Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב יונדאי וניו עם מרימי חלונות וסגירת מראות אוטומטיים ויש לי כמה שאלות:

1. האם החלונות/מראות נסגרות/ים באופן אוטומטי בנעילת הרכב כאשר הוינקרים פועלים?

סיטואציה: החנתי את הרכב, פתחתי חלונות, הדלקתי וינקרים, יצאתי מהרכב וסגרתי דלתות, נעלתי את הרכב עם השלט והחלונות+מראות לא נסגרו, האם תקין?

2. האם החלונות נסגרים אוטומטית כאשר אני מבטל את הוינקרים ללא נעילה של הרכב דרך השלט?

סיטואציה: החנתי את הרכב, פתחתי חלונות, הדלקתי וינקרים, יצאתי מהרכב וסגרתי דלתות, כיביתי וינקרים (דרך החלון הפתוח), החלונות נסגרו ללא לחיצה על נעילת הרכב, האם תקין?

אני שואל בעקבות מקרה שקרה לי היום לאחר התקנת פוינטר ברכב.

תודה לעונים,

אהוד

פורסם (נערך)

כאשר מתקינים מרים שמשות על שלט מקורי של הרכב הפיקוד לסגירת החלונות נעשה ע"י קבלת אות ממנוע נעילת דלת ואות נוספת מהוינקרים שהיא ספציפית לפיקוד נעילה (הבהוב מהיר וכד).

כאשר שני התנאים מתקיימים המרים שמשות מזהה את פיקוד הנעילה של הרכב.

בעבר רכבים הגיעו ללא שלט מקורי והיו מתקינים שלטי נוחות או מערכות אזעקה אוניברסליות שהמוח היה מעביר פיקוד אל מרימי השמשות.

לשאלה שלך, במצב תקין בהפעלה וינקרים בלבד החלונות לא אמורים להסגר כפי שתיארת כנראה ההתקנה לקויה.

ובאופן כללי ובטיחותי הייתי ממליץ לך לבטל את המערכת מרימי שמשות זה פתח לצרות ותקלות, שלא לדבר על פציעות ושכחת ילדים חלילה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 17 שעות, ba323f כתב:

כאשר מתקינים מרים שמשות על שלט מקורי של הרכב הפיקוד לסגירת החלונות נעשה ע"י קבלת אות ממנוע נעילת דלת ואות נוספת מהוינקרים שהיא ספציפית לפיקוד נעילה (הבהוב מהיר וכד).

כאשר שני התנאים מתקיימים המרים שמשות מזהה את פיקוד הנעילה של הרכב.

בעבר רכבים הגיעו ללא שלט מקורי והיו מתקינים שלטי נוחות או מערכות אזעקה אוניברסליות שהמוח היה מעביר פיקוד אל מרימי השמשות.

לשאלה שלך, במצב תקין בהפעלה וינקרים בלבד החלונות לא אמורים להסגר כפי שתיארת כנראה ההתקנה לקויה.

ובאופן כללי ובטיחותי הייתי ממליץ לך לבטל את המערכת מרימי שמשות זה פתח לצרות ותקלות, שלא לדבר על פציעות ושכחת ילדים חלילה.

תודה על המענה,

אוקיי, אז הפיקוד לסגירת חלונות עובד מעולה.

התשובה שלך עדיין לא ברורה לי, אשמח לפירוט.

במידה והפיקוד עובד רק כאשר מתקיימים שני תנאים אז התשובה לשתי השאלות שלי היא "לא תקין"?

לגבי תקלות, פציעות ושכחת ילדים - יותר מסקרן אותי אילו תקלות זה מניב? (ילדים עוד אין לי)

פורסם (נערך)

תשובה לשאלה 1 : יתכן שהפעלת וינקרים ותוך כדי נעילת הרכב עלול לשבש את פעולת המרים שמשות והוא לא יגיב.

2: הפעלת וינקרים בלבד והחלונות נסגרים לא תקין.

לגבי התקלות, באופן שוטף בכל נעילת הרכב המרים שמשות מנסה לסגור את החלון למרות שהוא סגור, פעולה זו יוצרת עומס ובלאי מיותר, ישנם מרימי שמשות מאיכות ירודה שעוקפת את מנגנון ניתוק בזמן עומס מה שגורם לתת פיקוד ממושך לסיגרת החלון למרות שבפועל הוא סגור, זה גורם לחימום יתר של המנוע ועומס על המנגנון, כל זה בכלליות, ישנם התקנות איכותיות ומרימי שמשות איכותיים שאין את הבעיות האלו.

אך בכולם בבוא היום המרים ישבוק והחלון לא יעלה ולא ירד ותצטרך לגשת למתקין להחליף/לבטל אותו.

לגבי בטיחות, חלק מהדברים שרשמתי לגבי ביטול מנגנון העומס בשילוב ילד ששם יד על החלון בזמן פעולת הסגירה תבין לבד את התוצאה, בנוסף לגבי שכחת ילדים לא עלינו למרות שלא נוגע אליך כרגע, אם נשאר ילד ברכב עם חלון פתוח והנהג יצא ושכח את הילד ונעל את הרכב אז התקווה להציל אותו הולכת ופוחתת חלילה כאשר גם החלון נסגר...

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 19 דקות, ba323f כתב:

תשובה לשאלה 1 : יתכן שהפעלת וינקרים ותוך כדי נעילת הרכב עלול לשבש את פעולת המרים שמשות והוא לא יגיב.

2: הפעלת וינקרים בלבד והחלונות נסגרים לא תקין.

לגבי התקלות, באופן שוטף בכל נעילת הרכב המרים שמשות מנסה לסגור את החלון למרות שהוא סגור, פעולה זו יוצרת עומס ובלאי מיותר, ישנם מרימי שמשות מאיכות ירודה שעוקפת את מנגנון ניתוק בזמן עומס מה שגורם לתת פיקוד ממושך לסיגרת החלון למרות שבפועל הוא סגור, זה גורם לחימום יתר של המנוע ועומס על המנגנון, כל זה בכלליות, ישנם התקנות איכותיות ומרימי שמשות איכותיים שאין את הבעיות האלו.

אך בכולם בבוא היום המרים ישבוק והחלון לא יעלה ולא ירד ותצטרך לגשת למתקין להחליף/לבטל אותו.

לגבי בטיחות, חלק מהדברים שרשמתי לגבי ביטול מנגנון העומס בשילוב ילד ששם יד על החלון בזמן פעולת הסגירה תבין לבד את התוצאה, בנוסף לגבי שכחת ילדים לא עלינו למרות שלא נוגע אליך כרגע, אם נשאר ילד ברכב עם חלון פתוח והנהג יצא ושכח את הילד ונעל את הרכב אז התקווה להציל אותו הולכת ופוחתת חלילה כאשר גם החלון נסגר...

תודה על הפירוט,

לגבי תשובה 1: נשמע די הגיוני, תודה.

לגבי תשובה 2: אבדוק את זה מול המתקינים.

לגבי השאר: אין ספק שאתה צודק בכל. את המרימי שמשות אוטומטית קיבלתי ישירות מיונדאי (כמובן שביקשתי).

בכל זאת, תודה רבה על המענה.

• תוכן חדש...