Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נגררת והוצאותיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייב בביטוח ובטסט. 

הוצאות? 

1. רכישה. 

2. תיקונים פה ושם.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

מצטט הודעה שכתבתי כאן למישהו לפני כמה חודשים:

אשמח לחלוק מנסיוני לאחר שנים של שימוש בנגררים שונים.

1. כמו שציינו הנגרר הוא רכב לכל דבר, עלות אגרת רישוי שנתית 100-200 ש"ח, צריך כמובן טסט, בנגרר חדש יש כמה שנים שקט - לא צפויות תקלות בטסט.

2. צריך ביטוח נפרד, אני משלם על חובה קרוב ל-300 ש"ח, וצד ג' 450 ש"ח, זה קצת יקר אבל זה בגלל שביקשתי לא להצמיד את הפוליסה לרכב מסויים אלא שאוכל לגרור עם כל רכב, בלי זה יכולתי לגמור את 2 הביטוחים בסביבות 500 ש"ח

3. המלצה שלי ללכת על נגרר חדש, בדקתי המון ביד 2, יש את אלו שמוכרים כי קנו גודל לא מתאים וכדו' וכמעט לא השתמשו - הם רוצים מחיר כמעט כמו חדש (תכלס צודקים, אין בלאי, אבל למה להיכנס לזה בכזה מחיר) ויש את אלו שמוכרים עגלה שאתה רואה מהתמונות שהיא לא עברה חיים קלים, אבל אתה תשלם את החיסכון ברכישה כבר בטסט הראשון (סרן מעוות, מערכת חשמל מפורקת, מכלולים שחוקים / שבורים ועוד)

4. לגבי גודל עגלה - דבר ראשון לבדוק מה כושר גרירה של האוטו עם ובלי בלמים (גוגל לפי דגם ושנת ייצור), צריך להבין שכושר הגרירה מגביל את המשקל המורשה של העגלה ולא רק את הכולל, נניח אם מותר לגרור 500 ק"ג בלי בלמים - אסור לך לקחת עגלה של 750 ק"ג ברשיון אפילו אם היא עכשיו ריקה ושוקלת רק 200 ק"ג, אז לבדוק מה מותר לך לגרור ולחשב כמה יישאר לך משקל להעמסה אחרי משקל עצמי של העגלה ולפי זה להחליט האם אפשר לקנות בלי בלמים או שחייבים עם כדי לקבל מרווח להעמסה. (בלי קשר - עגלה עם בלמים הרבה יותר בטיחותית ונוחה לשימוש, השאלה היא אם ההוצאה מוצדקת עבורך לשימוש של פעם ב.. כשהפער בעלות הוא משהו כמו 2,500 ש"ח)

5. לגבי בלאי לאוטו - המנוע לא אמור להתרגש מזה אם הוא במצב תקין, זה פשוט עבודה תחת עומס גבוה יותר אבל הוא יודע להתמודד עם זה, הגיר הוא זה שלפעמים קצת מתבלבל במצבים כאלו, הוא לא תמיד מצליח לחשב נכון את ההילוך המתאים בתאוצות / עליות וכדו' אז פשוט להבין אותו ולתת לו את התאוצות בצורה רגועה, יותר לאט מהרגיל, אני נוסע בעליות לירושלים על ידני כי אחרת הוא מחליף לי הילוכים כל שניה ולא מצליח להגיע למסקנה מה טוב לו.

6. נעילה - לדעתי אין תחליף לנעילה עם שרשרת עבה ומנעול תואם, (יש משהו שנכנס לתוף הכף ריתום כמו התפוח של הגרירה וננעל שם, אבל כבר פתחתי אותו פעם עם לום כשנאבד לי המפתח, סנדל - ראיתי מישהו ששכח לפתוח והתחיל ליסוע, אחרי שעה כשחזר למקום ראה את הסנדל מרוח על הכביש..)

7. אם אתה הולך על נגרר חדש - ממליץ על נגררי אשקלון, מחירים הכי זולים שמצאתי, עבודה יפה מאד, ואיכות מצויינת. יש גם נגררים מיבוא בכמה גדלים מסויימים (בלי בלמים, אפשר לזהות אותם לפי המסגרת הכחולה בדפנות ומגיני גלגלים מפלסטיק ולא פח), זה קצת יותר זול, אין לי מידע על האיכות.

בתאריך 28.9.2022 בשעה 19:14, guya72 כתב:

אם אתה מתקין וו גרירה כיום, אז יש חיבור לחשמל של הרכב (שקע 13 פינים).  צריך עגלה עם חיבור מתאים.

בכל מקרה יש לקנות מתאמים בין סוגי השקעים

יש מספר סוגים של ווי-גרירה. סוג וו-גרירה זה בהתאם להנחיות יצרן. כמובן שצריך לבדוק איזה וו-גרירה מתאים לרכב, ואז לקנות נגרר עם חיבור מתאים.

לכל רכב יש את הוו גרירה שמתאים לו לפי הוראות היצרן, אבל החיבור בין הוו לעגלה הוא אוניברסלי לכל העגלות, אין צורך להתאים את העגלה לרכב בנושא הזה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, לב טוב כתב:

במאמר קיימת טעות - אישור בלמים, לגרור עם בלמים, נדרש כמובן כמו לכל רכב עם בלמים לאחר 15 שנים(ולא 18 שנים כפי שמצויין).

