Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבין שמחינת תקנות של משרד התחבורה זה בעיה. אבל חשוב לי בעיקר הנושא הבטיחותי. אם זה מספיק בטוח ליסוע כשהילד חגור בחגורה כזאת זה מספיק לי.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז זהו שלא סתם משרד התחבורה לא מאשר את זה. זה לא בטיחותי. ברכב מודרני כמו הגרנדיס לחגורות הבטיחות יש מותחנים שמצמידים את הנוסע למושב בעת תאונה. חגורה לא מקורית המותקנת ללא מותחן הנוסע לא יהיה מוגן כמו הנוסע האחרים.

אם חיי ילדיך ובטיחותם חשובה לך - אני ממליץ לוותר על הרעיון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 46 דקות, zvit כתב:

זה לא בטיחותי. ברכב מודרני כמו הגרנדיס לחגורות הבטיחות יש מותחנים שמצמידים את הנוסע למושב בעת תאונה. חגורה לא מקורית המותקנת ללא מותחן הנוסע לא יהיה מוגן כמו הנוסע האחרים.

תרשה לי לחלוק עליך?

א. לגיטימי גם ליסוע ברכב שאינו מודרני, כך שאין כאן אסון מהבחינה הזאת

ב. הוא מברר ככל הנראה על מתקין מקצועי שיוכל להתקין לו חגורה תקנית, כזאת שיכולה להיות מאושרת גם מבחינת מכון הרישוי - אם לא המגבלה של רשיון הרכב.

כך שאם יש מקום להושיב 3 ילדים קטנים על מקום שמיועד ל-2 בוגרים יותר, וזה מיקום שתוכנן ע"י היצרן להגנה על נוסעים, לא חושב שיש בעיה בטיחותית

אני בכל זאת מסתייג מהרעיון וממליץ לפות"ש לא לבצע, בגלל הקטע של הביטוח, מה קורה אם חלילה יש תאונה עם נפגעים כשהיה נוסע מעל המותר, הביטוח חובה מכסה את הנזק של הנוסע הנוסף? אם לא זה עלול להגיע להוצאות אדירות.

פורסם

"אם זה מספיק בטוח ליסוע כשהילד חגור בחגורה כזאת זה מספיק לי" אתה מבקש פתרון לא בטיחותי שיהיה בטוח?

ריתום של חגורת בטיחות הוא לא סתם חור בפח עם בורג. היצרן מחשב את הכוחות המירביים שעשויים לפעול בנקודה במקרה של תאונה.

להוסיף חגורה במקום שהיא לא אמורה להיות מותקנת מסכנת את כל הנוסעים ברכב זה לא בטוח בכל מקרה וצורה.

בנוסף לכך כמו שכבר כתבו אתה לא מכוסה מבחינה ביטוחית (ז"א שבמקרה של פגיעה, חברת הביטוח שמכסה תאונות דרכים תשלם לבתי החולים וכו' ותתבע אותך ואת מי שהתקין את החגורה).

מבין את הקושי והצורך בהסעה של כל המשפחה ביחד אבל אם אין לך אוטו מתאים עדיף מכל הבחינות לשלוח בן משפחה אחד או יותר באוטובוס / מונית / רכב שכור ולא לחשוב לעשות את הקומבינה הזו.

• אהבתי 1
פורסם

צריך להתחבר לנקודת עיגון, ולמיטב הבנתי אין שם נקודה כזו.

לעניין הביטוח אכן אין ביטוח חובה (נזקי גוף) על הנוסע הנוסף. חברת הביטוח תתנער מהנוסע הכי ’יקר’ ולא הילד שיושב במושב ההוא.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, chezik כתב:

אני בכל זאת מסתייג מהרעיון וממליץ לפות"ש לא לבצע, בגלל הקטע של הביטוח, מה קורה אם חלילה יש תאונה עם נפגעים כשהיה נוסע מעל המותר, הביטוח חובה מכסה את הנזק של הנוסע הנוסף? אם לא זה עלול להגיע להוצאות אדירות.

