Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

תגידו זה נורמלי לשים בכיור אוכל של חתולים אחרי שהם סיימו לאכול? יעני לנקות את הקערה עם השאריות בכיור?

אני אגלה לך סוד.

כשאתה לא בבית הם ממילא אוכלים מהקערות בכיור.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 שעות, חולגי כתב:

עדיין מנסה להבין את הקשר ההדוק, שיש בפולקלור ובכלל, בין חתול לחלב בעוד שאסור לכבד אותם במשקה זה (החתולאים יכולים להרגע. לא נתנו חלב לחתולה).

מניח שאילו טיפים של ה"שנים האחרונות" (או משהו אחר ?)

אגלה לך סוד, פעם לא היה מזון יבש וכלבים וחתולים אכלו מזון טבעי. חלב היה חלק קבוע מהתפריט לחרבה חתולים וחלק מהכלבים. לא קורה כלום אם אתה ממשיך לתת אותו באופן קבוע מהילדות כי חתול ממשיך לייצר את הלקטאז (LCT). 

פורסם
לפני 9 שעות, hans כתב:

לא. זה לא נורמלי. בשביל מה יש מדיח?!?

לחלופין - תגיד לי, כשיש לך דודה לקורנפלקס, אתה מרים קערה מטונפת מהכיור או חדשה מהארון?

זה לא אני שעושה את זה ואין מדיח לבנאדם. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, mikyl כתב:

אגלה לך סוד, פעם לא היה מזון יבש וכלבים וחתולים אכלו מזון טבעי. חלב היה חלק קבוע מהתפריט לחרבה חתולים וחלק מהכלבים. לא קורה כלום אם אתה ממשיך לתת אותו באופן קבוע מהילדות כי חתול ממשיך לייצר את הלקטאז (LCT).

פעם לא היה, היום יש, ובזכותו חיות מחמד חיות היום יותר.

למה להתעקש לתת להם דווקא חלב? מה זה נותן? (מעבר לתמונה הסטריאוטיפית שהכרנו מהילדות).

פורסם

דבר ראשון זה לא נכון. לפחות בנוגע לכלבים. כלבים היום חיים פחות. כל אחד שיש לו מספק ניסיון ויכול להשוות יודע את זה. ולי יש יותר מחמישים שנות ניסיון. לא יודע אם זה "בזכות" מזון מעובד או דרכי גידול/גנטיקה. יתרונות של מזון מעובד מול טבעי הם נוחות והמחיר. בטח לא איכות. כוונה למזון טבעי מאוזן ולא שאריות מהשולחן. לא, אני לא מצטרף למסעות צלב נגד מזון יבש, גם אני משתמש בו. אבל אין לי אשליות, אך ורק מסיבות שהזכרתי.

דבר שני לא המלצתי להשתמש בחלב. רק עניתי לשאלה. אנשים שלא מכירים שום דבר חוץ ממזון יבש חושבים שמדובר בפולקלור.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, mikyl כתב:

דבר ראשון זה לא נכון. לפחות בנוגע לכלבים. כלבים היום חיים פחות. כל אחד שיש לו מספק ניסיון ויכול להשוות יודע את זה

זה לא ענין של נסיון, אלא של עובדות. אנסה למצוא את המחקר שנתקלתי בו, חלק מהערכות האופטימיות מדברות על הכפלת הגיל הממוצע.

סביר להניח שמזון הוא לא הסיבה היחידה, וגם לרפואה מתקדמת יותר יש חלק בזה, אבל בכל מקום שבו למדע יש מעורבות (רפואה, גנטיקה...), אורך החיים ואיכותם מתארך.

"מזון טבעי מאוזן" מבוסס על מדע באותה מידה. אף הדיוט לא יודע מה ואיך להאכיל את חיית המחמד שלו במזון לא מעובד כך שתקבל את כל מה שהיא צריכה. לא היום ולא פעם. זה שמישהו מספר שהוא היה מאכיל את הכלב שלו בשאריות מהקצב והוא חי עד גיל 20 זה נורא נחמד, אלב כן, זה פולקלור. מי שמאכיל את החיה שלו בתזונה טבעית צריך לעבוד לפי מתכונים מסודרים, להכין כל ארוחה בקפדנות עם 5-6 רכיבים לפחות ולעקוב אחרי שינויים בהתנהגות ובריאות הכלב לפחות בחודשים הראשונים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 6 שעות, Be roo כתב:

זה לא ענין של נסיון, אלא של עובדות.

