Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצ'ופר המסוכן של העובדים .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער להרוס את החגיגה.

אינני מסכים עם חלק מהתגובות המוגזמות בדבר האשמות לפליליים. לפי הכתבות, הכל מתבצע כחוק והחוק בהחלט דפוק.

ובכל מקרה לגבי פשע, האם לאדם שמסכים להיכנס לתוך אותה "מלכודת מוות" אין חלק באותו "פשע".

הרי הלקוח הסופי, משמע אנחנו, יודעים כי המכונית מגיעה באבזור פחות, רובנו או אלה שמתעניינים מבינים כי הצמיגים, לדוגמא, הם מרמה נחותה יותר ועדיין נהנים מההטבה שמגיעה בניילונים חדשים.

בכל שלב של ביצוע עסקת הליסינג יכול העובד לעצור ולאמר שאינו מעוניין ברכב ולנסוע עם רכבו הפרטי.

לנכונות שלנו לקבל את המצב יש חלק לא קטן בעניין. תתפלאו יש יוצאי דופן.

***למען הסר ספק, גם אני נסעתי ברכב חברה בעל איבזור בלתי מספיק בעליל***

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

מכתב פקס

26.05.2005

לכ'

אבנר עובדיה – דובר משרד התחבורה

הנדון: עמדת משרד התחבורה בנושא מערכות בטיחות

והוצאתם מרכב לצורך הוזלת היבוא

אבקשך להתייחס לשאלות ולהארות הבאות:

א. מדוע משרד התחבורה מאשר יבוא רכב שממנו הוצאו אביזרי בטיחות כגון כרית אוויר?

ב. מה מתכוון משרד התחבורה לעשות בנדון על מנת למנוע בעתיד מצב פרדוקסאלי זה לאור העובדות שהועלו בכתבה המצ"ב של עיתונאי מעריב?

ג. יצרני הרכב מתחרים ביניהם בהשגת הספקי מנוע גבוהים ללא אחיזה במציאות האורבאנית, קרי פיתוח כבישים ותשתיות בטיחות בהתאם.

מיומנות הנהגים אינה תואמת עובדות אלו - עובדתית אנו רואים את התאונות והטרגדיות האישיות , יום יום בכבישים- וחושבים שלנו זה לא יקרה!

ד. מה שנשאר זה לספק אמצעים לבטיחות אקטיבית-מניעת התאונות ע"י הפחתת הסיכוי למעורבות

הנהג בהן ומערכות בטיחות פסיבית - כאשר הנהג והנוסעים מעורבים בתאונה!

הוצאת אמצעי בטיחות כלשהם מרכב כיום לצורך הגדלת הרווחים גובל באי אנושיות ויתכן אף בפלילים?

ה. מצב של יבוא רכבים ללא חלק מאביזרי הבטיחות הסטנדרטיים , לפי דרישת היבואנים, מחייב בדיקה מעמיקה של משרד התחבורה!

בכבוד רב,

פ.מריוס

מהנדס מכונות ועיתונאי רכב

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

www.carinfocus.com

פ. אלעד – עיתונאי רכב

מצ"ב כתבתם של עיתונאי מעריב:

גיל מלמד ואבי אשכנזי

פורסם
אצלי בטויוטה קורולה החליפו צמיגים רק אחרי שצמיג אחד לא עבר טסט - ושמו צמיגי SAVA "איכותיים".

לפחות החליפו את כל הרביעייה, יאמר לזכותם.

לא רבתי איתם כי ממילא זה היה כמעט בסוף החוזה ואפילו צמיגי SAVA, כאשר הם דנדשים לגמרי, אוחזים לא רע. (ובוודאות יותר טוב מהמישליין אנרג'י בני 4 שהוחלפו)

עלית פה על בעיה שהיא משותפת לכולנו.

אם בבעלותך רכב (לדוגמא טויוטה קורולה) וזמנם של הצמיגים הגיע, הרי ברור שלא תבחר צמיג של SAVA ב-175 ש"ח אלא (לדוגמ) צמיג של קלבר ב-270 ש"ח כלומר תסכים לשלם עוד 380 ש"ח ע"מ לנסוע על צמיגים איכותיים יותר, למרות שברור לך שלא תקבל את ההפרש כשתמכור.

