Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 44 דקות, אורח לרגע כתב:

מה "לא מכיר כזה"?

לא מכיר טופס סטנדרטי ונוהל מסודר לבדיקה כמו שיש במכוני רכב.

לא טוען שמוסכי דו"ג לא מבצעים בדיקות, אבל כל אחד לפי ראות עיניו ומקצועיותו.

הזכרתי את זה גם במדריך שכתבתי בזמנו: https://katnoim.co.il/second-hand-scooter-guide/

לא שאני מחזיק יותר מדי מהבדיקות לפני קניה במכוני הרישוי לרכב...

אני אישית מעדיף לקחת רכב למוסך שאמין עלי שיבצע בדיקה, מאשר לקבל טופס מלא כסת"חים במכון מקצועי.

יצא לי בתקופה מסוימת ללוות אנשים ברכישה של דו"ג, ולעשות בדיקה בעין אם בכלל שווה לקחת לבדיקה במוסך,

אבל הפסקתי עם זה די מהר כי כמה כפויי טובה חשבו שאני אמשיך ללוות אותם גם אחרי הרכישה

ובאו בטענות כשהתגלה בלאי או תקלה, למרות שאת הפעילות הזו עשיתי בהתנדבות מלאה,

מעין שירות לקהילה שהייתי חבר בה בתקופה הזו.

גם כמה מוסכים ומכונאים שהכרתי נמנעו מבדיקות כאלה בדיוק מאותה סיבה, בעיקר הקטנים בהם המכונאי הוא גם בעל העסק.

בהונדה שאני מכיר היטב, למיטב ידיעתי גם המוסך המרכזי לא מבצע בדיקות כאלה באופן עקרוני.

פורסם
לפני 6 דקות, BoazB11 כתב:

אבל הפסקתי עם זה די מהר כי כמה כפויי טובה חשבו שאני אמשיך ללוות אותם גם אחרי הרכישה

ובאו בטענות כשהתגלה בלאי או תקלה, למרות שאת הפעילות הזו עשיתי בהתנדבות מלאה,

זה שורש הבעיה, זה מה שהוביל למצב שטופס הבדיקה נראה כמו ושהוא נראה. 

עד שאנשים יבינו שחוות דעת מקצועית תקפה לאותה יום בו היא מתבצעת ואף אחד לא יכול לתת אחריות למשהו משומש עם בלאי לחצי שנה קדימה, ככה זה ימשיך. 

פורסם
לפני 8 דקות, BoazB11 כתב:

לא מכיר טופס סטנדרטי ונוהל מסודר לבדיקה כמו שיש במכוני רכב.

מוזר לי. אולי ממרום שנותיך זיכרונך מתעתע בך. אין מצב שלא נתקלת בטופס בדיקה של מוסך דו"ג. אז נכון, זה לא מודפס ממוחשב ויפה כמו במכוני הבדיקה של רכבים, אלא טופס עם המון סעיפים שממלא הבוחן באופן ידני. אבל קיים בוודאות. ונתקלת בזה, בוודאות:)

והנה, מתוך המדריך שלך:

"מומלץ לקחת לבדיקה מקיפה במוסך", ז"א שאתה מסכים שיש בדיקה מקיפה במוסך. אני לא מאמין שאתה מסכים שיש בדיקה מקיפה לסובארו בדינמומטר.

בוא נגיד ככה (או נשאל יותר נכון): האם אתה מסכים שבדיקת דו"ח שמתבצעת במוסך נורמלי הרבה יותר שווה את ההשקעה שלה מאשר בדיקה של משפחתית ממוצעת במכון ממוצע?

לפני 18 דקות, BoazB11 כתב:

הפסקתי עם זה די מהר כי כמה כפויי טובה חשבו שאני אמשיך ללוות אותם גם אחרי הרכישהובאו בטענות כשהתגלה בלאי או תקלה,

אני חושב שאלו תובנות שלצערי אנו מגלים עם שנותינו המתקדמות בכל תחומי החיים. אנשים חארות לפעמים.

ואז אנחנו מוצאים את עצמנו פחות עוזרים לזולת כי הזולת לפעמים ממש חרא, גם כשעוזרים לו בהתנדבות.

מן מעגל נאחס שכזה.

פורסם

העקיר שמעכרת הפילטה תיקנה.

• מצחיק 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

מוזר לי. אולי ממרום שנותיך זיכרונך מתעתע בך. אין מצב שלא נתקלת בטופס בדיקה של מוסך דו"ג.

יש מצב... 😄

אתה יכול להעלות טופס כזה לדוגמה?

אולי פתאום הזיכרון שלי יתעורר מתעתועיו ויגיד לי אההה... כזה?! כן!

פורסם

לא חידשת לנו כלום יגאל...

גם בסעיף בלמים כתוב 'לפרק גלגלים לבדיקה' רגע.. מה? אז על מה שילמתי לכם 500 שקל כרגע? (במקרה הטוב)

הדרך הנכונה לבדוק רכב זה לעבור על המדריך שלי, ואם אתה 'חושש' שאתה נוב מדי - תצרף חבר שמבין קצת יותר.

https://carsforum.co.il/topic/729664-המדריך-המלא-לרכישת-רכב-משומש-יד-שנייה/

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 7.3.2024 בשעה 06:55, dani666 כתב:

אבל מי שאין לו מושג, יתייחס ברצינות להערה הדבילית הזו.  מבחינתו יש תקלה ברכב - מכון המתמחה בבדיקות סימן שיש!  אותו אחד חסר מושג לא יודע שיש להתייחס רק לבדיקות שילדה ושאר ירקות (מה זה בכלל?).  הוא גם לא יודע להבין את מה שכתוב בבדיקות השלדה ומעולם לא עשה בעצמו סלט ירקות.

ואחד שהולך למכון ומבקש רק בדיקת שלדה (לא יודע לגבי הירקות) - זה כבר אחד שיודע ולו קצת.

"שאר ירקות" זה ביטוי נפוץ לתאר דברים באופן כללי

• מעניין 1
פורסם

באופן אישי? כאשר אני משקיע סכום לא מבוטל ברכישת רכב יד 2 אז מבחינתי הבדיקה הזו היא היא פשוט עוד משהו לדברים שאולי אני פספסתי, לעומת עשרות או מאות אלפי שקלים, זה סכום זניח. אבל כן, הבדיקה באמת לא רצינית כלל, אצלי לדוגמה פספסו תיקון תאונה שהייתה (שידעתי עליה מראש) ולא מעט דברים שרשמו לרעה התגלו כלו נכונים, כמו מצבר שאמרו שהוא חלש והחזיק עוד 4 שנים ועוד. 

• תוכן חדש...