Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם צריך לעשות טסט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יונדאי i10 2021.

עד עכשיו הייתי פטור מטסט בגלל שהרכב חדש, רק לשלם את האגרה. 

היום קיבלתי זימון לטסט, האם הפעם כן צריך לעשות? 

תודה

פורסם

עד מתי הטסט בתוקף?

הרכב יהיה עכשיו בן שנתיים או שלוש?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תפתח את הרישון שקיבלת.

אם מופוע שם למטה בסעיף הייתרים והגבלות "רכב חדש פטור ממבחן שנתי" - לא צריך טסט.

אם לא מופיע - כן צריך טסט. 

פורסם

אם הרכב יהיה בן 3 אתה צריך לעבור טסט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, vladclar כתב:

עד מתי הטסט בתוקף?

הרכב יהיה עכשיו בן שנתיים או שלוש?

עצה קטנה שעבורי שווה הרבה
טסט זה אירוע שזולג הרבה זמן ואתה ככל הנראה עדיין מטפל במורשה עקב גילו הצעיר של הרכב
אני עבור היונדאי שלי משלם 150(מחיר מוסך מורשה יונדאי למחיר יש להוסיף 96 שח מחיר למכון שזה המחיר הרגיל)שח למוסך ונותן להם להעביר אותו עבורי במהלך הטיפול

פורסם (נערך)

זה לא גוזל הרבה זמן, אלא אם כן יש תור חריג.

זה מעצבן ברמות.

אני עושה טסט חודש-חודשיים לפני שתוקף הרישיון פוקע.

כבר 36 שנה אני מעביר לפחות 2 מכוניות כל שנה, כל פעם מתלבט האם להשאיר למוסך, כל פעם עושה בעצמי. ובניגוד למה שמקובל כאן אני מתחיל בטסט ומשם נוסע לטיפול השנתי. לפעמים אפילו לא באותו יום.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גם יכול לתת עצה. 

בחודש דצמבר כמעט ולא עולות מכוניות על הכביש ולכן מכוני הרישוי די רקים. 

לעומת זאת בחודש ינואר עולות הרבה מכוניות על הכביש ויש תורים במכוני הרישוי.

לכן אם הטסט בינואר-פברואר, עדיף לגשת בדצמבר.

אם האוטו יחסית חדש  ושעת זמן שלך לא שווה יותר מ 150 ש"ח, לא רואה סיבה להיעזר בשרות העברת טסט באמצעות מוסך. 

• מעניין 1

פורסם

תודה לכולם. 

שאלה נוספת - אני בעל ידע בסיסי ביותר, צפיתי בסרטון של כ 20 דקות על כל מה שצריך לבדוק לפני הטסט. 

והכל תקין. 

הרכב שנת 21, 35k ק"מ. 

טסט ראשון שלי בחיים, האם צריך להיעזר בשירות שכזה או שאין מה לפחד ללכת לבד באחד הבקרים? 

פורסם (נערך)

@Buki השנה הוכלתי בטסט ראשון (3 שנים) עם 22,000 ק"מ על צמיגים יבשים. בהחלט אפשר להכשל על כל מיני חלקים מתכלים כמו צמיגים, מגבים, נורות או ליקויים כמו כיוון פרונט. אבל אלה דברים קטנים ובכל מקרה מצריכים החלפה במסגרת תחזוקה שוטפת.

פות"ש - לפני הטסט בדוק מגבים (תראה שהם שלמים והלהבים גמישים) ונורות (העזר במישהו שיילחץ על הבלמים). תן מבט על הצמיגים - אם הם נראים יבשים או שחוקים גש לצמיגיה והחלף - זה קריטי לבטיחותך - ואם לא גש לטסט, מכסימום תכשל, תחליף צמיגים ותחזור להראות לבוחן (עלות טסט חוזר 20 ש"ח). לגבי כל מיני פריטים קטנים כמו נורות או מגבים אני נוטה לקנות אצל השכן של מכון הטסטים, בד"כ יותר יקר אבל נוח וחוסך זמן, לפעמים גם את עלות הטסט החוזר. פריטים כמו צמיגים, ובוודאי תיקונים מיכאניים, במוסך (או צמיגיה וכו') המועדפים עלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

כתבתי שהסיכוי להיכשל על דברים רציניים הוא אפסי, מגבים ונורות זה לא משהו רציני ואם הגיע למצב שהצמיגים לא עוברים טסט ונכשל על זה אז מצויין, ילך ויחלוף צמיגים.

ממה יש לחשוש פה ואיפה הערך המוסף של שרות העברת טסט עלי ידי המוסך?

פורסם

רק עניין של נוחות. לטעמי לא מצדיק 150 ש"ח - כאמור, אני מעביר את הרכבים שלי בעצמי מ-1987. אפילו אבא שלי היה לוקח את הרכב בעצמו לטסט עד גיל 10, בשנים האחרונות כנראה היה מבקש מהבוחנים להעלות אותו על הבור וזהו.

• תוכן חדש...