Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, ניקו פ. כתב:

יש פה הרבה משתנים שלא נתת. 

קודם כל אזור. אולם במרכז או אולם בצומת כנות זה לא אותו דבר. הפערים יכולים להגיע למאות אלפי שקלים. סתם לדוגמה אצלנו בסקר שוק ההבדל בין אולמות בדרום (צומת בילו ברחובות או כנות) ובמרכז נעו סבבי ה-100 שקלים למנה ולעתים אף כפול מכך ככל שמדרימים. 

שנית, מיצוב. יש כאלו שמנסים למצב את עצמם פרימיום ומראש פונים לאוכלוסיות מסוימות ויש כאלו שלא.

בעיניי, אין מנוס מלקבל המלצות מאנשים שאתם מכירים אישית (המלצות באינטרנט זה שקרי מאוד כי כולם תמיד מרוצים ולכולם תמיד אמרו האורחים שהיה מדהים). חלק מהמקומות עם הציונים הגבוהים ביותר ברשת הייתי בהם כאורח והיה די מעפן. אז לשאול בני משפחה, חברים, אנשים יותר צעירים כמו חבריו של הבן שלך מה לדעתם היה נחמד או לא באירוע. 

שלישית זה להחליט מה החתן והכלה רוצות. רק עיצוב חופה (ועל אחת כמה וכמה אולם) יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים בקלות, ואם רוצים משהו מיוחד אז גם מאות אלפי שקלים. אפשר לעשות חתונה די זולה בשפלה או בדרום נניח, שתהיה סבירה לכל הדעות, אף אחד לא יזכור אותה לטובה או לרעה (כמו רוב החתונות) ולצאת בנזק לא גדול או אפילו רווח. קודם צריך להחליט מה חשוב.

אחרי שסידרתם והחלטתם פחות או יותר מה רוצים כולם ומה מקובל, ואחרי שעשיתם סקר שוק טלפוני (מבקשים הערכה כללית למחיר והרוב נותנים ואומרים שאפשר לדבר) תוכלו לשקול מה מקובל ומה לא וללכת לפגישה שם. בעיניי היחס מעיד הרבה ולמילים יש משמעות. בדיעבד אני הלכתי ליחסית יותר אולמות מרוב האנשים (משהו כמו 7) וזה הסתבר כנכון. אנחנו מאוד התחברנו למקום שרצינו להתחתן בו ואחרי שאמרנו להם שיש מקום שהוא גם סבבה ונתן מחיר הרבה יותר זול ועדיין הלב שלי לא שלם עם ההחלטה הם כן באו לקראתנו (וגם היחס תוך כדי ואחרי החתונה היו מאוד נעימים ומתחשבים). הם לא היו ההצעה הכי זולה בסביבה אבל היו מאוד שקופים ובסוף היה סבבה (אני חושב). 

לגבי הנחות, WELL, במקום מסוים הורידו לנו ישר 60 שקלים מעלות מנה כי הבעלים היה חבר של בן משפחה. במקום אחר היה הרבה ביקוש סביב התאריך שלנו ולא זזו יותר מדי אולי 10-20 שקלים למנה. במקום ברוב המקומות מורידים בין 20-40 שקלים למנה. זה הכל היה לפני שנתיים בערך. היום אני משער שאפילו יותר יקר. אין מה לעשות זו תעשייה נצלנית ורובם המוחלט של בעלי העסקים פונים לשוק הזה בדיוק משום שכשאומרים את המילה חתונה מופיעים דולרים בעיניים. להתכונן נפשית ולעשות סקר שוק. 

תודה בפיסקה האחרונה עזרתי לי מאוד
אכן מדובר באיזור כנות,
בגדול אנחנו נתנו תקציב וכל חריגה החתן והכל יממנו (שיקול שלהם) אני גם בעד חתונה יחסית צנועה, אבל אני מדור אחר...
הם לא מחפשים לפוצץ אבל כן אוכל מעולה (מאוד חשוב להם) ואסטטיקה וניקיון של המקום.
הם חושבים על האולם הזה מכיוון שכל האולומות שהם אוהבים סגורים בתאריכים עד אחרי ספטמבר (מה נעשה המלחמה הזיזה הרבה ארועים ונוצר עומס, מה עוד ששניהם משתחררים מצו 8 רק שבוע הבא אחרי יותר מ100 יום במילואים),
הם כן ביקשו עזרה במשא ומתן מול בעל המקום במחיר המנה וכאן אין לי מושג מה נחשבת הנחה יפה? כמה בעלי אולמות\גני ארועים באמת מתגמשים שם....  

