Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ננסה את מאגר החוכמה האינסופי שקיים בפורום.

יש לי תאומים שעולים לכיתה א׳ בשנה הבאה.

יש לנו בשכונה שני בתי ספר יסודיים. די דומים, בסדר בגדול - לא משהו מיוחד.

99% מהחברים שלהם הולכים לאחד מבתי הספר האלה. 99% מהחברים שלהם גם משנה שעברה הלכו לאחד מבתי הספר האלה (נשארו שנה נוספת בגן).

אנחנו גרים בשכונת מגדלים בעיר גדולה, אבל השכונה שלנו היא כמו מעין כפר קטן. כל מה שצריך לילדים במרחק הליכה, ללא חציית כביש אחד ב- 95% מהמקרים.

לילדים חיי חברה פעילים בתיווך שלנו, כל הזמן מארחים ומתארחים באופן ספונטני מאוד. נפגשים בחוגים, בבריכה, בבתים או בגינה - הכל במרחק הליכה כמו שאמרתי.

בשכונה ליד, יש בית ספר יסודי שהוא קצת יותר יותר טוב. כנראה שעם קצת לחץ פיזי מתון יהיה אפשר לרשום אותם לשם. שוחחתי עם כל מני הורים, קיבלתי כל מני רשמים, הייתי מעריך שההבדל בין בתי הספר הוא לא מאוד גדול אבל קיים.

איפה כן ההבדל הגדול בין בתי הספר? בתי הספר אצלנו מסלילים את הילדים לחטיבה + תיכון גרועים למדי. בית הספר בשכונה ליד מסליל את הילדים לחטיבה + תיכון מצויינים.

הרישום לחטיבה הוא לפי בית הספר היסודי.

להגיע לבית הספר הזה צריך או ללכת ברגל עוד כ- 10 דקות, לחצות גשר מעל כביש סואן ועוד כביש קטן, או לנסוע ולהסתבך שם עם החניה בשעות העומס.

זו לא דרמה גדולה, בר ביצוע. זו לא הבעיה.

הבעיה היא שלדעתי - זה ישמיד את חיי החברה של הילדים. כל המפגשים הספונטניים והתכופים כבר לא יהיו. הם יהיו הילדים שבאים משכונה אחרת בבוקר ובתום הלימודים חוזרים הביתה ופחות נפגשים עם החברים. היה לנו ילד אחד כזה בגן של אחד הילדים, לא השתתף כמעט בכלל בימי הולדת וארועים ולא אירח חברים.

גם אם אנחנו נעשה מאמצים ונסיע אותם, אני מעריך שלהורים בשכונה השניה תהיה הרבה פחות סבלנות להוביל את הילדים שלהם עד אלינו כאשר יש להם אלטרנטיבות אחרות. הרבה פעמים גם אחים קצת יותר גדולים לוקחים הלוך חזור. בטח לא ישלחו אותם בין השכונות. גם כשיגדלו קצת עדיין לא יתחילו לטייל עצמאית בין השכונות.

איך שאני רואה את הדברים, בבית הספר היסודי מידת שביעות הרצון תלויה בעיקר במחנכ/ת שמקבלים. אם יש פער לימודי אפשר לגשר עליו בבית. אבל על המרחק והזמן והפגיעה החברתית יותר קשה לגשר. לגבי החטיבה - נראה לי החלטה לאחרי המבול. אם החטיבה המשויכת לא תשתפר, יש כל מני אפשרויות שבכל זאת לא ילמדו שם. למשל כיתות עירוניות או אפילו מעבר דירה לתקופה קצרה.

מה אתם אומרים?

פורסם
לפני 5 דקות, Nemesis כתב:

בתי הספר אצלנו מסלילים את הילדים לחטיבה + תיכון גרועים למדי. בית הספר בשכונה ליד מסליל את הילדים לחטיבה + תיכון מצויינים.

הרישום לחטיבה הוא לפי בית הספר היסודי.

