Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיה לגבי רכב ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, tan tan כתב:

בנוסף תזכרי כלל חשוב,

רכב יקר = עלויות אחזקה יקרות מאוד

אבל בליסינג תפעולי יש עלויות אחזקה? או שהכל על חברת הליסינג?

פורסם

בליסינג תפעולי חברת הליסינג אחראית על טיפולים שוטפים, טסט וכו.

יש עסקאות שהלקוח צריך להביא את הרכב לטיפולים וטסט ויש עסקאות שכולחות שינוע ורכב חלופי.

אין מתנות חינם, עסקת ליסינג היא שירות יקר!

פורסם

אז תסביר לי למה זה עסק יקר או יקר מאוד?

נניח מרצדס C קלאס, 4500 לחודש, 50 אלף לשנה, 300 אלף ל6 שנים, במחיר הזה הכל כולל - טסט, טיפולים.

האם גם ביטוח חובה, מקיף, צד ג, נכלל?

אם היית קונה מרצדס C קלאס חדשה, והיית מוכר אחרי 6 שנים, גם היית מאבד כ300 אלף או אולי פחות, אבל היית משלם גם על הטסט וכל הטיפולים

או אם ניקח רכב אחר שעולה 150 אלף, ואתה לוקח אותו בליסינג של 2000 (?) כל חודש, זה גם יוצא אותו חישוב בערך

פורסם (נערך)

בחשבון לינארי שעשית זה נראה הגיוני רק שאתה מתעלם מגורם אחד חשוב. עיסקת הליסינג היא ל 3 שנים וזהו, אלא אם תמשיך ותתגלגל לעסקאות המשך.

אז אם הרכב בבעלותך, אחרי 3 שנים ישאר לך רכב ביד, עם ערך גרט מסויים, בעוד שבתום 3 שנות ליסינג ישאר לך כלום. 

מה שאומר שאתה תמשיך ותשלם לעוד 3 שנים 4500 שקל לחודש. אבל אילו הרכב היה שלך לא היית מפסיד לינארית עוד 300 אלף ב 3 שנים . לכן ברכב בבעלות אחרי 6 שנים ישאר ערך גרט משמעותי יותר מאשר הפסד של 600 אלף על פני התקופה. ויש מצב שכבר בתום 3 שנים נוספות שילמת יותר משעלה הרכב כחדש. ככל שתמשיך ל 3 שנים נוספות, הרכב כבר יעלה לך 900 אלף שקל ! שזה כבר מאות אלפי שקלים יותר מאשר עלה הרכב כחדש. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 13.2.2024 בשעה 10:10, netanel1014 כתב:

יש הרבה כאלה . אני מכיר מקרוב אנשים כאלו.

אין להם הרבה כסף אבל הם חיים ברמה גבוהה - רכב חדש , חופשה משפחתית פעם בשנה בשווי של 10k+ . הם במינוס רציני ומתגלגלים אבל חיים טוב. וכן יש אוכל במקרר. אני באמת תועה היום אם זה באמת צורת חיים נכונה או לא. 

הרי הם בחובות לבנק אבל לא חובות שאי אפשר לעמוד בהם. יש הכנסות קבועות (בעלי מקצוע) והם חיים כמו שהם רוצים.

אני ב"ה בלי חובות אבל גר בשכונה חרא שמוכרים בה סמים בלילות בבית מתפורר. חופשה לא יצאתי שלוש שנים. מינוס קטן גורם לי לא לישון בלילה.אין לי יכולת לרכוש דירה כי מחירי הדיור פה בגדר פשע וצריך הון עצמי גבוה שאין לי (אני עם 3 תינוקים) אני באמת מתחיל לחשוב אם הכיוון שלי הוא טוב...

מינוף זה לא דבר רע, נשמע שאתה בקצה השני של הסקאלה - לא לוקח הלוואות בכלל.

גם זה לא טוב.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בתאריך 13.2.2024 בשעה 10:10, netanel1014 כתב:

יש הרבה כאלה . אני מכיר מקרוב אנשים כאלו.

אין להם הרבה כסף אבל הם חיים ברמה גבוהה - רכב חדש , חופשה משפחתית פעם בשנה בשווי של 10k+ . הם במינוס רציני ומתגלגלים אבל חיים טוב. וכן יש אוכל במקרר. אני באמת תועה היום אם זה באמת צורת חיים נכונה או לא. 

הרי הם בחובות לבנק אבל לא חובות שאי אפשר לעמוד בהם. יש הכנסות קבועות (בעלי מקצוע) והם חיים כמו שהם רוצים.

אני ב"ה בלי חובות אבל גר בשכונה חרא שמוכרים בה סמים בלילות בבית מתפורר. חופשה לא יצאתי שלוש שנים. מינוס קטן גורם לי לא לישון בלילה.אין לי יכולת לרכוש דירה כי מחירי הדיור פה בגדר פשע וצריך הון עצמי גבוה שאין לי (אני עם 3 תינוקים) אני באמת מתחיל לחשוב אם הכיוון שלי הוא טוב...

לא הבנתי. ומה אתה חושב שיהיה בסוף התהליך הזה של מינוס שגדל מדי חודש ואין דרך לסלק אותו?

