Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מעבירים תג נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו (מנסיון) שלא.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 24 דקות, zvit כתב:

אז זהו (מנסיון) שלא.

שלא מה?

קיבלת דוח על כחול לבן או על אדום לבן ומה הסכום?

פורסם

קיבלתי דו"ח על חניה במקום אסור (שאין חולק שלא הפריע לתנועה) ע"ס 250 ש"ח וגם מי שלא היה לו תו קיבל דו"ח בסכום זהה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 54 דקות, zvit כתב:

קיבלתי דו"ח על חניה במקום אסור (שאין חולק שלא הפריע לתנועה) ע"ס 250 ש"ח וגם מי שלא היה לו תו קיבל דו"ח בסכום זהה.

אין חולק אתה אומר? או הפקח כתב?

כי לדעתי הפקח כתב שזה במקום שהפריע לתנועה בכל אופן לפי שיטת הפקח

ואם תגיש בקשה לתובע העירוני של אותו עיר יורידו לך מידית ל- 100 ש"ח

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, אורח לרגע כתב:

לכל בעל תג נכה יש אפשרות להוציא שני תגים. על האחד מקבלים הנחה באגרה ועל השני לא.

הרוב המוחץ של בעלי תגים מוציאים תג שני גם בלי שום הצדקה, ניתן להצמיד אותו לכל חבר/ בן משפחה בלי יותר מדי הסברים.

עם זאת, יש מספיק אנשים שזכאים לתג, וכמו כן זקוקים לתג לרכב השני. אז @Cerebral Cortex , להגיד למישהו שאינך מכיר שהוא חוגג על התג נכה זה לא במקום. 

באיחולי בריאות איתנה.

תסביר לאותו חבר שלי ששואל מתוך סקרנות למה אדם נכה צריך 2 תווי נכה לשתי מכוניות כאשר הוא נמצא רק באחת מהן? אתה בא לומר שאם הנכה שולח קרוב משפחה לסופר ברכב השני כאשר הוא עצמו בבית אז אותו קרוב שהוא בריא לגמרי ומסוגל ללכת זכאי לחנות בחניית נכה?
שכן שלי הוא נכה סיעודי. בקושי יוצא מהבית. הבת שלו "חוגגת" על הרכב שלו עם התו כאשר היא משתמשת ברכב לשימושה הפרטי ביום יום עם התו. אז יקירי, נכבדי, אדוני המלומד, אם אתה זועם וכועס על עצם התעוזה של החבר שלי לשאול מוטב קודם שתבוא בטענות אל אותם "צדיקים" ו"צדקניות" שמנצלים באופן בוטה את התו נכה שלהם. שלא נדבר על אותם נכים שיש להם חניה פרטית ליד הבית אבל בכוונה מחנים מלפניה או מאחוריה ותופסים בנוסף חניה רגילה בכדי לשמור לקרוב משפחה חניה. 

לפני 7 שעות, zvit כתב:

מר @Cerebral Cortex היקר!

לצערי אני נמנה על הזכאים לתו נכה מזה כ-40 שנה.

יש לנו שתי מכוניות בבית וזה מאד נוח שהתו הוא על שני כלי הרכב.

אשתי לא עושה שימוש בתו כשאני לא ברכב.

יש לא מעט מקרים של שימוש לרעה, אבל אל תכליל.

אדוני הנכבד, איןו היוצא מן הכלל מעיד על הכלל ואין הכלל מעיד על יוצא מן הכלל. השימוש לרעה בתו הנכה הוא הרבה יותר ממה שאתה מתאר לעצמך.הנה דוגמה אחרת, גיסי הוא אדם דתי חובש כיפה. הוא לעולם אבל לעולם לא יישב במקום בו מגישים בשר וישתה משקה עם חלב סויה פן מישהו יאמר שהוא בתור אדם דתי עבר על חוקי הכשרות ושתה נס קפה במקום לא כשר. מכאן נובע, זה לא בריא שאדם שמסוגל ללכת משתמש בתו נכה כי זה לא טוב למראית עין. למה לי ללכת רחוק? שכן שלי באותו בלוק הוא נכה סיעודי. לא יוצא מהבית. הבת שלו "חוגגת" על הרכב שלו עם התו נכה. מה רע? גם מקבלת בשמו הנחה משמעותית על רישיון הרכב וגם "חוגגת" עם התו. אני יכול לתת לך שם וכתובת. אז אנא ממך, תתעורר. אנשים מנצלים לרעה את התו ומי שנדפק מכל הסיפור אלה הם שבאמת זקוקים לו.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 3

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, ADG כתב:

הבעיה ששאלת אותו באופן אישי מי חוגג וזה שאחרים חוגגים לא מחייב שגם הוא חוגג על זה

שאלתי אותו באופן אישי מדוע הוא צריך 2 תווים לשתי מכוניות כאשר הוא אמור להשתמש במכונית אחת? זה בסדר גמור שיש שתי מכוניות בבית. ישנן משפחות אפילו עם 3 מכוניות. אז מה? כל השלושה יקבלו תווים?

