Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מה שלומכם?

הסתכלתי לקראת הטיפול הבא בספר הרכב לראות מה צריך לעשות בטיפול הקרוב.

ראיתי שיש שם המלצה לרוקן לגמרי את נוזל הקירור ולהחליף אותו אחרי 220 אלף ק"מ, או אחרי 10 שנים.

אני עם שברולט ספארק 2013, מניח שלא עשו לי את זה עד היום.

יש מצב שהגיע הזמן? יש טעם, או שזה כסת"ח של החברת רכב? למה עושים את זה בכלל?

תודה

image.thumb.png.914b91a99f3822ac31e7cb86451e8de4.png

פורסם

ההרכב של נוזל הקירור נהרס לאט-לאט (עם הזמן, ובפרט במהלך עבודת המנוע). יש בו תוספים שתפקידם לשמור על מערכת הקירור ולמנוע קורוזיה - ואלה הם החומרים שנהרסים עם הזמן.

נוזלי קירור של פעם היו ממליצים להחליף אחת ל-2-4 שנים. בימינו הרבה מכוניות מגיעות עם נוזל קירור עם חיים ארוכים, שמחזיק מעמד גם 10 שנים או 200+ אלף קילומטר. יש הטוענים שנוזלים כאלה לא דורשים החלפה כלל, ולכאורה ישנם יצרנים (פולקסווגן או ב.מ.וו., כמדומני) - שלא מציינים צורך בהחלפת נוזל כלל. אולי זה נכון, אבל אני מעדיף ללכת לפי המלצת היצרן (במיוחד לאור כך שהנוזלים בשימוש משתנים מיצרן ליצרן, אז אולי נוזל long life של שברולט לא באמת שומר על תכונותיו מעבר ל-240 אלף קילומטר).

• תוכן חדש...