מבחינת הביטוח אני משקלל את זה ובכל זאת מעדיף לא להוציא עשרות אלפי שקלים על רכב בן 8 מקומות, שזו הוצאה בטוחה, לעומת סיכוי לא גבוה (סטטיסטית...) שהביטוח לא יכסה את הנוסע היקר אם תקרה תאונה כשכולם ברכב. 
בטיחותית לא אסתכן. כלכלית כבר נכנס לחישוב של רווח מול הפסד.

לפני כשעה, tinoki כתב:

צריך להתחבר לנקודת עיגון, ולמיטב הבנתי אין שם נקודה כזו.

לעניין הביטוח אכן אין ביטוח חובה (נזקי גוף) על הנוסע הנוסף. חברת הביטוח תתנער מהנוסע הכי ’יקר’ ולא הילד שיושב במושב ההוא.

יש נקודה לעגן אליה במושב האחורי של הגרנדיס

לפני שעתיים, דוב המערות כתב:

"אם זה מספיק בטוח ליסוע כשהילד חגור בחגורה כזאת זה מספיק לי" אתה מבקש פתרון לא בטיחותי שיהיה בטוח?

ריתום של חגורת בטיחות הוא לא סתם חור בפח עם בורג. היצרן מחשב את הכוחות המירביים שעשויים לפעול בנקודה במקרה של תאונה.

להוסיף חגורה במקום שהיא לא אמורה להיות מותקנת מסכנת את כל הנוסעים ברכב זה לא בטוח בכל מקרה וצורה.

בנוסף לכך כמו שכבר כתבו אתה לא מכוסה מבחינה ביטוחית (ז"א שבמקרה של פגיעה, חברת הביטוח שמכסה תאונות דרכים תשלם לבתי החולים וכו' ותתבע אותך ואת מי שהתקין את החגורה).

מבין את הקושי והצורך בהסעה של כל המשפחה ביחד אבל אם אין לך אוטו מתאים עדיף מכל הבחינות לשלוח בן משפחה אחד או יותר באוטובוס / מונית / רכב שכור ולא לחשוב לעשות את הקומבינה הזו.

יושבים שם 3 ילדים. אם המושב יכול להכיל משקל של 2 מבוגרים הוא לא יוכל של 3 ילדים?

הייתי מסיע ילד באוטובוס אם היתה לנו תחבצ נורמלית ברמת הגולן..

כשנוסעים לטבריה אנחנו באמת עושים את זה. מרמת הגולן למרכז זה הרבה יותר מורכב.

עריכה אחרונה על ידי moshe128
פורסם

איך יש נקודת עיגון?
יש גרנדיס עם 8 נוסעים?
אם אין... אז אין נקודת עיגון
אין נקודת עיגון, אתה יכול להיכנס לכל פחח רכב בצפון שירתך לך מנגנון מסובארו פשע ותהיה לך חגורה.
היא תעבוד? כן עד גבול מסויים
היא חוקית? לא ואי אפשר לעשות אותה חוקית

אתה יכול להאשים את התחבורה הציבורית, את השמאל, את בורא עולם ואת כל מי שתחפוץ וזה עדין לא נותן לגיטימיות ו"כשרות" לקומבינה שאתה מנסה לעשות

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כשעה, moshe128 כתב:

מבחינת הביטוח אני משקלל את זה ובכל זאת מעדיף לא להוציא עשרות אלפי שקלים על רכב בן 8 מקומות, שזו הוצאה בטוחה, לעומת סיכוי לא גבוה (סטטיסטית...) שהביטוח לא יכסה את הנוסע היקר אם תקרה תאונה כשכולם ברכב. 
בטיחותית לא אסתכן. כלכלית כבר נכנס לחישוב של רווח מול הפסד

אם מישהו מילדיך יפגע בתאונה אתה תהיה מוכן לתת כל הון שבעולם כדי שהוא יבריא. אז כן, תוציא כעשרות אלפי שקלים נוספים ותרכוש רכב 8 מקומות.

זאת מעבר לעובדה שאם תקרה תאונת דרכים ואנשים יפגעו יתכן שתמצא את עצמך משלם לביטוח לאומי את ההוצאות שנגרמו לו כתוצאה מרשלנותך.

