Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלושת הילדים שלי נולדו וגדלו בבית עם חתולים (בשיא היו 6 בבית ועוד כמה בחצר). הפעם הראשונה שהגדול שלי ננשך היה בגן.

:turn-l:
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, hans כתב:

בגדול, אם לחתול לא נעים בסיטואציה מסויימת הוא פשוט קם והולך

בגדול נכון. אבל כשאתה מגדל חתול ספציפי אתה בצד של ה"בקטן", ובקטן יש חתולים שקודם יענישו, בעיקר אם ילד בן 4 מושך להם בזנב או מחבק אותם חזק מידי...

גידלתי חתולים מלאכים שלא תקפו גם כשעברו טיפולים רפואיים לא נעימים, אבל אחד החתולים שלי כרגע הוא היפר אקטיבי וחרדתי ויכול להכאיב גם בכונה וגם בטעות (כבר קרה ששכב עלי ברוגע, נבהל ממשהו והשתמש בי בתור אדני זינוק). 

אז אפשר לאמץ חתול בוגר, כזה שכבר גדל בבית והאופי שלו מוכר. יש אנשים שנאלצים מסיבות שונות למצוא בית חדש לחתול. או לחלופין לחפש חתול שנמצא באומנה מספיק זמן כדי שיכירו אותו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

מנצל״ש, 

מכירים ערוץ יוטיוב שיכול לעזור למתחיל על איך להתנהל עם חתול?

למשל, איך לצאת מהבית בלי שהחתול יברח? 
איך לנתב התנהגות הרסנית לבית (גירוד, אכילה של עציץ), למשהו שאני יכול לחיות איתו? (עמוד גירוד, קרטון).

פורסם

חושש לשלום הילדים, לא חושב/רואה מקום שהם עושים משהו לחתול, נדבר עם ה4.5 שיבין את הגבולות גזרה.

שכן לידנו מצא גור בין כמה  חודשים, נלך היום לראות אם יש התאמה

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

משפחות צעירות - האם יש הריון נוסף באופק? אם כן כדאי לדחות את האימוץ, למנוע חשיפה לטפיל הטוקסופלזמה. ובכל מקרה, לנקוט אמצעי זהירות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, XVSTI כתב:

מכירים ערוץ יוטיוב שיכול לעזור למתחיל על איך להתנהל עם חתול?

לא, אבל אשמח לענות ככל שאוכל.

לפני 11 שעות, XVSTI כתב:

למשל, איך לצאת מהבית בלי שהחתול יברח? 
איך לנתב התנהגות הרסנית לבית (גירוד, אכילה של עציץ), למשהו שאני יכול לחיות איתו? (עמוד גירוד, קרטון).

צריך קצת מידע קודם

בן כמה הוא? כמה זמן אצלכם?

מה שגרת היום שלכם?

כמה זמן יש לכם לאינטראקציה איתו?

כמה הוא אנרגטי? כמה פורק אנרגיה במשחקים?

הוא אוהב אוכל? חטיפים?

פורסם

בן 3 בערך, אצלי שבוע וחצי. 
יש המון זמן לאינטרקציה איתו, אבל זה עדיין לא משהו שקורה הרבה (כי הוא לא אצלי מספיק זמן), כמעט ולא רואה פרצי אנרגיה אצלו, והוא עדיין לא משחק, הוא רק בא מדי פעם להתלטף, וחוזר לחדר.

שגרת היום היא לא משהו מסודר מדי, עובד מהבית.

אוהב חטיפים, אבל לא ברמה שהוא יעשה יותר מדי כדי לקבל אחד. 

פורסם

ידוע מה עבר עליו קודם? הוא חי בבית? ברחוב?

שבוע זה מעט, צריך לתת לו זמן להסתגל למקום החדש, אליכם. יקח עוד 2-3 שבועות עד שיתחיל להרגיש בנוח.

אני אהמר שהנסיון לברוח מהדלת הוא חלק מהענין. אם זה ימשיך בעוד חודש אנסה לחשוב על פתרון יצירתי.

לגבי גירוד, יש חתולים שזה יותר קל איתם, יש כאלה שפחות.

לקנות מתקן גירוד זו התחלה.

יש מספר סוגים וכל חתול מעדיף משהו אחר, אז לפעמים זה ענין של ניסוי ותהיה. יש כאלה מבוססי קרטון ואחרים הם חבל מלופף. יש ניצבים ויש אופקיים ויש באמצע. כדאי לקנות פשוטים בהתחלה ולראות מה הוא אוהב. אחרי זה אפשר להשקיע במשהו רציני יותר אם רוצים. מנסיוני, אלה שאוהבים גירוד אופקי מחפשים מתקן כבד ויציב, לכן יש להם חיבה לספות. כל הקונוסים הקטנים של החבל המלופף זזים להם תוך כדי והם פחות אוהבים.

