Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב גבוה תקציב כ 100.000 שח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לבעלי ניסיון. 

כיום עם הונדה סיוויק נמוכה 2010 מעוניין לעבור לרכב גבוה.  

נסועה 18000-20000 קמ בשנה בעיקר בין עירוני. 

בעיקר לזוג מדי פעם 4 מבוגרים. 

מתלבט האם ללכת על היברידי ) שמחירו יורד עם הגעת הסוללות לגבול השנים שהחברות מאפשרות תשלום אחריות), בנזין או דיזל.  

עלה בדעתי סוזוקי ויטארה 1.4 טורבו

דאצ'יה דאסטר

סוברו xv 

פיז'ו 3008

הונדה HRV

אשמח לבעד ונגד והמלצות נוספות. 

פורסם

בשביל 20 אלף קילומטרים בשנה כדאי לשקול קיה נירו היברידית.

סוזוקי ויטרה או קרוסאובר עם מנוע 1.4 רכבים אמינים ודי חסכוניים. אבל מרגישים מיושנים בפנים ובפיגור אחרי המתחרים בנושא מערכות בטיחות אקטיבית.

סובארו  לא רכב חסכוני , בגרסת 1.6 מרגיש קצת חלש.

אבל נוח ועם יכולת שטח ( יותר נכון שבילים ) עדיפה על כל האחרים. 

דאסטר מומלץ עם מנוע דיזל 1.5, הנקודה החלשה ברכב הזה גיר רובוטי. אם ידני לא מפריע לך, זה יהיה השילוב העדיף.

3008 מומלץ עם מנוע דיזל או בנזין 1.6, ולא מומלץ עם מנוע בנזין 1.2.

הנקודה הכואבת בדגם דיזל - מיכל אוריאה שעלול להזדקק להחלפה לא זולה.

HR-V קצת חלש עם מנוע 1.5 ויקר ללא ההצדקה, אבל אמין מאוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הייתי שוקל מזדה CX5. הרבה יתרונות.
דלק בינעירוני יעשה במתינות 1/12.5. מחיר הביטוח שלו גבוה.
או CX30. גם יתרונות - ויכנס בתקציב. מעט יותר קטן (נכנסים 4 מבוגרים - מנסיון אישי). מאובזר בשלל מערכות בטיחות מודרניות.
צריכת דלק מחוץ לעיר כ 1/15. ביטוח זול יחסית כי אינו גניב (חצי מה CX5). הרכב הספציפי הזה לדעתי VFM מאוד גבוה.

פורסם
בתאריך 1.6.2024 בשעה 12:02, vladclar כתב:

בשביל 20 אלף קילומטרים בשנה כדאי לשקול קיה נירו היברידית.

סוזוקי ויטרה או קרוסאובר עם מנוע 1.4 רכבים אמינים ודי חסכוניים. אבל מרגישים מיושנים בפנים ובפיגור אחרי המתחרים בנושא מערכות בטיחות אקטיבית.

סובארו  לא רכב חסכוני , בגרסת 1.6 מרגיש קצת חלש.

אבל נוח ועם יכולת שטח ( יותר נכון שבילים ) עדיפה על כל האחרים. 

דאסטר מומלץ עם מנוע דיזל 1.5, הנקודה החלשה ברכב הזה גיר רובוטי. אם ידני לא מפריע לך, זה יהיה השילוב העדיף.

3008 מומלץ עם מנוע דיזל או בנזין 1.6, ולא מומלץ עם מנוע בנזין 1.2.

הנקודה הכואבת בדגם דיזל - מיכל אוריאה שעלול להזדקק להחלפה לא זולה.

HR-V קצת חלש עם מנוע 1.5 ויקר ללא ההצדקה, אבל אמין מאוד.

תודה על תשובתך. 

האם יש לך המלצות לרכבים שלא הזכרתי חוץ מהנירו? 

חושש מעלויות החלפת סוללות וחלפים כי תוקף הזמן שניתן להאריך אחריות מוגבל ל 10 שנים.  בכל מקרה זה גם יוריד משמעותית את מחיר הרכב שיתקרב לגיל של 7-8 שנים. 

לפני 22 שעות, BassDriver כתב:

הייתי שוקל מזדה CX5. הרבה יתרונות.
דלק בינעירוני יעשה במתינות 1/12.5. מחיר הביטוח שלו גבוה.
או CX30. גם יתרונות - ויכנס בתקציב. מעט יותר קטן (נכנסים 4 מבוגרים - מנסיון אישי). מאובזר בשלל מערכות בטיחות מודרניות.
צריכת דלק מחוץ לעיר כ 1/15. ביטוח זול יחסית כי אינו גניב (חצי מה CX5). הרכב הספציפי הזה לדעתי VFM מאוד גבוה.

לפי מה שהבנתי מקריאה בלבד המאצדות לא מצטיינות בחיסכון אולי להפך. השאלה מה הצריכת דלק הממוצעת של CX30?

פורסם

תמכרו את הרכב לפני סיום הארכת האחריות על הסוללה.

ובזמן הזה תחסכו לא מעט כסף על הדלק.

