Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיה לגבי רכב ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, yuvalganim כתב:

מינוף זה לא דבר רע, נשמע שאתה בקצה השני של הסקאלה - לא לוקח הלוואות בכלל.

גם זה לא טוב.

מינוף מלשון מנוף, כלומר מאפשר לך להגדיל את הערך. למשל הלוואה לרכישת רכב עבודה שמאפשרת הגדלת ההכנסות.

במקרה המדובר עוסקים בהלוואה לצריכה, שאינה מינוף אלא, למעשה, הגדלת מחיר המוצר. אז לפעמים זה חיוני כי החלופה פחות טובה - למשל בדיור, במקרה בו מגיעים למסקנה שעדיף לרכוש דירה על פני לשכור דירה (כאשר השיקול לא בהכרח כלכלי טהור, אבל נעשית בחינה מסודרת), בהלוואה לרכישת רכב שאינו רכב עבודה זה נכון רק בתנאים מאוד מוגדרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר למנף את הכסף שלך גם בלי לקחת הלוואה.

או לפחות להשתמש בו בצורה כזאת שתוכל להגדיל חיסכון.

לדוגמא.

לי אין הלוואות חוץ מהמשכנתא, 

היה לי בצד 290 אלף, יכולתי לקנות רכב חדש.

החלטתי להשאר עם הרכב החדש שלי מ 2002, שהעלות שלו מאוד נמוכה.

לקחתי את הסכום וסגרתי את כל המסלול של הפריים במשכנתא.

עכשיו ההחזר החודשי קטן מאוד.

אני יכול לחסוך כל חודש את הסכום, ןעוד שנה או שנתיים לקנות רכב חדש בן 3, ולשמור אותו ל 10 שנים.

• רעיון טוב! 4

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 3 דקות, לירון .ה. כתב:

אני יכול לחסוך כל חודש את הסכום, ןעוד שנה או שנתיים לקנות רכב חדש בן 3, ולשמור אותו ל 10 שנים.

רק שכמעט אין אנשים היום שמחזיקים רכב יותר מ- 3 שנים, אפילו חדש.

דרך אגב, רכב ליסינג נמכר בהרבה הרבה פחות מרכב יד פרטית, וגם זה מגולם במחיר שהחברה לוקחת מהלקוח.

פורסם

בשיטוט ביד 2 יש הרבה אנשים פרטיים שמוכרים את הרכב אחרי 3 שנים, שכבר ספג ירידת ערך גדולה. ואני לא מתכוון לקנות בשביל למכור.

רכבי ליסינג, לא רוצה להכנס לשם, למרות שיש דוגמאות טובות.

מספיק לי לראות את הרמת תחזוקה של רכבי הליסינג אצלי בעבודה, את השימוש בהם על ידי העובדים ואת ההשבחות שלהם.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 11 שעות, mottis כתב:

ההלוואה היחידה שלקחתי היא משכנתא לצורך רכישת דירה (שסיימתי לפרוע אותה).

אני לא לוקח הלוואות ולא קונה בתשלומים.

בטוח שלא הייתי לוקח הלוואה לרכישת רכב שאינו מייצר הכנסה.

גילוי נאות יש לנו רכב ליסינג מהעבודה שנמצאת במרחק של 65 קמ מהבית וההשתתפות שלי בעלות הליסינג נמוכה מאוד. הרכב הפרטי שלנו הוא רכב בן 9 שכרגע אין כוונה להחליפו בעתיד הקרוב.

אני לא מרגיש שחסר לי משהו בחיים...

מה רע בזה שאני לא לוקח הלוואות?

מכיוון שתשלומים או הלוואות (במיוחד בתקופת ריבית אפס) מאפשרות לך לחלק את ההוצאה על פני זמן במקום לשלם הכל עכשיו.

למשל כשקונים רכב, למה לשלם 50 אלף שקלים במכה אחת במקום לקחת הלוואה ולחלק את ההוצאה על פני השימוש וירידת הערך?

