Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

שוב, ההשוואה היא לא בין מזון מעובד למזון טרי, אלא בין מזון מעובד לתזונת שאריות לא מאוזנת.

את האמת כבר נמאס לי.

בהתחלה כתבתי  "כוונה למזון טבעי מאוזן ולא שאריות מהשולחן".

אחר כך חזרתי "כוונה למזון טבעי מאוזן ולא שאריות מהשולחן"

אם גם עכשיו לא תבין, לא יודע מה עוד לעשות:

"כוונה למזון טבעי מאוזן ולא שאריות מהשולחן"

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

אתה לא מכיר אותי, ואת הנסיון שלי, אבל זה לא מפריע לך לקבוע שאין לי מושג.

אתה צודק, כתבתי בעצמי שלא מכיר אותך. 

אבל אם מישהו טוען שב-1981 באיטליה היו מוכרים פיאט 127 חשמלי, לא צריך להכיר אותו כדי להבין שאין לו שמץ של מוסג על מה הוא מדבר. בדיוק כמו אם בן אדם טוען:

"לפני עידן המזון המסחרי, פשוט נתנו להם מה שהיה בבית עם שילוב של מיתוסים כאלה ואחרים. על ויטמינים ותוספים בטח אין מה לדבר.

היחידים שהקפידו ולמדו הם כנראה אלה שעסקו בזה. לא היתה תרבות של חיסונים, של רפואה מונעת, ובטח לא של תזונה בריאה"

בעצם יכול להיות בשכונה שאתה גדלת זה מה שהיה, לא יודע. אבל לא איפה שגדלתי אני.

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

אתה "בעסק"? איזה עסק אם אפשר לשאול,שהביא אותך לפגוש 30 בעלי כלבים ביום? 

כוונתי לכלבנות. אז תלמיד בית ספר שקנה את הגור הראשון שלו ויום יום טייל אתו 6-8 שעות. בערך 200 מ' מהבית שלי היה גן ציבורי גדול ומעבר לכביש שדות ומרעה מגודרים של אקדמיה חקלאית. שם כל יום בשעות שונות היו נפגשים יותר מ-30 בעלי כלבים. לזה אפשר להוסיף פעם בשבוע עוד כמה עשרות אנשים שהיתי פוגש במועדון אילוף.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, mikyl כתב:

את האמת כבר נמאס לי.

אתה מוזמן להפסיק להגיב.

לפני 8 שעות, mikyl כתב:

"כוונה למזון טבעי מאוזן ולא שאריות מהשולחן"

מה לעשות, וההשוואה שלך לא נכונה. ועל זה הויכוח, כפי שעדיין לא הבנת, לאורך כל הדיון.

אז לך אולי נמאס, אבל אני אנסה שוב:

אתה טוען שההשוואה בין מזון טבעי מאוזן לבין מזון מסחרי.

ואני, שההשוואה בין מזון ״מה שנשאר לקצב״ או ״מה שנשאר במקרר״, לבין מזון מסחרי.

לטענתך בעבר כולם ידעו מהי תזונה מאוזנת עבור חתולים וכלבים, קנו עבורם, בישלו עבורם, הוסיפו ויטמנים ותוספים וכלבים חיו יותר.

ולטענתי, שכמו בכל תחום, היתה בורות, בטח בקרב הציבור, (וגם פחות ידע מדעי בקרב אנשי מקצוע), ורוב האנשים האכילו את החיות שלהם במה שהיה נגיש.

טענתך לא סבירה, היא לא מתיישבת עם עקרונות התנהגות אנושית, ואפילו אתה מודה בזה בלי לשים לב. בעצמך כתבת שאנשים משתמשים במזון מעובד מטעמי מחיר ונוחות, ולא מבינים דבר במה שהם נותנים לחיות שלהם לאכול.

אז מה היה לפני 50 שנה? אז האנושות התנהגה אחרת? כולם למדו לעומק מהי תזונה מתאימה לכלבים וחתולים, קנו בשוק את הרכיבים הכי איכותיים ובישלו ארוחות גורמה לחיות שלהם?

לפני 8 שעות, mikyl כתב:

כוונתי לכלבנות. אז תלמיד בית ספר שקנה את הגור הראשון שלו ויום יום טייל אתו 6-8 שעות. בערך 200 מ' מהבית שלי היה גן ציבורי גדול ומעבר לכביש שדות ומרעה מגודרים של אקדמיה חקלאית. שם כל יום בשעות שונות היו נפגשים יותר מ-30 בעלי כלבים. לזה אפשר להוסיף פעם בשבוע עוד כמה עשרות אנשים שהיתי פוגש במועדון אילוף.

