Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

זה כנראה הרכב הכי קטן היום בארץ עם שתי שורות מושבים, אורך 3.57 מטר (להשוואה Leapmotor T03- אורך 3.62 מטר).

אבל הפרקטיקה סבירה מאוד - מי שהיה לו את הכבוד המפוקפק לפגוש אותי ראה שאני די שונה במידות גוף מסטודנטית ממוצעת שהן הקל העיקרי של הדגם (אבל לא של הידני...)

נוח לי לצאת ולהכנס,  נוח לשבת, נוח לנהוג, יותר מרווח מקיה פיקנטו ושות'.

במושב האחורי לא נסיתי לשבת, לא בטוח שאצליח לצאת אחרי שאכנס. 

אה, ונראה לי שהתקן הישראלי לגודל מקום חניה מוגזם. אבל ממש מוגזם...

IMG_20240516_101642.thumb.jpg.f1a31617ace674609ec0b0b81cf41892.jpg

השלישיה לבין PSA וטויוטה קצרות בכמעט 7.5ס"מ וצרות בס"מ וחצי 😅

image.thumb.png.7e6b048d4947fe9f2f5ec74aa551d397.png

https://www.carsized.com/en/cars/compare/peugeot-108-2014-5-door-hatchback-vs-fiat-500-2007-3-door-hatchback/

• מצחיק 1
פורסם
לפני 6 שעות, DAHUJI כתב:

פיאט טיפו של פעם... קלאסיקה... והייתה אפילו פיאט טיפו שהיא עם תא מטען ארוכה יותר (קראו לה Tempa אולי או משהו כזה?).

עד היום אני ממש אוהב את הפיאט אונו ואת העיצוב המיושן, המרובע והסגפני שלה. אין לי מושג למה.

המימדים של האונו מדהימים, קצרה קצרה וקומפקטית, קרטינגית למהדרין. 

אני איתך, מאוד אהבתי את העיצוב של האונו והטיפו. אחריהן נעלם לגמרי עיצוב ה"קופסאות" מעולם הרכב.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, BassDriver כתב:

הייתה לי בזמנו כזו פיאט פנדה.
מנוע 903cc זהה לזה שב 127, אוטוביאנקי A112, ופיאט אונו 45 שלפני מנוע פייר.
היה אוטו פנטסטי!

image.png.5ffad5193df017c0f5a6f40962dcf1a3.png

גם אני התחלתי עם פנדה 45 שנת 1982. נרכשה ב 1988 עם 66 אלף ק"מ. בשלב מסוים עברה לאחי נמכרה ב 1998 עם 156 אלף ק"מ. רק זכרונות טובים יש מהפנדה.

ה 500 שומרת על חלק מהקסם של הפנדה אבל עם מזגן, כריות אויר שפיצר חשמלי (גם בפנדה היתה שקית עם פומפה ידנית!)

גם בעיני למרות המנוע המאוד צנום, זה רכב מאוד מהנה לנהיגה שתמיד גורם לי לחייך.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

אני איתך, מאוד אהבתי את העיצוב של האונו והטיפו. אחריהן נעלם לגמרי עיצוב ה"קופסאות" מעולם הרכב.

עכשיו זה חוזר אבל בטח יקח עוד זמן עד שנראה מרובעות על הכביש.

לנד קרוזר החדשה מרובעת, יצא לי לראות אותה על הכביש וזה עשה לי חשק לקנות אחת כזו, חבל שאין לי מספיק כסף בשביל כזה דבר..

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, ay115 כתב:

השלישיה לבין PSA וטויוטה קצרות בכמעט 7.5ס"מ וצרות בס"מ וחצי 😅

image.thumb.png.7e6b048d4947fe9f2f5ec74aa551d397.png

https://www.carsized.com/en/cars/compare/peugeot-108-2014-5-door-hatchback-vs-fiat-500-2007-3-door-hatchback/

תודה, לא יודע איך שכחתי מהן.

אבל מסתבר שיש רכב 4 מושבים קצר יותר, אומנם לא שווק בארץ אבל נפוץ יחסית באירופה - טויוטה IQ. הייתי בטוח שהוא דו מושבי אבל לא, יש מושב אחורי רק צריך לבחור בין מושב לתא מטען, אי אפשר גם וגם. אורך 2.985 מטר.

IMG_20250427_012246.thumb.jpg.fdfe8041184b5734cc64a1c468ec2aae.jpg

IMG_20250427_012324.thumb.jpg.9ebe2e5389e418e558afba857cce52a6.jpg

• אהבתי 2

פורסם

את ה-IQ יצא לי לראות כמה פעמים השבוע באתונה.

הבדיחה האמיתית זה ליצא לרכב הזה גם דגם מקביל של אסטון מרטין.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 שעות, Buki כתב:

אבל מסתבר שיש רכב 4 מושבים קצר יותר, אומנם לא שווק בארץ אבל נפוץ יחסית באירופה - טויוטה IQ. הייתי בטוח שהוא דו מושבי אבל לא, יש מושב אחורי רק צריך לבחור בין מושב לתא מטען, אי אפשר גם וגם. אורך 2.985 מטר.