(כמעט) אף אחד מאתנו לא ישלם 380 ש"ח לצמיגאי של חברות הליסינג כדי שישים לו קלבר במקום SAVA, זאת למרות שהנ"ל יסע בצמיגים הללו מרחק דומה , ולא יקבל כסף חזרה כשיחזיר את הרכב.

נשמע מוכר ?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם היה הולך לי צמיג בתחילת החוזה והייתי עומד בפני החלפת זוג (או רביעייה) כאשר ברור לי שאני הולך לנסוע זמן רב על הצמיגים שיורכבו - הייתי מאוד משתדל לגרום לכך שיורכבו צמיגים איכותיים. אם ע"י בלבול בשכל של גורמים פנימיים אצלנו בחברה, או חברת הליסינג, או נוכחות אישית בתהליך ותשלום הפרשים.

במקרה שלי זה היה לזמן קצר מאוד (כחודש וחצי אאל"ט) ואפילו לא ידעתי שהפעם יחליפו - לקחו את הרכב לטסט והחזירו עם צמיגים חדשים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני נוסע על רכב חברה,

בזמנו, כשהחלפתי את כל ארבעת הצמיגים אמרתי שאני מוכן לשלם את ההפרש בין האליאנס או מה שזה לא יהיה שהם שמים בד"כ לזוג צמיגים סבירים.

בסופו של דבר הם כיסו את ההפרש.

פורסם
בוא ננסה לנתח את העובדות:

*מספר הנהגים גדל יום ביומו, כנ"ל מס' הרכבים....

יצרני הרכב מתחרים ביניהם בהשגת הספקי מנוע גבוהים ללא אחיזה במציאות האורבנית, קרי פיתוח כבישים ותשתיות בטיחות בהתאם.

מיומנות הנהגים אינה תואמת עובדות אלו - עובדתית אנו רואים את התאונות והטרגדיות האישיות , יום יום בכבישים- וחושבים שלנו זה לא יקרה!

מה שנשאר זה לספק אמצעים לבטיחות אקטיבית-מניעת התאונות ע"י הפחתת הסיכוי למעורבות הנהג בהן ומערכות בטיחות פסיבית - כאשר הנהג והנוסעים מעורבים בתאונה!

הוצאת אמצעי בטיחות כלשהם מרכב כיום לצורך הגדלת הרווחים גובל באי אנושיות ויתכן אף בפלילים(איני עו"ד).

מהלך זה מצד החב', מחייב בדיקה מעמיקה של משרד התחבורה וכאן העיתונות אמורה לשמש "כלב השמירה" ומחובתה לייצג את הציבור ללא כחל וסרק(על אף האינטרסים ,כגון תקציבי פרסום וכו').

ואם לא ברור - חובה לבדוק האם משרד התחבורה יודע ושותף למצב הזה ?!!!!

מריוס,

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

www.carinfocus.com

מריוס היקר,

לפעמים אני ממש לא מבין מנין אתה שואב את דבריך.

"יצרני הרכב מתחרים ביניהם בהשגת הספקי מנוע גבוהים ללא אחיזה במציאות האורבנית, קרי פיתוח כבישים ותשתיות בטיחות בהתאם" - סליחה?? במכוניות ליסינג אלפששמאוטומטיות? מה ההספק של מיצובישי לנסר כיום, לעומת הסופר-לנסר של שנות ה-90? הונדה סיוויק? יונדאי אלנטרה? בכמה עלה ההספק של מנוע ה-1.6 ל' של הפוקוס החדשה לעומת הדור הקודם? האם סיטרואן C4 מהירה יותר מקסארה? האם יחס ההספק-משקל של מאזדה3 טוב יותר משל לנטיס?

ופרט לכך, ג-ם ייצור ומכירת רכב הוא, בסופו של דבר, חלק משוק חופשי. כל יצרן משווק את מכוניותיו עם מגוון אפשרויות לאבזור מכל הסוגים, ובזה נכלל ציוד בטיחות. זו דרכו של העולם בו אנו חיים. לך ותראה איזה ציוד-בטיחות עלוב קיים במכוניות בארה"ב. וכרגיל, נורא נוח להאשים את כל העולם חוץ מאשר להסתכל בראי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

בארה"ב כדי לשמור על רמת מחירים זולה ולא להוריד מהאבזור שנותן לרכב תחושה יוקרתית (ריפודי עור, ציפוי עור להגה, קרוז קונטרול, מחשב דרך, "בקרת אקלים" וכו'..) - אם מורידים מהמערכות בטיחות..

