Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת תריס גלילה ידני בחדר לחשמלי. חובה!!!! או מיותר?

Nakamichi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני לא מבין בכלל למה העולם עשה צעד אחורה לתריסי גלילה. לדעתי תריסי הזזה זה פתרון הרבה יותר מוצלח.

בכל מקרה.

הקבלן נתן תריס ידני בחדר. ולא התייחסתי לזה יותר מדי עד שכל השכנים בקבוצה אמרו שזה אסון וביזיון וגועל נפש וכו וכו.

מפה לשם. יש הצעה של איזה בחור להחלפה במחיר אטרקטיבי. 

ואני שואל את עצמי. אני צריך את זה? זה חשוב? מי שיש לו מרגיש שזה שדרוג? מה עושים שיש הפסקת חשמל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה יהיה יותר יעיל כשתיתן את המחיר, למרות שאני חושב שכנראה נפלת על מוצר עם איכות נמוכה.

באיזה יצרן ודגם מדובר אולי יש הערכת החלפה לחשמלי.

אם אני לא טועה מדובר על מחיר למשתכן אז אני לא חושב שקיבלת משהו איכותי.

שדרוג דרך הקבלן זו בכלל אופציה עדיין? או שכבר המועד עבר?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, זה לא שתריס ידני אמין יותר. זה נבלה וזה טריפה.

זה בסך הכול עניין של נוחות, חשמלי נוח בהרבה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינתי החשיבות של חשמלי זה שאפשר להפוך אותו לנשלט מרחוק בצורה פשוטה יחסית.

אם אתה עושה תעשה הכנה להתקנת מודול חכם (קופסה עמוקה וקו אפס).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לתריס ידני גם יתרון, כמו לחסוך את הצורך לחכות שהוא יגיע למצב שאתה רוצה ולעצור אותו בנקודה הרצויה, וזה קיים גם עם שלט (אלא אם אתה אדם קיצוני ומשתמש רק במצב פתח לגמרי או סגור לגמרי).

לי למשל זה דווקא נוח, כי יש לי שני תריסים בחדר השינה, ובמהלך היום הם אומנם במצב פתוח מלא, אבל בלילה הם לא סגורים לגמרי אלא עם מעט חריץ, ונוח לי לבוא ובמשיכה אחת של הרצועה לסגורה אותה למידה הרצויה.

ובסלון, יש 3 חשמליים וקצת מציק לי לתזמן את הסגירה שלהם למצב הרצוי. קורה שמפספסים וצריך להחזיר אחורה (או לוותר ושישאר סגור לגמרי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם.

לגבי המחיר - אני לא ידוע למה זה משנה, השאלה שלי היא עקרונית לגבי הנוחות תפעול והצורך של זה. בוא נניח שהמחיר מעולה והסחורה מובחרת.

לגבי האמינות -  מה לא אמין בתריס הידני? 

לגבי ההתקנה - מעבירים קו 0.

BE ROO - לא הבנתי את העניין של השלט בתריס הידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נתקלתי בהבדל גדול באמינות.

גם בידני וגם בחשמלי יש שימוש באותן רצועות שמועדות לאותו בלאי (בידני רצועה משמשת לסגירה.פתיחה, בחשמלי היא מחברת את התריס למנוע הגלילה).

גם המנגנון הישני וגם החשמלי עלולים להתקלקל, ועלות התיקון תלויה בנגישות שלו, לרוב יש ארגז נגיש, לא תמיד. החלפת מנגון חשמלי אולי תהיה יקרה יותר, אבל לא מדובר בטכנולוגיה רגישה.

אני מעל 20 שנה בדירה עם תריסים חשמליים וידניים, התקלות היחידות היו בלאי לרצועות, הוא יציאה קלה מכיוון.