אין לי ילדים או בכלל זוגיות והדעה שלי היא בטח גרועה למדי אבל בחייאת דינק, בגרות זה לא מה שיקבע לילד אם הוא יצליח או לא. זה לא יקבע את העתיד שלו יותר מדי (עד הצבא חשבתי שמדובר במשהו קריטי).

מה כן יקבע? אתה שתלמד אותם ותחנך אותם. מערכות החינוך בישראל ברמה מאוד נמוכה וזה אומר אחד שהיה בתוך מערכת שעזרה למורים בשלב מסוים במסלול המקצועי שלהם.

תן להם ערכים בסיסיים, תן להם חוכמה עסקית וכו'. השאר יגיע מעצמו.

שורה תחתונה:

מערכת החינוך די רקובה כי יש גורמים שרוצים שהיא תהיה ככה (טוב, לא במתכוון אבל הם כל כך מנסים לעשות טוב שזה יוצא רע).

אתה ואשתך יכולים לעשות את השינוי הכי משמעותי בחיים שלהם.

השקעה מהצד בשעות נוספות בחוגים אחרים וכדומה.

חברתית עדיף שיהיו בבית ספר קרוב

ומקווה שיצליחו לעשות מתישהו שיטת השוברים במערכת החינוך (בתקווה שזה יהיה לפני שהם יתחילו ללמוד בחטיבה - קשה להאמין אבל מקווה). 

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

שאלה קשה.

עם כל הכבוד ל"מסלילים" - אני לא בטוח שכדאי להתייחס לנושא בצורה דטרמיניסטית שכזאת.

אם שתי חטיבות הביניים נחשבות ל"מקומיות" אין שום סיבה שהרשות המקומית תמנע בחירה בחטיבה שאתם מעדיפים. ותמיד אפשר להילחם על זה, יש הורים שאיך שהוא מצליחים להשיג את מבוקשם בכל סיטואציה...

אצלנו בשכונה יש מצב דומה עם שני בתי ספר, אבל יש שלל חוגים שמתקיימים בשכונה עצמה - ושם מתרחש הקשר בין ילדי השכונה, בצורה שמגשרת על הפער בין בתי הספר.

בקיצור לא עזרתי לך בגרוש 🤪

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ברור שאנחנו מתזזים המון שכל שלושת הזאטוטים (יש גם אחת קטנה יותר) ילכו לחוגים וישתתפו בפעילויות. מקווה שימשיך כך למרות שגם מייחלים לימים שיוכלו גם קצת לקחת את עצמם לבד לפעילויות :)

לגבי המסלילים - זו האינפורמציה שקיבלתי, שקשה עד כמעט בלתי אפשרי להזיז את הילדים מהחטיבה המשויכת שלא במסגרת כיתה עירונית מיוחדת. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

השאלה מה זה יותר טוב.

אם זה רמת לימוד זה לא דבר משמעותי אבל אם זה אלימות, אקלים בית ספרי, קבלת השונה (לא כסיסמא) וכו' אז הולכים על הטוב.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

אין לי ילדים או בכלל זוגיות והדעה שלי היא בטח גרועה למדי אבל בחייאת דינק, בגרות זה לא מה שיקבע לילד אם הוא יצליח או לא. זה לא יקבע את העתיד שלו יותר מדי (עד הצבא חשבתי שמדובר במשהו קריטי).

מה כן יקבע? אתה שתלמד אותם ותחנך אותם. מערכות החינוך בישראל ברמה מאוד נמוכה וזה אומר אחד שהיה בתוך מערכת שעזרה למורים בשלב מסוים במסלול המקצועי שלהם.

תן להם ערכים בסיסיים, תן להם חוכמה עסקית וכו'. השאר יגיע מעצמו.

אחד הדברים שלמדתי הוא מה שלא חוויתי על בשרי, לא אמליץ לאחרים.

אם לא קניתי דירה עם משכנתא, לא אמליץ על מסלולים. אם לא הרווחתי מיליון, לא אבנה קורסים של "איך להתעשר עד גיל 21".

