Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מאבטח ארכיון אזרחי רגיש, כל שעה וחצי צריך לעשות סיבוב ולדווח.

הכל תקין ושגרתי. קצת לפני שעה 4 בבוקר, דממה. אני מנמנם על הכסא אני שומע רעש חזק של פיצוץ. מאד נבהלתי, מייד דרכתי את הנשק ודיווחתי למוקד. אני מתחיל לסרוק את המבנה לבד.מדובר במבנה ענקי בן 8 קומות. לא מצאתי כלום. שום דבר חריג. כאשר נכנסתי לשרותים גיליתי שהכיור התנפץ בעצמו למיליון חתיכות קטנות, כל השרותים מלאים ברסיסים. מילאתי דו"ח אבל לך תסביר את זה למנהלת בבוקר.......

עריכה אחרונה על ידי yossy
כתיב
  • רעיון טוב! 1

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשהייתי בן 16-17 בערך, נסענו כמה חברים לצפון. מחכים לטרמפים בצומת פוריה, היעד: הירדנית. 

מגיעה גולף אדומה, 3 דלתות (מושלם לחטיפה!), עוצרת לנו. 

(אני אף פעם לא אומר לאן אני צריך לפני שהנהג אומר לאן הוא מגיע, אבל עמדנו שם כ"כ הרבה זמן שכבר נמסו לי האידיאלים). 

נהג (חזות ערבית, אבל כמה אפשר לחכות לטרמפ): לאן אתם צריכים? 

אני: לאן אתה מגיע?

נהג: לאן אתם צריכים? 

אני: לירדנית. 

בואו תעלו. 

מתחילים נסיעה, אחרי חצי דקה הנהג מצהיר: אני חוטף אתכם עכשיו. (בואו נגיד שכאן הוא רק אישר לכולנו את המחשבות שעברו לנו בראש). 

אנחנו מגחכים בפחד, כי אין לנו משהו אחר לעשות וממשיכים נסיעה.

ואז הוא שואל: מאיפה אתם? 

חבר שלי (שהוא נורא חכם בעיקרון...): מהשומרון. 

נהג: אוי לא, אני שונא מתנחלים, איזה טעות עשיתי. טוב, אמרתם שאתם צריכים לירדן נכון?

אנחנו: לירדנית, כן.

נהג: לירדן, כן, לירדן. 

דקות ארוכות של פחד וזיעה עם חייגן שכבר לחוץ '100' וכל שצריך לעשות זה ללחוץ 'חייג' הסתיימו בהגעה לירדנית ובריחה מתוך הרכב. 

בפעם אחרת עצרה לנו שם יגואר, אבל זה לא סיפור מפחיד.

פורסם

2 הסיפורים קורים במהלך הצבא:

יושב במשרד עם בוחנת נשק (נראה לי זה השם המקצועי של זה בצבא...) נכנס אע"צ ומבקש ממנה לפרוק את נשקו, היא אומרת לו שתכף תעשה את זה, הוא חסר סבלנות מרים את הנשק, ורוצה לפרוק בעצמו. כדור בקנה - נפלט. פיצוץ אדיר בתוך החדר, מלא אבק וצפצוף מתמשך באוזניים. מבט הצידה מגלה שהכדור כמעט וחיסל אותי, עשה חור בקיר. תוך 10 שניות כל הבסיס אצלנו.

סיפור שני, עוברים בחווארה במסחרית צבאית, אני ונגד. מבין הרכבים רץ ילד בערך בן 10, הנגד לוחץ חזק על הברקס והילד נבהל. המון מתחיל להתקרב לרכב שלנו ולאגף אותנו. הייתי משוכנע שעוד רגע מבצעים בנו לינץ'. מהצד מגיח פלסטיני זקן ואומר להם להתפזר, והם מתפזרים.

בתאריך 13.10.2023 בשעה 10:32, Igalz כתב:

חבר שלי.... כשהיה צעיר, היה לו קטע עם משהי שבעלה היה איש קבע. 

יום אחד היה ערב, ובעלה היה בתורנות בבסיס. לפתע באמצע התורנות הוא החליט לקפוץ הבייתה בלי להודיע, עם נשק... 