פורסם
לפני 17 דקות, יובל .מ. כתב:

תאריך פחות מבוקש יעזור להנחה גדולה, תאריך מבוקש באוגוסט אתה יכול גם לשכוח מהנחה

נכון בעיקרון אבל דווקא אוגוסט לא כל כך מבוקש בגלל שהרבה טסים לחו"ל.

ימי חמישי הם המבוקשים ביותר, אחרי זה ימי שלישי. ראשון הרבה פחות - אז ההנחות בהתאם.

עוד אפשרות להנחות יפות: לקבוע תאריך בטווח קצר יחסית ש'סוגר חור' ביומן לבעלי האולם,

אם בגלל ביטול (סבתא חיה מתה וכדו') או יום לא מבוקש שנשאר פנוי בעונה מבוקשת.

בחורף בעיקרון המחירים זולים יותר משמעותית, ויש גם יותר גמישות בכמות המוזמנים.

יש מקומות שבקיץ יקבעו רף מינימום של אורחים, נניח 500, אבל בחורף יפתחו גם ל-300.

למרות איך שזה נראה מבחוץ - בהרבה אולמות הריווחיות קטנה מאוד באחוזים,

ויש הרבה ימים 'מתים' בשנה (ספירת העומר, בין המצרים, חגים) וההוצאות הקבועות גבוהות.

מצטרף להסתייגות מאולם שטרם נפתח, מכל הסיבות שנאמרו.

אולם חדש בד"כ 'מתגלח' על מקורבים לבעלים, שמן הסתם גם משלמים בהתאם.

פורסם

תרגיל יפ שעשתה קרובת משפחה לפני כמה שנים: סגרה עם אולם  מבוקש מאוד שיודיע לה על ביטולים. במקביל נתנה פקודת התראה למוזמנים שיתכוננו לקבל הזמנה בהתראה קצרה.

החתונה נערכה בהתראה של שבועיים, בהנחה של עשרות אחוזים.

אגב, הבן הבכור שלי התחתן בחתונת קורונה, הכלה התאכזבה מכך שבמקום 250 מוזמנים היו רק 40. האירוע היה הצלחה גדולה. הבן השני זרם עם הקדמת האירוע כך שהתקיים לפני עונת השיא. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באולם שרץ (בזמנו) כשנה, הציעו לנו מנות במחיר מופחת (ביחס לאולמות שיש להם פז"מ) ואפילו היו מוכנים לתת לנו את יום חמישי באותו מחיר.

צריך להיות איזשהו מחיר לזה שזה אולם חדש שעוד לא הוכיח את עצמו (אפילו שזה בעלים של אולם מוכר, עדיין אני משער שיש יותר סיכוי לפאדיחות או תקלות וכאלה).

לנו הייתה חתונה קטנה יותר בהרבה (משהו כמו 130-140 אורחים הגיעו) וקיבלנו הנחה של 10% על מנה ועוד כמה דברים (בר קוקטיילים בקבלת הפנים, עוד סלטים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רק לציין שאם זה גן או קבלת הפנים לא ממוזגת אז יולי אוגוסט זה סיוט לאורחים. זו הסיבה שהחודשים הכי יקרים הם אפריל מאי (עד העומר) ואחר כך ספטמבר אוקטובר. ינואר פברואר הכי זולים כי חורף. יולי אוגוסט יצא לי להיות והיו מאווררים ענקיים ועדיין סבלתי בטירוף. לא ממליץ. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זו תקופה מבוקשת.

לדעתי בגלל שזה אולם חדש, זה צריך להתבטא במשהו כמו 20-30% פחות ביחס לאולם מוכר ונחשב באותה תקופה.

לנו האולם המדובר (בתגובה הקודמת שלי) הציע תפריט יותר טוב מהסטנדרט שנותנים ברוב האולמות, כולל יום חמישי במשהו כמו 30% פחות מהאולם שסגרנו בו. אם היינו סוגרים את האולם שלנו בחמישי אז הפער היה גדל לאיזור ה-35%.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כמו שכבר כתבתי ואחרים ציינו - אל תתקרב לאולם חדש,בטח שלא נפתח כי X Y Z

תן לאחרים שיתגלחו עליהם,לא אתה,עוגמת הנפש (ותהיה כזו) זה משהו שלא תשכח המון זמן

תן #2 לבעל האולם להתנסות על אחרים ולא עליך.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...