IMG_20250427_012246.thumb.jpg.fdfe8041184b5734cc64a1c468ec2aae.jpg

IMG_20250427_012324.thumb.jpg.9ebe2e5389e418e558afba857cce52a6.jpg

נראה ונשמע כמו תשובה לסמארט בשם ובמראה

פורסם

באודי 80 שלי (שאולי יום אחד אני אעלה אותה על הכביש חזרה) אפשר לעמוד בתא המנוע :-)

IMG_20250428_092015.thumb.jpg.595bd84d98e23092e93ccc95af0f3d10.jpg

IMG_20250428_092042.thumb.jpg.800d1b7ebe08614ffd99c98b6777bf4e.jpg

• אהבתי 4
  • מצחיק 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכי כיף שאפשר לראות את הרצפה דרך תא המנוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבעיה שאז נכנסים חתולים והם לא יודעים איך לצאת.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא כשיש מגן תחתון הם יושבים עליו ונתקעים בו וזה תמיד באזור של הרצועות. כשאין כלום קל להם לברוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עוד כמה מילים על הפיאט, למרות שכבר התייחסתי לזה גם כאן וגם בשירשורים אחרים.

יש פיצ'ר נחמד שפגשתי בו לראשונה. 

מצב עמידה קלאץ' פנימה רגל על הברקס, מתחילים להרים קלאץ'. בדיוק בנקודת החיבור המחשב לבד מעלה את הסל"ד ל 1200-1300, משם אפשר להמשיך לשחרר קלאץ' עד הסוף ורק אז לתת גז כמה שרוצים.

זה מונע במידה רבה רעידות בזינוק וכיובי מנוע על ידי נהגים לא מנוסים וגם בתמרוני חניה בחצי קלאץ' לא צריך לתת גז בכלל, לפחות לא במישור. 

הפיצ'ר הזה יחד עם מצב City בהגה שהופך את ההגה לקל באופן מוגזם, עושה את הנהיגה בעיר לממש ממש קלה, משהו שגם לא פגשתי קודם לכן בשום רכב אחר. 

יש אפשרות לכיבוי קבוע של DRL למי שלא מעניין בהם, לוח שעונים מעוצב בסגנון קלאסי עם שעון סל"ד בתוך שעון מהירות והוא יחסית קריא אבל התצוגה הדיגיטלית במרכז לא נראית בכלל בשמש ישירה. 

אפשר להניע בלי קלאץ' לחוץ שזה מבחינתי טוב, ככה אני רגיל. 

במתיחת הפנים שעבר הדגם בדיוק ב 2016 (שלי בין הראשונות שאחרי מתיחת הפנים) נוסף תא כפפות (מקודם היה מדף פתוח) אבל בוטל תא אחסון מתחת למושב הנוסע. זה היה דבר מגניב וחבל שבוטל, כזה:

IMG_20250428_100718.thumb.jpg.5d584cdf8f84dc7f73dadc6a97f71685.jpg

• אהבתי 5
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

היה לי פונטו 2006 והמצב city היה אהוב עליי במיוחד. אפשר לסובב את ההגה עם הזרת.

הוא מתבטל אוטומטית במהירות מעל 40-50 קמ"ש.

• אהבתי 1

.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Buki כתב:

אפשר להניע בלי קלאץ' לחוץ שזה מבחינתי טוב, ככה אני רגיל. 

סליחה, מה הכוונה?

אתה מתכוון שאפשר להניע בלי קלאץ' לחוץ כשאתה בהילוך? כלומר כשהוא חופשי מכל דריכה עליו?...

יש כזה דבר?

או שיש מכוניות עם תיבת הילוכים ידנית שכדי להניע (רק להניע) חובה ללחוץ על דוושת הקלאץ ולא משנה אם התיבה בהילוך או שלא?

(לא נתקלתי בזה מעולם, כל הרכבים שלי היו ידניים).

בתאריך 27.4.2025 בשעה 01:25, Buki כתב:

טויוטה IQ. הייתי בטוח שהוא דו מושבי אבל לא, יש מושב אחורי רק צריך לבחור בין מושב לתא מטען

ואוו, איזה רכב פונקציונאלי! חתיכי, קטן ויעיל.

לא צריך בגאז'! - יש מושב אחורי מתקפל... פשוט גאוני.

גם ככה 99% מהזמן נוסעים לבד לבד לגמרי, והמושב האחורי ריק לגמרי (למי שאין לו ילדים - וברור שזה לא רכב למשפחה, אז זה בדיוק הרעיון - רכב למי שאין לו ילדים).

כל כך חבל שלא מוכרים כאלו בארץ. שלא מייבאים אותם.

אני מאמין שיהיה ביקוש נחמד מאוד.

מבאס ממש שאין מכוניות קטנות יותר (ברמת הסוזוקי אלטו/סלריו וכו') במדינה הזו (ועוד עם תיבת הילוכים ידנית).

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...