Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שתי נקודות

אצל השכנים תריס חשמלי בחורף נפגע קו מתח גבוה. אין להם דרך לפתוח. שאלתי אם אין גיבוי ידני ... אמרו שאין. 

נכון ,להחליף רצועה זה מעצבן אבל אפשר לקרוא לכולבויניק במקרה הרע וזה עדיין יצא זול משמעותית מלתקן מנוע של תריס חשמלי. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ממש מוזר שבית חדש מסופק עם תריס ידני.

בעיני זה יותר נוח, שלא לדבר על יפה.

הרצועות האלה זה ככ 70׳s 

יש לנו 10 תריסים ממונעים מעל 4 שנים עם קבלת הבית והכל עובד חלק.

תקלות? מכת ברק? שד בא בלילה ואכל את המנוע? אפשר לתקן, התיקונים לא מורכבים, כנל הכיוונים, יש מדריכים להכל ברשת.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)

כל דירות מחיר למשתכן מסופקות עם תריסים ידניים. אני עתיד לקבל מפתח לדירת מחיר למשתכן בעוד כשנה - שנה וחצי ומלבד התריס הגדול למרפסת הכל הולך להיות ידני וזה ככה לפי המפרט האחיד של מחיר למשתכן. פה ושם יש קבלנים ש"מפגרנים" לרוכשים ונותנים את התוספת של תריסים חשמליים לכולם אבל זה לא נפוץ במיוחד.

אחד הדברים הראשונים שנעשה בקבלת מפתח זה לשבור חצי בית לעבודות חשמל כמו הזזה/הוספה של נקודות חשמל, הכנות לבית חכם וכו' - הסבת התריסים תיהיה כחלק מהעבודות וזה לא כלכך יקר (מבירור קצר, סביב 1000 שח לכל תריס כולל המנוע ועבודה ואני מניח שתיהיה הנחה על כמות). פשוט מעצבן שלא מאפשרים לרוכשים לעשות שום שינוי במסגרת מחיר למשתכן לפני קבלת מפתח, אפילו נקודת מים במרפסת הקבלן לא עושה לנו.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תריסי הזזה, בלי לעשות להם מקום בתוך הקיר לא תוכל לפתוח את החלון באופן מלא. וגם הפתחים האלה בקירות זה מקום נפלא לגידול יונים שחופרות לך במח וממלאות את המסילה של החלון בזבל. תוסיף על זה את העצבים בניקוי תריסים מהסוג הזה, צריך לפתוח את הידית הקטנה ולנקות אחד אחד וזה מתיש. 

הכי נח זה תריס חשמלי, אבל לדעתי תריסים זה דבר מכוער ועדיף פשוט לוותר עליהם ולשים וילון. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, misterb כתב:

אין רצועה

יש רצועות שמחברות את התריס לציר, והן גם מתבלות, מנסיון.

לוקח לא מעט זמן (לדעתי הראשונה נקרע אחרי משהו כמו 12 שנה, אבל מאז הלכו עוד כמה)

קושי החלפת הרצועה בידני תלוי בגישה למנגנון. בחלק זה אכן לא פשוט, אבל למיטב ידעתי לרוב זה בבתים ישנים.

לגבי אסתטיקה, אתה צודק, אבל הקישור ל״מיושן״ זה מנטלי, בדיוק כמו שיש אנשים שיגידו שלנהוג על גיר ידני זה מיושן.

פורסם
בתאריך 14.4.2023 בשעה 23:24, Nakamichi כתב:

כל השכנים בקבוצה אמרו שזה אסון וביזיון וגועל נפש וכו וכו.

תלמד לא להקשיב לשטויות של אנשים אחרים. 

כל אחד מגיע עם הבולשיט שלו, השטיקים שלו והקיבעונות שלו ומשוכנע שהוא היחיד שצודק.

ואני שואל את עצמי. אני צריך את זה? זה חשוב? מי שיש לו מרגיש שזה שדרוג? מה עושים שיש הפסקת חשמל?

צריך את זה? כנראה שלא, אחרת היית חושב על זה לבד. 

חשוב? כנ"ל. 

שידרוג? לא יודע. סוג של, בעיניי זה כמו לשדרג למשהו עם יותר אפשרויות לקילקול. 