היתרון בחשמלי הוא כנראה באופצית החיבור לשלט או לבית חכם.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Be roo כתב:

יש לתריס ידני גם יתרון, כמו לחסוך את הצורך לחכות שהוא יגיע למצב שאתה רוצה ולעצור אותו בנקודה הרצויה, וזה קיים גם עם שלט (אלא אם אתה אדם קיצוני ומשתמש רק במצב פתח לגמרי או סגור לגמרי).

לי למשל זה דווקא נוח, כי יש לי שני תריסים בחדר השינה, ובמהלך היום הם אומנם במצב פתוח מלא, אבל בלילה הם לא סגורים לגמרי אלא עם מעט חריץ, ונוח לי לבוא ובמשיכה אחת של הרצועה לסגורה אותה למידה הרצויה.

ובסלון, יש 3 חשמליים וקצת מציק לי לתזמן את הסגירה שלהם למצב הרצוי. קורה שמפספסים וצריך להחזיר אחורה (או לוותר ושישאר סגור לגמרי).

תריס חשמלי עם שלט של סומפי.

יש אפשרות לנקודת עצירה קבועה בזכרון.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חולק עליך לגבי תריסי הזזה. הם מצריכים בניית כיסים בקירות, ותפעול הרפפות לא נוח.

לגבי תריסים ידניים - היו לי לא מעט בעיות של קרעים ברצועות המשיכה, ועבודת ההחלפה די מעצבנת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תריס הזזה אתה מתכוון לתריס שניתן להזיז הצידה מעבר לקו החלון, עם השלבים הקטנים באמצע והידיות הזזה הקטנות?

זה לדעתי התריס הגרוע ביותר שיש. הידיות הקטנות שפותחות וסוגרות את השלבים מתעקמות או נשברות, השלבים גם נשברים וכמעט תמיד יש באמצע שלבים שלא מחוברים לפס שלהם ולא זזים.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השלב הבא - תריסול. או כפי שנקרא בשיר הפטנטים - תריס בום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעבור לחשמלי.

החבלים שנקרעים כל פרק זמן זה מעצבן.

לחשמלי אפשרות בעתיד לשליטה מרחוק ואם מותקן ברמה סבירה ומעלה גם מאוד אמין.

אנחנו קיבלנו מהקבלן ב 2016 חשמלי בסלון ובחדר הורים אך עם הכנת הדירה ושיפצורים/שידרוגים שעשיתי בעצמי, עשיתי מייד הכנה לתריס חשמלי בעוד 2 חדרים (של הילדים. הממד בכל מקרה מחוץ לתחום הזה).

העברתי צינור השחלה לכיס העליון וכמובן פאזה אפס והארקה לנקודה חדשה בגובה הנדרש. אחרי כחודשיים קניתי 2 מנועים והרכבתי - ומאז הכל היסטוריה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, Be roo כתב:

לא נתקלתי בהבדל גדול באמינות.

גם בידני וגם בחשמלי יש שימוש באותן רצועות שמועדות לאותו בלאי (בידני רצועה משמשת לסגירה.פתיחה, בחשמלי היא מחברת את התריס למנוע הגלילה).

גם המנגנון הישני וגם החשמלי עלולים להתקלקל, ועלות התיקון תלויה בנגישות שלו, לרוב יש ארגז נגיש, לא תמיד. החלפת מנגון חשמלי אולי תהיה יקרה יותר, אבל לא מדובר בטכנולוגיה רגישה.

אני מעל 20 שנה בדירה עם תריסים חשמליים וידניים, התקלות היחידות היו בלאי לרצועות, הוא יציאה קלה מכיוון.

היתרון בחשמלי הוא כנראה באופצית החיבור לשלט או לבית חכם.

זה לא מדוייק. בחשמלי המנוע הוא בתוך הציר כבר, אין רצועה. הרצועה בידני היא נקודת כשל נוספת שעושה לא פעם צרות, יש לה בלאי משמעותי יחסית, וזה די סיוט להחליף אותה.

בנוסף - רצועה זה מכוער ומקנה לבית מראה מיושן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...