הם שמים מורידים כריות אוויר, חותכים מערכות בקרת יציבות, מערכות קריסה של ההגה ושל הדוושות וכו'..

כשבןאדם ממוצע נכנס לקנות רכב, הוא רוצה לראות את האבזור שהוא מקבל - לא אבזור תאורטי שהוא לא רואה ואמור לעזור לו בשעת הצורך..

או כמו שלירן (אני חושב שזה היה הוא) אמר פעם... "מה שאני לא יכול לגעת בו = פוטושופ", ומי באמת מכיר בןאדם ששילם על פוטושופ ? :wink:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מריוס היקר,

לפעמים אני ממש לא מבין מנין אתה שואב את דבריך.

"יצרני הרכב מתחרים ביניהם בהשגת הספקי מנוע גבוהים ללא אחיזה במציאות האורבנית, קרי פיתוח כבישים ותשתיות בטיחות בהתאם" - סליחה?? במכוניות ליסינג אלפששמאוטומטיות? מה ההספק של מיצובישי לנסר כיום, לעומת הסופר-לנסר של שנות ה-90? הונדה סיוויק? יונדאי אלנטרה? בכמה עלה ההספק של מנוע ה-1.6 ל' של הפוקוס החדשה לעומת הדור הקודם? האם סיטרואן C4 מהירה יותר מקסארה? האם יחס ההספק-משקל של מאזדה3 טוב יותר משל לנטיס?

ופרט לכך, ג-ם ייצור ומכירת רכב הוא, בסופו של דבר, חלק משוק חופשי. כל יצרן משווק את מכוניותיו עם מגוון אפשרויות לאבזור מכל הסוגים, ובזה נכלל ציוד בטיחות. זו דרכו של העולם בו אנו חיים. לך ותראה איזה ציוד-בטיחות עלוב קיים במכוניות בארה"ב. וכרגיל, נורא נוח להאשים את כל העולם חוץ מאשר להסתכל בראי.

טל

טל היקר,

עובדתית כל יצרן העלה את ההספקים בדגמים שהוא מייצר - אם תבדוק, תמצא בקלות תשובה שקיימת מגמה של עליה בהספקי הרכב ברוב דגמי היצרנים בדגם הממוצע וביחוד בדגמים הספורטיביים עד היוקרתיות.

אתה מתמקד בדגמים מסוימים שהם רק חלק מסוים מדגמי הרכב הנעים על כבישי הארץ (נעזוב את השאיבה לרגע)...

ננסה להתיחס לעובדות ופחות או יותר לנפח מנוע ולא להתמקד על דגם מסויים...

לצורך השוואה חלקית מאד לקחתי את שנת 1997 לעומת 2004 ,נפח מנוע פחות או יותר דומה

*97-מאזדה לנטיס 1.8 , 118 כ"ס ,המקבילה שלה מאזדה 3 ב2004 2.0 150 כ"ס

*97- טויטה קורולה 1.6 , 106 כ"ס, המקבילה ב2004 110 כ"ס

*97 - פג'ו 306 1.6 , 90 כ"ס, המקבילה 307 1.6 ב2004 110 כ"ס

*97 -דייהטסו 1.3 , 84 כ"ס , המקבילה 1.3 (סיריון) ב2004 102 כ"ס

*97 -הונדה אקורד א' (נפח:1996 סמ"ק)131 כ"ס, המקבילה ב2004(1998 סמ"ק)155 כ"ס

*97 - אודי A4 טורבו 1.8 , 150 כ"ס, המקבילה ב2004 163 כ"ס

*97 - במוו 316 (נפח:1596 סמ"ק) -102 כ"ס, ב2004 115 כ"ס

*97 - סובארו אימפרזה 1.6 ,90 כ"ס , ב2004 95 כ"ס

*97 - פורד מונדיאו 1.8 , 116 כ"ס, ב2004 125 כ"ס

הדגמים שהזכרתה וגם אנוכי מהווים רק חלק מהאורבניקה המקומית והם לא היחידים, מכוניות מנהלים,, ספורטיביות וגם יוקרתיות גם הן מהוות חלק מהאורבניקה המקומית (הן לא נעות בכבישים פרטיים):wink:

