Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תצפיתניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כסא מעור? אני אישית שונא, חם.
עניין של טעם.
כסאות רשת נוחים לי, אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא שלהפוך את התנאים של התצפיתניות לבית מלון זה גרושים, והשקעה כמעט חד פעמית, לא עושים את זה ומילא התנאים היו סבבה אבל התנאים שלהן פח (לפחות כך היה בתקופתי).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

הייתי מצמיד לכל חייל בצה"ל בנשק.

אין סיבה שגולנצ'יק במוצב יצטרך להגן על החימושניק במקום שהחימושניק יתפוס זיג בכניסה למבנה ויאפשר לגולנצ'יק להילחם יותר בקלות.

עריכה:

טוב, ג'ובניקים בקריה יכולים לקבל פטור מבחינתי.

היות והנושא התחיל לגלוש.

זה לא ממש מדוייק, יש המון רצון  לחיילים להיות עם נשק, המפקדים היו מסרסים.

אבל הרבה זה עיניין של פוליטיקה שגלשה.

אתה לא לוחם בפלוגה? לא צריך נשק, יש סכנה ברורה ומיידית שיגנבו לך אותו בבית.
אתה לא לוחם בפלוגה? אתה מש"ק מודיעין רובאי 07 במפקדה, אתה לא צריך נשק, יגנבו לך אותו בבית.
אתה איש קבע במפקדה? לא צריך נשק, יגנבו לך אותו בבית, תחתום לאיזה תרגיל מצ'וקמק ליומיים, ותזדכה, אל תחשוב לצאת הבייתה לפני הזיכוי.

זה שיח ארוך וכואב.

עוד שנתיים שלוש הכל יחזור לקדמותו.

לפני 23 דקות, DareDevil כתב:

עשיתי קצת חיפוש בפייסבוק, הגעתי לאיזה פוסט של מישהו שתרם מנות לפורים לתצפיתניות אירגן את זה מכל האזור.

ספרתי כמה שכבר לא איתנו..

זכור לי פוסט על הכסאות שהתצפיתניות היו יושבות 24/7 והם היו בלויים מדי אז מישהו תרם להן כיסאות מחשב חדשים..

התצפיתנית שרשומה בפוסט - כנראה סיימה את השירות שלה בנחל עוז.

screenshot-www.facebook.com-2024_05.15-22_57_42.png.0e7e52e9c7f4128883d961474832aa84.png

127223877_2135650733231915_2197101534427648491_n.thumb.jpg.e269ab33458c967a4dd6dcde63516db3.jpg

שאלה חשובה, למה לא כיסא מעור? אולי איזה חירטוט דתי?

תשמע, עם כל הכאב,

הרבה מזה, זה עיניין של ערך לציוד, וקצת תחזוקה חכמה.

סיפור אישי,
ישבנו בהר דוב,
בכניסה לחמ"ל היו עשרות כיסאות משרד שהוציאו כי הם שבורים בכל מיני מצבים.
כל פעם היה ריב של בנות על הכיסאות הטובים.
באחת הפעמים הגעתי באמצע הלילה להירשם לשיירה של הבוקר,
כשהגעתי להירשם ראיתי את המפקדת התורנית על כיסא כתר!!!
התעניינתי בסיבה והופתעתי לשמוע שלפני חצי שנה הביאו 60 כיסאות חדשים ומותאמים לגובה השולחן,
כרגע נשארו בקושי 30, (התחילו לקחת מהמשרדים שליד), ובודקים ומחכים לרכש.

ביקשתי ממנה להכין קפה, והיא תקבל כיסא תקין,
רק עם הלדרמן!!! סידרתי קרוב ל 20 כיסאות, למצב של שלמות.
כל מיני משמשים של חלקים , משענת מפה לשם,
גלגלים בשליפה הוחלפו.
היא הסתכלה עליי המומה ואמרה 

"הגיעו מלא אנשים, גם איזה אחד עם שלוש פלאפלים, כל מי שהיה סביבו אמר שאין מה לעשות, יקנו בקרוב"

מאותו יום, הפריווילגיה הקטנה שלי הייתה שהייתי יכול לעקב יציאות של שיירות לפי העבודה שלי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 28 דקות, Markm4 כתב:

תשמע, עם כל הכאב,

הרבה מזה, זה עיניין של ערך לציוד, וקצת תחזוקה חכמה.

