח להבין איך אני יכול להרים את הרכב ולשים בוקים?

יש לי ג'ק עגלה קטן כי אני לא יכול לקנות ג'ק גדול ושטוח, והוא לא נכנס מקדימה, אז קניתי קרשים והגבתי קצת את הרכב ועדיין קשה להכניס את הג'ק לשם.

יש לי 2 נקודות לבוקים והרמה בכל אחד מהצדדים, מעין ידית ברזל כזאת, העניין הוא שאם אני ארים משם איפה אני אשים את הבוק?

אני מבין שברכבים שהם לא מאוד ישנים אי אפשר כבר להרים או לתמוך מהשלדה, זה נכון?

חשבתי אולי לשים בוקים על הSubframe אבל אני לא יודע כמה זה ישים או בטוח.

IMG_20240609_155536.jpg

IMG_20240609_155529.jpg

IMG_20240609_155501.jpg

IMG_20240609_155427.jpg

עריכה אחרונה על ידי ציקציק
פורסם
לפני 25 דקות, אלעדית כתב:

אולי תשלם לבעל מוסך כמה גרושים עבור שימוש בליפט בלבד?

מכיר מוסך בצפון שמאפשר דבר כזה?

באופן כללי אני מטפל לבד כדי לא להיות תלוי במוסך, קצת מצחיק יהיה להגיע למוסך ולשכור ליפט.

פורסם
לפני 1 דקה, ציקציק כתב:

מכיר מוסך בצפון שמאפשר דבר כזה?

באופן כללי אני מטפל לבד כדי לא להיות תלוי במוסך, קצת מצחיק יהיה להגיע למוסך ולשכור ליפט.

חח אני לא מכיר...

סתם זרקתי רעיון

פורסם
לפני 44 דקות, אלעדית כתב:

אולי תשלם לבעל מוסך כמה גרושים עבור שימוש בליפט בלבד?

לעניות דעתי והיכרותי עם התחום מקרוב אף מוסך בר-דעת לא ישכיר לך את הליפט שלו.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
פורסם

להרים את הרכב זה בדיוק כמו שאתה מרים אותו להחלפת גלגל. 

אחרי שהגלגל באוויר , להכניס את הבוקים ולהוריד מעט על מנת שהרכב ישב על הבוק ולא על הג'ק.

חשוב מאוד , לא להכנס מתחת לרכב כאשר הוא על ג'ק. 
הרכב לא יציב במקרה כזה ועלול ליפול. זאת סכנת מוות. 

• אהבתי 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 6 דקות, YaronNahum כתב:

להרים את הרכב זה בדיוק כמו שאתה מרים אותו להחלפת גלגל. 

אחרי שהגלגל באוויר , להכניס את הבוקים ולהוריד מעט על מנת שהרכב ישב על הבוק ולא על הג'ק.

חשוב מאוד , לא להכנס מתחת לרכב כאשר הוא על ג'ק. 
הרכב לא יציב במקרה כזה ועלול ליפול. זאת סכנת מוות. 

כן אבל השאלה היא איפה אני מכניס את הבוק? כי לפי היצרן יש את הנקודות הרמה שהם גם נקודות לבוקים.

פורסם

תרים מצד אחד בעזרת המגבה של הרכב כמו להחלפת גלגל.

אחרי זה תכניס את הג'ק עגלה למרכז ותרים את הsubframe.

תרים אותו יותר גבוה מהג'ק הראשון. תוציא את הג'ק של הרכב, ותשים בוקים בשני הצדדים בנקודות ההרמה. לבסוף תוציא את הג'ק עגלה.

אתה לא צריך 4 בוקים בשביל לעבוד על הגיר?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לדעתי, לשים באזור נקודות העיגון התחתונות של בולמי הזעזועים - ההגיון אומר שהן נושאות את העומס ביום-יום.

בעקרון, זו קצת שאלת ביצה ותרנגולת - כלומר, עם הייתה לך אפשרות לראות את מבנה הרכב כמו שצריך מלמטה, היית כנראה יכול להסיק איפה בטיחותי לשים בוקים, אבל איך תגיע לראות את הרכב מלמטה?

האם ניסית לחפש בפורומים ייעודיים לסוויפט בחו"ל? כמו כן, יכול להיות שבהוראות למוסכים יש פירוט של כל הנקודות מהן ניתן להרים את האוטו, ולא רק הנקודות המיועדות לג'ק להחלפת גלגל. לבסוף, גם במדריך של היינס הייתי מצפה למצוא מידע בנושא...

פורסם
לפני 44 דקות, chrono כתב:

לדעתי, לשים באזור נקודות העיגון התחתונות של בולמי הזעזועים - ההגיון אומר שהן נושאות את העומס ביום-יום

לא מרימים מחלקי מתלה.