לי זה די הצליח בנתיים עם כל החתולים, לא היו נזקים לספות. הראשון ניסה בהתחלה, והיינו ״מעבירים״ אותו למתקן בכל פעם. בשלב מסויים הוא התאהב בכסא של חדר העבודה והוחלט להקריב אותו עבורו.

לגבי אכילת עציצים.

חשוב קודם לברר איזה עציץ זה, יכול להיות שהוא רעיל לחתולים ואז חשוב למצוא דרך מידית למנוע.

אם הוא סתם נהנה לנשנש, אפשר לנסות להתיז על העציץ ספרי עם טעם לא נעים, אפשר למצוא אותם בחנויות חיות. (נסה קודם באיזה קצה של העציץ לוודא שזה לא מזיק לו. תאורטית זה אמור להיות תכשיר בטוח לשימוש פנימי אצל חתול, אז לא אמור להזיק לצמח מבחוץ).

• רעיון טוב! 1
פורסם

הוא חי בבית עם עוד כמה חתולים, לא לקחתי אותו ישירות מהרחוב. 

כרגע אין נסיונות בריחה אמיתיים בעיקר כי לא רציתי לנסות אותו, אני דואג לשים אותו בחדר אחר לפני שאני יוצא (כמובן שהכל שם, האוכל, הארגז וקרטון גירוד).

אני כן רואה מיאו על הדלת, ונסיון לפתוח אותה עם הרגל מדי פעם.

למזלי הוא מגרד ממש מעט, אבל אני מניח שזה גם חלק מהעובדה שהוא לא התרגל לבית כל כך - אני בעיקר מנסה להתכונן למה שמצפה לי.

העציץ לא רעיל לפי מה שהצלחתי לבדוק, אבל זה כן מבאס שהוא לועס אותו כי זה עציץ מטפס בן שנתיים שטיפחתי לרמה ממש יפה.

אגב, יחד איתו אימצתי עוד חתולה כי הבנתי שזה יקל עליי, בפעם הראשונה עם חתולים - גם היא בסביבות אותו הגיל והם אומצו מאותו מקום.

(היא אגב מעט יותר חששנית אז אני כרגע פחות רואה את האופי שלה).

פורסם

אז הם מכירים אחד את השני? מצויין. הקלת על עצמך ועליהם. 

ההבדל בין גידול חתול אחד לשניים הוא מינורי עבורנו, אבל עבורם זה משמעותי. עוד יצור שמתקשר כמוהם ומבין אותם תמיד (בהנחה שהם מסתדרים כמובן).

הבדלים באופי זה הגיוני, יש סקאלה שלמה של התנהגות חתולית. אתה נותן להם את הזמן שלהם, וזה בדיוק מה שצריך, כל אחד בקצב שלו.

מעברים זה לא דבר קל לחתולים, אפילו עם בעלים מוכר. כשעברתי דירה עם שני החתולים שאיתי עכשיו לקח להם שבועות להרגיש בנוח. במשך כמעט חודש הם היו ״מסיירים״ בדירה כאילו אוייב עומד להסתער עליהם מכל פינה. זה נכון ששלי חששנים יחסית, אבל זו לא התנהגות חריגה.

הנסיון לפתוח את הדלת יכול סתם להצביע על סקרנות. החתולה המבוגרת שלי החליטה לעת זקנה שהיא אמיצה מהרגיל ורוצה לתור את ה״לובי״ הקומתי, אז היא עומדת ליד הדלת ומייללת ומרימה את הרגל. היות וזה מקום בטוח (יש דלת למדרגות), אז מידי פעם אפתח לה את הדלת כדי לתת לה להסתובב שם ולגלות שאין שום דבר מענין. ברגע שיש רעש מהמעלית או חדר המדרגות היא בורחת חזרה.

אבל אתה עושה נכון שכרגע אתה מונע ממנו לצאת, עד שיתרגל. לא חובה לסגור אותו בחדר, אפשר לתת לו איזו ״חידת אוכל״ שתעסיק אותו (משחק שבו הוא צריך להתאמץ להגיע לאוכל חבוי. יש לקניה ואפשר גם להכין לבד).

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

הם מכירים כן, הם אפילו משחקים אחד עם השני בלילות. 

מסתבר שחתול זו באמת חיית לילה.

החתול לדעתי כבר התאקלם בצורה יחסית טובה. 

הוא בא להגיד לי שלום בבוקר, מכריח אותי ללטף אותו והולך די בביטחון בתוך הבית כשאין אנשים שהוא לא מכיר. 

(זנב למעלה, מציק לי כשהוא רעב).

הוא אפילו זורם איתי עם המשחקים שלו.