חבר שלי טוען שזו החצי שעה הכי מפחידה בחיים שלו. ולא, הוא לא נתפס.

הזכרת לי סיפור דומה, רק ששם זה היה אבא שלה, והיינו נערים. התחבאתי מאחורי הדלת עד שאיכשהו היא הצליחה להוציא אותו מהבית, וברחתי משם.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 16.10.2023 בשעה 15:56, דובצע כתב:

הייתה עגלה עם 4 גלגלים אותו גודל ומעליה אמבטיה-היא הייתה בסיס לרכבי 4 גלגלים מהירים מדיי בירידות

IMG_5857.png

כבר מאז התחלת לבצע דיזיין לג'מפי שלך?

• מצחיק 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ב- 1999 הייתי באימון מילואים הראשון שלי אחרי השיחרור. עשינו תרגיל טנקים והגענו לחנייה. המא״ג של הקצין שלי הפסיק לירות בגלל מעצור והוא ביקש ממני עזרה בלתפעל אותו. בזמן שאני רוכן מעל המקלע יחד עם הקצין (שנינו עדיין עם כפפות וקסדה) עלה הנהג של הטנק השני על הטנק שלנו בלי להגיד לנו שהוא עולה ונעמד על תובת הטנק מולנו ומול המקלע. אני עם העיניים על המקלע בכלל לא שמתי לב שהוא שם. כמובן שהבלתי צפוי קרה ונפלט הכדור שהיה בקנה וחלף ליד הראש שלו ממרחק של שניים שלושה מטרים. אני הייתי בהלם מוחלט. לא הבנתי למה הוא עלה בכלל ועוד בלי לומר לנו. הייתי בטוח שיהיה לנו תחקיר רציני ברמת מח״ט או משהו (רמז: לא היה כלום). עוד לא ידעתי מה זה מילואים. בסדיר דבר כזה בחיים לא היה קורה - לעלות על טנק בלי להגיד ולפני פריקת מקלעים אסור בתכלית האיסור. שתבינו שיום קודם הוא סיפר לי שהוא עובר עם אשתו טיפולי פוריות.

ב- 2019 החמאס ירה שתי רקטות בהפתעה לאזור המרכז. נדמה לי שאז היתה הפעם הראשונה שהם השתמשו בתירוץ של הברק שהצית את הרקטות וגרם לירי. 

אני ובתי הקטנה היינו לבד בבית והיא כבר ישנה. איך שהחלה האזעקה לקחתי אותה מקומה 3 למטה למקלט. אני עומד שם מחזיק אותה עלי והיא עדיין ישנה עמוק. רק אני והיא בלי אף שכן ועם אור כבוי כדי שהיא לא תתעורר. 

ככה עמדתי עד אחרי ששמעתי את הבום. הלב שלי דופק חזק ואני מרגיש כל פעימת לב שלי כנגד הגוף הקטן שלה. אז החלטתי שעד העימות הבא אני אגור בדירה עם ממ״ד.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 44 דקות, ArikB כתב:

בסדיר דבר כזה בחיים לא היה קורה

הזכרת נשכחות..

סדיר, גובניק, הלכתי לעשות אבט"ש של שבוע בגבעה עלומה עם ציוד מעניין של בעלת ברית. שמירות זה הכי זין שיש אבל התנאים, חבל על הזמן.

התקשורת משום מה היא באמצעות טלפונים קווים, לכו תבינו. קרה מקרה והיו 2 (חייל וחיילת) שהיו אוהבים לתפוס את הקו הטלפוני שעות על גבי שעות. ככה שאם קורה משהו לך תתפוס את החמ"ל בקו הטלפוני. 

המקרה הכי הזוי שהיה לי ותאמינו לי שקרה לי.

עולה לעוד שמירה. לא משהו מיוחד, עוברים על הנהלים וזזים לעמדות שמירה. אני בעמדת שמירה מסוימת שטיפה רחוקה מהשער ככה שלא ממש רואים את השער.