אין שום עובדות כאלה. קיצור עורך החיים של כלבים זאת שיחת היום של אנשים שיש להם מספיק וותק בנושא.

לפני 6 שעות, Be roo כתב:

אנסה למצוא את המחקר שנתקלתי בו, חלק מהערכות האופטימיות מדברות על הכפלת הגיל הממוצע.

רוב של המחקרים האלה נעשו על ידי חברות מייצרות מזון לבעלי חיים. לכן ממליץ  לך לבדוק טוב טוב מי הזמין את המחקר. חוץ מזה אתה חייב להכיר טוב את הנושא ולדעת איך נעשים מחקרים. אני אומר לך את זה בתור אחד שעבד 15 שנים עם חוקרי אוניברסיטה וגם בתלוש משכורת שלי היה רשום עובד מחקר. ראיתי מחקרים בתחומי שלא ידעתי לצחוק או לבכות. אפשר מראש לבנות מחקר ככה שתגיע למסכנות הרצויות. ואם אתה לא בתחום לא תבין.

לפני 6 שעות, Be roo כתב:

"מזון טבעי מאוזן" מבוסס על מדע באותה מידה. אף הדיוט לא יודע מה ואיך להאכיל את חיית המחמד שלו במזון לא מעובד כך שתקבל את כל מה שהיא צריכה. לא היום ולא פעם. זה שמישהו מספר שהוא היה מאכיל את הכלב שלו בשאריות מהקצב והוא חי עד גיל 20 זה נורא נחמד, אלב כן, זה פולקלור. מי שמאכיל את החיה שלו בתזונה טבעית צריך לעבוד לפי מתכונים מסודרים, להכין כל ארוחה בקפדנות עם 5-6 רכיבים לפחות ולעקוב אחרי שינויים בהתנהגות ובריאות הכלב לפחות בחודשים הראשונים.

כנראה לא קראת טוב. הרי כתבתי  "כוונה למזון טבעי מאוזן ולא שאריות מהשולחן". היו ספרים של בעלי מקצוע בתחום עם מתכונים וכמויות בהתאם לגזע/גודל של הכלב. או שאתה חושב שחברות מזון לבעלי חיים המציעו את הגלגל? בטוח השתמשנו במספר רכיבים. לפי הזיכרון: בשר, דגנים/אורז, ביצה, קלציום, וויטמינים A/B, שמן דגים או וויטמין D,  אצות ים מיבשות. בטח שכחתי משהו. איזה שינוים בהתנהגות ובריאות? 🙂 זה מזון היחידי שגורים אכלו מגיל 3 שבועות (חוץ מחלב האם). 

פורסם

לא לתת חלב או כל מזון אנושי עם חלב, לתת אוכל איכותי יבש שמיועד לגיל ולגזע (לא בהכרח לגזע אבל כן לגיל) בהתאם לכמות הנכונה בתוספת של אוכל רטוב וחטיפים אחרים שמיועדים לחתולים כפינוק, שתייה רק מים ניתן גם מהברז (יש האומרים שמיים רגילים ולא מינרלים עוזרים לשמור על תפקוד הכליות שלהם), וכמובן אהבה ולתת לחתול/ה את המרחב והזמן שלהם הם מביעים חיבה בדרך שלהם ומתי שבא להם, פשוט לדעת לקרוא אותם הם מתוקים להפליא, וכן תתרגלו פה ושם לשריטות חלקן גם יתיזו דם, לקצוצ ציפורניים רק מקדימה פעם בשבוע-שבועיים עוזר מאוד להימנע משריטות עמוקות. 

פורסם
בתאריך 29.12.2023 בשעה 07:41, Night Driver כתב:

אני אגלה לך סוד.

כשאתה לא בבית הם ממילא אוכלים מהקערות בכיור.

