Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים 

זקוק לעזרה בחשיבה, 

מחפש רכב לנסיעות ארוכות בעיקר בינעירוני כל יום משהו כמו מינימום 130 ק"מ יומי 5 ימים בשבוע. 

רכב שני במשפחה (הראשון הוא אטוטלנדר 2019).

מאד חשוב לנו  אמינות הרכב, שיהיה חסכוני וגם פשוט לטיפול במוסך.

נוחות נסיעה ביצועים וכן, פחות.

יודע שאני אולי הולך לסתור את עצמי קצת עכשיו, יש חשק לסוג של קרוסאובר , לא ברור מה יכול להכנס בתקציב הנ"ל ואם בכלל שווה לנסות בתקציב הזה ולאור העדיפות שצוינה.

נראות לי מעניינות:

רנו קפצ'ור

פיאט 500x?

קורא חוות דעת מעורבות על הקפ'צור ולא ברור לי אם כדאי.

פיאט500x  לא ממש פופולרית , אבל האם יכולה להיות רכישה משתלמת בהנתן היסטוריה ידועה ורכב מטופל?

ואולי עדיף ללכת על המסלול הפשוט הבטוח ובנאלי של הנ"ל:

קיה ריו, יונדאי i10, רנו קליאו מטופלת (אולי קליאו סטיישן? השאלה איך הצריכת דלק)  יש חיבה רבה מאד לפיאסטה אבל לא ברור לי אמינותה וצריכת הדלק.

הרכב יטחן ולכן צריך להיות עמיד ואמין ופשוט לטיפול בעדיפות לצריכת דלק מצוינת.

בקיצור הרבה מחשבות ואשמח לכל עצה

פורסם

לא מצאתי אופציה לערוך אז אני מוצא לנכון לתקן משהו לא ברורבהודעה המקורית:
מה שחשוב לנו זה אמינות, עמידות , צריכת דלק טובה ושיהיה פשוט לטיפול במוסך.
פחות חשוב לנו ביצועים מבחינת כח וכו' או נוחות נסיעה מי יודע מה, אנחנו לא כאלה שמאתגרים את הרכב.

פורסם

130 קמ ביום זה מעל 33K בשנה שזה הרבה מעל הממוצע אפילו לרכב ראשון.

בנסיעה כזו בבינעירוני תכוון לדיזלים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

130 קמ ביום זה מעל 33K בשנה שזה הרבה מעל הממוצע אפילו לרכב ראשון.

בנסיעה כזו בבינעירוני תכוון לדיזלים.

הרתיעה שלי מדיזלים היא בעיקר כי אינני מכיר ואני מבין שטיפולים וביטוחים יותר יקרים משמעותית .

בכל אופן מה שאני אשמח לשמוע זה פידבקים על מה שכתבתי,  פלוסים מינוסים, נקודות למחשבה  רכבים שאולי אני פחות חושב עליהם למעט מאזדה 3 שאני פשוט לא סובל .

מאד מסמפט את הקפצ'ור אבל חושש מהסטיגמה על הצרפתיות בייחוד שזה רכב שייטחן.

וגם ה500x של פיאט, היו לי פיאטים שנים,  מכיר את החסרונות , פשוט אוהב את הקטנות של פיאט אבל לא מכיר לא את ה500 ולא את ה500x , ואיך היא אמורה לשרוד בתנאים שאני מייעד לה, בהנחה שתטופל טוב.

מנסה להבין כמה אני ריאלי או פשוט לוותר וללכת על בטוח כמו הקטנות היפניות

פורסם (נערך)

ומחירי הדלק לא מרתיעים אותך בכמות כזאת של נסיעות?

אין קשר בין סוג מנוע למחירי ביטוח. טיפולים אולי קצת יותר יקרים ( וגם לא תמיד ).

אתה אוהב קפצ'ור, אבל הדגם המוצלח הוא עם מנוע בנזין 1.3 ולא 1.2. אבל זה הרבה מעל התקציב. דגם 1.2 לא אמין, לא המנוע ולא הגיר. מחירי טיפולים במוסכי יבואן יקרים. תצטרך למצוא מוסך פרטי אמין שמכיר את הדגם.

לכמות הנסיעות שלך הייתי קונה רכב דיזל או היברידי.

יחסוך לך מאות שקלים כל חודש בהוצאות דלק.

יש גם קפצ'ור דיזל 1.5 - מנוע אמין יותר מאשר 1.2 בנזין.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

ומחירי הדלק לא מרתיעים אותך בכמות כזאת של נסיעות?

אין קשר בין סוג מנוע למחירי ביטוח. טיפולים אולי קצת יותר יקרים ( וגם לא תמיד ).

