Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, מלטבשי כתב:

וממשיכים לדחוף המיכלים החדשים

אתה יכול לאמר אם המיכלים ששופצו לעומת המיכלים החדשים שונים במשהו זה מזה?

אם התקלה שם היא אלקטרונית ולא מכאנית או מבנית?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאורך השנים, נתקלתי לא פעם מוצרים מחודשים ע"י היצרן. 

זה מגיע לידי ביטוי במדחס למזגן, מסרקי הגה, ציריות, מתנעים, מזרקים למנועי דיזל, אלטרנטורים ואפילו מנועים שלמים.

זה לא פחות טוב מחלק חדש. החלקים עוברים תהליך של פירוק מלא, בדיקה לאיתור כל החלקים הבלויים הניתנים להחלפה (שכמובן מוחלפים בחלקים חדשים) והרכבה מחדש.

מניח שיש חלקים שלא ניתן לחדש ואז משתמשים בחלקים מהם לתקן חלקים אחרים.

החלקים מקבלים מק"ט שונה מחלק חדש. בחלק לא קטן מהמקרים צריך להחזיר חלק ישן ליצרן.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 12 שעות, lanosforce כתב:

אבל ב1.5HDI הבנתי שהאוראה נדרשת לפעולה תקינה של הDPF - אפשר בכלל ברכב הזה לבטל אוראה בלבד? ומה ההשלכות של זה על הDPF אם כן מבוטל?

לא הבנת, כי גם מי שניסה להסביר לך, כנראה לא מבין כלום, כזה פשוט...תשובה חד משמשעית כן אם יודעים איך, והבדיקה מאוד פשוטה, לעשות "רגנרציה מאולצת" ולבדוק אם זה עובד, ממילה צריך את זה כי בגלל מבנה של ממיר/ארוע לרוב P20EE באה ביחד עם P242F !

לאמר בכנות כרכב - הוא עונה לי בדיוק על הצרכים המשפחתיים כרגע בייחוד הרכות והנוחות שלו. אני מקווה מאוד לשקט מהרכב הזה בשנתיים הקרובות לפחות. חושב להכין את עצמי למקרה של תקלה במיכל האוראה (זה הלוח החשמלי שלו שנהרס אם אני מבין נכון)

אני באופן אישי סובל מאוד מהגב שלי, רקע של פציעה עוד בתקופת השירות ובגיל שמתקרב כבר יותר ל50 מ40 אני כבר לא ממש מעוניין לטפל יותר ברכבים שלי בעצמי - הנוחות של האיירקרוס זה באמת משהו שאני לא רוצה לוותר עליו.

אחלה רכב, אל תתרגש מכל התגובות הזויות פה, אם הקוד אצלך הייתה P20EE, עשית את היישור קו הנכון, מאות רכבי PSA שאני רואה בשנה, בדגם שלך כמעט לא ראיתי תקלת מיכל, מעל 90% זה מה שתיארתי קודם, ובודדים היו עם בעיות בחיישן נוקס אחורי/מזרק/בעיות חשמל. גם נושא של שרשרת קאמשאפט אני אישית לא פגשתי באיירקרוס !

לפחות על הרעה החולה הזו - יש ייצוגית כבר. זה מה שחשבתי שקרה לי באותו יום, לא ציפיתי לזה שהממיר והDPF יהיו הבעיה - אני לא אתפלא אם תוך זמן קצר גם זה יהפוך לייצוגית ובמקרה כזה כבר אנקוט את הצעדים.

תניח את דעתך, אין שום סיכוי, כי ממילה זה חלק מתכלה, ונראה אותך מוכיח שאיו רשלנות תורמת מצידך (הרבה אנשים מסורבים בדגמים הישנים עם בעיות מיכל, כי לא מסוגלים להציג 3 טיפולים אחרונים שנעשה לפי הוראת יצרן!). 2 חלקים הראשונים של הממיר, יכולים להפגע משימוש בשמן מנוע ירוד/לא לפי התקן/דלק מהול/שימוש בכימיקלים/מזרק אוראה "משתין"/התחממות יתר/תקלה מכאנית במנוע....
בקיצור לכל בעלי PSA, המלצה חמה פשוט להיות עם יד על הדופק, עם כל הכאב שבדבר לטפל במקום עם תיעוד הולם ולא במוסכי מדרכה/כלליים, ואם P20EE יקפוץ לפני 120 אק"מ/5 שנים יש לכם סיכוי טוב ל"רצון טוב" אם אתם אנשים פיקחים!
אני יכול להגיד ש-2 החלקים הראשונים Absorber Catalyser כבר יכולים להפגע אחרי 60-70 אק"מ !