עלות מבחן תקופתי(טסט) - 33 ₪

*גרור אינו הופך ל„רכב מיושן״ בהגיעו לגיל 20.

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כמה טיפים שחשוב להכיר: 

צמיגים: צמיגים מחוזקים עולים אקסטרה, אבל נותנים אקסטרה שקט נפשי, שווה מאוד.

חלוקת משקל: דאג תמיד לשים את הסחורה הכבדה  ביותר כמה שיותר קרוב לחיבור, כך העגלה תהיה יציבה. דוגמה

לא לנסוע עם עגלה ריקה במהירות גבוהה, כאשר העגלה ריקה אין מה שילחץ עליה להיות צמודה לקרקע, היא תהיה קלה כנוצה ומספיק בור אחד עמוק מדי בכביש והיא תתהפך. 

עגלה עם בלמים, הרבה יותר נוחה לשימוש, שומרת על בלאי נמוך משמעותית לבלמי הרכב, כמובן שהיא מחייבת בהוצאות של בלמים מדי פעם, אך זה מחיר שולי יחסית. 

ראטצ'טים: דאג לקשור את כל הסחורה היטב, לוודא כי הראטצ'ט מתוח עד הסוף. 

תקנה ראצ'ט מפלדה, לא מפלסטיק. 

ארגז מים לשטיפת ידיים: פריט מאוד חשוב, מאוד נוח. 

ארגז כלים קטן עם מנעול: אני שם בו ראטצ'טים, שאקלים, שרשראות.

באזור הצפון אני ממליץ על  ר.אליאס נגררים , נמצאים בכפר יאסיף, מלאי זמין של נגררים, בנוסף הם מתקינים ווי גרירה. 

תוכל גם לעצב את העגלה איך שבא לך, אני למשל הוספתי רמפה וזאת כדי להעלות ולהוריד ציוד כבד כמו חותך אספלט  ששוקל 130 ק"ג לגמרי לבדי. 

ישנם הרבה חברות טובות ואיכותיות גם כן שמייצרות נגררים, בכך אני בטוח. 

המלצתי על ר.אליאס נובעת מניסיוני האישי ומשביעות רצוני האישי שלי בלבד. 

בהצלחה!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הרבה מהאתרים שמוכרים נגררים הם ממש אתרי תמונות והעתק הדבק. 

לא נוחים כלל לגולש! 

בלי נתונים ברורים, 

בלי מידות ברורות,

אחרי דקה וקצת יצאתי מרוב האתרים. 

יש ערים שבהם מקפידים על מס' דברים, 

אם העגלה לא מחוברת לרכב אתה יכול  לקבל קנס,

אם קשרת את העגלה עם שרשרת לאיזה עמוד חשמל / תאורה, קנס. 

מכיר מישהו שקיבל קנס כי לא היה בעגלה מדבקה של "נגרר ע"י + מס' הרכב"

מה שכן הייתי ממליץ, 

לנסות להתארגן על מד משקל. 

חבר טוב רכש עגלה עם בולמים כדי להוביל דברים רגישים בשטח. 

לכל יצרן שפנה בכדי לקבל פתרון כדי לדעת מה המשקל שהעמיס (סוג של Trailer Weight Scale)

הם לא התאמצו כלל כדי לתת פתרון, ה

בסוף פנה לאתר בתמחה באנגליה שנתן לו פיתרון. 

( יש משהו דומה במטוסים, כדי לראות שלא חורגים בהעמסה). 

פורסם

גרור חייב להיות מחובר לרכב בעת חניה, וזאת ע״פ תקנות התעבורה[69(ו)(2)].

מדבקה -  "נגרר ע"י + מס' הרכב", חלפה, עברה לה מן העולם (כמדומני) אי שם בסוף שנות ה-90.

• מעניין 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 29 דקות, kompy כתב:

גרור חייב להיות מחובר לרכב בעת חניה, וזאת ע״פ תקנות התעבורה[69(ו)(2)]

האם קיים פתרון חוקי כלשהו להשאיר את העגלה בחניה כשלא צריך אותה? או רק בחצר משק/חניה פרטית וכו'?

פורסם

לא קיים פיתרון כזה, הכל תלוי באכיפה במקום מגוריך. קיימת תקנת תעבורה וגם חוק עזר עירוני ברוב המועצות כך שאפשר לקבל קנס מהעירייה וגם מהמשטרה. יש אפילו ערעור לעליון בעניין הזה שנדחה (רע"פ 4192/13).

אצלי בישוב אין אכיפה אך את העגלה אני משאיר באופן קבוע בחניה  הפרטית ואת הרכב מחנה בחוץ. זה לא באמת משנה משהו במקומות החניה הפנויים אך לדעתי זה לא יראה טוב בעיניי השכנים אם יראו עגלה חונה קבוע בחניה ציבורית.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 4 שעות, kompy כתב:

מדבקה -  "נגרר ע"י + מס' הרכב", חלפה, עברה לה מן העולם (כמדומני) אי שם בסוף שנות ה-

ייתכן ואתה צודק, 

אבל לפני כמה שנים חבר לא עבר טסט עם העגלה כי לא היה לו מספר של הגורר, 

שילם 50 או 60 ש"ח,

וחתם על הצהרה שזה לעגלה. 

לך תבין. 

• תוכן חדש...