Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מחובר לפרטנר סיבים, החיבור מאוד יציב ללא ניתוקים מהירות תמיד גבוהה, מחובר עם נתב של פרטנר.

הבעיה היא שאחרי הפסקות חשמל או אפילו אחרי שאני מנתק את הנתב מהחשמל לכמה דקות, הוא לא תמיד מתחבר לאינטרנט.

לפעמים צריך לנתק ולחבר פעם נוספת ולפעמים שום דבר לא עוזר וצריך להתקשר לתמיכה...

היום הייתה הפסקת חשמל בשכונה, הראוטר נתקע, בתמיכה המליצו להתחבר עם חייגן, אחרי שינוי צורת החיבור הראוטר התחבר מייד.

רציתי לברר, מה שאני מתאר זה בעיה בראוטר? או בתשתית?

איזה צורת חיבור עדיפה?

יש חסרונות להתחברות עם חייגן? 

פורסם

לא יודע להגיד לך אם הבעיה בראוטר, בתשתית או בשניהם.

DHCP מתאר חיבור תקשורת לרשת פנימית (LAN) ו\או חיצונית (WAN) שבו מוקצית למכשיר באמצעותו אתה מתחבר אל הרשת, כתובת IP ע"י שרת ה DHCP של הרשת אליה אתה מתחבר מתוך מאגר הכתובות שהוא יכול להקצות.

זאת, כאשר המכשיר שלך מוגדר לקבל כתובת כזו ולא לעשות שימוש בכתובת קבועה.

פעולה זו של הקצאת כתובת מתבצעת בכל חיבור לרשת האינטרנט. בין אם באמצעות חייגן ובין אם לאו.

ההבדל בין החיבורים הוא הצורך להגדיר חייגן במחשב או בנתב, ומשך זמן ה"חיוג"\חיבור לרשת שבמקרה של שימוש בחייגן, יהיה איטי מעט יותר.

• מעניין 1
פורסם

תסביר לי בבקשה, למה כאשר שינו לי את הצורת חיבור עם חייגן, מהירות קווית לא השתנתה אבל מהירות הוויפי צמוד לנתב נפלה מ850 ל550?

כאשר הייתי בסלקום, גם חיבור עם חייגן ועם אותו ראוטר בדיוק המהירות בוויפי הייתה גם 550מגה

פורסם (נערך)

כי כשמוגדר חייגן בנתב, הוא צורך ממנו פי כמה משאבים מאשר כשהוא מחובר כ dhcp, בנתבים בסיסיים ובמהירות חיבור גבוהה, זה מאוד מורגש. 

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
פורסם (נערך)

אתה מתכוון שלנתב דרוש יותר משאבים כדי לשדר דרך וויפי מאשר בחיבור עם כבל, ובגלל זה dhcp משפיע על חיבור אלחוטי ולא משפיע על חיבור עם כבל?

שאלה נוספת, למה כאשר הייתי מחובר בלי חיגן, כמעט כול ניתוק של הראוטר מהחשמל ניתק אותו מהאינטרנט, והוא לא היה מצליח להתחבר חזרה?

עם חייגן, כמעט תמיד הוא מצליח להתחבר לבד, וגם החיבור הרבה יותר מהיר.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

אנחנו מחוברים לפרטנר כבר שנתיים. תשתית שלהם, לא של בזק, עם DHCP ונתב פרטי (קיבלנו מהם את ממיר מדיה והג'יביק).

אין את הבעיות שאתה מתאר. לא ניסיתי להתחבר עם חייגן (אפילו לא יודע משתמש וסיסמא).

לגבי איטיות עם חייגן, תנסה לבדוק בהגדרות של הנתב אם יש QoS מופעל. אם כן אז תבטל אותו.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעתיים, דניאל1983 כתב:

אתה מתכוון שלנתב דרוש יותר משאבים כדי לשדר דרך וויפי מאשר בחיבור עם כבל, ובגלל זה dhcp משפיע על חיבור אלחוטי ולא משפיע על חיבור עם כבל?

שאלה נוספת, למה כאשר הייתי מחובר בלי חיגן, כמעט כול ניתוק של הראוטר מהחשמל ניתק אותו מהאינטרנט, והוא לא היה מצליח להתחבר חזרה?

עם חייגן, כמעט תמיד הוא מצליח להתחבר לבד, וגם החיבור הרבה יותר מהיר.

אין קשר לוייפי, חיבור בעזרת חייגן דורש יותר משאבים מהנתב בחיבור WAN לפרטנר. לפעמים זה מורגש, ולפעמים לא, תלוי בציוד.

הזיהוי מול שרתי פרטנר בDHCP שונה מאד מהזיהוי עם חייגן (וזו הסיבה למה פרטנר בתשתיות בזק מתחברים רק עם חייגן לנתב שלהם).

כדי להבין מה קורה ולמה צריך לעשות דיאגנוסטיקה. הנציגים של פרטנר בחרו בדרך הקלה להעביר אותך לחיבור עם חייגן בתקווה הדי מבוססת שלא תרגיש בהבדל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

לא יודע. לא מכיר את הנתב של פרטנר. 

יכול להיות שאין לו בכלל את האפשרות ל-QoS. 

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני מחובר עם חייגן ולמיטב זכרוני זה היה כך מאז ומתמיד

ההבדל בין השיטות זה שחייגן מאמת אותך, בודק שיש לך את הזכות לקבל מהם אינטרנט - ע"י יוזר וסיסמא. בהתאם ליוזר יוגדרו גם מאפייני הקו שלך, לדוגמא מהירות.

ב DHCP זה כאילו אתה כבר בתוך הרשת שלהם ואין אימות (לכאורה, אני מניח שהם מאמתים ע"י הכתובת הפיזית של הנתב).

בכל מקרה, אכן נשמע שהם לא התעמקו במה הבעיה, אלא העבירו אותך לשיטה השניה בתקווה שזה יעזור לך. זה אמור להיות שקוף מבחינתך.

את השאלות לגבי הוויפי אתה יכול להפנות אליהם ולבקש שיחליפו לך את הנתב לאור התופעות הנ"ל.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...