לפני 4 שעות, מלטבשי כתב:

אני לא מדבר על לוגיקת ניהול מנוע ואני לא מתיימר להיות מומחה.

אהה נכון את מנורת ADBLUE מדליקה רוח הקודש/מהשמיים-תלוי אמונה או סתם בגלל שקמת עקום .....WTF
לא מתיימר להבין כלום אבל מתעקש לקבוע עובדות לא קשורות למקרה!

לפני 4 שעות, מלטבשי כתב:

אני מדבר על ניסיון של עזרה לאנשים שנאמר להם שצריך להחליף מזרק+סנן. בתחילה לא פקפקתי עם הדיאגנוסטיקה עד שנתקלתי בחוסר במלאי של מזרק. 

לרכב הותקן סנן חדש ומזרק ישן. הכל עבד ועובד רגיל. לא 5-10 דקות, מדבר על חודשים רבים ועל רכב עבודה (ברלינגו).

יש דגמים שהיצרן כבר מוכר מיכלים משופצים, העלות נמוכה משמעותית. לא מספרים בארץ לאף אחד וממשיכים לדחוף המיכלים החדשים

תמשיך עם תשובות לא קשורות לעיניין...זה דיון על מערכת סינון של מנוע DV5RC !!! כל קשר לדגם מנוע 1.6 עם EDC17C60, מקרי בלבד.

לפני 4 שעות, מלטבשי כתב:

יש דגמים שהיצרן כבר מוכר מיכלים משופצים, העלות נמוכה משמעותית. לא מספרים בארץ לאף אחד וממשיכים לדחוף המיכלים החדשים

שוב פעם מה זה קשור למקרה של lanosforce  ?? מה זה היה עוזר לו עם תקלה של P20EE ?
שוב פעם כל הדיבורים ברמזים, אתה בכלל מודע שמיכל שונה לגמרה ביורו 6.3/6.4 ואין יותר מצוף הקלאסי ??? הניתור של כמות איכות דרך רכיב אולטראסוניק

nd.thumb.png.88c7147528d9342065c2154c4532904e.png

נסכם, הכל מתחיל בלהבין עד כמה ניהול זיהום אוויר כל כך רכיב אינהרנטי/תבוע עמוק במפות של מחשב ניהול מנוע MD1CS003, יש ניתור גם להזדקנות של רכיבים בתוך הממיר ! 

dn.thumb.png.a3fad923c7fb49208748648831448851.png

אתן לכם "דוגמא מוחשית" מצילומי מסך של אנשים שעושו מדידות נכונות לפרמטרים, שמצריך נסיע עם מצערת מלאה/עזיבה/סרק של כמה פעמים וניתוח של נתונים.

1. מצערת 100%

DN_1.thumb.png.be809caaeee97d969bcef09a62bcc150.png

2. עזיבת מצערת 0%...ערך של PPM אמור לרדת ל-0

DN_2.thumb.png.6d4ed595fd086bc7cf3184a8041b324c.png

3. נסיע מנהלתית 80קמ"ש

DN_3.thumb.png.0cc113a766bd5170384a0de026144efa.png

המערכת מתוכנתת באמצאות שני חיישני NOX להפחית את רמת PPM קרוב ל-90%...ואם זה לא מצליח מתחיל להקפיץ P20EE.
לכן מנוע הזה יותר נקי מכל מנוע בנזין עד יורו 5...אבל זה עולה כסף לשמר את התכנון הזה, שרוב האנשים לא מעוניינים לשלם...כזה פשוט !

• אהבתי 5
פורסם

לנוס..

של ראשון של מוסך זו דיאגנוסטיקה.

אם קוד התקלה הוא P20EE השלב הראשון הוא עדכון תוכנה ל-ECU. בוצע?

לאחר מכן נסיעת מבחן ובדיקה אם התקלה חוזרת.

אם הרכב שלך 2020, הוא עומד בתקן יורו 6.2, אז כל הדיבור על מדידה אולטרסונית, לא ישים.

לרכב שלך, יש מיכל משופץ בקטלוג היצרן.

לפני כשעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

תמשיך עם תשובות לא קשורות לעיניין...זה דיון על מערכת סינון של מנוע DV5RC !!! כל קשר לדגם מנוע 1.6 עם EDC17C60, מקרי בלבד

איפה כתבתי 1.6? כל ההתייחסויות הן ל-1.5.

אתה אדם מקצועי, אחלה. אשמח אם תשתדל לשמור על שיח לא מתנשא.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תשובות

כן בוצע עדכון, זה גם רשום בקבלה.

הרכב 2020 לגבי המיכל אוראה, תודה על הטיפ!

לגבי טיפולים, הרכב היה בבעלות טרייד היבואן עצמו בשימוש של טרייד היבואן!