אתה אוהב קפצ'ור, אבל הדגם המוצלח הוא עם מנוע בנזין 1.3 ולא 1.2. אבל זה הרבה מעל התקציב. דגם 1.2 לא אמין, לא המנוע ולא הגיר. מחירי טיפולים במוסכי יבואן יקרים. תצטרך למצוא מוסך פרטי אמין שמכיר את הדגם.

לכמות הנסיעות שלך הייתי קונה רכב דיזל או היברידי.

יחסוך לך מאות שקלים כל חודש בהוצאות דלק.

יש גם קפצ'ור דיזל 1.5 - מנוע אמין יותר מאשר 1.2 בנזין.

קודם כל תודה על ההכוונה לדגמי דיזל ספציפיים, אבדוק.

לא אטפל אצל יבואן יש לי מוסכניק מעולה ואני לא אזוז ממנו.

לגבי היברידי,  קודם כל זה רכב שכבר די כובל אותך לטיפולים יקרים אצל יבואן לפחות במה שקשור לחלק החשמלי, גם שימור האחריות עולה , למשל בטויוטה אני אצטרך פוטנציאלית לחדש אחריות 3 פעמים בשנה וזה גם עלות נוספת.

אז לא יודע אם זה לא מתקזז והרכב כבר יותר מסובך. 

לכן לא חשבתי על היברידי.

דיזל נשמע פתרון טוב.

באופן כללי , האם הקפצור מספיק אמין בדגמים שציינת לפרופיל השימוש שלי? אם לא , אשמח אולי לרעיון ביחס להעדפות שצוינו, אולי לא כיסיתי הכל.

ספציפית מעניין אותי דעת מומחים גם על הפיאט והפיאסטה.

אם לא תהיה לי ברירה מקסימום אלך על הפתרון היותר בנאלי של יפנומטית או קוריאנומטית

פורסם

אם אתה חובב פיאט וצריך דיזל, אז ייתכן שפיאט קובו דיזל תיתן לך מענה לא רע. מקריאותיי כאן בפורום, היא לא סובלת ממחלות ידועות ובסה"כ בעלת מכלולים ישנים וידועים המראים אמינות לאורך זמן.

הצפרדע היחידה (שאולי) תצטרך לבלוע הוא המראה הטנדרוני שלה. ניכר שאתה מחפש מראה קרוסאוברי.

בהצלחה!

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם

קרוסאובר  וצריכת דלק לא בא ביחד אלא אם הוא היברידי.

נשמע סיפור קלאסי של לנסות לשבת עם תחת אחד על 3 כסאות, תחליט מה חשוב לך יותר.

דיזל (מי שלא מטפל לבד ובתקציב הזה) יש תקלות שהעלות שלהן תמחוק לך שנה של חסכון בדלק בקלות.

אמינות , פשטות בטיפולים , צריכת דלק סבירה - סופרמיני למיניהם עם נפח 1.2-1.4 בדומה למה שציינת, הייתי מכניס גם את היאריס לרשימה שיש לה אחלה מרחב פנים וכמובן גם הג'אז.

500x אם זכרוני אינו מטעה חולקת מנוע וגיר עם שברולט והוא לא פנינה, הייתי מתרחק.

פורסם
לפני 17 שעות, rev-Match כתב:

קרוסאובר  וצריכת דלק לא בא ביחד אלא אם הוא היברידי.

נשמע סיפור קלאסי של לנסות לשבת עם תחת אחד על 3 כסאות, תחליט מה חשוב לך יותר.

דיזל (מי שלא מטפל לבד ובתקציב הזה) יש תקלות שהעלות שלהן תמחוק לך שנה של חסכון בדלק בקלות.

אמינות , פשטות בטיפולים , צריכת דלק סבירה - סופרמיני למיניהם עם נפח 1.2-1.4 בדומה למה שציינת, הייתי מכניס גם את היאריס לרשימה שיש לה אחלה מרחב פנים וכמובן גם הג'אז.

500x אם זכרוני אינו מטעה חולקת מנוע וגיר עם שברולט והוא לא פנינה, הייתי מתרחק.