אסתייג ואומר שבעבר רציתי להתקין אחד ספציפי חשמלי, כשהייתי צריך לתפעל אותו יחסית הרבה. מאז עברו הרבה מים בירמוך, וגם כמה דירות, ואני מתעסק עם התריסים פעם באף-פעם.

פתחתי\סגרתי רק פעם אחת בבית הנוכחי בכ-5 שנים שאני גר בו (כל הזמן פתוחים).

כשיש הפסקת חשמל, יש גם הפסקת תריסים. או גנרטור, ואז אתה יכול לבחור אם אתה רוצה להשתמש בו עבור התריסים. לי זה לא נשמע הכי הגיוני בעולם.

כן אודה בדבר אחד: לו היו לי תריסים חשמליים, כנראה הייתי משתמש בהם יותר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רק לאחרונה חזרתי מפראג, בדירה ששכרנו לא היו תריסים בכלל. 

יש חלון כפול - כלומר חלון עם שתי כנפיים (פרפר), מרווח של 20 ס"מ ואז עוד חלון בדיוק מאותו סוג. 

בתוך הדירה יש שני וילונות, אחד חצי שקוף והשני כבד שחוסם לגמרי את האור. 

אני אהבתי מאוד את התכנון הזה, לא מצריך נקודות חשמל ואין ארגז של תריס מעל החלון. 

לטעמי זה יותר אלגנטי. 

מה גם שהוא מבודד מאוד (מאוד). 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

יש רצועות שמחברות את התריס לציר, והן גם מתבלות, מנסיון.

לוקח לא מעט זמן (לדעתי הראשונה נקרע אחרי משהו כמו 12 שנה, אבל מאז הלכו עוד כמה)

קושי החלפת הרצועה בידני תלוי בגישה למנגנון. בחלק זה אכן לא פשוט, אבל למיטב ידעתי לרוב זה בבתים ישנים.

לגבי אסתטיקה, אתה צודק, אבל הקישור ל״מיושן״ זה מנטלי, בדיוק כמו שיש אנשים שיגידו שלנהוג על גיר ידני זה מיושן.

אצלי בבית הקודם הרצועות בידניים היו מקוריות ברוב התריסים (23 שנים. החלפתי 2 מתוך 5). בחשמלי באותה התקופה החלפתי פעם אחת רצועות ופעם אחת מנוע וזה התריס שעבד הכי מעט.

גם בבית הנוכחי כל הגדולים (סלון ויציאות למרפסת) חשמליים ובחדרים ידניים. לא מתכוון לשנות את זה.

לגבי נוחות ההחלפה, דווקא הישנים שישבו על גלגלת בתוך הקיר הו הרבה יותר נוחים להחלפה חוץ מהקטע שהגלגל היה בורח לך מהיד והשפה שלו היתה משאירה חתך די עמוק באצבע.

• מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בדירה הקודמת כל הגלילה היו חשמליים, גם הקטנים יותר. (ובחלק מהחדרים בכלל היו תריסי שלבים).

באופן מפתיע הרצועה הראשונה הלכה דווקא בתריס הקטן ביותר של המטבח. בגודל של חלון טיפוסי.

ודווקא הרצועות של התריס הגדול ביותר בסלון (וטרינה רחבה בגובה מלא, שגם עובד כנגד רוח לפעמים והצריך לעיתים יד לאיזון ״הבטן״ שנוצרה בגללה) החזיקו יותר, הוא אפילו הסתדר כשרובן כבר נקרעו, עד שהאחרונה הלכה וכולן הוחלפו.

הנוכחית יש חשמליים בסלון וידניים בחדרים. אין לי מושג לגבי החשמליים, אבל בידני הרצועות זהות כולן ולדעתי מעולם לא הוחלפו (22 שנה).

טיפ חשוב, אם חשמלי, להקפיד על מתג שלא צריך לעמוד ולהחזיק. קונספט הזוי שלא מובן לי. לא רק שצריך להמתין שיגיע למצב הנכון גם חייבים לעמוד כל הזמן עם האצבע על המתג?

פורסם
לפני 15 דקות, Be roo כתב:

טיפ חשוב, אם חשמלי, להקפיד על מתג שלא צריך לעמוד ולהחזיק. קונספט הזוי שלא מובן לי. לא רק שצריך להמתין שיגיע למצב הנכון גם חייבים לעמוד כל הזמן עם האצבע על המתג?