הטיפול היחיד שחסר לו תיעוד הוא טיפול 75

הרכב נרכש עם 118 קילומטרים ולבקשתי בוצע ותועד טיפול עי הטרייד.

שנה לאחר מכן טופל על ידי במוסך מורשה את שמו לא אציין מחוסר שביעות רצון מהשירות וחוסר שביעות רצון מטיב האחריות שבחלקה, בלתי יישימה!

הרכב עבר קיט dv5 עצמונית במוסך מומחה והקיט הוא קיט מקורי צרפתי כולל קיט טיימינג מלא.

התקלה הנוכחית אובחנה, לדעתי במקצועיות רבה מול אור מור והטעות שלי היא שמעבר לזה שאור מור באו לקראתי לא ביקשתי לדבר על רצון טוב מטעם היבואן.

נכון לעכשיו אני אמשיך עם הרכב עד חודש יוני לפחות וכנראה פשוט אמשיך עם הרכב לפחות עוד שנה עד תום האחריות על הממיר.

אני בהחלט מתכוון לטפל בנושא התיעוד החסר של טיפול 75 ולגבי נושא סעיפי האחריות ובנושא דלת תא המטען.

אני לא מתכוון לבטל אוריאה מטעמי בריאות במשפחה אינני מוכן להגביר חשיפה לזיהום מסוג זה.

תודה לכולם על המידע שכן זו אחת ממטרות השרשור ומקווה שהעדכונים הבאים יהיו אופטימיים יותר, מהנים יותר כמו שהיה תמיד.

• רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 44 דקות, מלטבשי כתב:

לנוס..

ממספר RP/DAM 15686 התוכנה מעודכנת, שזה 20.10.2019...רוב האיירקוסים שעלו לכבישים פה שאני ראיתי זה ייצרו אחרי תאריך הזה, אז מוסך לא של רשת ומבין עיניין לא יבזבז זמן על שטות הזאת, ישר יעבור על פינוח של לייב דטה.

לפני 58 דקות, מלטבשי כתב:

אם הרכב שלך 2020, הוא עומד בתקן יורו 6.2, אז כל הדיבור על מדידה אולטרסונית, לא ישים.

במיכלים של רכבים שיוצרו 2020+ פחות נפוץ בהרבה, תקלות P20E8 ומצוף...לידיע הכנסתי שמ-6.3/6.4 בגלל השינוי הזה יהיה עוד יותר פחות, ותפסיקו ישר לשלוף את הנושא של מיכל אוראה ולהשלות אנשים (מנגד הוסיפו עוד חיישן SOOT, וכמה קודים, למשל P20EF שיהיה כוכב עוד כמה שנים) ואם כן יש בעיה, האלגוריתם דווקא מדוייק תקבל קוד ספציפי למיכל בצירוף P20EE, אבל מניסיוני הרב, זה כבר הרבה פחות בעיית מיכל...האם לא הוחלפו סתם מיכלים לאנשים ?!! בטח שכן...ואחר-כך אחרי כמה חודשים התברר שהבעיה בכלל בממיר,אז ? זה סטנדרט ברמת איבחון הקיים ברוב המוסכים.
האם מחוייב להחליף גם מזרק ? רוב המקרים בטוח שלא, אבל זה לא סוד שפרוטוקולים של היצרן מאוד נוקשים/עם שולי ביטחון רחב, ואפילו אם אין את קודים האלו

345.thumb.png.9f519e403aa6070dd094ef100964de02.png

אבל זה כבר נושא אחר.

לפני כשעה, מלטבשי כתב:

איפה כתבתי 1.6? כל ההתייחסויות הן ל-1.5.

אז לא היית כותב "...עקרונית, אין קשר בין DPF למזרק אוריאה.

תלוי מספר תקלה, לרוב צריך להחליף רק אחד מהם. .."
במוסך רשת ממש יש קשר, וכבר התייחסתי לזה מקודם.

לפני כשעה, מלטבשי כתב:

אתה אדם מקצועי, אחלה. אשמח אם תשתדל לשמור על שיח לא מתנשא.

אז לך יש גישה לחשבון דילר, אחלה. כל מה שאתה רואה, גם לי יש גישה ויותר, אין לי צורך שתשלח לי מק"טים, מכיר הכל, מזמן כבר הרבה אנשים במסגרת "רצון טוב" זה מה שקיבלו.
אם התחושה שלך, זה שאני מתנשא, זאת כבר בעייה שלך, מנסה לנמק את הטיעונים שלי, וכן, בפעם המיליון הסגנון שלי ישר מדי, וזה לא עובר טוב אצל הרבה אנשים, וזה בגלל קוצר זמן וסבלנות שכבר אין אחרי גיל 50, תמיד מוזמנים לדלג (כולל אותך) על מה שאני כותב !

