Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה גודל זיכרון ram צריך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מחשב עם מעבד i3, דיסק ssd וזיכרון ram 8 גיגה.

בזמן האחרון שמתי לב שכאשר אני עושה כמה דברים במקביל נוצרת איטיות.

למשל אם אני מעתיק קובץ לדיסק חיצוני, ובאותו זמן מפעיל סרט מדיסק ssd פנימי, מהירות ההעתקה נופלת.

כאשר אני מוריד סרט דרך תוכנת טורנט, ובאותו זמן מפעיל סרטון 4k ביוטיוב המהירות נופלת או אפילו פותח את ynet דרך כרום המהירות נופלת ואחרי זה עולה. 

במצבים כאלה צריכת הזיכרון בtask manager עולה ליותר מ80%...

האם מה שאני מתאר מתרחש בגלל הזיכרון, והגדלה ל16 גיגה תפתור את הבעיה או מדובר בבעיה אחרת?

פורסם

8 נשמע מספיק לשימושים האלה, 80 אחוז זה אומר שהאפליקציות לא צריכות יותר.

איזה דור המעבד?

כמו ששאלו, האם הssd מלא? איזה סוג ונפח הוא?

פורסם
לפני 43 דקות, aviaviavi כתב:

8 נשמע מספיק לשימושים האלה, 80 אחוז זה אומר שהאפליקציות לא צריכות יותר.

אה... לא בהכרח.

זה אומר שאם אפליקציה צריכה יותר היא כבר עובדת מול ה-SSD (האיטי יותר. כמה איטי, תלוי ב-SSD).

אם לשדרג או לא, תלוי כמה זה מפריע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, דניאל1983 כתב:

כאשר אני מוריד סרט דרך תוכנת טורנט, ובאותו זמן מפעיל סרטון 4k ביוטיוב המהירות נופלת או אפילו פותח את ynet דרך כרום המהירות נופלת ואחרי זה עולה.

יכול להיות קשור למהירות האינטרנט (רוחב פס או איך שלא קוראים לזה)?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

כרגיל, אני חייב לתת תשובה שונה :-)

יתכן שהבעיה נובעת מהזכרון. ואולי לא.

כאשר אתה מבצע מספר פעולות במקביל, אז אתה מעביד את המעבד. פעם הוא עושה פעולה של משימה X  ופעם עושה פעולה של משימה Y וחוזר חלילה. (בכל פעם של החלפת משימות, יש שמירת נתונים של המשימה הקודמת לזכרון וקריאת הנתונים של המשימה הבאה, ולכן צריכת הזכרון גבוהה)

מאחר וזה מעבד I3, אז היכולות שלו יחסית נמוכות, ולכן יתכן שהוא צוואר הבקבוק.

מאידך, יתכן שזה גם בעייה בערוץ הנתונים שהוא לא עומד בעומס (לדעתי, סיכוי קלוש).

ואופציה אחרונה - חוסר זכרון.

לדעתי, הבעיה העיקרית היא דווקא במעבד.

למרות זאת, יתכן שהוספת זכרון יעזור לשפר ביצועים (אך אין התחייבות לכך). לא משהו דרמטי, אבל שיפור מורגש.   אני חוזר ומדגיש - אולי יעזור. אולי לא.

אבל מאחר ועלויות של מודול זכרון הן יחסית נמוכות, אז כדאי לבדוק את האופציה הזאת.

לפני שאתה רץ להוסיף זכרון, ממליץ לבדוק האם לוח האם תומך במודול זכרון גדול יותר או ש-8 גיגה זה המקסימום שלו -> לבדוק במפרט של לוח אם. (סיכוי קלוש שיש מגבלה כזאת בלוח אם יחסית מודרני, אך כדאי לבדוק לפני שרצים לקנות).

פורסם
לפני 7 שעות, דניאל1983 כתב:

אני שם לב שרק כרום עם 10 טאבים פתוחים ויוטיוב 4K ברקע מנצל יותר מ80% מהראם.

זה תקין?

לא כל הטאבים שווים מבחינת צריכת זיכרון, אבל, כן. זה הגיוני. כרום הוא זללן זיכרון.

לפני שעה, guya72 כתב:

מאחר וזה מעבד I3, אז היכולות שלו יחסית נמוכות, ולכן יתכן שהוא צוואר הבקבוק.

המעבד נדרש לעבודה בהעתקה של נתונים/הזרמה של סרט?

לפני 10 שעות, דניאל1983 כתב:

אני מניח שהמצב בו יש שינוי רגעי יותר אופייני לצריכת מעבד רגעית ואיטיות מתמשכת קשורה יותר לזיכרון, לא?

פורסם

מעבד i3 דור 8 ממש לא בעל יכולות נמוכות

והוא חזק יותר מחלק מהדגמים של i5 ואפילו i7 מדורות קודמים, שהחזיקו מטלאב או אוטוקאד בלי בעיה

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

כרום הוא זללן זיכרון

המצב ניהול זיכרון החדש בכרום משפר משמעותית את המצב.

מומלץ בחום (לצערי משתמש בו לעבודה שלי - לרוב עם 20+ טאבים פתוחים. זה משנה המון. אפילו עם 64 ג׳יגה זיכרון בלפטופ. לפרטי - אני משתמש בספארי שבמק הניהול משאבים שלו טוב פי כמה , אבל זה לא רלוונטי פה או לחלונות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רוחב הפס שלך גם משפיע, כשהייתי באינטנט רגיל של 100 מגה בכל פעולה של העלאת קבצים (ליוטיוב לדוגמא) הרגשתי האטה מאוד רצינית במהירות הגלישה, המחשב עצמו עבד כרגיל אבל כל פעולה שדרשה תצרוכת נתונים הואטה משמעותית, כיום אני על סיב 300 מגה וזה כבר לא קיים, אתה צריך להבין אם האיטיות היא של המחשב בכלליות או של רוחב הפס, בכל מקרה תוכל להוסיף זכרון בהתאם לקיים במערכת ולראות אם יש שיפור. 

פורסם
לפני 40 דקות, Liviur כתב:

המצב ניהול זיכרון החדש בכרום משפר משמעותית את המצב.

כן. אם אני מבין נכון, הוא עושה משהו דומה לספארי ומפסיק את הריצה של טאב שזולל זיכרון. מצד שני, זה כמו לטעון את הטאב מחדש כשאתה חוזר אליו...

• תוכן חדש...