יש משמעות לאיפה הילד יהיה, אפשר לראות על צורת הדיבור שלו לפי הסביבה. בסופו של דבר הוא יהיה במסגרת הזאת 8-9 שעות ביום, ואם היא תהיה מסגרת גרועה כשהוא יחזור הביתה אתה תשמע אותו מקלל ומתנהג בצורה לא טובה במיוחד.

אפשר לנסות ליישר עמוד עקום, או לבנות אותו ישר מההתחלה. מה עדיף?

פורסם

בתור אבא לתאומים, כשהם מתחילים ללכת ולחזור לבד מהבית ספר בכיתה ג, זה פרייסלס

לפי דעתי להשאיר בשכונה עם חיי חברים, גם ככה המעבר לבית ספר הוא לא קל, היכרות קודמת עם חברים מאוד מקלה. 

אחר כך בחטיבה תלחמו שיגיעו לאן שאתם בוחרים. 

אותי העבירו בתי ספר ייסודיים בלי בעיה, ואחר כך הפעילו קשרים להכניס אותי לתיכון למרות התנגדות המנהלת. את אחד הילדים שמו בכיתה אחרת וגם הפעלנו קצת קשרים להזיז אותו. 

לדעתי תעברו את הגשר כשתגיעו אליו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 24 דקות, Night Driver כתב:

השאלה מה זה יותר טוב.

אם זה רמת לימוד זה לא דבר משמעותי אבל אם זה אלימות, אקלים בית ספרי, קבלת השונה (לא כסיסמא) וכו' אז הולכים על הטוב.

קשה לומר. עיקר הפידבק היה לגבי כיתות קטנות יותר (למרות שבנתונים הממוצע נראה זהה), וצוות ותיק שמתפקד טוב יותר ביחד. בעוד בבית הספר אצלנו ההנהלה והמורים התחלפו לעיתים קרובות לאחרונה.

אין נתוני אקלים בית ספרי, בבית הספר אצלנו יש שאלון מורים, ושם יש שאלון תלמידים, אז אי אפשר להשוות.

קבלת השונה קשה לומר, בבית הספר מחוץ לשכונה יש כיתות של חינוך מיוחד, אצלנו אין. בעניין תמיכה בתלמידים עם סל שילוב שאינם בכיתות חינוך מיוחד לא התרשמתי מאף אחד מהם. אנחנו נזדקק לתמיכות כאלה אז זה מבאס - אבל לא ראיתי יתרון.

בחטיבות ההבדלים כבר בולטים ביותר בתחום ההישגים ורמת לימוד.

לפני 22 דקות, יובל .מ. כתב:

אם לא קניתי דירה עם משכנתא, לא אמליץ על מסלולים. אם לא הרווחתי מיליון, לא אבנה קורסים של "איך להתעשר עד גיל 21".

יש משמעות לאיפה הילד יהיה, אפשר לראות על צורת הדיבור שלו לפי הסביבה. בסופו של דבר הוא יהיה במסגרת הזאת 8-9 שעות ביום, ואם היא תהיה מסגרת גרועה כשהוא יחזור הביתה אתה תשמע אותו מקלל ומתנהג בצורה לא טובה במיוחד.

לא נראה שזו בעיה גדולה באף אחד מבתי הספר המדוברים. מחזורי הגן הקודמים היו סבבה, לא מאמין שזה מאוד שונה בבית הספר.

פורסם

אני כבר הרבה שנים אחרי השלב הזה, ובכל זאת שתי הערות:

1. בתי ספר משתנים. שלושת בנים שלי למדו בבית ספר שנחשב מעולה. היה מצויין לבן הראשון. היה טוב לשני. כשהשלישי נכנס לכתה א׳ התחלפה המנהלת, בסוף כיתה ג׳ הוצאנו אותו משם כי נוצרה שם אווירה זוועתית. (אגב, חלפו 20 שנה, עדיין אותה מנהלת ולבית הספר מוניטין מצויין).