עצם השימוש שלך במילה ״כלבנות״ מצביע על כך שאתה לא דוגמה מייצגת. וציון מועדון האילוף רק מחזק זאת.

גם כיום רוב הכלבנות בארץ היא חפיפניקית עד לא קיימת. כן, יש מגדלים מקצועיים, יש מאלפים מקצועיים, יש אנשים שמשקיעים בכלבים שלהם מהרגע הראשון, וללא ספק יש שיפור לאורך השנים, אבל אנחנו בטח לא במצב סביר.

רוב האנשים מחליטים להביא כלב הביתה בלי להשקיע בזה יותר מידי. לא בודקים גזעים, לא חוקרים איזה סוג כלב מתאים להם, או בכלל מתאים להם לקחת כלב, לא מביאים בחשבון קשיים ובעיות, ובטח ובטח לא חושבים שאילוף הוא חלק אינטגרלי ומגיעים אליו רק במקרה של בעיה (אם בכלל). הם הולכים לכלביה, בוחרים את זה שנראה להם הכי יפה ובזה נגמר תהליך קבלת ההחלטות.

העמותות מלאות בכלבים נטושים, הן רק מחפשות מאמצים. לא מתחקרות מספיק את המאמצים הפוטנציאלים, לא מלוות, לא מדריכות. בעוד שבחו״ל תמצא עמותות שעושות ביקורי בית לפני ואחרי האימוץ כדי לוודא התאמה.

וגם אם נתעלם מאופי הנסיון שלך ונתייחס לכמויות, פגשת 30 כלבים ביום, אבל פחות או יותר את אותם 30 שגרו באיזור. זה לא נסיון עשיר או שונה מכל בעל כלב שפוגש אחרים בטיולים ובגינה, לעומת למשל 30 שונים כמו שוטרינר רואה...

ואומנם הלכת למועדון אילוף עם עוד כלבים, אבל זה מקום לא מייצג שאליו הולכים אנשים שמבינים שהם צריכים להשקיע באילוף הכלב, על אחת כמה וכמה אם זה היה בשנות ה-70, שאז התחום עוד היה פחות מפותח (בארץ ובעולם). לעומתם יש הרבה יותר שלוקחים כלב ולא חושבים לרגע לאלף מראש, חלקם פונים למאלף רק כשמתחילות בעיות ומעונינים לצמצם את ההוצאה ובטח לא ילכו למועדון.

לסיכום:

1. הנסיון שלך מוטה וגרם לך לחשוב שבעבר רוב האנשים הבינו בתזונה כלבים ודאגו להם לארוחות מאוזנות מרכיבים טבעיים.

2. ההנחה הזו לא סבירה בהתבסס על התנהגות אנושים בתחומים שונים ובתחום הזה כיום, ואין סיבה להניח שדווקא אז היא היתה שונה

3. מכאן שההשוואה הנכונה היא מזון מסחרי מאוזן לעומת חוסר ידע והבנה בתזונה המתאימה לכלבים. ולכן הטענה שמזון מסחרי היווה שיפור לעומת מה שהיה לפניו, היא נכונה. גם אם יש אפשרויות בריאות יותר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

אתה טוען שההשוואה בין מזון טבעי מאוזן לבין מזון מסחרי.

כן, אני השוואתי בין מזון טבעי למסחרי ואמרתי את זה מהרגע הראשון.

לפני כשעה, Be roo כתב:

ואני, שההשוואה בין מזון ״מה שנשאר לקצב״ או ״מה שנשאר במקרר״, לבין מזון מסחרי.

בזה אתה יכול להמשיך להתווכח עם עצמך. 

לפני כשעה, Be roo כתב:

לטענתך בעבר כולם ידעו מהי תזונה מאוזנת עבור חתולים וכלבים, קנו עבורם, בישלו עבורם, הוסיפו ויטמנים ותוספים וכלבים חיו יותר.

שקר. מוזמן להצביע איפה כתבתי או רמזתי כולם.

לפני כשעה, Be roo כתב:

עצם השימוש שלך במילה ״כלבנות״ מצביע על כך שאתה לא דוגמה מייצגת. וציון מועדון האילוף רק מחזק זאת.