אגלה לך סוד

שמתי לב שאתה קטנוני לגבי חתולים וגם התגובה עם הכלב לא במקום זה מראה הרבה דברים שהם לדיון אחר…

יש לי 5 חתולים ו2 כלבים נשמות טהורות ואם תחזיר את הזמן אחורה אני מוכן להזדכות על 2 הכלבים תמורת 2 חתולים בעד כל אחד מהם…

חצי ממצבת הכלבים דורשת יותר זמן והתעסקות ומייצרת יותר לכלוך מחמשת החתולים יחד

ובהקשר לסוד:

יש לי מצלמה במטבח ומעולם אף חתול לא נכנס לכיור כשלא היינו בבית, הם חופשי מטיילים על השיש אבל הם לא עושים שומדבר שונה שאנו נמצאים או לא נמצאים בבית

ולעומתם הכלבים: כשאנו בבית הם מעולם לא ״גונבים״ או מחטטים או ישנים על הספה, אך כאשר אנו לא בבית הם אלו שנכנסים לכיור והופכים את הפח וזה עוד מדהים לראות במצלמה שהם ממש עושים עושים זאת בשמחה כאילו חיכו לרגע שנצא ואז הולכים לישון על הספה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 14 דקות, gsi16v כתב:

אגלה לך סוד

שמתי לב שאתה קטנוני לגבי חתולים וגם התגובה עם הכלב לא במקום זה מראה הרבה דברים שהם לדיון אחר…

יש לי 5 חתולים ו2 כלבים נשמות טהורות ואם תחזיר את הזמן אחורה אני מוכן להזדכות על 2 הכלבים תמורת 2 חתולים בעד כל אחד מהם…

חצי ממצבת הכלבים דורשת יותר זמן והתעסקות ומייצרת יותר לכלוך מחמשת החתולים יחד

ובהקשר לסוד:

יש לי מצלמה במטבח ומעולם אף חתול לא נכנס לכיור כשלא היינו בבית, הם חופשי מטיילים על השיש אבל הם לא עושים שומדבר שונה שאנו נמצאים או לא נמצאים בבית

ולעומתם הכלבים: כשאנו בבית הם מעולם לא ״גונבים״ או מחטטים או ישנים על הספה, אך כאשר אנו לא בבית הם אלו שנכנסים לכיור והופכים את הפח וזה עוד מדהים לראות במצלמה שהם ממש עושים עושים זאת בשמחה כאילו חיכו לרגע שנצא ואז הולכים לישון על הספה

הלכת רחוק.

אם אשתי היתה מסכימה מזמן היה חתול גם בבית בנוסף ל 7 בעבודה.

כלב אין בהית כי כולנו נמצאים הרבה מחוץ לבית וזה לא הוגן כלפיו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 12 שעות, mikyl כתב:

אין שום עובדות כאלה. קיצור עורך החיים של כלבים זאת שיחת היום של אנשים שיש להם מספיק וותק בנושא.

רוב של המחקרים האלה נעשו על ידי חברות מייצרות מזון לבעלי חיים.

הבנתי, אין עובדות, המחקרים שמתבססים על אלפי כלבים כולם ממומנים, אבל הנסיון האישי שלך הוא אמין ואמפירי. 

לפני 12 שעות, mikyl כתב:

היו ספרים של בעלי מקצוע בתחום עם מתכונים וכמויות בהתאם לגזע/גודל של הכלב. או שאתה חושב שחברות מזון לבעלי חיים המציעו את הגלגל

הם לא המציאו את הגלגל, אבל הם ללא ספק שיפרו אותו. או שלדעתך מדע התזונה של בע"ח נשאר תקוע, כי עדיף להתבסס על ספר שמישהו חיבר לפני 100 שנה?

לפני 12 שעות, mikyl כתב:

קלציום, וויטמינים A/B, שמן דגים או וויטמין D,  אצות ים מיבשות

בתאריך 29.12.2023 בשעה 13:07, mikyl כתב:

כוונה למזון טבעי

אז הוא לא טבעי. למה ויטמין מתועש כן וחלבון מתועש לא?

לפני 12 שעות, mikyl כתב:

איזה שינוים בהתנהגות ובריאות?

אם הכלב אוכל זאת מאז ומתמיד, זה ענין אחר. אם מעבירים אותו לתזונה טבעית בשלב מאוחר יותר זה מחייב מעקב כמו כל שינוי תזונה קיצוני אחר.

פורסם
לפני 13 שעות, mikyl כתב:

אין שום עובדות כאלה

אז הנה מידע לא מחקרי. דו"ח של רשת בתי חולים וטרינרים בארה"ב שמעסיקה 3600 וטרינרים, ומבוסס על נתוני המתות חסד שלהם עצמם, שמראים עליה של 4% בתוחלת החיים של כלבים  בעשור הנבדק (2002-2012)
file:///C:/Users/Shir/Downloads/Banfield-State-of-Pet-Health-Report_2013.pdf

גם אם לא כל העליה היא תוצאה של מזון, כי יש גם רפואה, חיסונים ועוד, לטעון שאין עליה בכלל זה חסר הגיון.