תודה על התגובה , כמה שאלות ברשותך:
1- עדין בהנחה שאנחנו די נעולים על קרוסאובר ומנסים לעשות את העיסקה הממוצעת היותר נוחה ,, כמה נקודות:
- פיאט 500X , כאדם שהיו לו כמה פונטו ופנדה מקסימה (וגם מריאה נוראית) אני מכיר את חוסר הנוחות של פיאט , את הפלסטיקים הלפעמים בעייתיים וכו'  ועוד ועוד , עדין זה לא מרתיע , סה"כ הרכבים היו פשוטים לטיפול וכבר ציינתי שיש לי אחלה מוסכניק ולגבי זה אני פחות מודאג אלא אם כן אצטרך לשבת אצלו.
באופן כללי , גם אפשר למצוא ממנה רכבים שלפחות על הנייר פחות בלאי ושנתון יותר מתקדם מאחרות (איזור 2015-2017 עם פחות מ90K קילומטר ,שזה בערך הפרופיל שאני מחפש גם בקפצ'ור) מענין מה שאתה אומר לגבי מנוע וגיר, כי מהמעט שביררתי לפחות ממה שקראתי , הבנתי שהם דווקא אמינים ונחשבים אולי אפילו לפלוס יחסי.
כל עוד הם לא באמת בעייתיים - מבחינתי זה מספיק , אז אשמח אם אתה יודע להגיד לי דברים יותר ספציפיים לגביהם לגבי אמינות בעייתית, כי על זה דווקא לא שמעתי , השאלה שלי היתה אם היא תהיה בעייתית לי בפרופיל השימוש שציינתי , כי אני מאד אוהב את המראה שלה , מאד עושה לנו חשק , אבל לא אם העיסקה הזו מתנגשת עם המאפיינים שלה , אם יש דגמים ספציפיים של 500X או 500L יותר או פחות מוצלחים אשמח גם לדעת , מבחינתי כל מה שמעל 13-14 ק"מ לליטר זה בסדר.
- רנו קפצ'ור - אולי המועמדת הראשית , מנסה להתמקד בדגמי דיזל ובנזין 1.5 ו1.3 , אני מבין שהיא דווקא כן יחסית חסכונית בדלק , פשוט שואל את עצמי את אותה שאלה , האם אין לצפות מהשתיים שציינתי עד כה להחזיק מעמד בטיפול ראוי את פרופיל הנסועה שציינתי?
כי כן יש העדפה אליהן.
לגבי דיזל אני יודע שיש טיפולים או תקלות יקרים , אבל בהינתן שאנחנו נוסעים הרבה יחסית , האם בשקלול עדין זה ברמה שלא שווה הסיכון?

לגבי סופר מיני כאלה ואחרות , ממש עדיפות שניה רק לאחר שנמצה את האופציה של קרוסאובר ונחליט שלא.
העדפה לקליאו מבחינת מראה , האם יש בעיות עם גירסת הסטיישן? האם יש דגמים ספציפיים להתמקד בהם ונקודות ספציפיות לבדוק כשבודקים רכב? הבנתי שיש לבדוק את ענין שרשרת הטיימינג באיזור 90000 או אפילו לוודא שבוצע באופן יזום , חוץ מזה עוד דברים?
מאזדה 2 היה יכול להיות נחמד אם לא הפער הבאמת גדול בשנתון הקילומראז ובלאי הכללי בינה לבין המועמדות האחרות.
ג'אז אופציה נחמדה , אבל פחות מועדפת והבנתי שגם לה יש מחלות.
רואה כמה טויוטה ספייס ורסו באיזור המחיר, האם כדאי?

לסיכום , באמת יש העדפה משמעותית לקפצ'ור ול500X , האם יש סיבות קונקרטיות לרדת מהן באופן גורף ,או שאפשר לעשות פה עיסקה מושכלת לדעתך בהינתן שנקפיד למלא דגשים מסוימים (כמו למשל דגמי קפצ'ור ספציפיים)

אולי כדאי להבהיר,  קשה לי להסביר את זה , ברכבים של המזרח תמיד מפריע לי תחושה של היעדר אופי , קשה לי להסביר למה תמיד התחברתי לפיאט (עד שממש הזדקנו) אבל לרכבים היה אופי ופשוט נהניתי לנהוג עליהם. (כולל פיאט מריאה נוראית שהיה לה אופי מעצבן)
כנ"ל לגבי 
דבר שאני לא קיבלתי מאף יפנית או קוריאנית וכבר היו לי כמה בליסינג מהעבודה.
ואיפשהוא עכשיו שהתקציב יחסית מוגבל וזו הזדמנות לרכב שני לשימושים ספציפיים ו500X וקפצ'ור לכאורה מאפשרות לי להשיג צורך רגשי , יחד עם זאת יש מאפיינים שאני לא רוצה לוותר עליהם , לא רוצה להגרר להוצאות מיותרות ואם בזה הענין כרוך , אז אוותר ואלך יותר על בטוח, השאלה אם באמת זה הענין כאן.
כרגע נוסע על פיקנטו רובוטית מרושעת איומה ונוראה

פורסם (נערך)

בתקציב שלך אתה מקבל רכב לא חדש, רחוק מאוד מזה.

מה היה לפני כן מבחינת היחס (לא רק התחזוקה, אותה יש אפשרות לראות בעזרת הקבלות מהמוסך) , אלא סגנון נהיגה .