גם כיום רוב הכלבנות בארץ היא חפיפניקית עד לא קיימת. כן, יש מגדלים מקצועיים, יש מאלפים מקצועיים, יש אנשים שמשקיעים בכלבים שלהם מהרגע הראשון, וללא ספק יש שיפור לאורך השנים, אבל אנחנו בטח לא במצב סביר.

מי אמר לך שגדלתי בארץ? אפה שגדלתי זה לא היה משהו יוצא דופן לקחת כלב לאילוף. הלכתי למועדון כי כולם עשו את זה. לקחת גור בגיל 9 חודשים לאילוף היה כמו לשלוח את הילד לכיתה "א". נורמה. ואם בשכונתך היה אחרת, מצטער.

לפני כשעה, Be roo כתב:

רוב האנשים מחליטים להביא כלב הביתה בלי להשקיע בזה יותר מידי. לא בודקים גזעים, לא חוקרים איזה סוג כלב מתאים להם, או בכלל מתאים להם לקחת כלב, לא מביאים בחשבון קשיים ובעיות, ובטח ובטח לא חושבים שאילוף הוא חלק אינטגרלי ומגיעים אליו רק במקרה של בעיה (אם בכלל). הם הולכים לכלביה, בוחרים את זה שנראה להם הכי יפה ובזה נגמר תהליך קבלת ההחלטות.

העמותות מלאות בכלבים נטושים, הן רק מחפשות מאמצים. לא מתחקרות מספיק את המאמצים הפוטנציאלים, לא מלוות, לא מדריכות. בעוד שבחו״ל תמצא עמותות שעושות ביקורי בית לפני ואחרי האימוץ כדי לוודא התאמה.

אני לא מתייחס ל"כלבנות" של עמותות ולסוג של הקהל שמגיע לשם. לפני מספר ימים בן דוד שלי התקשר אלי כי החליט לקחת כלב. עשינו שיחה ארוכה כדי להבין מה בדיוק הוא מחפש ומה יכול להתאם לו. אחר כך נסענו לבית גידול וראינו את הכלבים. ורק אחרי זה הוא קיבל את ההחלטה. 

לפני כשעה, Be roo כתב:

וגם אם נתעלם מאופי הנסיון שלך ונתייחס לכמויות, פגשת 30 כלבים ביום, אבל פחות או יותר את אותם 30 שגרו באיזור. זה לא נסיון עשיר או שונה מכל בעל כלב שפוגש אחרים בטיולים ובגינה, לעומת למשל 30 שונים כמו שוטרינר רואה...

אתה יודע, היום ישנה אפשרות לתקשר עם הרבה אנשים, קבוצות וכו'. יוצא לי לדבר עם רבים שלא הכרתי קודם. ורובם אומרים בדיוק אותו דבר, יש להם אותו ניסיון שהיה לי. אז אם אתה עובד/מתנדב באיזה עמותה אני מבין מאיפה הדעות והניסיון שלך.

לפני כשעה, Be roo כתב:

לסיכום:

1. הנסיון שלך מוטה וגרם לך לחשוב שבעבר רוב האנשים הבינו בתזונה כלבים ודאגו להם לארוחות מאוזנות מרכיבים טבעיים.

אין לך מוסג מה ומאפה ניסיון שלי. אתה עוד פעם משקר, אף פעם לא טענתי ש"רוב האנשים הבינו בתזונה כלבים ודאגו להם לארוחות מאוזנות מרכיבים טבעיים". אם לא, מוזמן להצביע איפה.

לפני כשעה, Be roo כתב:

2. ההנחה הזו לא סבירה בהתבסס על התנהגות אנושים בתחומים שונים ובתחום הזה כיום, ואין סיבה להניח שדווקא אז היא היתה שונה

מי שעושה כאן את ההנחות זה רק אתה, כנראה מחוסר ניסיון. להבדיל הכל מה שכתבתי מבוסס על ניסיוני האישי ושל אנשים אחרים שאני מכיר.

לפני כשעה, Be roo כתב:

3. מכאן שההשוואה הנכונה היא מזון מסחרי מאוזן לעומת חוסר ידע והבנה בתזונה המתאימה לכלבים. ולכן הטענה שמזון מסחרי היווה שיפור לעומת מה שהיה לפניו, היא נכונה. גם אם יש אפשרויות בריאות יותר.

