Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש ברשותי הונדה סיוויק האצ'בק החדשה, 2018 1.0T

כשקניתי אותה לפני כ-5 חודשים בערך כשהייתי נוסע על 138 קמ"ש המד סל"ד היה נוגע ב-3 

עכשיו אני על 135 קמ"ש והמד סל"ד נוגע ב-3

כמובן שגם הצריכת דלק עלתה טיפה, זה היה מראה לי בהתחלה שאני צורך 7.7 ליטרים ל-100 ק"מ,

ועכשיו זה מראה לי שאני על 7.9, 

האם יש פתרון לזה או שזה נטו בלאי?

בנוסף, גם כשאני נותן גז אז לוקח לרכב הרבה זמן להעלות מהירות, האם זה בגלל שהרכב הוא מנוע אלף?

גם כשאני מאיץ אז ההילוכים לא משתנים, זתאמרת שהסל"ד נשאר תקוע על 3 ולא יורד, אני צריך להוריד את הרגל מהגז ולתת שוב גז בשביל שהסל"ד יירד וההילוך יעבור (רכב אוטומט מן הסתם), האם להחליף שמן גיר יעזור?

תודה רבה מראש על העזרה!!

פורסם

1. אל תגיע למהירויות כאלו אתה מסכן את עצמך ואת האנשים סביבך . זה פיקוח נפש.

2. צריכת הדלק עולה עם הבלאי זה נכון אבל יכול להיות שהיית יותר עדין עם הגז כשקנית את הרכב לכן הצריכה עלתה בהתאם.

3. הסלד נשאר יציב כדי שהרכב יסחוב. אם הוא יוריד את הסלד הוא יאבד כוח.

פורסם (נערך)

נשמע שהתרגלת לרכב.

מדובר בגיר רציף לא אוטומט רגיל. התיבה לפעמים מהססת ככה זה.

נשמע שאתה אוהב ללחוץ. תשמור על הרכב זה סה''כ 1000 טורבו. לא GTI.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם
לפני 59 דקות, Honboy כתב:

כמובן שגם הצריכת דלק עלתה טיפה, זה היה מראה לי בהתחלה שאני צורך 7.7 ליטרים ל-100 ק"מ,

ועכשיו זה מראה לי שאני על 7.9

נשמע כמו נתוני מחשב, לא ככה בודקים צריכה. 

צריכת דלק בודקים במשאבה. תתדלק כמה פעמים בתחנה שאתה סומך עליה (אותה תחנה), ותחשב את מספר הק"מ מהתדלוק הקודם עד עכשיו לחלק למספר הליטרים שנכנסו עכשיו (תדלוק מלא כמובן).

לפני כשעה, Honboy כתב:

כשקניתי אותה לפני כ-5 חודשים בערך כשהייתי נוסע על 138 קמ"ש המד סל"ד היה נוגע ב-3 

עכשיו אני על 135 קמ"ש והמד סל"ד נוגע ב-3

ואת החלק הזה לא כל כך הבנתי. על 3 קמ"ש אתה תופס אותו? יש מצב שיש לך חפץ כבד ברכב שאז לא היה וכו'. 

אשמח להסבר.

פורסם
בתאריך 3.10.2023 בשעה 20:15, netanel1014 כתב:

1. אל תגיע למהירויות כאלו אתה מסכן את עצמך ואת האנשים סביבך . זה פיקוח נפש.

2. צריכת הדלק עולה עם הבלאי זה נכון אבל יכול להיות שהיית יותר עדין עם הגז כשקנית את הרכב לכן הצריכה עלתה בהתאם.

3. הסלד נשאר יציב כדי שהרכב יסחוב. אם הוא יוריד את הסלד הוא יאבד כוח.

1. כביש ריק אחרי משמרת... 

2. לא הייתי עדין, נסעתי אותו הדבר...

למשל כשהייתי על האופנוע שלי שמתי לב לקלאץ' ולדברים, נראה לי פשוט מוזר שברכב ככה הסל"ד עולה בזמן שזה מגיע למהירות נמוכה ממה שזה היה נותן...

3. תמיד כשהרכב מחליף הילוך אז הוא נותן רוו כזה וההילוך מתחלף והסל"ד עולה ויורד, נכון?

אז יעני הרוו הזה לא קורה

בתאריך 3.10.2023 בשעה 20:28, NTZSV כתב:

נשמע שהתרגלת לרכב.

מדובר בגיר רציף לא אוטומט רגיל. התיבה לפעמים מהססת ככה זה.

נשמע שאתה אוהב ללחוץ. תשמור על הרכב זה סה''כ 1000 טורבו. לא GTI.

יש פתרון לזה אבל שהכוח שלו יורד...?

בתאריך 3.10.2023 בשעה 20:32, topop כתב:

נשמע כמו נתוני מחשב, לא ככה בודקים צריכה. 

צריכת דלק בודקים במשאבה. תתדלק כמה פעמים בתחנה שאתה סומך עליה (אותה תחנה), ותחשב את מספר הק"מ מהתדלוק הקודם עד עכשיו לחלק למספר הליטרים שנכנסו עכשיו (תדלוק מלא כמובן).