סיפור אישי,
ישבנו בהר דוב,
בכניסה לחמ"ל היו עשרות כיסאות משרד שהוציאו כי הם שבורים בכל מיני מצבים.
כל פעם היה ריב של בנות על הכיסאות הטובים.
באחת הפעמים הגעתי באמצע הלילה להירשם לשיירה של הבוקר,
כשהגעתי להירשם ראיתי את המפקדת התורנית על כיסא כתר!!!
התעניינתי בסיבה והופתעתי לשמוע שלפני חצי שנה הביאו 60 כיסאות חדשים ומותאמים לגובה השולחן,
כרגע נשארו בקושי 30, (התחילו לקחת מהמשרדים שליד), ובודקים ומחכים לרכש.

ביקשתי ממנה להכין קפה, והיא תקבל כיסא תקין,
רק עם הלדרמן!!! סידרתי קרוב ל 20 כיסאות, למצב של שלמות.
כל מיני משמשים של חלקים , משענת מפה לשם,
גלגלים בשליפה הוחלפו.
היא הסתכלה עליי המומה ואמרה 

"הגיעו מלא אנשים, גם איזה אחד עם שלוש פלאפלים, כל מי שהיה סביבו אמר שאין מה לעשות, יקנו בקרוב"

מאותו יום, הפריווילגיה הקטנה שלי הייתה שהייתי יכול לעקב יציאות של שיירות לפי העבודה שלי.

תשמע את האבסורד ותבין עד כמה זה מטומטם.

עבדתי לפני מספר שנים ליד הקריה, כל שבועיים או שיש ליד הבניין משרדים שעבדתי בו ערמה גדולה של ציוד משרדי, ארונות/כיסאות מחשב/מסכי מחשב או שאני רואה בתוך מכולת אשפה בתוך הקריה ערמות של כיסאות.

עוד אנקדוטה במהלך שירותי לפני למעלה מעשור, יצאה מערכת חדשה בח"א שאפשר להציע ציוד טכני ולבקש תמורתו דברים אחרים, הכלאה של איביי לפשפשוק למסירה..

אני לא יודע איך זה עובד אצל הירוקים אבל די בטוח שצריך להיות כזו מערכת כי חבל לבזבז ציוד וכו'.

על הר דוב והמוצבים שלידו שמעתי דברים הזויים..

מהיום הראשון, טוב אולי לא בימים הראשונים של המלחמה אבל אחרי כמה שבועות היו צריכים להשים 2 קצינים ו2 חיילים וכמה דולבים בכניסה לגני התערוכה בשביל לקבל ציוד צבאי.

כמות הציוד שהיה מגיע לשם וגם התרומות שהיו מגיעות לשם היו פותרים הרבה בעיות אבל ההתנהלות הביזיונית הזו ממשיכה להיות גם עכשיו.

זה משגע אותי..

בכללי צריך להיות כבר עכשיו האקתונים בכל חיל. אנשים ירתמו למאמץ ויבואו לעזור.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

שאלה חשובה, למה לא כיסא מעור? אולי איזה חירטוט דתי?

אין שום עניין הלכתי עם כסאות עור. 

לגבי חירטוטים אני לא יודע, היהדות שלי לא בנויה על כאלה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

הבת שלי אמרה לי שחיילות שמתגייסות עכשיו, שהן לא לוחמות, עושות רובאי 2 מורחב, או משהו כזה, בגלל המלחמה. לא יודע אם זה יישאר ככה בעתיד.

רובאי 2 מורחב זה 2 מחסניות בקושי. 

פורסם

הבעיה היא לא איפה התצפיתניות יושבות, הבעיה היא בכל תפיסת הבטחון של צה"ל כבר יותר מעשור שהתמכר לטכנולוגיה ולמגננה במקום לשטח ומתקפה.

אם בצד השני היו יודעים שטווח של קילומטר מהגדר הוא שטח השמדה אף אחד לא היה מתקרב לשם. אבל תעשה קצת גוגל אחורה (לא רוצה לגלוש לפוליטיקה) ותראה מה קרה בעשור האחרון מבחינת המרחק לגדר.

צבא לא אמור להכניס את החיילות שלו לבונקר בשגרה או להשאיר להן מיגונית ליד המגורים.
אם יש עליהן מתקפת טילים צריך לחסל את האיום עד תום. שלא לדבר על מה שתושבי שדרות עוברים במשך שנים ארוכות.

דרך אגב, נשקים לא היו עוזרים להן בחמ"ל. אם לא מתאמנים באופן שוטף עם הנשק ובמתקפה, נשק הוא חסר משמעות. היו רוצחים אותן עם הנשקים.

• אהבתי 3
פורסם

רק מציין שאפילו במקומות עבודה גדולים, מחליפים בוכנות לכיסאות.

לא מבין מה הבעיה לקנות כסאות יקרים, לשמור עליהם. לדעתע חלק לא מבוטל מהם הנרסים כשיושבים עליהם עם נשק. לא אמורים לשבת על כסא משרדי עם נשק, בטח שנשק לא אמור לגעת בריפוד, אפשר אולי בתל"צ.