הפירצה קוראת לגנב. אני אישית מכיר אנשים שמשתמשים לרעה בתו הזה.
כמו שרשמתי, גיסי הוא אדם דתי שאסור לו לשתות חלב פרה. אז הוא שותה חלב סויה, שקדים וכיוצא בזה. בכדי שחלילה לא יגידו שהוא לא שומר כשרות הוא בחיים לא יישב במקום שמגיש בשר ויבקש לשתות נס קפה עם חלב סויה וכולי בכדי שחלילה לא יגידו שהוא עבר על חוקי הכשרות. יש מה שנקרא "אם יש ספק, אין ספק". אדם נכה עם 2 מכוניות לא צריך 2 תווים כאשר ישנם עוד אנשים שמשתמשים במכוניות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
לפני 4 דקות, Cerebral Cortex כתב:

שאלתי אותו באופן אישי מדוע הוא צריך 2 תווים לשתי מכוניות כאשר הוא אמור להשתמש במכונית אחת? זה בסדר גמור שיש שתי מכוניות בבית. ישנן משפחות אפילו עם 3 מכוניות. אז מה? כל השלושה יקבלו תווים?

הפירצה קוראת לגנב. אני אישית מכיר אנשים שמשתמשים לרעה בתו הזה.
כמו שרשמתי, גיסי הוא אדם דתי שאסור לו לשתות חלב פרה. אז הוא שותה חלב סויה, שקדים וכיוצא בזה. בכדי שחלילה לא יגידו שהוא לא שומר כשרות הוא בחיים לא יישב במקום שמגיש בשר ויבקש לשתות נס קפה עם חלב סויה וכולי בכדי שחלילה לא יגידו שהוא עבר על חוקי הכשרות. יש מה שנקרא "אם יש ספק, אין ספק". אדם נכה עם 2 מכוניות לא צריך 2 תווים כאשר ישנם עוד אנשים שמשתמשים במכוניות.

מספיק שהוא משתמש בזה פעם בחודש בשביל שיהיה לו את הזכות לעשות על הרכב תג נכה שלא תדע מצרות של אנשים נכים 

אם המשפחה חוגגת על זה כשהנכה לא נמצא ברכב זה כבר דבר אחר

פורסם

הבעיה היא לא ברישום שני רכבים על תג אחד.

הבעיה היא שיש אנשים שמנצלים את זה שיש שני רכבים רשומים, כאשר ברכב אחד אכן נמצא הנכה, אך הרכב השני מנצל את הרישום גם כאשר הנכה לא בפנים.

בעקרון התג המקורי ולא צילום צריך להיות מוצג ברכב, בפועל לא נאכף.

לכן גם היה חבר כנסת שהוא עם מוגבלות, שהציע שהתג ברכב יופעל באופן ביולגי רק כאשר הנכה יהייה באמת בתוך הרכב.

עצם השאלה והבקשה לשני תווים פיזים, לא מובנת.

זה הרי לא קשה להעביר תג מרכב לרכב, זה הרבה יותר קל מאשר לנייד את הנכה מרכב לרכב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, ADG כתב:

מספיק שהוא משתמש בזה פעם בחודש בשביל שיהיה לו את הזכות לעשות על הרכב תג נכה שלא תדע מצרות של אנשים נכים 

אם המשפחה חוגגת על זה כשהנכה לא נמצא ברכב זה כבר דבר אחר

במקום להוציא את האנרגיה השלילית שלך על עצם העובדה שאני מעלה את הנושא ואני מרגיש אותה כאן אתה צריך לבוא בטענות לחלאות שדופקים את כל השאר. לא סתם אני מעלה את העניין. אני לא רוצה לחזור פעם שלישית על הדוגמה של השכן שלי שלא מסוגל לצאת מהבית והבת שלו "חוגגת" על ההנחה של הרישיון ועל החניה חינם שהיא מקבלת בכל מקום.

פורסם

עבד איתי מישהו שהיה מגיע לעבודה עם קטנוע. נסיעה של חצי שעה בערך. רק בימים גשומים מאוד הוא היה בא עם הרכב וחונה בחניית נכים מול הכניסה. הרי יש לו תג, הוא "נכה". הוא גם היה נוסע לצלול באילת. 

שאלתי אותו פעם. תירץ לי משהו על כאבים בקרסול.

לדעתי התופעה הזו הרבה הרבה יותר נרחבת והניצול של התג הרבה יותר מקיף ממה שחושבים. 

• אהבתי 1
פורסם

אין לי רישיון לאופנוע, גם אם ישלמו לי אני לא עולה על אופנוע.

אך למיטב ידעתי בקטנוע החלפת הילוכים וגם בלימה זה עם הידיים.

אז עם הוא נכה רגלים, למה שיהייה חייב לנסוע רק על רכב?

פורסם
לפני כשעה, Cerebral Cortex כתב:

תסביר לאותו חבר שלי ששואל מתוך סקרנות למה אדם נכה צריך 2 תווי נכה לשתי מכוניות כאשר הוא נמצא רק באחת מהן?

לא צריך להרחיק בתיאוריות. 

שני הורים עם שני רכבים לילד נכה, שני ילדים להורה נכה שלא גרים איתו, רכב של מטפל צמוד ורכב של הורה/ילד וכיוצב'. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Tom_22 כתב:

לא צריך להרחיק בתיאוריות. 

שני הורים עם שני רכבים לילד נכה, שני ילדים להורה נכה שלא גרים איתו, רכב של מטפל צמוד ורכב של הורה/ילד וכיוצב'. 

ומאיפה העירבון שאין שימוש בתו של הנכה כאשר הנכה לא ברכב? שני הורים לילד נכה? הילד נמצא רק ברכב אחד. מאין העירבון שההורה השני לא עושה שימוש לא ראוי בתו?

• תוכן חדש...