תחסוך לעצמך את הבלאגן הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני אהיה קצת יותר נחרץ.

לפני כעשר שנים היתה תאונה בירידות לטבריה, עם רכב דומה לרכב שלך. ברכב שאמור להסיע 7 אנשים נסעו 9.

לא משנה כרגע סיבת התאונה, מלבד ילדה אחת כל המשפחה נספתה. יכול להיות שלא היה להם סיכוי, אבל הדברים מדברים בעד עצמם.

יצרני הרכב מתכננים את כלי הרכב עם השקעה של מחשבה ומשאבים עצומים לבטיחות הנוסעים. השיקול נוגע ישירות למיקום הנוסעים בזמן הנסיעה, כמות הנוסעים המותרת, ועוד המון שיקולים. התעלמות משיקולים אלה מעמידה את הנוסעים ברכב בסכנה מיידית במקרה של תאונה.

תעגן חגורה למקום שלא אמור לעמוד במאמצים - בזמן תאונה (אפילו במהירות זניחה של 30-40 קמש) אתה עלול למצוא את עצמך עף בתוך האוטו או גרוע מכך עף החוצה מהאוטו.

אני יותר מממליץ לך להימנע מהדבר הזה. אתה יכול לנסוע בצורה הכי בטיחותית בעולם, לשמור על כל החוקים הקיימים אבל מספיק נהג אחר שעושה טעות ומתנגש בך ואתה עומד מול אסון. יש רכבים בעלות לא גבוהה שמכילים את כמות הנוסעים שאתה מעוניין בה.

עופר

פורסם
לפני 46 דקות, oferg22 כתב:

לפני כעשר שנים היתה תאונה בירידות לטבריה, עם רכב דומה לרכב שלך. ברכב שאמור להסיע 7 אנשים נסעו 9.

לא משנה כרגע סיבת התאונה, מלבד ילדה אחת כל המשפחה נספתה. יכול להיות שלא היה להם סיכוי, אבל הדברים מדברים בעד עצמם.

אני מסכים עם הטיעון שלך, אבל מהמקרה הזה אין ראיה. אותה ילדה שניצלה עד כמה שזכור לי הייתה היחידה שלא הייתה חגורה. 

• מעניין 1
פורסם

תן לי להיות רגע בוטה, בסדר?

יכול להיות שהיא עפה החוצה ובדרך הרגה את אחיה התינוק או אחותה הפעוטה?

עזוב אותך, תחליף רכב

מבין לגמרי את השיקול הכלכלי, אבל אין ברירה

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• אחראי פורום
פורסם

הייתי בפירוש יורד שנתונים ולא מקמבן ע"ח הילדים שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שאלת שאלה, הנה תשובה..

מקום בצפון שיכול להוסיף חגורת בטיחות - ווליד מזגנים בסכנין.

הוא מורשה לבניית מיניבוסים כך שמותר לו להוסיף ספסלים ולכן גם חגורות בטיחות.

לא נכנס פה לכל טיעוני הבעד (ובעיקר) הנגד שעלו פה.

אני מניח שאם יש עיגונים הוא ידע למצוא אותם.

אתה גם יכול לקנות חגורת בטיחות תקנית אצל גדא בתל אביב.

אני חוייבתי על ידי משרד הרישוי להתקין חגורות ברכב שלא היו לו כאלו.

אצל ווליד ידעו לעשות את העבודה.

בהצלחה וסע בזהירות

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 6

:2gunfire:..When you have to shoot shoot, don't talk. That is of course, if you have a gun

• אחראי פורום
פורסם

מיניבוסים ורכבי הסעות זו חיה אחרת לגמרי עם ביצועי בטיחות מפוקפקים במקרה הטוב.

שלדות מתכת שעליהן מושבים וגם חגורות, מניסיון כאלה שאחרי כמה חודשים כבר בקושי עובדים.

אין לזה קשר לרכב נוסעים שתוכנן ונבנה באותו מפעל. 

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...