לגבי נשק לתצפיתניות, נכון, הן לא לוחם גולני, אבל, כמה נשקים, כמה מחסניות, מש"ק שהיה נשאר איתן, לנהל את הלחימה, אז זה היה מכפיל כח, וכמה וכמה מחבלי חמאס היו מתים. לא יןדע אם זה היה משנה את התמונה הגדולה.

וכן, כנראה שאף חטוף או חטופה חיים לא היו יוצאים משם. בטח שלא בהליכה ושלמים.

אני אישית לקחתי כמה כאלה למטווחים, ולסיורים בגזרה ביו"ש. ולא בקטע של להתחיל איתן.

רק מנסה להבין - היה חמל ברעים באוגדה וחמל בנחל עוז? באוגדה המצב היה יוצר טוב??

יש את הסרטון של האיש יממ/שבכ שגר בנתיב העשרה. חיסל כח שלם עם גלוק. אישתו בסרטון אמרה שסימנה לו שאם הם נכנסים, הוא מחסל את הבת ואותה. כשרואים אותה בסרטון, מבינים שהיא רצינית.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, KipodYam כתב:

לגבי נשק לתצפיתניות, נכון, הן לא לוחם גולני, אבל, כמה נשקים, כמה מחסניות, מש"ק שהיה נשאר איתן, לנהל את הלחימה, אז זה היה מכפיל כח, וכמה וכמה מחבלי חמאס היו מתים. לא יןדע אם זה היה משנה את התמונה הגדולה.

וכן, כנראה שאף חטוף או חטופה חיים לא היו יוצאים משם. בטח שלא בהליכה ושלמים.

מה שהיה צריך להיות שם זה נוהל פינוי. לא נשקים ולא קשקושים.
מעמיסים את כל התצפיתניות שלא במשמרת על התחליף המודרני ל"אביר" ומעיפים אותן משם.
זה היה דורש שני חיילים, נהג ומאבטח, והיה מציל חיים של חיילות שלא יכלו לעזור לסיטואציה בשום צורה להפך הן היו נטל, לא מדובר פה אפילו בנסיגה או בריחה כי שוב הן סתם נטל בסיטואציה כזו, נטו להעביר אותן למקום בטוח. היה מספיק זמן לעשות את זה.
אבל הגאונים בצה"ל לא חשבו ש2000-3000 עזתים ירוצו להם לגדר, למרות שזה תסריט שאני ואבי דשנו בו לא מעט לאורך השנים (יש לנו הרבה חברים באשכול), אז שיהיה נוהל פינוי לתצפיתניות? גם אם היו חושבים שזה יקרה את מי הן מעניינות בכלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, KipodYam כתב:

באוגדה המצב היה יוצר טוב??

שאלוהים ירחם. האוגדה נפלה ראשון..

לפני שעה, KipodYam כתב:

יש את הסרטון של האיש יממ/שבכ שגר בנתיב העשרה. חיסל כח שלם עם גלוק. אישתו בסרטון אמרה שסימנה לו שאם הם נכנסים, הוא מחסל את הבת ואותה. כשרואים אותה בסרטון, מבינים שהיא רצינית.

שלח לינק

לפני כשעה, farkash7 כתב:

הגאונים בצה"ל לא חשבו ש2000-3000 עזתים ירוצו להם לגדר, למרות שזה תסריט שאני ואבי דשנו בו לא מעט לאורך השנים (יש לנו הרבה חברים באשכול), אז שיהיה נוהל פינוי לתצפיתניות? גם אם היו חושבים שזה יקרה את מי הן מעניינות בכלל.

זה לא רק הגאונים בצהל, יש גם אשמה על הקב"ט של המועצה וראש המועצה הקטוע.

כבר מזמן היו צריכים להביא מיון קדמי ראשוני ותחנת משטרה במקום להביא ניידת מאופקים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

יש גם אשמה על הקב"ט של המועצה וראש המועצה הקטוע

אלה אכלו את הלוקשים של הצבא כמו כולם.

פורסם

בשגרה יש לפחות 500 חיילים באזור הגדר. אז למה לא להשקיע ולהקים מיון ראשוני באשכול??

עכשיו הקבט נזכר להגדיל את כל הכוח האבטחתי של המועצה וגם לבוא בדרישה לתחנת משטרה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אלה אכלו את הלוקשים של הצבא כמו כולם.

מודה שאין קשר בין הקמה של תחנת משטרה ומיון ראשוני קדמי ללוקשים צבאיים.

זה נדרש לאוכולוסיה שגרה באשכול..

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...