זה גם לא יציב, וגם לא מוצלח כשרוצים להחליף חלקי מתלה.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אתה יכול להרים את הרכב דרך אחד הברגים האלה

IMG_20240609_155501.jpg

את הבוק אתה יכול למקם מתחת לקאנט או מתחת למשולש ^.

החלק שמחברים הברגים לבודי.

נדרש להרים רק צד אחד בשביל לרוקן את השמן גיר.

הרשום אינו יעוץ והשימוש במידע באחריותך בלבד.

אף מוסך לא ישכיר את הליפט שלו.

אדם מהרחוב לא מוסמך לעבוד על ליפט במוסך.

אם קורה משהו המוסך חוטף בומבה של תביעות מכל המשרדים הממשלתיים ומאבד את הרישיון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

תרים מצד אחד בעזרת המגבה של הרכב כמו להחלפת גלגל.

אחרי זה תכניס את הג'ק עגלה למרכז ותרים את הsubframe.

תרים אותו יותר גבוה מהג'ק הראשון. תוציא את הג'ק של הרכב, ותשים בוקים בשני הצדדים בנקודות ההרמה. לבסוף תוציא את הג'ק עגלה.

אתה לא צריך 4 בוקים בשביל לעבוד על הגיר?

חשבתי על לעשות דבר שכזה, אבל הפרוצדורה של להוריד את הרכב נשמעת קצת מפוקפקת כי אני אצטרך "להנחית" את הרכב על הג'ק של הרכב שהוא גם ככה לא מיועד לסופר יציבות.

בשביל לפרק גיר אולי,  אין לי מושג, אבל בשביל להחליף שמן גיר ממש לא, במיוחד לא כשהגיר והקרטר שלו נמצאים באותו קו רוחב של המנוע (שניהם מקדימה).

לפני כשעה, chrono כתב:

לדעתי, לשים באזור נקודות העיגון התחתונות של בולמי הזעזועים - ההגיון אומר שהן נושאות את העומס ביום-יום.

בעקרון, זו קצת שאלת ביצה ותרנגולת - כלומר, עם הייתה לך אפשרות לראות את מבנה הרכב כמו שצריך מלמטה, היית כנראה יכול להסיק איפה בטיחותי לשים בוקים, אבל איך תגיע לראות את הרכב מלמטה?

האם ניסית לחפש בפורומים ייעודיים לסוויפט בחו"ל? כמו כן, יכול להיות שבהוראות למוסכים יש פירוט של כל הנקודות מהן ניתן להרים את האוטו, ולא רק הנקודות המיועדות לג'ק להחלפת גלגל. לבסוף, גם במדריך של היינס הייתי מצפה למצוא מידע בנושא...

במוסכים מרימים מהידיות ברזל האלו, זה לפי הוראות יצרן, יש גם שתי נקודות הרמה, אחת מהSubframe  ואחת מאחורה.
image.thumb.png.2c56b6cbc4d4bfae9e3ac85e3ae66133.png

image.thumb.png.aab70413f2f5032e1519978c2dc077fe.png

לפני 19 דקות, tribel כתב:

אתה יכול להרים את הרכב דרך אחד הברגים האלה

IMG_20240609_155501.jpg

את הבוק אתה יכול למקם מתחת לקאנט או מתחת למשולש ^.

החלק שמחברים הברגים לבודי.

נדרש להרים רק צד אחד בשביל לרוקן את השמן גיר.

הרשום אינו יעוץ והשימוש במידע באחריותך בלבד.

אף מוסך לא ישכיר את הליפט שלו.

אדם מהרחוב לא מוסמך לעבוד על ליפט במוסך.

אם קורה משהו המוסך חוטף בומבה של תביעות מכל המשרדים הממשלתיים ומאבד את הרישיון.

השאלה היא אם החלק הזה יציב וחזק, אולי עדיף לשים באמצע של הsubframe?

מצאתי מישהו ביוטיוב ששם בוק על אחד הברגים שם, לא מצליח להבין אם זה על המשולש או לא.

פורסם

רק לא למקם את הבוקים תחת הבודי.

דרך המשולשים או הסאבפריים זה בסדר מבחינת הרמה.

חשוב למקם את הבוק בצורה שהראש מתלבש על חלק כלשהו.

המשטח שלך נראה ישר והראש של הבוק או בצורת חצי עיגול עם בליטות בצדדים.

אם אתה מחליף רק שמן בלי פירוק האגן אין צורך להתאמץ כל כך זה כמו לרוקן שמן מנוע.

אני מאמין שתהיה גישה לבורג ריקון מבלי להיכנס מתחת לרכב אחרי הורדת אחד הגלגלים למשל.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

לא מרימים מחלקי מתלה.