האמת, אני מופתע מה "רעף" הנמוך בדרישות\מצב\תקן, אליו אתה מכוון את תשובתך ושאתה מחזק בטיעון שזו ה"נורמה" בארץ...ולגיטימי מצד היבואנים להציע רמות אבזור שונות - אכן לשונית אפשר לכלול בתחום האבזור ...את המערכות הבטיחות ברכב!!!

בפועל הקדמה, ההבנה, והמגמה בכל העולם עקב כל הסיבות הטובות, וגם אלו שהזכרתי , היא מגמה שמערכות בטיחות מהוות חלק אינטגראלי חובה ברכבים -ראה תחילת מערכת ABS ברכבי יוקרה לראשונה במרצדס, וכיום כמעט ואין רכב ללא מערכת כזו.

ומעבר להצגת המצב כפי שהוא וכפי שאתה מבין אותו, אני שואל איפה אנו כעיתונאים המאירים , המתריעים והמייצגים את הציבור?

רק מסכמים מצב וטוענים שהוא נורמה?

מריוס

פורסם

תגובותי מופיעות באדום מודגש.

טל היקר,

עובדתית כל יצרן העלה את ההספקים בדגמים שהוא מייצר - אם תבדוק, תמצא בקלות תשובה שקיימת מגמה של עליה בהספקי הרכב ברוב דגמי היצרנים בדגם הממוצע וביחוד בדגמים הספורטיביים עד היוקרתיות.

אתה מתמקד בדגמים מסוימים שהם רק חלק מסוים מדגמי הרכב הנעים על כבישי הארץ (נעזוב את השאיבה לרגע)...

אני מתמקד? תראה איזה דגמים בחרת! טוב שלא כתבת פרארי 355 לעומת 430... להזכירך, אנחנו מדברים על הבעיה של מכוניות-ליסינג בעלות מפרט-בטיחות מופחת, לא על מה שקורה מבחינת מגמה כלל-עולמית.ומעניין שמשום מה לא טרחת להזכיר את כל אותם דגמים שהספקיהם ירדו...

ננסה להתיחס לעובדות ופחות או יותר לנפח מנוע ולא להתמקד על דגם מסויים...

או-קיי, עובדות, קדימה.

לצורך השוואה חלקית מאד לקחתי את שנת 1997 לעומת 2004 ,נפח מנוע פחות או יותר דומה

*97-מאזדה לנטיס 1.8 , 118 כ"ס ,המקבילה שלה מאזדה 3 ב2004 2.0 150 כ"ס. באמת? להזכירך, הלנטיס שקבעה שיאי-מכירות בישראל היא ה-1.6, לא ה-1.8, המאזדה3 שמקבלים בליסינג גם היא לרוב 1.6. שנדבר על הספקים ומשקלים שלהן או שאין צורך? המאזדה3 בנפח 2.0 ל' לא מוצעת עם מפרט בטיחות מופחת, כך שהיא אינה רלבנטית לדיון.

*97- טויטה קורולה 1.6 , 106 כ"ס, המקבילה ב2004 110 כ"ס. ומה קרה עם המשקל של המכוניות באותה תקופה? האם אתה טוען כאן שקורולה 97' היתה יותר בטוחה מזו הנוכחית בגלל עליה של פחות מ-4% בהספק מאז?

*97 - פג'ו 306 1.6 , 90 כ"ס, המקבילה 307 1.6 ב2004 110 כ"ס. הנה, מצאת את העליה הגדולה ביותר שחלה בסגמנט המשפחתיות. רק שכמובן, שוב שכחת להזכיר את היבט המשקל. ואני שואל שוב: האם 307 נוכחית, אפילו עם 2 כריות אויר בלבד, יותר או פחות בטוחה מה-306 של 97'?