אתה יכול להמשיך להתווכח עם עצמך על תרומתו של המזון המסחרי למין האנושי (או לחיות מחמד). לי אין שום עניין בזה.  כמו שכתבתי וחזרתי יותר פעמים לא מתמצא בסוגי הזבל ולא יודע להשוות מזון כמו שאתה קורא לו "ביתי" עם שקים לחתולי רחוב שאין עליהם אפילו שם בלי לדבר על הרכב. 

פורסם

לפני 23 שעות, mikyl כתב:

שקר. מוזמן להצביע איפה כתבתי או רמזתי כולם.

אם אתה לא מבין הגזמה לצורך טיעון, הוויכוח באמת מיותר. אנחנו מתווכחים על מה היתה הגישה הרווחת. אתה טוען לתרבות האכלה אחת, ואני לאחרת.

אתה גם ממשיך לא להבין את מהות הדיון.

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

אם אתה לא מבין הגזמה לצורך טיעון, הוויכוח באמת מיותר.

כי כל הטיעונים שלך מבוססים על פולקלור והגזמות.

לפני שעתיים, Be roo כתב:

אנחנו מתווכחים על מה היתה הגישה הרווחת. אתה טוען לתרבות האכלה אחת, ואני לאחרת.

שמעתה שפורנוגרפיה זה עניין של גאוגרפיה? אז אני מבין שלפי ניסיונך לפני 50 שנה (אם בכלל יש לך ניסיון כזה) לאנשים לא היה מושג מה זה כלבנות, לא היו חיסונים, כלבים היו אוכלים זבל שנשאר מהשולחן ורצים ברחובות. ניסיוני הוא שונה. כדי לרכוש גור הייתי חייב להגיע למועדון יחד עם ההורים ולעבור "סינון". ממגדל קיבלתי טבלת האכלה ופנקס חיסונים, בגיל 9 חודשים לקחתי אותו לאילוף. וזאת הייתה גישה רווחת אצל כל האנשים שהחזיקו כלבים באזור שלי. דבר נורמלי לחלוטין, שום דבר מיוחד. ואם לך זה נראה דמיוני, מצטער.

לפני שעתיים, Be roo כתב:

אתה גם ממשיך לא להבין את מהות הדיון.

לא, זה אתה לא מבין וממשך להתווכח עם עצמך. אם אתה זוכר, אני סך הכל הסברתי לבן אדם שפעם חלב היה חלק מהתפריט של חתולים וזה לא פולקלור. ושאם ממשיכים לתת אותו מהתחלה, אף אחד לא מת. שיתרון של מזון מעובד לבעל חית מחמד זה נוחות ולפעמים מחיר, אבל בטח לא איכות. מכאן והלאה זה תאוריות שלך מבוססת על כל מיני הנחות הגיוני/לא הגיוני שאין  להם שם ביסוס כי אין לך ידעה וניסיון בנושא.

פורסם
לפני 23 דקות, mikyl כתב:

שמעתה שפורנוגרפיה זה עניין של גאוגרפיה? אז אני מבין שלפי ניסיונך לפני 50 שנה (אם בכלל יש לך ניסיון כזה) לאנשים לא היה מושג מה זה כלבנות, לא היו חיסונים, כלבים היו אוכלים זבל שנשאר מהשולחן ורצים ברחובות. ניסיוני הוא שונה. כדי לרכוש גור הייתי חייב להגיע למועדון יחד עם ההורים ולעבור "סינון". ממגדל קיבלתי טבלת האכלה ופנקס חיסונים, בגיל 9 חודשים לקחתי אותו לאילוף. וזאת הייתה גישה רווחת אצל כל האנשים שהחזיקו כלבים באזור שלי. דבר נורמלי לחלוטין, שום דבר מיוחד. ואם לך זה נראה דמיוני, מצטער.

בטוח לא גדלת בארץ.

פה זה היה בבתי הגידול תשלם תיקח, בצער בעלי חיים תיקח או שהורגים גם אותך וגם אותו וכלבי רחוב רק תיקח.

כלבים הסתובבו לבד ברחובות חופשי, שום טבלת האכלה ואפילו לא תפריט מהוטרינר המטפל.

רוב התזונה התבססה על אוכל יבש שהם לא אהבו, שאריות, אוכל של בני אדם (לי היה כלב שהיה חולה על גזרים ומלפפונים למשל) ואם היתה סבתא עירקית בסביבה אז גם מבשלים להם במיוחד.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בואו תסבירו לי עכשיו את ההתנהגות החתולית המטומטמת של ללכת לך בזיגזגים בין הרגליים, עד שאתה נכשל ונופל.