או כשקונים מקרר יקר, למה לשלם 10 אלף שקל במכה במקום להחליק את התזרים ב-10 תשלומים (בהנחה ואפשר לעמוד בהם ואתה לא בגירעון חודשי).

בסוף זה עניין של מינונים, לא לקחת שום דבר אף פעם זה מקשה את החיים בלי סיבה כלכלית הגיונית

לפני 4 שעות, sperial כתב:

מינוף מלשון מנוף, כלומר מאפשר לך להגדיל את הערך. למשל הלוואה לרכישת רכב עבודה שמאפשרת הגדלת ההכנסות.

במקרה המדובר עוסקים בהלוואה לצריכה, שאינה מינוף אלא, למעשה, הגדלת מחיר המוצר. אז לפעמים זה חיוני כי החלופה פחות טובה - למשל בדיור, במקרה בו מגיעים למסקנה שעדיף לרכוש דירה על פני לשכור דירה (כאשר השיקול לא בהכרח כלכלי טהור, אבל נעשית בחינה מסודרת), בהלוואה לרכישת רכב שאינו רכב עבודה זה נכון רק בתנאים מאוד מוגדרים.

גם לחלק ל-12 תשלומים זה סוג של מינוף. כי במקום לשלם עכשיו 12,000 שקל אני שומר 11 אצלי ושם רק 1000.

תשלומים או הלוואות עוזרות למנף את הכסף הקיים במקום לשים הכל מראש כמו לפני 100 שנה

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כי בד"כ החלוקה לתשלומים גוררת עלות לא טריוואלית שלרוב אנשים לא יודעים לחשב.
בנוסף, ברגע שקונים הרבה דברים בחלוקה לתשלומים, רוב האנשים יאבדו שליטה על מבנה התזרים החודשי. זה גורם לאשליה לרוב האנשים שיש יותר כסף זמין ממה שיש באמת.

לרוב אני מעדיף לקנות ללא תשלומים. אבל אם מדובר בהוצאה גדולה מאוד, ואין שום אפשרות לקבל הנחה סבירה בתמורה לתשלום אחד, אחלק לתשלומים. לדוגמא - ארנונה.

אבל ברוב המקרים זה לא המצב.

• רעיון טוב! 2
פורסם

ארנונה זה דוגמא טובה.

ההנחה לתשלום שנתי מראש מצחיקה. בעבר הייתי משלם שנתי רק לא להתעסק עם זה ולא התחשק לי לעשות הוראת קבע, מה גם שהדירה היתה קטנה יותר.

עכשיו לשלם להם שנתי, זה לתת להם כסף מראש בזול.

אבא שלי משלם ביטוח רכב בחלוקה ל12 חודשים. זה חלק מההוצאות השוטפות מבחינתו. דלק, ארנונה, מים, ביטוח רכב.

גם סביר לעשות את זה,   ובריבית של היום, אם לא נותנים הנחה יפה על תשלום אחד, אז למה לא לחלק לתשלומים? הכל בהנחה שאתה לא משתולל ומבין מה ההוצאןת השוטפות ומה החריגות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 דקות, yuvalganim כתב:

מכיוון שתשלומים או הלוואות (במיוחד בתקופת ריבית אפס) מאפשרות לך לחלק את ההוצאה על פני זמן במקום לשלם הכל עכשיו.

למשל כשקונים רכב, למה לשלם 50 אלף שקלים במכה אחת במקום לקחת הלוואה ולחלק את ההוצאה על פני השימוש וירידת הערך?

או כשקונים מקרר יקר, למה לשלם 10 אלף שקל במכה במקום להחליק את התזרים ב-10 תשלומים (בהנחה ואפשר לעמוד בהם ואתה לא בגירעון חודשי).

בסוף זה עניין של מינונים, לא לקחת שום דבר אף פעם זה מקשה את החיים בלי סיבה כלכלית הגיונית

גם לחלק ל-12 תשלומים זה סוג של מינוף. כי במקום לשלם עכשיו 12,000 שקל אני שומר 11 אצלי ושם רק 1000.

