Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, פשטות כתב:

מה פחות מדכא, שזה ידני?😃

יותר כפתורים ופקדים, פחות משטחים מתים. וגם תאורה טובה יותר כי זה צילום סטודיו. 😉

Just now, Avia כתב:

Kei car*

תודה, ערכתי. משהו שם לא הסתדר לי בעין ועכשיו אני מבין מה זה היה. 🤦‍♂️

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

ופשוט מילא את המרחב הנוסף בים של פלסטיק שחור.

תחושת עודף פלסטיק שחור מגיעה מזה שלוח השעונים במרכז. וזה ככה גם במכוניות אחרות עם המבנה הזה, שים את לוח השעונים מול הנהג וזה יראה סטנדרטי.

כמה דוגמאות אחרות מאותה תקופה: 

(Toyota Ist ,Nissan X-trail, Yaris MK1, Lancia Ypsilon)

IMG_20260330_031329.thumb.jpg.f8792c9dadbe867f07496a8ffa7431fd.jpg

IMG_20260330_031149.thumb.jpg.b924e3251a9bbb7ec9454e022219453c.jpg

IMG_20260330_030946.thumb.jpg.299f4880a64deaa766fa35a498f63c79.jpg

lancia-y-ypsilon-interior-52377(1).jpg.ef7b2f114cbebbefe5de6ab42a3d8c4f.jpg

• מעניין 1

פורסם (נערך)

בתור בעלים לשעבר של רנו טווינגו וכיום של יונדאי מטריקס (בשתיהן לוח השעונים במרכז), נראה לי שפספסת חלק מהתמונה.

תסתכל על חגיגת הצבעים שהולכת בלאנצ'יה, על עשרות הכפתורים בצורות שונות ביאריס, או על הבדלי הטקסטורה בתמונה הראשונה - כל אלו פתרונות יצירתיים לוואקום הוויזואלי שנוצר מהזזת לוח השעונים. במאטריה לא ממש טרחו לעשות עם זה משהו - הכל עשוי מאותו חומר, יש בקושי שלושה כפתורים שחורים וכמה גלגלות שחורות למזגן, ואפילו היכן שכבר הייתה קצת שבירת שגרה בסטריאו המקורי, הבעלים החליף את זה במסך שחור וחלק שנבלע ברקע. 

בהרבה Kei Cars מהתקופה ההיא היה לוח שעונים באמצע, אבל מעצבי הרכב ידעו להתמודד עם זה אילו רק ניסו. שלא לדבר על מגפת המסכים של העשור האחרון, שעדיין לא גורמת למכוניות מודרניות להיראות כ"כ גרוע כמו הסרקופג הזה של דייהטסו.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הבנתי  אותך.

לא התייחסתי בכלל לתמונה עם המולטימדיה אפטרמרקט, שכן זה לא איבזור מקורי של האוטו.

פורסם
בתאריך 26.3.2026 בשעה 18:10, zaf כתב:

ה GTI 308 נכנסה לחיינו ברעש גדול ונעלמה כמעט מהנוף. לא ברורה לי הסיבה למעט המחיר ביחס למתחרות חזקות ממנה ועלות הבלמים הגבוהה. 

בסביבה שלי יש אחת שחיצונית היא מוזנחת למדי,צבע מתקלף. ונשמעת זועקת לעזרה מדי פעם, ככל הנראה עלויות הרכישה אולי היו אטרקטיביות לרוכש שאני משער שאינו יד ראשונה, ועלות התחזוקה מקשה עליו. 

המחיר דווקא היה מאוד תחרותי

אני חושב שהסיבה העיקרית היא המחיר היקר עבור קהל היעד.

אנשים שמשפחתית ספורטיבית מעניינת אותם לרוב לא יכולים להרשות לעצמם אחת ברמת המחירים בישראל. 

לא ממש סטטיסטיקה אבל לפני 14 שנים הייתי בשווייץ והיה נדמה לי שכל גולף שלישית היא gti

שווייץ היא מדינה עשירה עם מיסי רכב נמוכים אז ה gti זולה שם ואנשים רגילים יכולים להרשות לעצמם את התוספת 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

308GTI הזו מכרה כאן ככל שמתפרסם כ 30 יחידות. זה ממש ״כשלון מפואר״ בהשוואה לאחרים .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא מפתיע מידי. ידנית, צרפתיה, די נוקשה. 

למרות כמה שהיא מהנה, השוק לשילוב הנ"ל, קטן ומאתגר.

הגולף GTI שהוצעה לפרקי זמן במקביל גם כידנית וגם עם DSG הוכיחה שבפורמט הזה מעט מחפשים ידניות. אולי מחשש (לא מוצדק!) לכך שזו עלולה להיות בעיה בשוק המשני. או שהגולף מראש מתאימה למיושבים יותר וזה משתלב עם DSG.

הוסף לכך שבמכוניות נישה, יש משמעות לבניית מסורת של המשכיות בשיווק, שירות, מכירה ויצירת קהילה. ל308GTI עד כמה שאני יודע לא היה את זה.

פורסם
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

לא ממש סטטיסטיקה אבל לפני 14 שנים הייתי בשווייץ והיה נדמה לי שכל גולף שלישית היא

בארצות הברית, ברוב השנים גולף נמכרה אך ורק בגרסאות GTi וR.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

המגאן RS הגיע אוטומטית, צרפתיה ונוקשה ומכרה 26 מכוניות.

פיג'ו הביאו את הGT: בלי ה "I", עם אוטומט ובמחיר די אטרקטיבי ומכרו 46 מכוניות.

מיסים רבותי, מיסים. 

פורסם (נערך)

לא הבנתי בדיוק מה הוכחת במספרים האלו?  הרנו הייתה יקרה בהרבה מהפיז'ו. אבל רובוטית. ואם אני לא טועה מכרה הרבה יותר ממה שרשמת, אלא אם אתה מתכוון לשנה מסויימת.

לרנו לעומת הפיז'ו הייתה קהילה ומאמץ שיווקי ממוקד.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

את המס' שלפתי מאפליקציית רכבי ישראל
חיפשתי מודעה של אחת ביד2 
חיפשתי את מס הרכב באפליקציה

והיא מציגה גם כמה כאלה יש סה"כ

אולי זה מידע חלקי כי הCUP היא דגם שונה?

Screenshot_20260330_165941_ .jpg

ואני לא חושב שהוכחתי שום דבר.

נדמה לי שהמס' הנמוך של מכוניות ספורט שנמכרות בישראל קשור בצורה חזקה למיסוי המאוד גבוהה אצלנו

יש כמובן עוד סיבות

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, mcshmupi כתב:

אולי זה מידע חלקי כי הCUP היא דגם שונה?

בדרך כלל זה מידע חלקי בגלל שמדובר רק על אותו קוד דגם. קוד דגם משתנה גם בין רמות גימור וכו'.

אני אסייג שאני לא מספיק מכיר את הדגם הספציפי, כתבתי באופן כללי. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...