*97 -דייהטסו 1.3 , 84 כ"ס , המקבילה 1.3 (סיריון) ב2004 102 כ"ס. מעניין ש"במקרה" עלית על דגם יוצא-דופן שמוביל את הסגמנט כולו מבחינת הספק מנוע... ואני מוסיף: דייהטסו סיריון 2005 החדשה: 1.3 ל', 87 כ"ס. איזו סייון יותר בטוחה לדעתך, ההיא מ-97' או החדשה שמגיעה לשוק בימים אלה? ואם כבר אנחנו מדברים על דוגמאות סלקטיביות, מה דעתך על פולקסווגן פולו 1.4 אוטומטית, אז והיום - 75 כ"ס?

*97 -הונדה אקורד א' (נפח:1996 סמ"ק)131 כ"ס, המקבילה ב2004(1998 סמ"ק)155 כ"ס. פעם אחרונה שבדקתי, הונדה לא מציעים אקורד-ליסינג עם מפרט מופחת, כך שהיא איננה רלבנטית לדיון (או למכתבך למשרד התחבורה).

*97 - אודי A4 טורבו 1.8 , 150 כ"ס, המקבילה ב2004 163 כ"ס. פשש, איזה שינוי... אין ספק שעכשיו ה-A4 היא רוצחת בפוטנציה בגלל העליה בהספק. ושוב: מה עם עליית המשקל? ומהו מפרט-הליסינג המופחת שלה?

*97 - במוו 316 (נפח:1596 סמ"ק) -102 כ"ס, ב2004 115 כ"ס. קודם כל, המנוע הזה רלבנטי רק לקומפקט. ואני מאד מקווה שאתה לא מנסה לומר כאן שה-3 הנוכחית, E90, היא פחות בטוחה בצורה כלשהי מה-E36... ושוב - מפרט ליסינג מופחת??

*97 - סובארו אימפרזה 1.6 ,90 כ"ס , ב2004 95 כ"ס. אין ספק, שינוי ענק. ואפשר התייחסות למשקל, בבקשה?

*97 - פורד מונדיאו 1.8 , 116 כ"ס, ב2004 125 כ"ס נו באמת. והנה כמה דגמים שהושמטו מהרשימה שלך:

* הונדה סיוויק 1.6 (אז - 125 כ"ס, היום - 110)

* יונדאי אלנטרה 1.6 (אז - 114 כ"ס, היום - 105)

* מיצובישי לנסר 1.6 (אז - 113 כ"ס, היום: 98)

הדגמים שהזכרתה וגם אנוכי מהווים רק חלק מהאורבניקה המקומית והם לא היחידים, מכוניות מנהלים,, ספורטיביות וגם יוקרתיות גם הן מהוות חלק מהאורבניקה המקומית (הן לא נעות בכבישים פרטיים):wink:אבל הן לא קשורות לסוגיית הליסינג והפגיעה בבטיחות!!

האמת, אני מופתע מה "רעף" (רף, רף...) הנמוך בדרישות\מצב\תקן, אליו אתה מכוון את תשובתך ושאתה מחזק בטיעון שזו ה"נורמה" בארץ... לא! אמרתי שזו הנורמה בכל העולם! ולגיטימי מצד היבואנים שוב - לא! ה-י-צ-ר-נ-י-ם! להציע רמות אבזור שונות - אכן לשונית אפשר לכלול בתחום האבזור ...את המערכות הבטיחות ברכב!!!

בפועל הקדמה, ההבנה, והמגמה בכל העולם עקב כל הסיבות הטובות, וגם אלו שהזכרתי , היא מגמה שמערכות בטיחות מהוות חלק אינטגראלי חובה ברכבים -ראה תחילת מערכת ABS ברכבי יוקרה לראשונה במרצדס, וכיום כמעט ואין רכב ללא מערכת כזו. ראה שוב הערותי לגבי המצב בארה"ב, למשל. ובינתיים, לא ראיתי שבאיזשהו שוק בעולם יש חובה להתקין מינימום של 4 כריות אויר. האם זה מה שאתה מציע?