זה תקן בתריס שמוביל החוצה (מרפסת) כדי שלא תוכלי לנעול את עצמך בחוץ

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

דווקא בידני, מה שנקרע הכי הרבה, לפחות מנסיוני זה הרצועה הקטנה בין המוט האופקי לשלב העליון.

קרה לי אפילו שהשלב פלסטיק עצמו נקרע.

ברגע שאתה מבין איך להחליף, זה לא מסובך.

רק לחתוך רצועה בדיוק באורך של הישנה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני שעה, Mech Morphix כתב:

זה תקן בתריס שמוביל החוצה (מרפסת) כדי שלא תוכלי לנעול את עצמך בחוץ

שתי דירות שנבנו במקביל (הבדל של כמה חודשים בתאריך מסירה), בשתיהן יציאות למרפסת, באחת היה מתג כזה (ואם זכור לי נכון אותו מתג בכל התריסים, גם כאלה של חלונות רגילים), באחרת מתגים רגילים בכל הדירה.

פורסם

אני לא מבין בכלל למה העולם עשה צעד אחורה לתריסי גלילה. לדעתי תריסי הזזה זה פתרון הרבה יותר מוצלח.

בכל מקרה.

הקבלן נתן תריס ידני בחדר. ולא התייחסתי לזה יותר מדי עד שכל השכנים בקבוצה אמרו שזה אסון וביזיון וגועל נפש וכו וכו.

מפה לשם. יש הצעה של איזה בחור להחלפה במחיר אטרקטיבי. 

ואני שואל את עצמי. אני צריך את זה? זה חשוב? מי שיש לו מרגיש שזה שדרוג? מה עושים שיש הפסקת חשמל?

כשהוספנו מרפסות לבניין לפני כמה שנים הקבלן גם כן נתן תריסים ידניים כדיפולט לכל הויטרינה של הסלון או חשמליים בתוספת מחיר יפה... 

רציתי קידמה והזמנתי חשמלי. 

מאז השתמשתי בו (חוץ מהפעמים שרציתי להראות למישהו איך זה עובד) בדיוק 0 פעמים, הוא כל הזמן פתוח עד למעלה ואף אחד לא נוגע בו. 

בערב או כשרוצים פחות אור בסלון, סוגרים וילונות. יותר מהיר ויותר נוח מהתריס החשמלי. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אצלי דווקא התריסים החשמליים (שניים בסלון ואחד בחדר הורים) עולים ויורדים בלי סוף.  התריסים הידניים (חדרים לא מאוכלסים) ותריסי רפפה/הזזה (יחידות מתבגרים, שלאחת מהן גם חלון גג) סגורים כמעט כל הזמן. אבל אני חייב להדגיש שתריסי הרפפה מאוד לא נוחים לתפעול. והגורם המשפיע ביותר על השימוש הוא מאפייני החדר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

מאז השתמשתי בו (חוץ מהפעמים שרציתי להראות למישהו איך זה עובד) בדיוק 0 פעמים, הוא כל הזמן פתוח עד למעלה ואף אחד לא נוגע בו. 

בערב או כשרוצים פחות אור בסלון, סוגרים וילונות. יותר מהיר ויותר נוח מהתריס החשמלי. 

השימוש בויטרינה ישתנה מדירה לדירה.

אצל אמא שלי למשל הויטרינה בסלון פונה לכיוון דרום מערב - משעות הצהריים המאוחרות עד השקיעה השמש נכנסת ישירות לסלון על קיר הטלוויזיה ולפעמים זה מפריע וסוגרים חצי תריס. אצלי בדירה נוכחית אין מרפסת אבל יש חלון גדול שגם פונה לכיוון מערב, בימים חמים לפעמים השמש מחממת מידי את הרובצים בסלון ואני מעדיף לסגור חלקית. מהצד השני בימים של גשם עם רוח לפעמים זה מרטיב ומלכלך את כל החלון ולכן גם מעדיפים לסגור את התריס לפחות בחלקו מה שאגב גם תורם לבידוד הקור. אני מניח שויטרינות שפונות לכיוון צפון מזרח הצורך לסגור את הויטרינה בגלל שמש ישירה וכו' הרבה פחות תכוף. מי שהתקין וילונות כמוך בהחלט עתיד להשתמש פחות בויטרינה, בעיקר אם בימי גשם + רוח המים גם לא מגיעים לחלון הזה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...