לכן תחזוקה קפדנית שלך אולי לא תצליח למנוע תקלות יקרות ברכבים בעלי גירים רובוטיים ומנועי טורבו עם צריכת שמן ידועה.

לכן, רכב יותר פשוט ומוכח מכנית כמו מאזדה 2, סוזוקי סוויפט,  גם משנתון יותר ישן, לא יגרמו להוצאות רבות על תיקונים.

אני מבין את מה שאתה אומר עם היעדר אופי ברכבים יפניים כאלה, אני מוסיף - לא רק אופי, גם נוחות הישיבה והנסיעה. 

אבל תצטרך לבנות סדר עדיפויות כלשהו, על מה לוותר.

אין תחזוקה יותר יקרה לקפצ'ור / קליאו סטיישן דיזל לעומת בנזין, חוץ מהחלפת מסנן סולר ( זכור לי מקנגו שהיתה פעם בבעלותי,  כל 45 אלף קילומטרים ),  שהוא כן יותר יקר.

אבל מנוע דיזל יותר עמיד, חסכוני והשילוב של גיר רובוטי עם מנוע דיזל עדיף מבחינת שחיקת המצמדים בגיר הרובוטי.  הקושי הוא למצוא רכב דיזל לא שחוט בתקציב שלך.

את פיאט אני לא מכיר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@shlomiyan4

רשמת הרבה, שורה תחתונה אתה רוצה קרוסאובר תקנה קרוסאובר.

מה שאני אומר זה שאם אתה קונה קרוסאובר כמו הפיאט 500x תוודא שהיא פיאט עם אופי כמו שזכור לך ולא שברולט טרקס / אופל אסטרה באריזה של פיאט.

כנ"ל לגבי קפצ'ור וקליאו, מבחינת מכלולים זה אותו הרכב ככה שאם כבר לבחור בין שניהן ואתה רוצה קרוסאובר אז אין שאלה בכלל - קפצ'ור.

לגבי דיזל אף פעם לא היה לי אז אני לא יכול לדבר מנסיון, מבחינת תקציב לא בטוח שהוא מספיק בשביל אקסמפלר שמור מיד פרטית.

אולי תתיעץ גם עם בעל המוסך (ברצינות ) ותשאל אותו מה דעתו.

יש חלקים שגם אם הוא יעשה לך אחלה הנחה על עבודה עלות החלק עדיין גבוהה.

פורסם
לפני כשעה, rev-Match כתב:

@shlomiyan4

רשמת הרבה, שורה תחתונה אתה רוצה קרוסאובר תקנה קרוסאובר.

מה שאני אומר זה שאם אתה קונה קרוסאובר כמו הפיאט 500x תוודא שהיא פיאט עם אופי כמו שזכור לך ולא שברולט טרקס / אופל אסטרה באריזה של פיאט.

כנ"ל לגבי קפצ'ור וקליאו, מבחינת מכלולים זה אותו הרכב ככה שאם כבר לבחור בין שניהן ואתה רוצה קרוסאובר אז אין שאלה בכלל - קפצ'ור.

לגבי דיזל אף פעם לא היה לי אז אני לא יכול לדבר מנסיון, מבחינת תקציב לא בטוח שהוא מספיק בשביל אקסמפלר שמור מיד פרטית.

אולי תתיעץ גם עם בעל המוסך (ברצינות ) ותשאל אותו מה דעתו.

יש חלקים שגם אם הוא יעשה לך אחלה הנחה על עבודה עלות החלק עדיין גבוהה.

תודה רבה לשניכם על התגובה המפורטת  ,באמת עוזר מאד מאד.

האמת שראיתי שרשורים קודמים על 500X , ראיתי אחד עם כמה תגובות של בעלי הרכב , ולפחות לפי התגובות האוהדות של חלקם , אותי לפחות זה מספק , כי אני מבין על מה הם מדברים , אז נראה שהאופי שאני אוהב עדין שם , האמת שהדבר שנראה לי יותר בעייתי מהיתר זה דווקא הסחירות של הרכב.
אבל גם בתחום הזה המוסכניק שלי יודע לעבוד, אז נראה.

הספקתי לדבר עם המוסכניק על קפצור , אומר שקודם כל רק דיזל , כל עוד הרכב טופל בקפדנות , כל 20K מקסימום למרות שהמלצת היצרן על 30K , וגם אצלי שיטופל מקסימום כל 20 , והקפדה על שמנים ונוזלים הכי טובים , אז הוא אומר שאין מה לחשוש.
אז אני מניח שהפור יפול בין שתיהן עם עדיפות קלה לרנו בגלל סחירות יותר טובה.

• תוכן חדש...