אצל בני אדם יש עליה מתמשכת כתוצאה מההבנה הטובה יותר שלנו לגבי איך עובד הגוף, לחשוב שזה לא מיושם אצל חיות המחמד לפחות באופן חלקי?

פורסם
לפני 14 דקות, Be roo כתב:

הבנתי, אין עובדות, המחקרים שמתבססים על אלפי כלבים כולם ממומנים, אבל הנסיון האישי שלך הוא אמין ואמפירי. 

אתה מוכן להראות לי את המחקרים האלה? ומי הזמין אותם? כבר כתבתי איך נעשה לפחות חלק מהמחקרים. ראיתי את זה מקרוב. תגיד לי מי הזמין את המחקר ואני אגיד לך מה התוצאה. אלה הם לא מילים ריקים מתוכן. אני לא מדבר רק על ניסיון אישי, אלא על ניסיון של הרבה אנשים בתחום. 

הם לא המציאו את הגלגל, אבל הם ללא ספק שיפרו אותו. או שלדעתך מדע התזונה של בע"ח נשאר תקוע, כי עדיף להתבסס על ספר שמישהו חיבר לפני 100 שנה?

נכון, הם לא המציאו את הגלגל אלא מצאו דרך לעשות כסף מזבל. מעניין למה אנשים עדיין לא משתמשים בכל הקידמה הזאת ומתעקשים לקנות בשר, פירות וירקות. 

אז הוא לא טבעי. למה ויטמין מתועש כן וחלבון מתועש לא?

זה כן טבעי עם תוספות. למה ויטמינים כן? בגלל הנוחות, אפשר להחליף גם אותם כמו עם שמן דגים.

אם הכלב אוכל זאת מאז ומתמיד, זה ענין אחר. אם מעבירים אותו לתזונה טבעית בשלב מאוחר יותר זה מחייב מעקב כמו כל שינוי תזונה קיצוני אחר.

ברור, הרי דיברתי על התקופה כאשר רוב האנשים השתמשו אך ורק במזון טבעי. גם מעבר בין סוגים שונים של מזון מעובד נעשה בהדרגה.

פורסם

שוב, תזונה טבעית מאוזנת זה מצוין. אבל עובדה שלרוב האנשים אין סבלנות לוודא שכל הרכיבים הדרושים בפנים מרכיבים טבעיים בלבד, ומוסיפים וטמינים ותוספים.

למה וטמינים ארוזים בקופסה זה אחלה, וחלבון ארוז בקופסה זה זבל שלוקחים עליו כסף?

כן, למזון מעובד יש חסרונות, זה לא הופך אותו לזבל מעצם הגדרתו, ואת היצרנים שלו לחמדנים שלא אכפת להם שתוחלת החיים של הכלבים תתקצר כי הם אכלו אותו.

ולנושא השני של תוחלת החיים, הבאתי קישור למעלה, הוא אומנם לא של מחקר (אחפש בהמשך אם אתפנה), אלא "סתם" סטטיסטיקה שמתבססת על נסיון כמו שלך, רק שהיא מבוססת לא על אדם אחד וכמה עשרות או אפילו מאות האנשים שהוא מכיר, אלא על כלבים שעברו תחת רשת בתי חולים וטרינרים שמעסיקה 3600 רופאים. אני אהמר שהרשת הזו "ראתה" יותר כלבים ממך ו"הרבה אנשים בתחום" שהזכרת בלפחות שני סדרי גודל.

פורסם

הנה מחקר:

https://europepmc.org/article/MED/29798968

התפרסם במגזין Veterinary Medical Science, מאוניברסיטת טוקיו, מתבסס על נתונים של  Tokyo Veterinary Medical Association ומספר קמרטוריומים בטוקיו.

לפי המחקר, שפורסם ב-2018, תוחלת החיים הממוצעת עלתה ב1.67 לאורך 30 שנה. 

לא עשיתי תחקיר מעמיק, אתה מוזמן לחפש אינטרסים של הכותבים (לקרמטוריומים יש אינטרס בכלבים מתים, אז אולי הם זייפו נתונים כדי שאנשים רק יחשבו שהכלבים שלהם חיים יותר וימשיכו להאכיל אותם זבל).

• תוכן חדש...