החתולה לעומתו קצת יותר מרוחקת, היא כנראה הרבה יותר חששנית.

למען האמת, אתמול יצאתי מהבית בלי לסגור אותם בחדר, הסתכלו עליי בלי תזוזה גם כשיצאתי וגם כשחזרתי.

זה כמובן לא אומר הרבה על העתיד, אבל בינתיים זה בסדר.

העציץ אגב? ז״ל.

הם לעסו את הענפים שלו מהשורש, אני בספק אם אפשר להציל אותו. 

מה לגבי אימונים?
אני מניח שהם לא יגיעו לרמה של שב / ארצה, או להריח סמים - אבל לפחות גירוי מנטלי כלשהו.

זה דבר ישים בחתולים?

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, XVSTI כתב:

החתולה לעומתו קצת יותר מרוחקת, היא כנראה הרבה יותר חששנית

תן לה את הזמן, היא כנראה צריכה יותר. גם באותו שגר ניתן למצוא הבדלים באופי בין גורים שונים.

לפני 19 דקות, XVSTI כתב:

יצאתי מהבית בלי לסגור אותם בחדר, הסתכלו עליי בלי תזוזה גם כשיצאתי וגם כשחזרתי

זו ההתנהגות השכיחה. רובם לא מנסים להתגנב החוצה, אלא אם הם רגילים לצאת.

לפני 19 דקות, XVSTI כתב:

העציץ אגב? ז״ל.

הם לעסו את הענפים שלו מהשורש, אני בספק אם אפשר להציל אותו. 

בזה לא אוכל לעזור, יש לי אפס הצלחה עם נושאי כלרופיל. 

לפני 19 דקות, XVSTI כתב:

מה לגבי אימונים?
אני מניח שהם לא יגיעו לרמה של שב / ארצה, או להריח סמים - אבל לפחות גירוי מנטלי כלשהו.

זה דבר ישים בחתולים?

בהחלט ישים, בעיקר אם יש מוטיבציה לאוכל.

המיתוס שאי אפשר לאלף חתולים הוא לא נכון, פשוט הם בדר״כ פחות גרגרנים מכלבים ולא קל למצוא את המוטיבציה המתאימה.

למצוא משהו שהם ממש אוהבים לאכול ולתרגל בדיוק כמו עם כלב. אם תצליח, תרוויחו כולכם, זה מכניס ענין בחיים ומחזק את הקשר בינכם.

• אהבתי 1
פורסם

יש מוטיבציה, לא חזקה, אבל קיימת. 

יש יותר מוטיבציה לליטוף לדעתי (זה הגיוני בכלל?)

איך בעצם עובד טכנית העניין של קישור אות מסוים לפעולה?

אצל כלבים אני מכיר, אבל כלבים מאוד קל ללמד, והחזרות איתם הרבה יותר קלות.

פורסם (נערך)

כל מוטיבציה יכולה לעבוד, ותתפלא, יש כלבים שאין להם מוטיבציה לאוכל ואיתם עובדים עם חיזוקים אחרים (ליטוף, משחק...)
אם ליטוף עובד יותר טוב, סבבה. טוב לדיאטה :-)
עם כלבים קל יותר, כי הם מחפשים לרצות, המוטיבציה אצלם מובנית, אבל גם שם יש כאלה שהם יותר ״חתוליים״ ותמיד יבדקו קודם ״מה יוצא לי מזה?״.

הקישור מתבסס על עקרון של התניה. חיזוק חיובי (אוכל, ליטוף...) שבא מיד אחרי התנהגות מסויימת, יחזק את הסיכוי שהוא יחזור על ההתנהגות.
הקושי לפעמים הוא ללמד את החתול מה ההתנהגות המצופה, אבל מתחילים בקל, עם התנהגויות שהן טבעיות לחתול, ואפשר ״לפתות״ אותו לעשות אותן, במקביל לאמירת מילת הפקודה. הרבה חתולים וכלבים יושבים באופן טבעי בצפיה לאוכל. אחרים אפשר ״להושיב״ כאשר מעבירים את החטיף מהאף כלפי מעלה ואחורה, כך שהראש עולה והחלק האחורי יורד ומתישב, ואז נותנים חיזוק.

בשביל הדברים הפשוטים אפשר להעזר בסרטונים של אילוף גורים.

פורסם

זה נראה מאוד דומה לכלבים בעיקרון, רק יותר סבלנות אני מניח, ופחות ציפיות.

החתול שלי כשרואה אוכל או חטיף, מתחיל להתלטף עליי או נוגח בי. חתול קצת מוזר. 

אני אנסה הלילה לכוון אותו קצת. נראה מה יצא מזה. 

תודה רבה על התשובות עד עכשיו.

• תוכן חדש...