ואת החלק הזה לא כל כך הבנתי. על 3 קמ"ש אתה תופס אותו? יש מצב שיש לך חפץ כבד ברכב שאז לא היה וכו'. 

אשמח להסבר.

לא הוספתי כלום לרכב, הקטע שזה גם היה בהדרגה, 

בהתחלה הגעתי ל-138 קמ"ש, אח"כ 137, אח"כ 136...

האם זה משהו במנוע וכדאי לשקול לעבור רכב?

פורסם
לפני 24 דקות, Honboy כתב:

לא הוספתי כלום לרכב, הקטע שזה גם היה בהדרגה, 

בהתחלה הגעתי ל-138 קמ"ש, אח"כ 137, אח"כ 136...

האם זה משהו במנוע וכדאי לשקול לעבור רכב?

אולי היית אחרי ארוחת חג? צוחק כמובן. לא הייתי מתרגש, מדובר ב3 קמ"ש. 

אתה מרגיש עוד משהו חוץ מזה?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 5.10.2023 בשעה 18:31, topop כתב:

אולי היית אחרי ארוחת חג? צוחק כמובן. לא הייתי מתרגש, מדובר ב3 קמ"ש. 

אתה מרגיש עוד משהו חוץ מזה?

אני רזה למזלי 😂😂

אני תופס את ה-3 קמ"ש כי אחרי עוד קצת זמן זה יהיה 5 קמ"ש ואז 6 ועוד ועוד...

יש מצב זה בעיה בצילינדר? 

פורסם

ההפרשים עליהם אתה כותב, קטנים מדי מכדי לבסס עליהם משהו. מדובר באחוזים בודדים ככל שמדובר בצריכת הדלק, בשיברי אחוזים ככל שמדובר ביחס סיבובי מנוע ומהירות. לגבי התנהגות המנוע והגיר, זה גיר רציף, כך הוא מתנהג. הייתי מחפש סיבות אחרות לדאגה, אם מוכרחים לדאוג.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי מה שאמרת על הסל"ד וצריכת הדלק, אני יכול להגיד לך שהרבה פעמים סוג השמן משפיע- אם החלפת את הסוג של שמן המנוע ההתנגדות למנוע יכולה לעלות/לרדת ובהתאם גם צריכת הדלק (באופן מינורי כמו שתיארת, אבל זה קורה).

לגבי הסל"ד 3 קמ"ש זה בגודל יכול גם להיות כל דבר כמעט ברכב כי זה כלכך מימורי, אפילו שינוי מזג האוויר יכול לגרום לזה

פורסם

לא כל כך מבין את הטענה לגבי סל"ד שמושפע ממשקל הרכב ובגדול, עומס על המנוע - אלא אם הכוונה היא בגלל שמדובר בתיבה רציפה?

ולגבי שינוי בצריכת דלק - זה כל כך מינורי (ועוד כשזה נתונים שמגיעים ממחשב הרכב, שאינם מדויקים), שאין לזה משמעות כלל. קצת יותר עמידות בפקקים, קצת יותר נסיעות ב-138 קמ"ש - וצריכת הדלק עולה. בחייאת, זה הבדל של ליטר למיכל. אם הוא עמד במצטבר 20 דקות יותר ברמזורים אדומים, זה כבר מסביר שליש מההבדל.

פורסם

נדמה לי שקנית

בתאריך 3.10.2023 בשעה 19:31, Honboy כתב:

(רכב אוטומט מן הסתם)

זהו, שלא ממש.

יש מצב שלא קנית את הרכב שחשבת ושמתאים לך.

הסיביק נוחה ועם מערכות בטיחות טובות+ לשנתון. אבל ההיגוי קצת מוזר ויש לך תיבה רציפה אנמית שמסרסת את המנוע (כשלעצמו 3 צילינדרים 129 כ"ס). 

אם קיווית לרכב ספורטיבי, זה לא. אם מהבחינות האחרות מתאימה לך אז ככה הרכב מתנהג.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

אנשים פה שוכחים דבר אחד חשוב שקל לשכוח אבל אני פה להזכיר

מזג אוויר !!! המנוע מושפע ממזג האוויר, מהלחצים האטמוספרים (אפילו אם הוא מגודש) ומהמשתנים הסביבתיים

מה הקשר בלאי עכשיו, ב5 חודש לא יקרה כלום

לגבי המהירות בהתחלה, התיבה רציפה

ולסיום סיומת, אל תסע 138, מידי פעם מותר אבל dont push it ותעשה את זה ב כביש 6 בלילה כשאתה עם 2 ידיים על ההגה ובלי אף אחד באוטו (שחלילה לא תנסה להרשים לי איזה לוויתן שיושבת לידך)

בתאריך 17.10.2023 בשעה 19:26, Honboy כתב:

אני רזה למזלי 😂😂

אני תופס את ה-3 קמ"ש כי אחרי עוד קצת זמן זה יהיה 5 קמ"ש ואז 6 ועוד ועוד...

יש מצב זה בעיה בצילינדר? 

לא, תשחרר מזה

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
  • תוכן חדש...