עוברת שעה ועוד שעה. פתאום משום מקום מגיחה לפתע מכונית רנדומלית (אנחנו באמצע שום מקום, אין לה שום דבר לעשות באזור וגם אין שום מסלול נסיעה לרכבי שטח באזור כי מיקום אסטרטגי). ישר הלחץ עולה, מנסה לעלות מול החמ"ל אבל 2 המאוהבים מדברים בטלפון, אין לי שום ברירה ואני משקשק את הנשק ובא לירות, אבל לפתע עונים לי בטלפון ומציינים שזה לא רכב חשוד. הרכב עבר בשער אבל לא נתנו לו להיכנס כי אסור -> מיקום אסטרטגי.

יורד מהשמירה ומקבל נזיפה מהקצין התורן שהיה באבט"ש. אחרי השיחה מבין כמה מזל היה לי, שזה הכי קרוב שהיה לי להיכנס לכלא על 2 מאוהבים וטעות בזיהוי.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בגיל 9:

נוסע עם המשפחה לנופש בצפת. יוצא מהמלון ומתרחק. פתאום אני רואה לראשונה בחיי קבוצת כושים אמיתיים, מהסיפורים. אז לא ידעתי על אתיופים ומחנות עולים. רעדתי ושקשקתי. ניסיתי לחזור ואיבדתי את דרכי. פתאום ראיתי ניידת משטרה חונה (טרנזיט ישנה). פניתי לשוטר שם ובכיתי לו שאיבדתי את המלון ויש כושים. השוטר, לא חכם במיוחד, מחוון בידו את הכיוון הכללי למלון ומשחרר אותי.

הגעתי למלון מפוחד ובוכה. מאז יש לי רתיעה וסלידה משוטרים. לא יכול למחות את זה.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זוכרים את עוזי ?  זה של גל?  (בני כמה אתם?) אז בעוזי כידוע אם יש מעצור - סכנת מוות כי תנועה קלה *כן* יכולה לשחרר את המעצור ואז הוא יורה.  זה היה רקע כללי.

מילואים.  צאלים.  אני ואחד הסמבצים מוציאים את חיילי פלוגת מפקדה למטווח.  לפני המטווח עצמו, מקריאים להם את הנוהל, ומזכירים כמה פעמים שאם יש מעצור - לא מסתובבים, מכוונים את הנשק למעלה ומחכים.

המטווח מתחיל, אני והסמבצ מאחורי שורת היורים.

ואז אחד החיילים מסתובב אלינו, הנשק אופקי לחלוטין ומכוון אלינו כמובן ואומר - המפקד, יש לי מעצור.

הדר הבא שאני זוכר זה שאני שוכב על האדמה, הסמבצ לצידי, והפנים שלו לבנות לגמרי.

עד היום אני תוהה איך אני נראיתי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, dani666 כתב:

ואז אחד החיילים מסתובב אלינו, הנשק אופקי לחלוטין ומכוון אלינו כמובן ואומר - המפקד, יש לי מעצור.

בכל מטווח חייב להיוט ההדיוט הזה

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
בתאריך 17.10.2023 בשעה 13:38, EliC25 כתב:

סיפור שני, עוברים בחווארה במסחרית צבאית, אני ונגד. מבין הרכבים רץ ילד בערך בן 10, הנגד לוחץ חזק על הברקס והילד נבהל. המון מתחיל להתקרב לרכב שלנו ולאגף אותנו. הייתי משוכנע שעוד רגע מבצעים בנו לינץ'. מהצד מגיח פלסטיני זקן ואומר להם להתפזר, והם מתפזרים.

מסחרית צבאית זה משאית? או שזה רכב צבאי כבד אחר?

אני מבין שהנגד הוא זה שנהג ברכב בזמן התקרית? או שאתה זה שנהגת והוא רק התערב לעזור לך עם הברקס?