זה גם לא יציב, וגם לא מוצלח כשרוצים להחליף חלקי מתלה.

סליחה. צודק - אני התבלבלתי במה שהתכוונתי לאמר. כמובן שלא כדאי להרים מהחלק התחתון של בולם הזעזועים, זה היה brain fart. הכוונה הייתה לקצה ה-wishbone - מניח שזה מה שקוראים לו משולש בעברית? זו הנקודה שדרכה עובר כל משקל הרכב לגלגלים, היא חייבת להיות מסוגלת לעמוד בעומס.

לפני 19 דקות, ציקציק כתב:

חשבתי על לעשות דבר שכזה, אבל הפרוצדורה של להוריד את הרכב נשמעת קצת מפוקפקת כי אני אצטרך "להנחית" את הרכב על הג'ק של הרכב שהוא גם ככה לא מיועד לסופר יציבות.

בשביל לפרק גיר אולי,  אין לי מושג, אבל בשביל להחליף שמן גיר ממש לא, במיוחד לא כשהגיר והקרטר שלו נמצאים באותו קו רוחב של המנוע (שניהם מקדימה).

במוסכים מרימים מהידיות ברזל האלו, זה לפי הוראות יצרן, יש גם שתי נקודות הרמה, אחת מהSubframe  ואחת מאחורה.
image.thumb.png.2c56b6cbc4d4bfae9e3ac85e3ae66133.png

image.thumb.png.aab70413f2f5032e1519978c2dc077fe.png

השאלה היא אם החלק הזה יציב וחזק, אולי עדיף לשים באמצע של הsubframe?

מצאתי מישהו ביוטיוב ששם בוק על אחד הברגים שם, לא מצליח להבין אם זה על המשולש או לא.

ההוראות אומרות באופן שלא משתמע לשתי פנים שאם אתה רוצה להרים עם ג'ק ולשים על בוקים, אתה צריך ג'ק עגלה גדול (ג'ק מספריים או ג'ק מזוודה ב-200 ש"ח לא יספיקו), שיספיק כדי להגיע מהקדימה של הרכב עד המרכז של ה-subframe. ואז את הבוקים אתה שם בנקודות בצדדים מאחורי הגלגלים, איפה ששמים ג'ק מספריים להחלפת גלגל. האם יש ברשותך ג'ק כזה?

פורסם
לפני 30 דקות, tribel כתב:

רק לא למקם את הבוקים תחת הבודי.

דרך המשולשים או הסאבפריים זה בסדר מבחינת הרמה.

חשוב למקם את הבוק בצורה שהראש מתלבש על חלק כלשהו.

המשטח שלך נראה ישר והראש של הבוק או בצורת חצי עיגול עם בליטות בצדדים.

אם אתה מחליף רק שמן בלי פירוק האגן אין צורך להתאמץ כל כך זה כמו לרוקן שמן מנוע.

אני מאמין שתהיה גישה לבורג ריקון מבלי להיכנס מתחת לרכב אחרי הורדת אחד הגלגלים למשל.

השאלה היא אם אני ממקם את ההורים תחת הסאבפריים, ואז מרים משם עם הג'ק ושם את הבוקים בצדדים במקומות המיועדים, ואחר כך בהורדה אני מממקום אותם שום בסאבפריים ואז מוריד צד צד, זה נשמע כמו משהו סביר ובטיחותי?

לפני 28 דקות, chrono כתב:

סליחה. צודק - אני התבלבלתי במה שהתכוונתי לאמר. כמובן שלא כדאי להרים מהחלק התחתון של בולם הזעזועים, זה היה brain fart. הכוונה הייתה לקצה ה-wishbone - מניח שזה מה שקוראים לו משולש בעברית? זו הנקודה שדרכה עובר כל משקל הרכב לגלגלים, היא חייבת להיות מסוגלת לעמוד בעומס.

ההוראות אומרות באופן שלא משתמע לשתי פנים שאם אתה רוצה להרים עם ג'ק ולשים על בוקים, אתה צריך ג'ק עגלה גדול (ג'ק מספריים או ג'ק מזוודה ב-200 ש"ח לא יספיקו), שיספיק כדי להגיע מהקדימה של הרכב עד המרכז של ה-subframe. ואז את הבוקים אתה שם בנקודות בצדדים מאחורי הגלגלים, איפה ששמים ג'ק מספריים להחלפת גלגל. האם יש ברשותך ג'ק כזה?

הבעיה בנקודה הזאת היא שהיא גם נעה, לא?

אם היה לי לא הייתי שואל, ג'ק כזה כבד לא פרקטי להוריד ולהעלות 4 קומות בכל פעם וגם אין לי איפה לאחסן אותו.

שכחתי לצרף מקודם את הסרטון של מישהו שהרים את הרכב ושם בוקים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...