תשלומים או הלוואות עוזרות למנף את הכסף הקיים במקום לשים הכל מראש כמו לפני 100 שנה

סלח לי, זה נשמע כמו התוכנית המושלמת לכניסה לחובות. 

אני מחלק לתשלומים רק מה שגם התמורה נפרסת על גבי כמה חודשים. למשל - לימודים, ביטוח וכו'. וגם אז - לכמה שפחות תשלומים.

פורסם

שלא יובן לא נכון, אני נגד התנהלות פיננסית גרועה, אני גם מבין שלחלק מהאנשים התנהלות של מזומן בלבד מתאימה יותר.

אני מאוד בעד חלוקה של הוצאות שהם לפי שימוש (גם אצלי הביטוחים מחולקים ל-12, לא רק רכב אלא גם ביטוח חיים וכו').

ארנונה זו דוגמא מצויינת נוספת.

אבל גם הוצאות חד פעמיות גדולות, אין שום סיבה לשלם בתשלום אחד ולא לחלק (מוצרי חשמל יקרים וכו').

אני למשל לא אחלק אייפון או לפטופ לתשלומים, מכיוון שההוצאה לא מספיק גדולה בשביל זה לטעמי.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מוצרי חשמל אני בד"כ מקבל מחיר נמוך יותר ללא תשלומים.

ביטוח רכב או דירה בד"כ אין הבדל, אז בד"כ אני מחלק למקסימום תשלומים ללא ריבית.
הכסף שנחסך בשוטף נכנס לקרן כספית שירוויח קצת.

כמובן כשהריבית היתה אפס, אז לא חילקתי כמעט שום דבר לתשלומים.

פורסם

מוצרי חשמל יקרים הם בדר"כ הוצאות של אחת לכמה שנים. בשביל זה (בין היתר) ההמלצה להשאיר סכום של הוצאות חודשיות × 3 נגיש. 

אני חושב שזו חריגה מנושא השרשור, לכן אפרוש כאן. 

פורסם

אני נזכר ב ksp שפעם היית משלם במזומן שטרות היית מקבל הנחה.

תשלום אחד מחיר רגיל וכל תשלום היה עולה לך. אולי מעל סכום מסויים היית מקבל יותר תשלומים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, yisraelpi כתב:

רק שכמעט אין אנשים היום שמחזיקים רכב יותר מ- 3 שנים, אפילו חדש

ומה בדיוק זה אומר עליהם, וביחוד בהקשרים שעלו כאן?

פורסם
לפני 14 שעות, yisraelpi כתב:

רק שכמעט אין אנשים היום שמחזיקים רכב יותר מ- 3 שנים, אפילו חדש.

דרך אגב, רכב ליסינג נמכר בהרבה הרבה פחות מרכב יד פרטית, וגם זה מגולם במחיר שהחברה לוקחת מהלקוח.

יש לך מקור שתומך בהצהרה הזו?

אני לא יכול לחשוב על אף אחד ממכרי שמחליף רכב כל 3 שנים. הרבה יותר מחזיקים ברכב 10 שנים ויותר.

אז נכון שזו לא סטטיסטיקה לאומית אלא תצפית של צופה בודד, אבל היא בולטת מאוד.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל אודה שהגזמתי, זה לא כמעט שאין. יש הרבה שמחזיקים רכבים הרבה זמן. התכוונתי לשינוי של הרגלי הצריכה בדגש על רכבים.

זה דבר שנדוש בפורום כבר, ולעשות סטטיסטיקה על זה אין לי זמן.

לגופו של ענין, דיברו על אנשים שחיים לא לפי רמת הכנסה, אז יש אחוז מטורף בישראל שאינו 'גומר את החודש', ולא בגלל הכנסה נמוכה, כמו אי השלמה עם ההכנסה.

• תוכן חדש...