Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר שגדלנו לזוג +1 החלטנו לעבור לרכב יותר חדש ומרווח(מפאביה 2008). הדרישות - 1) מספיק מקום לכיסא תינוק + עגלה ושני מזוודות מאחור, אם יש יותר מקום עדיף. 2) רכב אמין - אנחנו סטודנטים עסוקים ואין לנו את הפרווילגיה להיות במוסכים. 3) חזק מספיק לשרוד את חיפה. ולהגיע לאשקלון פעם בשבועיים. 4) בטוח! 

התקציב שייעדנו לעצמנו במקור - 50K.

אז ההתלבטות היא כזו, ראינו היום סיטוראן C4 פיקאסו, 2018, 5 מקומות, בנזין, 165 כ"ס,  שחורגת מהתקציב ומהדרישות שלנו ואנחנו מתלבטים אם ללכת על זה או להמשיך לדגור על השוק ... 
למה כן - 25K קילומטר (!), עברה טיפוליים כל שנה למרות הקילומטרז הנמוך (זוג מבוגר וקפדן שבקושי נסע), רכב די מגניב ולהבנתנו מומלץ.
למה לא - מעל תקציב, מבקשים 62K שזה 5 מעל המחירון הסטנדרטי של יד2(לא המשוקלל) + הרכב חווה ירידת שווי של 7K עקב מישהו ששפך חומצה על כולו והרס את הצבע (בגלל שהעירייה שמה את החניית נכים שלהם מול הגינה "שלו" .. בחור מקסים..). אנחנו לא באמת צריכים רכב עד כדי כך מרווח..

רכב עם 25K הוא כנראה אמין רק בגלל שהוא די חדש ונראה שהרכב יהיה יחסית כיף לנהיגה. מהצד השני - זה יקר ב 12 אל"ש ממה שתכננו, וזה לא בדיוק שהבחור עושה טובה כי הוא די דורש מחירון משוכלל(ללא התייחסות לירידת הערך).. אז לשאלות - 
1) האם זה לדעתכם מחיר סביר ? קשה מאוד לדעת מה ירידת הערך במעמד הקנייה כי אנחנו יודעים רק את "ירידת הערך" שפורטה בדוח הסליקה, האם זה הסכום שצריך להוריד מהמחירון ? 
2) כמה זה סביר למצוא רכבים עם 25K קילומטר אך קטנים יותר שיימכרו בתקציב שלנו ? זה באמת חד-קרן ?  כרגע ביד 2 אין כאלו..
3) סתם המלצות על הרכב ? אובדן ערך(מאמין שנישאר איתו גג 3 שנים) ? 

תודה לכל מי שעוזר!

פורסם

לא הבנתי אז מה מיוחד ברכב שמושך אותך כ"כ?

לא בתקציב,ירידת ערך מתועדת שלא מחושבת במחיר ועוד לצרפתיה שמסורתית מאבדות יותר ערך בארץ,לא קניה לטווח ארוך מאוד זה אומר שתרצה גם למכור אותה בקלות יחסית.

אני הייתי שוקל את זה רק במידה ומאוד התחברתי לרכב או שהמחיר מאוד אטרקטיבי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חלילה לא בקטע רע,אבל הבחירה נשמעת כמו הבחירה הכי גרועה שניתן לעשות.

אחזק את התגובה שמעליי,וכמו כן אוסיף שבנוסף מדובר ברכב ממש גדול,שנראה שהוא די מיותר לזוג+1 (כולל המטען הנלווה).

בנוסף הקילומטראז׳ אמנם נמוך,אבל זה ממש לא מלהיב,ולא המדד היחיד, בנוסף הזכרת שהיה לרכב נזק, ובכל זאת מבקשים מעל המחירון שזה ברמת ההזוי,על אחת כמה וכמה שלא ידוע מה החומצה הנ״ל עשתה לפח עצמו מלבד לצבע.

בקיצור,לא הייתי ממליץ לא על הדגם ולא על המקרה הפרטי שלו שהצעת.

מה כן הייתי מציע? משפחתית יפנית/קוריאנית כגון קיה פורטה,יונדאי i35,טויוטה קורולה וכו׳.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 דקות, AK8793 כתב:

לא הבנתי אז מה מיוחד ברכב שמושך אותך כ"כ?

לא בתקציב,ירידת ערך מתועדת שלא מחושבת במחיר ועוד לצרפתיה שמסורתית מאבדות יותר ערך בארץ,לא קניה לטווח ארוך מאוד זה אומר שתרצה גם למכור אותה בקלות יחסית.