החתול המטומטם שלי התקיל אותי עכשיו עם סיר פסטה ביד, בדרך לשולחן.

בנס היה לידי קיר שהצלחתי להסמך עליו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

יש לחתולים (כך נראה לי מנסיוני הקצר ביותר) כל מיני התנהגויות לא הגיוניות. לפחות בעיני בני אדם. אולי בעיני החתול הן כן.

החתול שלך רצה כנראה את הפסטה על הרצפה.

• מצחיק 4

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 31 דקות, natco כתב:

בואו תסבירו לי עכשיו את ההתנהגות החתולית המטומטמת של ללכת לך בזיגזגים בין הרגליים, עד שאתה נכשל ונופל.

מטעם החתול נמסר:

בואו תסבירו לי עכשיו את ההתנהגות המטומטמת של עמודי החיכוך הניידים האלה

שלפעמים הם זזים בלי שום היגיון עד שהם קורסים ונופלים.

• מצחיק 6
פורסם
לפני כשעה, natco כתב:

החתול המטומטם שלי התקיל אותי עכשיו עם סיר פסטה ביד, בדרך לשולחן.

בנס היה לידי קיר שהצלחתי להסמך עליו.

אולי בשבילו זה כמו לצחוק כשמישהו מחליק על בננה.

• מצחיק 2

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

בטוח לא גדלת בארץ.

פה זה היה בבתי הגידול תשלם תיקח, בצער בעלי חיים תיקח או שהורגים גם אותך וגם אותו וכלבי רחוב רק תיקח

אין ספק שהכלבנות פה בארץ מפגרת מאחורי מדינות המערב. הבעיה היא שמדינות המערב הן לא היחידות בעולם שמגדלים בהן כלבים. וגם אצלן היתה התפתחות רבה לאורך העשורים. 

זה הגיוני וברור שהמקומות בעולם בהם הרביעו כלבים לצרכי עבודה, דאגו להם בצורה הכי טובה שהיתה ידועה עד אז. חלק גדול מהידע הועבר מדור לדור והסתמך על ניסוי ותהיה בלי להבין את הרקע מאחורי (כמו שמנדל ידע לעשות הכלאות אפונים בלי לדעת מהם גנים).

אבל גם שם אין ספק שהמדע הוסיף מידע רב שלא היה ידוע ועזר לשפר את התחום.

אבל גם בישראל וגם במערב ניתן לראות גם כיום כלבים שמאומצים כלאחר יד וננטשים (גם כאלה שנקנים בכסף רב), בעלים שחולקים את הארוחות שלהם עם הכלבים, אחוז גדול של כלבים עם בעיות משקל, העדפה לגזעים עם בעיות גנטיות רק בגלל מראה חיצוני מושך, אימוץ גזעים לפי טרנדים בלי להבין דבר במה דרוש להם ועוד.

בארץ יש אחוז גדול של כלבים לא מחוסנים ולא משובבים, בעיקר באיזורים כפריים אבל לא רק. אני חלק מקבוצת סורקים שעוזרת להחזיר כלבים לבעליהם, אז יוצא לי להחשף לענין על בסיס יומי.

כן, יש שיפור בארץ. יש יותר מגדלים אחראים כיום, שיחתימו אותך על חוזה שאם אתה לא מעוניין בכלב אתה מחזיר אותו רק אליהם. אבל לצידם לא מעט מטחנות גורים, או סתם אנשים שהחליטו לזווג את הכלב שלהם ולא טרחו לעשות ליווי מקצועי מתאים.

יש המון מאלפים שמתחרים על לקוחות, ובתי ספר לאילוף, ועדיין רוב האנשים שפגשתי לא שקלו לקחת מאלף עד שלא התחילו בעיות התנהגות, וחלקם גם לא אז. 

יש עדיין המון שלא מעקרים ומסרסים, וכמות הכלבים המעורבים הנטושים בכלביות לא קטנה, להפך, יש רק עוד ועוד עמותות שמנסות לדאוג להם.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

אבל גם בישראל וגם במערב ניתן לראות גם כיום כלבים שמאומצים כלאחר יד וננטשים (גם כאלה שנקנים בכסף רב

זה בכלל מטריף אותי.

בתחילת המלחמה לקחתי כלב מבוגר לאומנה. כלב חמוד, נוח וממש קל אבל מיד שמתי לב שמשהו מפריע לו בפה.