זה קרה  בגלל שאותו נגד, בהנחה שהוא זה שנהג, נסע מהר מדי ולא היה מוכן בזמן לבלימה בגלל שרצה לצאת מחווארה כמה שיותר מהר? או שזאת הייתה נטו אשמתו של הילד שהתפרץ בפתאומיות לכביש והפתיע אותכם, בעוד שהבגד נהג כחוק ובמהירות המותרת(כתבת שהנגד בלם ממש חזק)? זה קרה במעבר חצייה או קרוב לזה?(אםהיה שם בכלל מעבר חצייה)

היה לכם ממש מזל שמישהו מהם החליט מיוזמתו לפזר את ההפגנה ויצאתם משם בשלום, מה היה קורה אם חס וחלילה הייתם פוגעים בילד? אז הייתם חייבים לעצור כמובן  (יש הנחיות למצבים כאלה)? כי באמת בנוסף לכל הצרות הביטחוניות רק חסר שרכב צבאי ידרוס שם ילד כדי להדליק את השטח שגם ככה דלוק.

בקיצור, שמח בשבילך שהאירוע נגמר בשלום, בטח ממש פחדתם באותו הרגע.

פורסם
לפני כשעה, NEW10 כתב:

או שזאת הייתה נטו אשמתו של הילד שהתפרץ בפתאומיות לכביש והפתיע אותכם

כמי שנוסע בחווארה ובכפרים נוספים על בסיס קבוע - קפיצות של הולכי רגל לכביש זה דבר שבשגרה. 

פורסם
לפני 22 דקות, topop כתב:

כמי שנוסע בחווארה ובכפרים נוספים על בסיס קבוע - קפיצות של הולכי רגל לכביש זה דבר שבשגרה. 

חשבתי שבקתבים ואבנים.. גן כדורים של קלצ'ניקוב מידי פעם...

פורסם
לפני שעתיים, NEW10 כתב:

מסחרית צבאית זה משאית? או שזה רכב צבאי כבד אחר?

דודג' ראם

אני מבין שהנגד הוא זה שנהג ברכב בזמן התקרית?כן או שאתה זה שנהגת והוא רק התערב לעזור לך עם הברקס?

זה קרה  בגלל שאותו נגד, בהנחה שהוא זה שנהג, נסע מהר מדי ולא היה מוכן בזמן לבלימה בגלל שרצה לצאת מחווארה כמה שיותר מהר? הנסיעה בתוך חווארה הייתה עניין שבשגרה, ואי אפשר באמת 'לצאת מהר מחווארה' כי אתה נוסע בקצב של התנועה. הנסיעה לא הייתה מהירה. זה היה יחסית בכניסה לכפר. או שזאת הייתה נטו אשמתו של הילד שהתפרץ בפתאומיות לכביש והפתיע אותכם, בעוד שהבגד נהג כחוק ובמהירות המותרת(כתבת שהנגד בלם ממש חזק)? אפשר לבלום ממש חזק גם על 20 קמש. זה קרה במעבר חצייה או קרוב לזה?(אםהיה שם בכלל מעבר חצייה) כל הכביש הוא מעבר חציה בחווארה. אני לא יודע אם אתה מכיר את הכפר, אבל מדובר ברחוב ארוך שבצידיו יש עסקים, ורכבים עוברים אחד מול השנים בכביש דו סתרי עם 2 נתיבים (נכון לפחות ללפני עשור, אני לא יודע מה היום...) הרבה פעמים התנועה צפופה יותר ומבין רכבים שנוסעים לאט - עומדים יכול לקפוץ הולך רגל, זו בדיוק הייתה הסיטואציה.

היה לכם ממש מזל שמישהו מהם החליט מיוזמתו לפזר את ההפגנה ויצאתם משם בשלום, מה היה קורה אם חס וחלילה הייתם פוגעים בילד? אז הייתם חייבים לעצור כמובן  (יש הנחיות למצבים כאלה)? קרה לנו גם מקרה אחר שבחור מבוגר נפל ויצאנו מהרכב כדי לעזור לו. כי באמת בנוסף לכל הצרות הביטחוניות רק חסר שרכב צבאי ידרוס שם ילד כדי להדליק את השטח שגם ככה דלוק.

בקיצור, שמח בשבילך שהאירוע נגמר בשלום, בטח ממש פחדתם באותו הרגע.

תשובות בBOLD

• תוכן חדש...