אני הייתי שוקל את זה רק במידה ומאוד התחברתי לרכב או שהמחיר מאוד אטרקטיבי.

תודה  על התשובה. הרעיון היה ש25K קילומטרז +  בדיקות שנתיות זה רכב שהוא פרקטיקלי חדש .. או לפחות ככה חשבנו .. הגודל אמנם לא יתרון מבחינתנו, אבל זה לא שמפריע לנו המקום הנוסף.

פורסם

איזה רכב בשנתון הזה יכול לתת מה שהסיטרואן נותנת, במחיר הזה? אני מחכה.

עם מיקוח ניתן להוריד אותם בלפחות 3 אשח.

זה רכב סופר נוח, עם כוח זמין כמעט תמיד.

מרווח בין המובילים בקטגוריה.

אינסוף מקומות אחסון.

כן, צריך להיות מודע לטיפולים המונעים שצריך לבצע ברכב ולהכיר את החולשות שלו.

קיה פורטה? 3 רמות מתחת בהכל.

טויוטה קורולה? בהצלחה למצוא רכב 2018 במחיר הזה + נחיתות בכל המובנים(למעט סחירות ואמינות).

שוב, אם הדרישה היא רק אמינות לא הייתי ממהר להמליץ על סיטרואן, אבל יש מכלול של דברים. שרדתי כסטודנט חצי תואר עם איטלקית והחצי השני עם צרפתית, יוניקורן

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, AK8793 כתב:

לא הבנתי אז מה מיוחד ברכב שמושך אותך כ"כ

המלצה.  תיכנס פעם ל c4 פיקאסו 5 מקומות.  ייתכן שתבין.

לפני 18 שעות, somebodymazpeu כתב:

מדובר ברכב ממש גדול

C4 פיקאסו 5 מושבים:  אורך 4.438.  רוחב /  1.826.  מרווח סרנים 2.779

טויוטה קורולה 2021: אורך 4.630.  רוחב /  1.790.  מרווח סרנים 2.770

קיה ספורטג' 2018:  אורך 4.480.  רוחב 1.855.  מרווח סרנים /2.670

אז "ממש גדול" הוא לא.  גודל סביר לרכב משפחתי (שזה מה שהוא), כשהאורך הכולל מתבלט לטובה (קצר) ומרווח הסרנים מתבלט לטובה (ארוך).  וזה מתקשר למה שכתבתי למעלה ("תיכנס פעם...") אם כי יש הרבה מעבר לזה.

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, dani666 כתב:

המלצה.  תיכנס פעם ל c4 פיקאסו 5 מקומות.  ייתכן שתבין.

נכנסתי לאחת 7 מקומות,יש הבדל גדול חוץ מהמושבים הנוספים?

כן זה יכול להיות אחלה רכב למשפחה יותר גדולה(במחיר המתאים).

אבל באמת בו נשמע ונלמד לסטודנטים+1 שמחפשים רכב כמה שיותר אמין עד 50 אלף כדי לרכוש דווקא C4 פיקאסו במחירון משוקלל שלא לוקח בחשבון חומצה שנשפכה על הרכב(ומופיע בעבר הביטוח כאיבוד ערך)וחורג מהתקציב שלהם?

פורסם
לפני 5 שעות, vxlan כתב:

תריץ את מספר הלוחית באתר משומשת. לי זה נשמע סיפור מחורטט שמתאים לסוחר.

קשה להאמין. הבן הגיע במיוחד לעזור להורים שלו לעבור חזרה להולנד ולחוץ למכור, שניהם הפכו לנכים. הייתי אצלם בבית.. צילמתי את התז של האבא.. הביא לי בעצמו את כל הקבלות והדוח סליקה. 

פורסם

הפיקאסו נהדרת - מרווחת בהרבה מכל קורולה אבל קצרה! לא רכב גדול מבחוץ כמו רכבי 7 מקומות \ ג'יפונים אחרים. אתם מהר מאוד תעריכו את המרווח ותא המטען הגדול.

מצד שני - אני מחליף עכשיו את הפיקאסו 2017 שלי (למשהו בקטגוריה אחרת בכלל) ומהמעט שראיתי, המחיר האמיתי צריך להיות נמוך בהרבה מה-62 הללו. האמת, לא הייתי לוקח רכב כזה אם לא עבר צביעה איכותית מחדש (הוא עבר? אם כן אז סבבה). לא רוצה שאחרי שנתיים אצלי הוא יראה כמו לנטיס 98 שכל הצבע המקורי כבר ירד.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...