אתם לא נוסעים הרבה בשביל מה שמקובל בדרך כלל ברכב היברידי, לא תהיה בעיה למכור במחיר נורמלי.

צריכת דלק של מאזדה CX30 סביב 1:11 משולב. זה מנוע 2000 סמ"ק וגיר אוטומטי.

רכב היברידי כמו נירו יחסוך לכם כל חודש כ 600₪. ( 7000₪ בשנה או 35 אלף₪ ב 5 שנים). אי אפשר  לא לקחת זאת בחשבון. ואז גם אפילו החלפת סוללה  לא מקזזת את כל החסכון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 6 שעות, מיכאל56 כתב:

. השאלה מה הצריכת דלק הממוצעת של CX30?

מניסיון של 5000 קמ על cx30 קומפורט 2.0 חדשה , בתוך העיר איזור 1 ל11 בנהיגה יחסית מהירה ורגילה 

מחוץ לעיר , שיוט על 90-100 הניב סביבות 1 ל15-16 

מקובל לחלוטין למנוע בנזין גדול ובאופן מפתיע גם נותן אחלה כוח, יציבות ואיכות. 

פורסם

שלום.

מניסיון עם שני רכבי טויוטה chr (2019, 2020), מאוד מומלץ. רכב אמין, חסכוני (כ- 20 קמל ממוצע), אידיאלי ל- 4 מבוגרים.

עם קצת סבלנות, אפשר למצוא ביד 2 מודל c-ity 2019, פרטית, במחיר כ- 100,000 ₪, נסועה עד 70,000 ק"מ, יד 2 לכל היותר.

פורסם

מנסיון אישי עם CX30 2021 בנהיגה מתונה עם תאוצות לפעמים, צריכה ממוצעת 13 קמ"ל בנסועה משולבת 80% בינעירוני/20% עירוני.
אם נוסעים רק בינעירוני באזור 100 קמ"ש, אפשר להגיע ל 15 קמ"ל.

פורסם

CHR רכב צפוף ובכלל לא הייתי מעניש בני משפחה בהושבה מאחורה.

במקום 3008 הייתי שוקל c5 aircross שזהה מבחינת מכלולים אבל מרווח מאוד. אפשר גם לקחת בחשבון את סעיף האין סיכוי שיגנבו אותו.

מעבר אליה הייתי שוקל את הנירו היברידית שהוצעה קודם.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
בתאריך 2.6.2024 בשעה 16:08, vladclar כתב:

תמכרו את הרכב לפני סיום הארכת האחריות על הסוללה.

ובזמן הזה תחסכו לא מעט כסף על הדלק.

אתם לא נוסעים הרבה בשביל מה שמקובל בדרך כלל ברכב היברידי, לא תהיה בעיה למכור במחיר נורמלי.

צריכת דלק של מאזדה CX30 סביב 1:11 משולב. זה מנוע 2000 סמ"ק וגיר אוטומטי.

רכב היברידי כמו נירו יחסוך לכם כל חודש כ 600₪. ( 7000₪ בשנה או 35 אלף₪ ב 5 שנים). אי אפשר  לא לקחת זאת בחשבון. ואז גם אפילו החלפת סוללה  לא מקזזת את כל החסכון.

מכיוון שרוב הסיכויים שלא נעבור את ה 18000 קמ ובעיקר על בין עירוני חשבתי לא להסתבך עם מכירת נירו בן 8 בערך שמחירו עלול להחתך בשל עניין הסוללה. 

אם בכל זאת אלך על ויטארה האם עדיף טורבו 1.4 או זה עם ה mild hybrid? 

כמה הגיר הרובוטי של הדאסטר בעייתי?  

האם שברולט טרייל בלייזר הוא אופציה טובה ?

תודה על הפירוט לגבי ה CX30 צריכת דלק שמזכירה מאוד את ההבנה סיוויק 2010 שלנו. 

לפני 18 שעות, laviil כתב:

CHR רכב צפוף ובכלל לא הייתי מעניש בני משפחה בהושבה מאחורה.

במקום 3008 הייתי שוקל c5 aircross שזהה מבחינת מכלולים אבל מרווח מאוד. אפשר גם לקחת בחשבון את סעיף האין סיכוי שיגנבו אותו.

מעבר אליה הייתי שוקל את הנירו היברידית שהוצעה קודם.

לסיטרואן לא חוזר לעולם היו לי שניים הספיק לי.  אלא אם הוא חדש ובאחריות. 

בתאריך 2.6.2024 בשעה 20:14, nissan1211 כתב:

מניסיון של 5000 קמ על cx30 קומפורט 2.0 חדשה , בתוך העיר איזור 1 ל11 בנהיגה יחסית מהירה ורגילה 

מחוץ לעיר , שיוט על 90-100 הניב סביבות 1 ל15-16 

מקובל לחלוטין למנוע בנזין גדול ובאופן מפתיע גם נותן אחלה כוח, יציבות ואיכות. 

תודה אכן רכב שנכנס לשיקולים למרות שלא חסכוני

• תוכן חדש...