• אהבתי 3
פורסם

הרכב שלי ייצור יוני 2019 אז כנראה שגם עדכון התוכנה בפן הזה, מוצדק.

לא יודע מה היה קוד התקלה אצלי, לא בדקתי למרות שיש ברשותי דיאגבוקס 9 עם לקסיה אני בוחר שעדיין לא להתערב ברכב הזה בעצמי וכן אם הייתי מגיע למצב שהיה צריך לאפס בלית ברירה בכדי לנסוע עוד קצת הייתי.

הגעתי למוסך עם טווח של 800 קילומטרים.

ברור לי שמערך השיקולים שלי ותהליך קבלת ההחלטות שלי מאוד לא ברור להרבה אנשים ואני רוצה להאמין שבטווח הארוך אני יודע מה אני עושה.

נדלקו נורית אדבלו וצ'ק אנג'ין. בגלל האדבלו הוטעיתי לחשוב שבהכרח זו תקלת אוראה בלבד.

בהמשך כבר אתערב באבחון.

אבל מה שעוד יותר מדאיג אותי כאן הוא סוג הידע שקיים למשל אצל קיורוטוש, אני לא יודע אם זה ידע שקיים רק אצל מורשי יבואן?

או שזה קיים גם אצל מוסכים מתמחים ואם כן איך ועד כמה הם מתעדכנים בפרטים הטכניים אם אינם מורשי יבואן?

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני שעתיים, מלטבשי כתב:

שלב ראשון של מוסך זו דיאגנוסטיקה.

לאחר מכן נסיעת מבחן ובדיקה אם התקלה חוזרת.

לפני 37 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ממספר RP/DAM 15686 התוכנה מעודכנת, שזה 20.10.2019...רוב האיירקוסים שעלו לכבישים פה שאני ראיתי זה ייצרו אחרי תאריך הזה, אז מוסך לא של רשת ומבין עיניין לא יבזבז זמן על שטות הזאת, ישר יעבור על פינוח של לייב דטה.

לפני 2 דקות, lanosforce כתב:

הרכב שלי ייצור יוני 2019 אז כנראה שגם עדכון התוכנה בפן הזה, מוצדק.

@קיורטוש אוטומוטיב

לפעמים צריך להצמד לעובדות לפני ששולפים את הקלאצ'ניקוב ויורים לכל כיוון.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קלאצ' זה לחלשים אני מעדיף בידיים חשופות או כלי מטבח מעץ, לא משוייף, עם קוצים!

רק אומר.

נ.ב זה הולך מצויין עם סינר my little pony

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 1 דקה, פריג'י כתב:

לקרוא את קיורטוש ולהיזכר בבני ל....

רק הוותיקים יבינו את מה שכתבת כאן :-) :-) 

• מצחיק 3
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בני ל' זה אגדה, ברבור אמיתי שזכיתי להכיר.

כולל הנעה קרה של סילבר שאדואו שאני בחייים לא אשכח

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 19 שעות, lanosforce כתב:

הנוחות של האיירקרוס זה באמת משהו שאני לא רוצה לוותר עליו.

מסכים איתך ב-100% וגם אצלי הגב לא במצב מושלם כבר ...

אם אתה יכול תחליף לבנזין 1600 טורבו שנתון 2021 (לדעתי ב-2022 הביאו כבר רק 1.2 טורבו בנזין). נכון - תצטרך לקבל דגם מפואר יותר עם סאנרוף מעצבן וצריכת דלק פחות טובה אבל ללא תקלות ידועות.

בעוד כשבועיים אחגוג 4.5 שנים עם הרכב שלי ואין לי שום כוונה להחליף אותו בעתיד הנראה לעין - בדיוק בגלל נושא הנוחות.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 42 דקות, G. P. Magnus כתב:

אם אתה יכול תחליף לבנזין 1600 טורבו שנתון 2021 (לדעתי ב-2022 הביאו כבר רק 1.2 טורבו בנזין). נכון - תצטרך לקבל דגם מפואר יותר עם סאנרוף מעצבן וצריכת דלק פחות טובה אבל ללא תקלות ידועות.

להכניס אותו לרכב בן 4-5 כאשר בעבר כבר היתה לו DS והוא מספיק הבין איך זה בדיוק עובד ב THP 1.6, אין היגיון בלהכניס אותו לאירוע כזה שוב פעם. עדיין ב THP 1.6 יש את תחלואי הגיל כשמגיע הזמן (ממיר קטליטי, פורק לחץ, מכסה שסתומים ועוד).

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...