פורסם

נגיד שהחישובים נכונים.

ברכב פרטי אני קונה את הרכב. משלם דלק הטיפולים. אחרי 3 שנים אני יכול להחליף את הרכב אבל גם להישאר אותו. נגיד שבדיוק אני בחל"ת אז אני אדחה את ההחלטה להחליף עד שהמצב יסתדר. דולקת לי נורה כתומה ואני ב 7 לחודש והמצב בויזה  קצת חנוק אמתין עד ה 10. 

בליסינג פרטי כל חודש אני חייב לשריין את הכסף, גם בחודש טוב וגם בחודש רע.

כנראה שהליסינג טוב לאנשים עשירים בלי דאגות כלכליות. לא לאנשים שכל חודש נגמר +- כמו המשכורת 

פורסם

איך שאני רואה את הדברים, בעסקת ליסינג טובה משלמים בד"כ קצת יותר מאשר רכישת רכב חדש, שימוש בו לאורך שנים ואז מכירה שלו ורכישה של רכב נוסף. לטעמי זה יכול להתאים למי שזה במילא מה שהיה עושה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, zaf כתב:

בחשבון לינארי שעשית זה נראה הגיוני רק שאתה מתעלם מגורם אחד חשוב. עיסקת הליסינג היא ל 3 שנים וזהו, אלא אם תמשיך ותתגלגל לעסקאות המשך.

אז אם הרכב בבעלותך, אחרי 3 שנים ישאר לך רכב ביד, עם ערך גרט מסויים, בעוד שבתום 3 שנות ליסינג ישאר לך כלום. 

מה שאומר שאתה תמשיך ותשלם לעוד 3 שנים 4500 שקל לחודש. אבל אילו הרכב היה שלך לא היית מפסיד לינארית עוד 300 אלף ב 3 שנים . לכן ברכב בבעלות אחרי 6 שנים ישאר ערך גרט משמעותי יותר מאשר הפסד של 600 אלף על פני התקופה. ויש מצב שכבר בתום 3 שנים נוספות שילמת יותר משעלה הרכב כחדש. ככל שתמשיך ל 3 שנים נוספות, הרכב כבר יעלה לך 900 אלף שקל ! שזה כבר מאות אלפי שקלים יותר מאשר עלה הרכב כחדש. 

לא הבנתי.

אם עשיתי ליסינג על מרצדס C קלאס - בסיום ה3 שנים שילמתי 150 אלף. אם סיימתי את העיסקה והחזרתי את הרכב, הפסדתי 150 אלף.

אם הייתי קונה מרצדס C קלאס, בX כסף, אני מניחה שאחרי 3 שנים גם ככה השווי שלה היה X פחות 150 אלף (איבוד ערך) ובנוסף גם הייתי משלמת על תיקונים וטסט 

פורסם

לא שאני עשיתי עיסקאות ליסינג פרטי.

אבל אין גם מקדמה ששמים? חוץ מהתשלום החודשי?

ובין השורות אני מבין שאתה רוצה מרצדס c?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 6 שעות, yuvalganim כתב:

מינוף זה לא דבר רע, נשמע שאתה בקצה השני של הסקאלה - לא לוקח הלוואות בכלל.

גם זה לא טוב.

ההלוואה היחידה שלקחתי היא משכנתא לצורך רכישת דירה (שסיימתי לפרוע אותה).

אני לא לוקח הלוואות ולא קונה בתשלומים.

בטוח שלא הייתי לוקח הלוואה לרכישת רכב שאינו מייצר הכנסה.

גילוי נאות יש לנו רכב ליסינג מהעבודה שנמצאת במרחק של 65 קמ מהבית וההשתתפות שלי בעלות הליסינג נמוכה מאוד. הרכב הפרטי שלנו הוא רכב בן 9 שכרגע אין כוונה להחליפו בעתיד הקרוב.

אני לא מרגיש שחסר לי משהו בחיים...

מה רע בזה שאני לא לוקח הלוואות?

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 שעות, Nemesis כתב:

איך שאני רואה את הדברים, בעסקת ליסינג טובה משלמים בד"כ קצת יותר מאשר רכישת רכב חדש, שימוש בו לאורך שנים ואז מכירה שלו ורכישה של רכב נוסף. לטעמי זה יכול להתאים למי שזה במילא מה שהיה עושה. 

פעם, בדגמים שהחברות ליסינג היו מקבלות הנחה יפה, אז ההבדל היה קטן יחסית בין פרטי לבין ליסינג, במיוחד אם היית צריך מימון.

משלם, משתמש וזורק חזרה בסוף חוזה, כל זה בעלות שנתית נוספת לא מאוד גדולה.

מאז כל השוק התייקר, יש הרבה יבואנים שבקושי נותנים הנחות לליסינג אם יש ביקוש חזק לפרטי, הריבית קפצה וכו.

לדעתי כיום 80% מהחיסינג התפעולי זה אנשים שלוקחים רכב דרך העבודה, לרוב על חשבון המעביד (במקום שווי כסף) שנוסעים הרבה ומשתדלים לקחת היברידי או חשמלי בגלל ההטבת שווי שימוש.

• תוכן חדש...