ומעבר להצגת המצב כפי שהוא וכפי שאתה מבין אותו, אני שואל איפה אנו כעיתונאים המאירים , המתריעים והמייצגים את הציבור? רק מסכמים מצב וטוענים שהוא נורמה? לא מבין מה אתה מנסה לומר. הנושא הרי נטחן בעיתונות מכל הכיוונים! זה שמדרגות-המס הנוכחיות יוצרות מצב מעוות - אין ויכוח. בין זה לבין הצהרות בומבסטיות על "מלכודות מוות" המרחק עצום. אנחנו, כעיתונאים, לא יכולים להרשות לעצמנו הצהרות כאלו כאשר הן פשוט לא אמת. זה פופוליזם זול.

מריוס

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

שלום,

בכחול ציטוטים מהתיחסותך (טל)

"פרארי 355 לעומת 455 "...:-)

להזכירך, גם אם אתה חייב להעצים את הארותיך - אתה כתבתה זאת ואין זה רלוונטי מבחינתי.

אכן נקודת היציאה הייתה "רכב ליסינג" , אבל מה לעשות, שכפי שכבר כתבתי, צי זה משפיעה על כל המשתמע מכך בתחום הבטיחות וגם על השוק הפרטי שפועל בצורה דומה, אמנם לא בהקיף שבחב' הליסינג.

"אנחנו מדברים על הבעיה של מכוניות הליסינג"

אתה מנסה לבודד את ה"ליסינג" לצורך הדיון , אבל לעניות דעתי אין מצב כזה, כי לא כל המדינה "ליסינג" והאורבניקה מורכבת ומושפעת מכל כלי התחבורה ללא הבחנה מי מוכר אותו , "מוישה גרויס" או "נתניהו זוגמיר".

"והנה כמה מהדגמים שהושמטו מהרשימה שלך:"

כבר ציינתי שהזכרתי רק חלק מהדגמים וברור שלא הייתה לי סיבה להביא את אלו שההספק קטן.

"ראה שוב הערותי לגבי המצב בארה"ב, למשל."

אם כבר ראה את ברזיל , הייתה תקופה שגם טסט לא היה חובה ואגב ארה"ב זה השוק הגדול בעולם ואחד המענינים ביותר בעשייה בתחום הבטיחות (לטובה) אבל זה לדיון אחר.

השילוב של העלאת הספקים, הוצאת מערכות בטיחות וגדילה של כמויות הרכב הנעים על הכבישים אינה מובילה למצב של "מלכודת דבש" אלא להיפך, אגב לא אני כתבתי "מלכודת מוות", אם כי אני מסכים עם הגדרה זו של ידידי אילן, בניגוד להגדרתך כ"הצהרה בומבסטית"???

גם אם אינך מסכים עם הדעה , זכותך , והנך ומדגיש שהנושא "נטחן מספיק" ע"י עתונאים ואחרים,

עדיין אני טוען (גם כמהנדס מכונות) שמרכיב העלאת ההספק, גם אם לכאורה לא משמעותית, מחייב העלאת רמת הבטיחות באמצעות מערכות תואמות ולא להיפך.

לדעתי חובה להמשיך בדרישה להעלאת רמת מערכות הבטיחות לאור זאת שמבחינה טכנולוגית קיימת מגמת פיתוח , ישום ויכולת יצור מוכחת שמובילה להוזלת מערכות אלו, ובמקביל דרישה מהגורמים הנוגעים לכך בישראל - לא לאפשר "אופציות למוכז" שכל דכפין יעשה כרצונו .

שבוע טוב לך ולכולם,

מריוס

פורסם

לכבוד

magician

TShavit

1. ראשית אומר -מעניין.

2. שנית magician, לא אני כתבתי "מלכודת מוות",אלא ציטטתי מהכתבה של

גיל מלמד את אבי אשכנזי.

3. חבל שאין התיחסות גם לצמיגים :roll:

בזמנו נחשפתי לאירועים דומים במקום עבודתי,

מכוניות ליסינג,שבהם הוחלפו צמיגים יבשים בצמיגי פלקון חדשים בסידרה ירודה

בעליל-בלשון המעטה,(חיסכון -כן?) אותם מכוניות שבהן הוחלפו צמיגי הפלקון החדשים,

חוו-כנראה בפעם הראשונה את "חווית" זריקת זנב,ו"התחרו" ביניהם בליגת

הדריפטינג הבלתי רשמית למקומות עבודה.

מי שלא ראה גברת שבאה בבוקר יום א', לאחר שעברה "דריפטינג לא רצוי בכיכר

לא יודע על מה אני מדבר...