לקחתי אותו לוטרינר (משימה לא פשוטה עם כל הטילים שהיו לנו למצוא אחד שעובד) שמיד אמר שחש לו הזנחה קשה והוא צריך מומחה.

אני רציתי לקחת אותו אבל הוא אמר שבגלל שאנחנו רק אומנה חיעבים אישור של הבעלים.

דיברתי איתם וביקשתי מהם רק אישור כשאני נושא בעלות ובטיפול בו אחר כך (אנשים שפונו מהבית).

הם העדיפו לקחת אותו לוטרינר אחר ופשוט הרדימו אותו.

לא מבין איך אפשר לעשות דבר כזה. בעל חיים שנמצא אצלכם כל כך הרבה שנים ויכול לחיות חיים טובים עוד לא מעט זמן. 

• מבאס 5

פורסם

סיפורים הזוי, ויש גרועים בהרבה, יוצא לי להתקל על בסיס יומי בקבוצת הסורקים.

לפחות לצד אלה, יש גם סיפורים טובים, כמו כלב שהוחזר היום לבעליו אחרי שאבד לפני 3 שנים בתור גור. לא ברור איפה היה ואיך לא חזר אליהם כל הזמן הזה, כי כבר היה משובב. הבעלים כל כך שמחה, למרות שהוא פצוע וצריך טיפול.

או מג"בניק צעיר שהציל פיטבול בן 8 חודשים, לקח אותו אליו כאומנה, פנה לעזרת מאלף והיה מאושר לראות בעיות התנהגות נפתרות, רק כדי להגיע איתו לאשפוז קריטי בגלל פרוו. הוא העמיד את האופנוע שלו למכירה כדי לממן את הטיפול. הכלב שרד והוא אימץ אותו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, Night Driver כתב:

בטוח לא גדלת בארץ.

פה זה היה בבתי הגידול תשלם תיקח, בצער בעלי חיים תיקח או שהורגים גם אותך וגם אותו וכלבי רחוב רק תיקח.

כלבים הסתובבו לבד ברחובות חופשי, שום טבלת האכלה ואפילו לא תפריט מהוטרינר המטפל.

רוב התזונה התבססה על אוכל יבש שהם לא אהבו, שאריות, אוכל של בני אדם (לי היה כלב שהיה חולה על גזרים ומלפפונים למשל) ואם היתה סבתא עירקית בסביבה אז גם מבשלים להם במיוחד.

אתה צודק, לא דיברתי על ישראל. אבל הטענה הייתה שלפני 50 שנה זרקו לכבים עצם מהמדורה (כן, הפעם אני מגזים), לא היו חיסונים וכלבים הסתובבו ברחוב בלי להתייחס לארץ. ומחקרים שהובאו לצורך הוכחה לא היו מהארץ, אלא מיפן וארה"ב. גם הים אם תסע כמה ק"מ מזרחה תמצא תמונה דומה למה שתיארת או יותר גרוע.  ובקשר למזון עצמו - הוא נהיה יותר נגיש אבל בטח לא יותר איכותי. גם של כלבים וגם שלנו.

לפני 12 שעות, Be roo כתב:

חלק גדול מהידע הועבר מדור לדור והסתמך על ניסוי ותהיה בלי להבין את הרקע מאחורי (כמו שמנדל ידע לעשות הכלאות אפונים בלי לדעת מהם גנים).

אבל גם שם אין ספק שהמדע הוסיף מידע רב שלא היה ידוע ועזר לשפר את התחום.

האכלת בעלי חיים זה לא מדעה גרעיני. התקדמות הייתה בעיקר בהוזלה/נגישות וניצול שאריות של תעשיית מזון, אבל בטח לא באיכות של מזון. מזון של היום הוא לא יותר בריא או טעים, אלא אם כן אתה משקיע הרבה יותר זמן וכסף. אבל אז הלכה הנגישות. גם לאנשים וגם לבעלי חיים. גם איכות של כלבים עצמם לא עלתה, להפך ירדה. מה שכן התפתח והשתפר אלה שיטות אימון וידע של חלק מהמאלפים. 

לפני 13 שעות, Be roo כתב:

יש עדיין המון שלא מעקרים ומסרסים

כלב זה לא חתול. ואין צורך להשחית חיה בריאה כדי לשלוט על בעיית הילודה.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, mikyl כתב:

כלב זה לא חתול. ואין צורך להשחית חיה בריאה כדי לשלוט על בעיית הילודה.

אז חתול כן מותר להשחית?

והעובדה היא שלא שולטים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...