2. רמה אקדמית זה לא הכל. שילמתי הון לבית ספר פרטי לא בגלל הצטיינותו האקדמית (היה מצויין, אבל היו עוד שלא נפלו ממנו), אלא בגלל הרבה דברים חינוכיים ולא אקדמיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, Nemesis כתב:

עיקר הפידבק היה לגבי כיתות קטנות יותר (למרות שבנתונים הממוצע נראה זהה), וצוות ותיק שמתפקד טוב יותר ביחד

אם לא הצליחו לתרגם כיתות קטנות יותר לנתונים טובים יותר, אולי הצוות לא מתפקד כל כך.

מעבר לכך שלך תדע מי מהצוות עוד יהיה שם עוד 6 שנים.

פורסם
לפני 15 דקות, Be roo כתב:

אם לא הצליחו לתרגם כיתות קטנות יותר לנתונים טובים יותר, אולי הצוות לא מתפקד כל כך.

מעבר לכך שלך תדע מי מהצוות עוד יהיה שם עוד 6 שנים.

כיתות קטנות יותר הכוונה ביסודי.

בחטיבה לגמרי ההבדלים מתרגמים לפער ענק בנתונים.

פורסם
לפני 9 דקות, Nemesis כתב:

כיתות קטנות יותר הכוונה ביסודי.

אז לדעתי אפשר לזקק את הדילמה העיקרית בין כיתות קטנות לבין השארות עם החברים מהגן.

כי אלה שני פרמטרים עם חשיבות גדולה.

לא קל לכמת. צריך להביא בחשבון שהכיתה הקטנה תשאר איתם 6 שנים (כנראה, אם כי גם זה פתאום יכול להשתנות), וההסתגלות להפרד מהחברים היא כנראה משהו זמני יותר. אבל צריך לקחת בחשבון את האופי שלהם ספציפית כדי להעריך כמה זה יקשה עליהם.

פורסם
לפני 3 דקות, Be roo כתב:

אז לדעתי אפשר לזקק את הדילמה העיקרית בין כיתות קטנות לבין השארות עם החברים מהגן.

כי אלה שני פרמטרים עם חשיבות גדולה.

לא קל לכמת. צריך להביא בחשבון שהכיתה הקטנה תשאר איתם 6 שנים (כנראה, אם כי גם זה פתאום יכול להשתנות), וההסתגלות להפרד מהחברים היא כנראה משהו זמני יותר. אבל צריך לקחת בחשבון את האופי שלהם ספציפית כדי להעריך כמה זה יקשה עליהם.

זהו, הכיתות כבר די זהות בגודל לפי הנתונים של 2022. וזה לא רק הלהפרד מהחברים, הספציפיים, זה הצמצום של היכולת לנהל חיי חברה יותר עצמאיים בגלל המרחק. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

הכוונה של נמסיס היתה שבתי הספר לא איכותיים ברמת הלימוד 

לפני כשעה, Nemesis כתב:

בבית הספר מחוץ לשכונה יש כיתות של חינוך מיוחד, אצלנו אין. בעניין תמיכה בתלמידים עם סל שילוב שאינם בכיתות חינוך מיוחד לא התרשמתי מאף אחד מהם. אנחנו נזדקק לתמיכות כאלה אז זה מבאס - אבל לא ראיתי יתרון.

מה הוועדה אומרת לגבי פתיחת כיתת חינוך מיוחד? לפחות כמה שעות בנפרד לצורך לימוד מקצועות בסיס?

קשה לי להאמין שבכל השכונה אין עוד ילדים עם צורך בכיתות חינוך מיוחד. אולי לעשות יד כנגד הוועדה עם שאר ההורים שצריכים חינוך מיוחד?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני לא צריך כיתת חינוך מיוחד אז לא ככ קשור לדילמה. יש סל שילוב בתוך החינוך הרגיל שזה קיים בכל בית ספר. הבעיה היא שלרוב זה לא מיושם בצורה כל כך טובה. מי שבוחר בכיתת חינוך מיוחד מבקש את זה בזמן ועדת אפיון וזכאות והעירייה משבצת אותו בערך איפה שמתחשק לה, או אפילו בעיר אחרת אם אין מקום. יש הסעות אם זה מרוחק.

סתם העליתי את הנושא שאין כיתות חינוך מיוחד אצלנו בשכונה בתור הערה על נושא ״קבלת האחר״.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...