לאחר אי אילו הסכמות , בין חב' הליסינג, למקום העבודה בה התרחשה "ליגת

הדריפטינג", ולאחר ש"דאגו "כי כמה שיותר בעלי "הטבה" זאת יחוו את

הדריפטינג- הושגה הסכמה לא קלה בעליל עבור "בעלי השררה",כי לא

יורכבו צמיגים אלה על המכוניות הנ"ל-וזאת לאחר בד'-ובירור ולאחר מעל

500 איש שחוו דריפטינג שהסתיים לרוב ב360 מעלות...

במדינה מתוקנת - זה נחשב לבדיחה ולדבר בידיוני- אך כאן זו לא בדיחה

זו המציאות.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

קוסם, אל תשכח שברוב המכוניות לא רק הספק המנוע השתנה עם השנים - הבטיחות הפאסיבית שופרה ללא הכר בלי קשר למערכות הבקרה וכריות האויר.

אם נשווה תוצאות מבחני ריסוק מלפני עשור לתוצאות מבחני ריסוק דהיום נראה שיפור ניכר אצל כל יצרן ובכל דגם מודרני. המודעות לתכנון שלדה ומרכב סופגי אנרגיה בקרב היצרנים ובקרב הרוכשים עלתה והמכוניות עצמן בטוחות הרבה יותר.

נקודה נוספת היא היכולות הדינמיות של המכוניות. גם בלי מערכות בקרת אחיזה - לדגמים של היום יש אחיזת כביש עדיפה על הדגמים של לפני עשור בזכות תכנון עדיף.

בתחום הצמיגים - אמנם חברות הליסינג לא ישקיעו גרוש על צמיגים עדיפים, אבל מידות הצמיגים עלו, כך שהיום משפחתומטית נעה על צמיגים ברוחב שהיה שמור פעם לדגמי ספורט. מעניין לבדוק פעם מה ההבדל באחיזה בין צמיג 195 חתך נמוך זול ומודרני לצמיג 165 חתך גבוה מחברה טובה יותר אך מתכנון בן עשור.

אגב, אני לא אתפלא אם הדגמים הנוכחיים של SAVA ודומותיהן יוצאות מאותו קו ייצור בדיוק שבו חברות כמו מישלין ודנלופ ייצרו לפני עשור את צמיגיהן - והיום מדובר במידות הרחבות יותר.

ואם כבר מדברים על אמצעי בטיחות וכריות אויר - כמה רוכשי רכב משומש מודעים לכך שאת כרית האויר צריך להחליף אחרי כמה שנים כי פג תוקפה?

כמה אנשים מודעים לכך שאם הם רוכשים רכב שעבר תאונה, ואפילו תאונת מרכב קלה שתוקנה כהלכה - קיים סיכוי שבכלל אין להם כריות אויר כי עלות החלפתן גבוהה וחברות הביטוח לא כיסו אותה? ראבק - אנשים נוסעים עם רכב שהם בטוחים שיש בו כרית אויר, כשלמעשה בתוך ההגה ומול מושב הנוסע יושב חלל ריק מכרית.

אם כבר יש סוגיה להעלות בפני חברות הביטוח ומשרד התחבורה, אז חיוב חברות הביטוח לשאת בעלות החלפת כרית האויר ברכב אחרי תאונה היא סוגיה חשובה לא פחות מזו שהעלית.

פורסם

ולדעתי אתה עדיין מפספס את מהות הדיון. השרשור נפתח ספציפית לגבי נושא רכבי ליסינג, וזה גם הנושא שאליו מתייחסים העיתונאים. אתה רוצה להפוך את זה לדיון של "צריך לשפר את מערכות הבטיחות" באופן כללי? כי אם כן, אז אני ממש לא מבין על מה אתה מדבר. למי בדיוק גילית את אמריקה כאן? ליצרני הרכב? אני מניח שלא צריך להסביר לאף אחד בפורום הזה איזה שיפור אדיר חל ברמת הבטיחות הפסיבית של מכוניות, ככלל, בעשר השנים האחרונות - כולל (אבל לא רק) עליה קבועה ומתמשכת ברמת אבזור הבטיחות, גם בישראל. כך שאני לא מבין כלפי מי בדיוק מופנות התלונות שלך. האם אתה טוען כי היבואנים מוכרים לציבור הרחב מכוניות ברמת אבזור נמוכה מאיזשהו מינימום? מהו המינימום הזה לדעתך? והאם אתה טוען שיש לחייב בחוק, נגיד, לא פחות מ-4 כריות אויר לכל מכונית?

בוא ואגלה לך כמה עובדות. יודע עם כמה כריות אויר בחנו NCAP את הפיאט פנדה ב-2004? אחת בלבד. הונדה ג'ז, אותה שנה - שתיים בלבד. טויוטה קורולה, ב-2003 - שתי כריות. ג'יפ צ'רוקי, לנד רובר פרילנדר - כנ"ל, ב-2003. כנ"ל סוזוקי גרנד-ויטארה ויונדאי סנטה-פה. הונדה S2000 קיבלה את ציון-הריסוק הנוכחי שלה אחרי שנבחנה עם שתי כריות בלבד.

יודע למה הם בחנו את המכוינות בצורה הזו? כי זו רמת המינימום בה הן משווקות באירופה. לציבור הרחב. חלק מהן אינן זולות כלל. שוק חופשי, כלכלה חופשית, היצע וביקוש וכן הלאה. חלק מהיצרנים מחליטים, משיקולים כאלה ואחרים, שבכל הדגמים שלהם יהיו X כריות כמינימום, אחרים מסתפקים ב-Y כריות. ככה זה. לא מוצא חן בעיניך? אל תיטפל ליבואנים בישראל. כאמור, כל העולם עובד ככה. ואגב, אני יכול להבטיח לך שיש שווקים מסויימים מחוץ לאירופה בהם רנו תשווק את הלוגאן ללא כריות בכלל או, במקרה הטוב, כרית אחת.

הצהרות כוללות לגבי "העליה בהספק וסכנותיה" אינן מתאימות לאדם שאמור להבין בתחום. אתה לא יכול לנפנף במספרים ולהתעלם מאחרים, כגון למשל משקל. יש מגמה כללית של עליה בהספק, בודאי. זה נתון חסר משמעות לכשעצמו. לרוב המכריע של קוני רכב בישראל עליה זו איננה רלבנטית ובודאי שאינה מספיקה כדי להשפיע לרועץ על הבטיחות הכללית של הרכב - גם במקרים הבודדים בהם חלה עליה ביחס ההספק-משקל. אגב, אני מציע שתבדוק נתונים סטטיסטיים לגבי כמות התאונות בישראל במרוצת השנים לעומת כמות הנפגעים, למשל.

לדעתי הפרטית, אגב, כל שיפור בביצועים של מכוניות אלפששמאוטומטיות הוא רק לטובה. 0 ל-100 ב-13 שניות? ואתה רואה את זה כבעיה של יותר מדי הספק?? הפוקוס החדשה, אגב, איטית יותר מהקודמת בשניה-וחצי מ-0 ל-100, בגרסת 1.6 אוטומטית. תחשוב על זה.

טל

פורסם

לפעמים, אני תוהה למה הישראלים אוהבים שדופקים אותם. איזה מין דבר זה שאנשים מתלהבים מקניית רכב חדש אבל לא שמים לב שבעצם הם נדפקים? אגב, אמא שלי בעלת עסק, רצתה לבצע עסקת ליסינג. בנוסף היה לנו מבצע מהעבודה של אבא שלי ליונדאי גטס 1.35 ידנית- 300 ש"ח לחודש. אמא שלי הלכה להתייעץ עם רואת החשבון שלה, שקבעה חד משמעית- לא משתלם, נקודה.

מה גם, שנידמה שחברות הליסינג "קובעות" באיזה רכבים אנחנו ננהג, בכך שמציפה את השוק שלנו במכוניות זבל, וזה מזעזע שהחלום הרטוב של עמישראל הופך להיות משפחטומטית 1.6 סדאן משעממת, וההגדרה הזו של משפחתית מהנה לנהיגה הולכת ונעלמת. (למשל, לא יבואנית פורד לא טרחה לייבא את הפוקוס החדשה עם גיר רגיל...)

• תוכן חדש...